Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 340 341 342 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Busaianiko | #156886 Üzenet | 2011-02-21 19:46:32 |
Sziasztok, nagyon köszönöm a tanácsokat, ötleteket. Josza neked külön köszönöm, amit írtál. Annyira szép volt, meghatódtam, ahogy olvastam és még jobban várom most már, hogy induljunk! Szerintem én is hasonló érzésekkel fogok hazatérni, ismerve magamat és Zolit.

Már nézelődök én is bőszen a programokat illetően. Ahogy Kokszi írta, Nafplion szinte minden nap, - mi is így tervezzük-, Epidauroszt, Mykene, Mistras, Tirünsz, a régi piramis. Szeretnénk Nemeába elmenni, a korinthosi csatornához, Acro Korinthosba.
Olvastam valahol, hogy hajó indul Tolóból Monemvassiába -ez ha tényleg igaz-, akkor biztos, hogy elmegyünk. Autóval nem vállaljuk be Tolóból.
Ha minden jól megy, akkor hajós kirándulás Hydra szigetre, fakultatívból az éjszakai hajózást Nafplionba biztos, hogy befizetjük, azt mondják gyönyörű!

Visszafelé tervezzük, hogy kora reggel elindulunk, megállunk Delphoiban, benézünk Kamena Vourlába -csak kíváncsiságból-, és úgy megyünk fel Makrygialosra, ahol megállunk 2-3 napra az ismerősök miatt.

Ha belefér még Athén egy egész napra, akkor az is jó lenne! Egyenlőre még ennyi a terv, de ez még bőven változhat, ahogy olvasgatok,nézelődök.

De nektek nagyon köszönöm, sokat segítetek és a fórum is.

A szállásról: Sajnos tényleg nem elhanyagolható tényező a pénz. (Bár ne lenne az!) Mi a Grand Toursnál foglaltunk egy 7 éjszakás szállást a Demosban, ami 20 ezer forint volt a 7 éjszakára, kettőnknek. Igaz előszezon, de szerintem még így is nagyon jó ár, és a Demost sokan dícsérik, hogy tiszta, kényelmes. Amennyit ott leszünk, szerintem nekünk meg fog felelni!
A többi napon így is drágábban fogunk kijönni szállást illetően, még nem tudjuk, de szerintem ez nagyon jó ár!

Köszönöm még egyszer, írjatok, ha vannak még ötleteitek, és fotóitok és minden egyéb más, aminek hasznát vehetjük.
  Macsosz | #156902 Üzenet | 2011-02-21 21:43:52 | Válasz a #156819. hsz-ra Előzmény #156819
Szia Verka icon_biggrin.gif
Igen,idén is sűrű a program icon_lol.gif Fél szemem már Santorinin van-de előbb
Tolo icon_exclaim.gif
Megint csak a "gondok" icon_rolleyes.gif -mit nézzünk meg,az hány km,autókölcsönzők,
ami kimarad azt mikor...stb-de imádom icon_lol.gif
Megint a beszámolód lesz az utikönyvünk! Egy másik oldalon találtam rá,teljesen véletlenül.A stilusodat azonnal felismertem így belemerültem azonnal! Tetszik a berajzolt térkép-nagyon vizuális!-és bejárhatónak tűnik!
De van még 4 hónap az utitervre icon_exclaim.gif icon_evil.gif
Látom,Ti mindjárt indultok-hova ilyen korán icon_question.gif icon_wink.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  Verka | #156907 Üzenet | 2011-02-21 22:30:48 | Re:
Szia Macsosz!

Átmegyek inkább én is a Peloponnészosz topikba, oda írom a választ.
  Alexandra888888 | #157378 Üzenet | 2011-03-01 09:52:31 |
Sziasztok!

A párommal Június 4-11-ig mennénk (Grand T.), már alig várjuk az indulást, a fórumnak hála már sok infót megtudtam amira szükségünk lehet.

Esetleg írhatnátok nekünk a június eleji tapasztalatokról, milyen hideg a víz, lehet már lubickolni icon_smile.gif ? Meg úgy általánosságban az időjárásról...
A válaszokat előre is köszönöm.

Mi is átmennénk majd busszal Nafplion-ba, én le szeretném fotózni a Lidl-t mert én is Lidl-ben dolgozom. Valamint "megmásznánk" a Palamidi erődöt is, piacolnánk.Hydrára mennénk majd át hajóval, a Culture Travelt fogjuk felkeresni ha ott leszünk.
Addig is visszaszámlálás, infógyűjtés... icon_biggrin.gif
  Emili | #157394 Üzenet | 2011-03-01 13:27:51 | Válasz a #157378. hsz-ra Előzmény #157378
A Palamidi erődöt ásványvizes palackkal érdemes megmászni icon_lol.gif

Hydra meg egyszerűen gyönyörű és azt valóban látni kell.Spetses-t szerintem már nem annyira,de ha fakultatívra mentek,akkor ez is benne van.Itt mi nem láttunk túl sok mindent(de ez a mi tapasztalatunk).

Nafplionban a piacot is érdemes megnézni,olcsóbb a gyümölcs,mint Toloban.
Mi voltunk éjszakai Nafplion shoppingon is,hajóval.

Athen az meg egyértelmű,hacsak nem láttátok már.Ez jó drága fakultatív volt,még megvan a jegy bekeretezve!
Korinthosi-csatornánál is megálltok,meg át is lehet hajókázni egy másik fakultatív keretében,ezt is érdemes megtenni.

Sünpapucs meg kell, mert sokan vannak a vízben icon_lol.gif
  Zoli01 | #158637 Üzenet | 2011-03-21 15:02:26 |
Sziasztok

Szeretném megkérdezni hogy amit a görög férfiak kezében láttunk gyöngy füzér azt hogy nevezik?

Köszi: Zéé
  AgniTolo | #158651 Üzenet | 2011-03-21 16:47:21 | Válasz a #158637. hsz-ra Előzmény #158637
komboloi

Erici | #158656 Üzenet | 2011-03-21 17:14:25 |
Sziasztok!
Idén mi is Toloba megyünk. A fórumot sikerült végigolvasnom. A lényeget kiírtam magamnak. Süncipőt viszünk! A Tsirost, és a halast feltétlenül kipróbáljuk. Atlast kötünk. A motorcsónakot is tervezzük.
Egyébként a kereső hol működik, hol nem... mint a mesében.
Kár, hogy ez a topic nem olyan pezsgő, mint pl. a Sartis volt tavaly. Ide az ember be sem mer írni, mert megkapja a magáét, hogy ott a kereső, meg olvass!
Köszönöm Josza és Gregus Sanyi privát segítségét.
  Dettix | #158698 Üzenet | 2011-03-22 08:48:20 |
Szerintem itt is segítőkészek az emberek, csak egy idő után megunják, hogy mindig ugyanazt el kell mondaniuk, amit 1 oldallal előrébb is megtalálna a kérdező. Ha elkezdődik a szezon itt is lesz pörgés, hiszen sokan megyünk Tolóba.
  Zoli01 | #158782 Üzenet | 2011-03-22 21:03:34 | Válasz a #158651. hsz-ra Előzmény #158651
Köszönöm
  Esztern | #158820 Üzenet | 2011-03-23 14:06:12 |
Sziasztok!
Én már ötször voltam Toloban, és mondhatom, hogy gyönyörű hely. Régebben kicsit hangulatosabb volt, amíg nem lepték el őket az angolok, de még most is jó ott lenni. Azért sorolnám a jó helyek közé, mert jó kiindulás lehet bármelyik látványossághoz. Én megpróbáltam szinte mindent végignézni, amit csak lehet, de biztos, hogy lesz még egy jó pár utam oda, mert az Epidauroszi színházat nem lehet megunni. Menjetek fel a színház tetejére és üljetek le a hegyekkel szemben, csak nézzétek pár percig. Nekem hihetetlen élmény volt. Nem történt semmi és mégis nagyszerű volt. Aztán persze ne hagyjátok ki az argoszi piacot se, ahol én például 1 euróért vettem táskát icon_smile.gif És aki szeptemberben megy Toloba, semmiképpen se hagyja ki a Spetses szigetén megrendezésre kerülő Bouboulina fesztivált!
Röviden ennyi, ha van kérdésetek, akkor megpróbálok válaszolni rá.
  Macsosz | #158833 Üzenet | 2011-03-23 18:29:37 | Válasz a #158820. hsz-ra Előzmény #158820
Szia Esztern icon_smile.gif

Mi idén előszőr megyünk Tolóba,de vszínű nem utoljára:túl nagy a hely icon_lol.gif
Végig kocsit bérelünk,hogy minél több helyre eljussunk.
Ebben tudnál-e segíteni?-ajánlanál kölcsönző(ket)t?

Üdv,Macsosz icon_smile.gif
  Kisrichard | #158840 Üzenet | 2011-03-23 22:04:39 | Válasz a #158820. hsz-ra Előzmény #158820
Üdv Esztern!Én érdeklődnék,hogy argoszba még mindig van piac?mert ha igen mikor és hol?S hogy jutunk könnyen el oda?Mert hallottam olyat,hogy ott már nincs..ja és nem tudod véletlenül július 16 és 23között van valami ünnep,rendezvény Tolón vagy közvetlen környékén?Köszi a választ
  Esztern | #158864 Üzenet | 2011-03-24 14:24:43 |
Sziasztok!
Macsosz: Tolóban több kölcsönző is van, meg kell nézni, hogy hol a legjobb a kölcsönzési ár, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy full biztosítást adnak-e a kölcsönzők. Mi annak idején a Bikakis travel által béreltünk kocsit, teljesen reális árban, már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi az annyi, de kedvező volt. És persze minnél több napra bérelsz, annál jobb az ár.
Kisrichard: Én utoljára 3 éve voltam Tolóban. Akkor mentünk el az argoszi piacra, hogy azóta van-e még, azt nem tudom. Ha jól emlékszem, akkor vasárnap volt nagy piac, de biztos, hogy kint Tolóban az utazási irodátok képviselője tud majd erre válaszolni, ha nem akkor pancser icon_smile.gif Mi onnan azonosítottuk be, hogy merre van a piac, hogy felmentünk az argoszi várba, aminek Larissza a neve (sajnos elhanyagolt vár...már mint volt 3 éve), és onnan lehetett látni a város központjában bádos tetőket, fóliatetőket téglalap alakzatban. De ha valakit megkérdezel a városban, hogy hol a piac, tuti, hogy tudja. Tolóban szerintem az általad említett időszakban nincs semmi, de az Epidauroszi Fesztivál szerintem még tart. A többi ünnep később van.
Ha kocsit béreltek, akkor menjetek el Nemeába és menjetek be egy-két borászhoz! Isteni finom száraz vörösborok vannak. Ha Napflionba mentek, akkor ne csak túracipőt vigyetek a Palamidi vár megmászásához, hanem fürdőruhát is, mert a vár alatti részen, nagyon szép kis partok vannak, ahol akár még búvárkodni is lehet.
  Soma61 | #159036 Üzenet | 2011-03-27 11:41:12 |
Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni h van -e Web kamera Tolon,úgy mint az Sartin??
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 340 341 342 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu