Az árakról érdeklődtök sokan. Magyarországnál jóval drágább minden. Pargan a legjobb árban a gyros pita van, szinte mindenhol 2 Euro. ( Már most hiányzik Csavaros fagyi 2-3-5 Euro, adagtól függően. Görög saláta kb. 5 Euro, Tzatziki 2.50-3.50, Souvlaki 7-9 Euro. 1,5 literes kóla boltban 1.90 Euro. 6 db 1.5 literes víz 1.80 euro.
A Zorbas nevű étteremben szó se róla finoman főznek, de ugyanazt a kaját, nagyobb adagban és olcsóbban "szerényebb" kinézetű éttermekben, tavernában is meg lehet venni. Egyébként, mi jobban szeretjük azokat a helyeket, melyek nem kifejezetten a turisták igénye szerint van kialakítva, hanem hagyományos görög- kockás asztalterítővel, egyszerű székekkel
Breki! Szerintem a görög válság igazából "csak" az árakon látszódik. Amikor voltunk Vikos szurdoknál egy görög idegenvezető volt velünk. Amellett hogy elsőosztályú volt az idegenvezetése, beszélt Görögország helyzetéről. Külön kérte tőlünk, adjuk tovább, hogy Görögországban igenis dolgoznak az emberek, és szeretettel várják a turistákat!!!
Coffos, szeptemberben tutira van hely szerintem, de majd elmondom, mi mit láttunk. Június utolsó hetében sem hiszem, hogy gond lenne, csak már ott lennénk (tavaly júliusban voltunk csavargós görög túrán, sehol sem foglaltunk, 2-3 éjszakákat maradtunk mindenhol, sehol se volt gond a szálláskereséssel) Mi csak 2 éjszakát akarunk Pargában tölteni, aztán megyünk is tovább. Nekünk bejött, hogy nem foglalunk, tényleg látja az ember, mit vesz ki, meg azt is, hogy egy-egy településnek számára melyik a legszimpatikusabb része, és nem utolsósorban alkudni is szépen lehet.
Csilike, nem írtad, hogy mennyien voltak. Nincs még tömeg, ugye?
Énse láttam pedig eleget búvárkodtam sok helyen tengeri sünt se nagyon
Cofffos: Hol volt ez a felár dolog én nemrég néztem vkinek itt egyéni utazásos apartmanokat ott nem emlékszem, hogy ilyesmit láttam volna. Egyébként last minute-s utazási irodás szállással lehet olcsóbban kijössz mintha helyben keresel.
Igaz ott meg személyesen megnézheted mit veszel ki.
Sajnos nem emlékszem melyik volt, és most hiába keresem, nem találom. De ha meg lesz, akkor istenucccse ideteszem. Mert így sajnos úgy tűnik, hogy csak beszélek bele a vakvilágba.
Most, hogy így keresgéltem, láttam, hogy sok-sok last minut van Pargára.
Coffos, szeptemberben tutira van hely szerintem, de majd elmondom, mi mit láttunk. Június utolsó hetében sem hiszem, hogy gond lenne, csak már ott lennénk (tavaly júliusban voltunk csavargós görög túrán, sehol sem foglaltunk, 2-3 éjszakákat maradtunk mindenhol, sehol se volt gond a szálláskereséssel) Mi csak 2 éjszakát akarunk Pargában tölteni, aztán megyünk is tovább. Nekünk bejött, hogy nem foglalunk, tényleg látja az ember, mit vesz ki, meg azt is, hogy egy-egy településnek számára melyik a legszimpatikusabb része, és nem utolsósorban alkudni is szépen lehet.
Csilike, nem írtad, hogy mennyien voltak. Nincs még tömeg, ugye?
Köszi, megnyugtattál. Igazából egyszer csináltunk csak ilyet, Firenzében szándékoztunk 1 éjszakát tölteni, és úgy terveztük, hogy megkeressük a helyi Hostelt, ám a vasútállomáson jött egy pasas egy táblával és kb. 5 perc alatt lett szállásunk az állomástól nem messze. Így igaz, hogy rohanvást, de volt időnk kicsit szétnézni (megnéztem Dávid pöcsét közelről ) Kicsit tájékozódtunk a többi útbaeső szálláshelyeken is, és kiderült, hogy ráadásul egész olcsón sikerült korrekt szállást kapnunk. Szóval szerencsénk is volt.
Összeolvastam már elég sokat Pargáról, nézegettem sok házat, áttanulmányoztam a térképet, mert azért nem átlagos a közlekedés és a parkolás. Estefelé fogunk odaérni, majd a menetidőtől függ minden, de az lesz az első állomásunk. Kocsival a Krioneri felé lehet elég közel lemenni a partra, ha jól láttam, először arra néznénk körül, ott hapci ajánlott is egy kis utazási irodát, akik valószínűleg tudnak segíteni a szálláskeresésben. Illetve van egy nagy parkoló a fölső útnál, egy téren, és a vár alatt egy másik. Az uram ilyeneken nem izgul, hogy hol fog megállni, én meg utána szoktam nézni Mondjuk nem lenne rossz olyan helyen aludni, ahol van saját parkoló, lévén teli lesz az autó.
Két éjszakát Pargában amikor két hét se lenne rá elég?
Egyébként a Diogenesnek van saját elég sok férőhelyes parkolója sőt még előtte az út szélén is álltak meg kocsik, illetve ahogy lemegyünk az úton a Valtoshoz ott a strandon szinte végig vannak parkolók ottis mindig volt hely.
A másik rész amit írtál pont tömöttebb illetve zsúfoltabb ilyen szempontból igaz közelebb is van hozzá a központ.
A vár alatt nem egészen értem milyen parkoló lenne egyik alatt Anthousa van másiknál a tenger illetve egyik oldalról a kikötői sétány másikról a Valtos.
Esetleg ha a felső uton megyünk felfele akkor ott van jobbra egy kisebb parkoló
Csilike! Köszi a sok infót! Még annyit, hogy a konyha mennyire felszerelt? Lehet főzöcskézni vagy nekünk kell vinni vmit? Pohár, evőeszköz, kisfazék...''stb. Az apartman közelében van olcsóbb bolt, ahol alapvető kaját lehet venni? Mit ajánlasz? Bocsi az ezer kérdés miatt, de olyan jó, hogy te is a Rinába voltál. Eddig senki nem tudott semmit mondani.
Még a héten rakok fel neked képet az apartmanról, ill. a szobáról. A konyha alapfelszereltségű. Két pohár, két csésze, két lapos tányér,két mély tányér, két kés, kanál, villa,..stb. Van egy-két lábas, merőkanál, és tésztaszűrő. Ennyi. Amit szerintem mindenképpen vigyél magaddal egy jó éles kést ( pl. kenyeret vágni). Mikro vagy sütő nincs, csak kettes rezsó.
Két bolt is van a közelben akarom mondani "szupermarket",de igazából szerintem minden közel van.
Tudom mindenki hülyének fog nézni, de most inkább azoktól kérdezném akik elvileg 8.-án indulnak Pargára!
A katalógusban az van hogy minden hétfőn van az indulás, tehát hétfő az 7.!
De nekünk a beszállós papírunkon 8.-a van!Tehát basszus kulacs akkor én már nem tudom mikor van az indulás!
Még így sosem jártam , de most teljesen belegabajodtam!
Na valaki jön még 8.-án vagy akkor 7.-én?