Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 58 59 60   >
Üzenet
  Yvett | #57104 Üzenet | 2008-04-15 13:34:11 |
Sziasztok!

Én terhesen mentem Horvátországba (6-7 hónaposan) és az Allianznál kötöttünk teljes körû biztit, és azt mondták az mindenre fizet. Azt hiszem, hogy most a gyereknek egy fullosat kötünk nekünk meg valamilyen középkategoriásat. Viszont ahogy írtátok azt szûrtem le, hogy az eu tb kártya szinte felesleges...

Az elsõ autós külföldi nyaralásunk Horvátországban volt, és mi is vittünk egy csomó kaját (fasírt, konzerv, hús, sajt....)Egy idõ után utáltuk, hogy kint is az otthoni kaját esszük, másrész fõzzél 40 fokban.... Egy csomót haza hoztunk, és persze lemaradtunk jó pár helyi specialitásról, mert nem volt szívünk étterembe enni, ha ott a sok kaja...

Szóval én most megfogadtam nem viszek max csak ásványvizet (fõleg a gyerek miatt baby vizet).
  Petros | #57108 Üzenet | 2008-04-15 13:41:19 |
Egy praktika a hûtõtáskás dolgokhoz:
Mi nem jégaksit teszünk bele, hanem lefagyasztott tejet, kis üveges fagyott ásványvizet. Ugyan azt a célt szolgálják és az út végén ha kiolvad, pont kellemesen hûs...
Amúgy mi a napi progikra is az apartman pici mélyhûtõjében fagyaztottunk ásványvizet (0,5 l), ami hûtötte a kaját illetve ahogy olvadt, úgy lehett kiinni belõle a hideg nedüt, a maradék jeges része, meg hûtött tovább icon_smile.gif
Tudom, hogy ezzel most nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nekük jól bevállt! icon_razz.gif
  H.apci | #57112 Üzenet | 2008-04-15 13:58:30 |
Én egyszer hoztam haza normális (nem gagyi) hûtõtáskában mirelit árút és friss sajtokat több, mint ezer km-rõl kocsival. Javaslok egy kis újságpapírt minden köré, alulra a fagyasztott cuccot, de a jégakkukat (minél többet!) inkább a tetejére, alá szintén újságpapírt. Simán kibírta, nem engedett ki semmi. Talán emiatt a fagyasztott készétel a legjobb, ha odaérve azonnal fagyasztóba lehet tenni, de a vákuumfóliás húsnak sem lehet semmi baja. Odaérve a nyers húst talán érdemes kiporciózva lefagyasztani… A baj inkább az, hogy a szálláshelyen általában kicsi a mélyhûtõrekesz (ha van egyátalán)… Én már döntöttem, miután csak a második héten fogunk fõzöcskézni: a lehetõ leggyorsabbat és legegyszerûbbet helyi alapanyagból; azt a néhány napot ki lehet bírni, nem a kaja a lényeg... (Persze az apró hozzávalókat viszem.) Kár az idõért... Zabálni (már bocsánat, de én szeretek jókat enni) lehet itthon is, meg ha nagyon kívánós vagyok, ott az a sok jó taverna... icon_wink.gif
  Rebeka | #57117 Üzenet | 2008-04-15 15:21:36 |
Mi minden nyaraláson rendszeresen fõzünk, leginkább ebédet. Étterem vacsorára jön szóba. Ezért itthonról is viszünk alapanyagot: fûszereket, félig kész husit, levesporokat, rizst, de kinn is szívesen vásárolunk friss tengeri herkentyûket, zöldséget, sajtot, stb. Mi például kifejezetten élvezzük, hogy a tengeri halat, rákot, polipot frissen vehetjük, férjem meg imád fõzni, a meleget annál kevésbé. icon_wink.gif
Legemlékezetesebb ételünk: "magyaros paradicsom leves toszkán módra", de ez külön történet. icon_wink.gif
  Hermione | #57124 Üzenet | 2008-04-15 16:21:14 | Válasz a #57100. hsz-ra Előzmény #57100
Eszter!

Ha elõtte lefagyasztod,akkor a hûtõtáskába simán kibírja az utat.
  Bocsika | #57125 Üzenet | 2008-04-15 16:31:30 | Válasz a #57100. hsz-ra Előzmény #57100
Szia Eszter!
Nekünk még mindíg minden ki bírta.Le fagyasztod,jégaksi,vagy fagyasztot üdítõ,simán bírja az utat.
  Bocsika | #57127 Üzenet | 2008-04-15 16:52:05 |
Yvett!
Ide írom a válaszom.A kifogó olyan mint a textil pelus csak nagyobb.Naptejet feltétlen,Mi nem szoktunk a parton lenni déltõl du 4ig,soha nem volt baj a leégéssel pedig az Én lányom is igazán fehér bõrû .Valami kendõ,vagy vékony kis sapi,kalap viszont ne maradjon ki! Valamikérdésed van még kérdezd nyugottan ,9honapos volt mikor elõsször vittük most 5 éves és még minden nyáron volt,úgy hogy van tapasztalatom bõven.Ha tudok szivesen segítek.
  Ratio | #57138 Üzenet | 2008-04-15 18:45:10 |
Hogy fokozzam a dolgokat:
Mi vettünk igazi görög joghurtot, azt a sûrût. Lefagyasztottam néhány kis üveg vizet és azok közé raktuk be õket a hûtõtasiba. 1 megfagyott, mire haza értünk (azaz az úton megfagyott majd lassan kiengedett). Csak azért írom, hogy akár még sok is lehet a hûtés. Megerõsítem, hogy kifelé menet is még volt jég a vízben, azaz 0°C-os volt érkezéskor is.
  Eszter79 | #57156 Üzenet | 2008-04-16 08:20:41 |
Sziasztok, teljesen meggyõztetek. Szóval akkor fogok csinálni néhány félkész kaját, pörköltet, brassóit, meg vákumos husit, kolbászt is viszek. Mi két hetet leszünk kint, és mindig tavernába enni sajnos nem megy. Persze fogunk néhányszor, meg ott a jó finom gyros...
De azért biztosan össze fogok dobni néhány finom egyszerû ételt. Köszi a segítséget.
  Eszter79 | #57157 Üzenet | 2008-04-16 08:30:42 |
Cilla, nagyon sok érdekes görög ételt írtál, de ezek a nevek nem sokat mondanak. Hol tudok ezeknek utánanézni?
  Cserrobi | #57158 Üzenet | 2008-04-16 08:51:46 |
Szerintem nem érdemes vinni semmit mert kint is megkapsz mindent.Pedig mi kocsival megyünk,de mégsem viszek semmit.Minek tegyen ki magamat mindenféle lehetséges gondnak a határon.Ha átnéznek akkor nektek annyi:(Bocs hogy beleszólok de nekem ez a vélaményem.Sziasztok
  Eszter79 | #57160 Üzenet | 2008-04-16 08:59:33 |
Miért nem lehetne hûtõtáskába ételt kivinni? Bár szerintem a rengeteg görögbe menõ buszt, és a még több hûtûtáskát biztos hogy nem fogják egyenként átnézni.
  Ágni | #57161 Üzenet | 2008-04-16 09:06:09 | Válasz a #57157. hsz-ra Előzmény #57157
Szia Eszter,
a http://gorogrecept.homestead.com és a http://eviagreece.blogspot.com telistele van magyarul leírt görög receptekkel. Ha beleolvasgatsz akkor kaphatsz egy képet a kaják milyenségérõl.
  Cserrobi | #57163 Üzenet | 2008-04-16 09:17:02 |
Eszter!!!!

A vámszabájokkal ezekszerint nem vagy tisztába.Semmiféle húsféleséget nem lehet kivinni.Meg még sok minden tnem lehet csak annyit amennyi az úton elfogy.Röviden ennyi.
  Eszter79 | #57164 Üzenet | 2008-04-16 09:27:54 |
Szia Ágni, ezek az oldalak tényleg nagyon jók. Fõleg hogy képek is vannak, és én úgy szeretek inkább recepteket nézni, hogy ott van mellette a kép. Milyen jó lesz, ha kint igazi görög ételeket tudok fõzni. Szuper. Köszi szépen!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu