Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 341 342 343 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Kvalcsi | #154992 Üzenet | 2011-01-18 10:48:49 | Válasz a #154958. hsz-ra
Szia Szunyi!

Mi 2007-ben Dél-Krétán voltunk nyaralni Makris Gialosban az Aeolusszal a Theodóra apartmanban, az első turnussal (június 16-tól). Akkor pokoli hőség volt, még este 11-kor is 37°C-t mutatott a hőmérő higanyszála az Olympio bárban. A 12 nap alatt egyetlen egy pici bárányfelhő volt az égen. Ez egy csendes település, kiváló homokos tengerparttal, lassan mélyülő vízzel. A pici kikötői résznél még hullámok sincsenek általában. Hangulatos a tengerparti sétánya, tele tavernákkal, kávézókkal, bárokkal. Jétékterem is van, ha szeretnétek játszani.
A tengerparttal párhuzamosan (kb. 30 méter) fut a főút (nem nagyon forgalmas), ahol sok szupermarket található, de van ruhabolt, bazár, italbolt, autókölcsönző, pék, hentes is. Szóval mindent megtalálsz amire szükséged lehet. Az élet itt és a sétányon található, mert az út másik oldalán lévő utcácskákban már csak lakóházak vannak általában, de azokból sem túl sok. Makris Gialos össze van nőve Analipsivel, csak a tábláról tudod, ha már a másik faluban jársz.
Jétékterem is van, ha szeretnétek játszani. Ennek a helynek az lehet a hátránya, hogy autót kell bérelni (vagy fakultatív kirándulást befizetni), ha el szeretnétek menni kirándulni. Tömegközlekedéssel nem nagyon oldható meg. Ez a nagyon bájos falucska kb. 25 km-re van Ierapetrától keletre. Mi a nagy távolságok miatt csak Ierapetrát, Knosszoszt, Herakliont, Agios Nikolaoszt, Eloundát, Spinalongát, Kritsát és Sitiát néztük meg. Mi béreltünk egy 9 személyes Fiat Scudó kisbuszt. 7 napra 360,-eurót fizettünk (alkudtunk) és kaptunk plussz egy napot grátisz, tehát 8 napig volt ennyiért nálunk az autó. Motort (125 cm3) 10 napra 200,-euróért béreltünk (2007-es ár!). Mindegyiket oda hozták az apartmanhoz és ott is vették vissza.
Véleményem szerint Matalába is érdemes elmenni. Ierapetrából át lehet hajózni Crissi szigetére.
A Theodóra a tengerparti sétányon található kb. 10 méterre a parttól, ahol nem kellett fizetni a napágyakért és napernyőkért. Alatta étterem, szemben egy bár, de egyáltalán nem volt zavaró. Igaz, mi kértünk klímát a pokoli hőség miatt, így zárva voltak az ajtók, ablakok ami ugye felfogja a kinti hangok nagy részét. Szupermarket, pékség kb. 50-100 méteren belül található.
A Theodórának a 2-es és 5-ös számú apartmanjai 2 hálószobásak. Az 1-es, 4/A és 4/B számúak 2 ágyas egylégterű stúdiók, a 3-as számú pedíg 3 ágyas, mely szintén egylégterű stúdió. Ezek az emeleten találhatók és a ház napozóteraszáról nyílnak. Van egy kis kert is a házhoz, melyben grillezésre is van lehetőség. Mindenhez közel (tenger, tavernák, pékség, szupermarket, stb.,) van a Theodóra és gyönyörű, tengerre néző a kilátás a 4/A, 4/B valamint az 5-ös apartmanokból.

Nézd meg a fotóalbumomban a krétai képeket, az egyik csak Makris Gialosról szól. Abban látni fogod a Theodórát és az egész falucskát.
  Relax | #155042 Üzenet | 2011-01-18 23:07:35 | Válasz a #154958. hsz-ra Előzmény #154958
Szia Szunyi!
Kvalcsi leírását még kiegészíteném a Theodora tulajdonosának kedvességével. Mi 2009-ben voltunk - szintén az Aeolus első turnusával - csak mi a Koraliban laktunk, a barátaink a Theodorában. Nagyon jól összebarátkoztunk a tulajjal és családjával, a tulajt Kostasnak hívják. Meghívtak minket kétszer is vacsorára az apartman kertjébe. (Minket is, akik nem nála laktunk!) Grilleztünk, beszélgettünk, a laptopján lejátszotta a kedvenc zenéit és megmutatta a horgászatai eredményét. A párom (aki vérbeli horgász) teljesen bepörgött/felpörgött icon_biggrin.gif . Látván ezt Kostas, az egyik hajnalban a fiúkat kivitte horgászni a hajójával. Hatalmas élmény volt nekik, a párom haza sem akart jönni. icon_smile.gif
A kirándulásokat valóban autóval érdemes megtenni, pl. Xerocambos is gyönyörű. A meseszép Chrissi szigetre is átmentünk, ezen a napon nem autóval, hanem busszal mentünk Ierapetraba (hogy ne menjen el egy nap autóbérlés parkolással) és onnan hajóval. Töredékáron tettük meg ezt az utat a fakultatív kirándulás árához képest.
Egyszóval nagyon klassz választás Kréta keleti része is. icon_smile.gif
  Szunyi | #155055 Üzenet | 2011-01-19 14:48:22 |
Köszönöm mindenkinek a gyors és kielégítő válaszokat!!!
Most már tuti, hogy a Theodorába fogunk menni. icon_biggrin.gif Biztos, hogy menet közben még fog felmerülni pár kérdésünk, amit majd fel is teszek.
  Adri79 | #155073 Üzenet | 2011-01-19 20:55:40 |
Sziasztok!

Nem tűntem el, csak jól levett a lábamról valami megfázásos betegség icon_cry.gif
De remélem nemsokára jobban leszek és újra tudok foglalkozni a nyaralás szervezésével-tervezésével icon_lol.gif

Mindenkinek jó egészséget!

Üdv.
Adri
  Kvalcsi | #155086 Üzenet | 2011-01-20 08:54:44 | Válasz a #155055. hsz-ra Előzmény #155055
Szia Szunyi!

Tegnap megjelent az Aeolus új katalógusa és bent voltam érte. Nem valószínű, hogy a Theodórába tudtok menni, mert nem szerepel idén benne csak a Korali. Abban ugyan nem voltam csak kívülről láttam, de az sincs rossz helyen. Kb. 50 méterre a homokos parttól a főúton található.
Voltak páran ebben az apartmanban, Ők biztosan tudnak majd felvilágosítást adni Neked, ha érdekel.
  Jacky | #155089 Üzenet | 2011-01-20 10:29:28 | Nyaralás Nyugat-Krétán
Sziasztok!

Észak-nyugat, délnyugat vagy Nyugat-Krétán szeretnék a párommal nyaralni szept. eleje környékén.
Tanácsokat, javaslatokat kérek tőletek, hol van jó szálláshely és miért.
Az is érdekelne, hogy magánszervezéssel vagy melyik irodával érdemes.
(Jó részét már elolvastam a fórumnak, ezért tervezek a nyugati oldalra, de mintha oda kevés iroda utaztatna ..)

Előre is köszi!
  Kvalcsi | #155095 Üzenet | 2011-01-20 11:56:17 | Válasz a #155089. hsz-ra Előzmény #155089
Szia jacky!

Valószínű, hogy csak magánszervezéssel tudsz Kréta nyugati oldalára menni nyaralni, mert tudtommal egyik iroda sem indít oda utakat sajnos. Az 5 Kontinensnek voltak utoljára útjai, de becsődölt az iroda.
Amennyiben mégis találsz irodát aki Nyugat-Krétára utaztat, akkor kérlek írd meg légyszíves, mert engem is érdekelne.
  Zsebkuty | #155098 Üzenet | 2011-01-20 13:51:10 | Válasz a #155095. hsz-ra Előzmény #155095
icon_lol.gif Szia,kedves Kvalcsi!!!
Rethymno-ba a Neckermannak vannak 3-4csillis hoteljei,Adelianos Kamposban pl.Maravel Land ill.Maravel Sky,valamint Plataniasban a Nefeli Hotel..ezek nem olyan drágák és választható ellátással vannak.Van még Rethymnóhoz közel,kb.2km-re a két Dimitrios Hotel,az egyik 3csillis,a másik 4.Tavaly Misiarc volt a 3 csillis Dimitrios-ban.Kiindulópontnak tökéletes.
Pusz! kiss.gif
  Zsebkuty | #155099 Üzenet | 2011-01-20 13:56:23 | Válasz a #155055. hsz-ra Előzmény #155055
icon_lol.gif Szia,Szunyi!
Mi voltunk a Koraliban 2008-ban.Élménybeszámolót írtam...
Képek is vannak fenn.Ez kb.400méterre van a Theodorától,a partja ugyanolyan szuper homokos,lassan mélyülő.Az apart nagyon tiszta,légkondi 5Eu/nap.Az a különbség,hogy talán nem annyira zajos,mint a Theodóra,bár az egyetlen ,,főutca"mellett fekszik és bizony a motorosok néha hajnalig nyomták...DE szuper Dél-Kréta,nagyon jó volt ott!!!Kicsit hosszú a transzfer,ami szerintem nagyon jó,mert csodás helyeket láttok,míg leértek a repülőtértől Makri-ig!
  Zsebkuty | #155100 Üzenet | 2011-01-20 14:00:19 | Válasz a #155098. hsz-ra Előzmény #155098
icon_lol.gif Elfelejtettem még,hogy jan.31ig előfoglalási kedvezmény van a Neckinél,ha gondoljátok,nézzétek meg Krétát...
  Kvalcsi | #155101 Üzenet | 2011-01-20 14:01:18 | Válasz a #155098. hsz-ra Előzmény #155098
Kedves Zsebkuty!

Nagyon köszönöm az infót! Erről tudtam, de én még nyugatabbra (Chania környéke) szeretnék menni. A Neckermannt pedíg kifejezetten nem kedvelem. Két családtagom is megjárta Velük (a tengerre néző felár befizetése ellenére valami csapnivaló kilátású szobát kaptak), így én nem szeretnék abba a hibába esni, hogy Őket válasszam. Nálam a TUI sem jöhet számításba, mert Velük én jártam ugyan így!
  Zsebkuty | #155102 Üzenet | 2011-01-20 14:09:48 | Válasz a #155101. hsz-ra Előzmény #155101
icon_cry.gif Kedves Valcsika!
Sajnálom,hogy így megjártátok és én nem is vagyok necki-munkatárs,csak azt írom,ami velem esett meg:tavaly Koson voltunk velük,nem kértem itthon semmilyen tengerre néző felárat,ott a hotelben mégis ilyen szobát kaptunk...szerintem csak emiatt nem lehet leírni őket,mi nagyon szép élményekkel gazdagodtunk az idegenvezetések során is..DE tudom,ez csak az én véleményem...Üdv! icon_lol.gif
A TUI pedig szerintem kivonult hazánkból...
  Puma | #155107 Üzenet | 2011-01-20 16:30:23 |
Sziasztok !

Mi tavaly 3 hetet voltunk szeptemberben Krétán, azon belül pedig Stalis/Stalida üdülőtelepülésen icon_smile.gif A településsel kapcsolatban egy dolog volt ami nem tetszett, a túl keskeny és ezáltal zsúfolt tengerpartja. Szeptember utolsó három hetét töltöttük itt, és még is tele volt a part, a napágyak egymás szájába lógtak icon_biggrin.gif azon gondolkodtunk, hogy atya ég, mennyien lehettek főszezonba ? icon_biggrin.gif Na, de nem is ez a lényeg,hanem az, hogy ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat. Igazából nem akarok nagy élménybeszámolot nyomtani itt icon_biggrin.gif inkább azokhoz szólnék akik részben aktívan szeretnék eltölteni a szabadságukat, de nem akarnak a faktultatív programok borsós árainak áldozatául esni icon_biggrin.gif Krétán nagyon de nagyon jó a helyi buszok közlekedése és megvallom én szeretek nézelődni és nem vezetni menet közbe icon_smile.gif A buszok kényelmesek és tiszták !!!! Ami még előnyük, hogy sűrűn járnak, csak arra kell figyelni, hogy mi van kiírva rájuk, de egyébként nagyon segítőkészek a sofőrök és a buszon utazó jegykezelők icon_biggrin.gif Mielőtt felszállna az ember elrikkantják magukat, hogy Iraklion, Hersonisos stb. stb. mert van amelyik nem megy be egész a fővárosba. A buszmegállók számozva vannak, ezt a kedves túristák miatt vezették be, hogy könnyebb legyen megjegyezni és elmondani, hogy melyik megállónál óhajtunk leszállni icon_biggrin.gif A jegyet mindig meg kell őrizni, mert van hogy a sofőrtől lehet jegyet venni, vagy mondjuk a fővárosba pld. a pályaudvari pénztárnál és olyankor nem mindig száll fel jegykezelő, de akkor viszont út közben, valahonnét a bokorból előugrik egy ellenőr icon_biggrin.gif aki megnézi valóban oda szól e a jegyed icon_biggrin.gif Iraklionból aztán lehet tovább utazni Chania, Rethimno (tuti nem írtam jól) icon_biggrin.gif sőt még a nyugati oldalra is lehet menni, viszont akkor nem kell beutazni azért Iraklionba. 1-1,5 órásak a buszozások ha jól emlékszem a legdrágább 7 euro volt. Visszatérve a fakultatív programokra, mi pld. Knossosba mentünk el egyénileg, miután kétszer is visszamondta a kinti idegenvezető a programot, sose tudjuk meg mi miatt icon_biggrin.gif gondolom előző éjszaka jól érezte magát és nehéz volt felkelnie icon_biggrin.gif Nem is bántuk, mert így több 10 eurot spóroltunk meg a Knossosi és a fővárosi faktultatív partizános akciónknak köszönhetően icon_biggrin.gif Erről később részletes adatokat fogok vázolni icon_smile.gif csak elő kell szednem az "emlékdobozból" a tárgyi bizonyítékokat icon_biggrin.gif úgyhogy folytatás majd kicsit később icon_smile.gif
  Adri79 | #155131 Üzenet | 2011-01-20 22:21:50 |
Szia jacky és Nyugat vagy Kelet-Krétára utazni vágyók!

Nem tudom mennyire olvastál/olvastatok vissza, de én is nagyon sok segítséget kaptam már a csajoktól (Verka, Medi, Jeny, KValcsi) itt az oldalon a magánszervezéssel kapcsolatban, mert mi is Nyugat és Kelet-Krétára szeretnénk menni vmikor szeptember környékén és a legszebb helyekre és környékükre tényleg nem szerveznek az utazási irodák utakat. Én nagyon belelkesedtem a szervezéstől, ami nyilván kicsit fárasztó, meg nyűg, mert mindennek utána kell járnod, de az itteni segítségekkel lazán megoldható, hogy mindenre felkészülj és mindent megszervezz. Ajánlanám én is Verka élménybeszámolóját, illetve Beáét http://www.freeweb.hu/balazsbea/gorog.html (Bea még szállásajánlót is adott) illetve én is kaptam Beától xerocambosi honlapot http://www.xerocamboscreta.com/index%20D.htm
sok hasznos infó és szállás is van itt. Szóval csak bátorság, először én is húzódóztam tőle, de a csajok meggyőztek, hogy nem is olyan nehéz meg már egészen összeszedtem magam és az infókat, lassan árajánlatokat is küldök, csak lebetegedtem és nem bírom az iramot....

Hajrá, hajrá icon_biggrin.gif
  Verka | #155195 Üzenet | 2011-01-21 21:45:13 | Válasz a #155131. hsz-ra Előzmény #155131
Szia,

örülök, hogy megvagy! Már azt hittem, leszavazott a kupaktanács, és elment a kedved az egésztől. icon_smile.gif Jobbulást!

Egy apró javítás: Jenike nem csaj. icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 341 342 343 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu