Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 341 342 343 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Pinga | #172104 Üzenet | 2011-08-04 21:49:41 | Válasz a #172103. hsz-ra
keressetek erre rá a ggogle earth-ban mert vannak képek is rola,pirossal bekarikáztam a helyet

Pinga | #172103 Üzenet | 2011-08-04 21:43:01 | Válasz a #172076. hsz-ra Előzmény #172076
Sajnos a zöldségekkel kapcsolatban Robit pártolom, az utobbi években itt pesten a piacokon nem igazán kapok igazi érett finom paradicsomot stb stb, mert leginkább spanyol vagy más importokat árulnak a kereskedök,,ellenben N.Poriban a piacon vagy az autokrol igenis aznap szedett friss érett gyümölcsöket és zöldségeket árulnak, nem mindegy az sem hogy mennyiért, 2 kilo pari 1 euro,dinnye 25-30 cent a hazai 98 ft helyett és milyen édes icon_smile.gif vagy akár a sárgadinnye

olvassátok vissza a dioni vizesésröl amit irtam,ha mégis lenne kérdés beteszem a google képet rola hol találhato
  Csabinaagnes | #172102 Üzenet | 2011-08-04 21:42:02 |
Szia Gerduci!!

Kívánok nektek nagyon jó, és gyors utat!!
Vasárnap este 9-kor találkozunk, a templom előtt!!!
Vigyázzatok magatokra út közben.

ÜDV:ÁGI!!!
  Gombi | #172100 Üzenet | 2011-08-04 21:37:53 |
Nagyon komoly ez a fagyasztós téma, csak kíváncsiságból kérdezném meg, hogy az aki lefagyasztott ételt visz ki, az haza is hoz valamilyen Görögországban lefagyasztott görög ételt vagy ez már indifferens, hiszen itthon nem nyaralunk, kvázi nem spórolunk az ételen?

Sosem fogom megérteni, de mindegy is, nem ez a fontos.
  Csabinaagnes | #172096 Üzenet | 2011-08-04 21:07:22 |
Sziasztok!!

Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat mindenkinek. Rengeteg hasznos dolgot tudtam meg tőletek az elmúlt időszakban. Bár már jártunk Görögországban többször, így is találtam számomra ismeretlen dolgokat. Akiknek véget ért a nyaralása, azoknak jó munkát, és kellemes napokat, akik ezután mennek nyaralni, azoknak izgalommal teli készülődést kívánok.

Vacsaci!!!!

Neked is köszönök mindent. Nemsokára jöttök utánunk, és ezúttal kívánok gyors, és probléma mentes jó utat.
Tali kedd este!!!!! Már nagyon várom..

Kedves Gyula!!

Nagyon aranyos voltál, amikor elkeseredésemben vigasztaltál. Bízom benne, hogy nem fogok csalódni, és Nei Pori tényleg olyan csodálatos, ahogy a többség leírta. Jó munkát neked, és ígérem, hogy gondolunk majd rád mi is.

Üdvözletem küldöm mindenkinek: ÁGI!!!!
  BRobert | #172085 Üzenet | 2011-08-04 20:05:11 |
Véleményem szerint a főzésben mindkét félnek van igazsága. Egy, már készételt a kinti "óriási" villanyrezsókon felmelegíteni és kifőzni mellé pár tasak rizs, nem vesz annyi időt, mint helyben nekiállni egy paprikás krumpli, lecsó, vagy marhapörkölt elkészítésnek...láttam rá példát icon_smile.gif és 5 fő esetében gazdaságosabb is, mint akár 5 gyros.
Viszont az is igaz, hogy nem azért megy el az ember nyaralni, hogy ott is a házimunkával töltse az időt icon_smile.gif Annyi "luxus" minden családanyának és családapának jár, hogy az idő alatt a házimunkát is otthon hagyja és csak a pihenésre, kikapcsolódásra koncentráljon icon_smile.gif
  BRobert | #172082 Üzenet | 2011-08-04 19:53:22 |
Szia tallér!
Igaz, igaz, figyelmetlen voltam:) Gyorsan visszaolvastam és megvan ahol pinga a vízesést említi icon_smile.gif
Na, ez most felcsigázta az én érdeklődésemet is icon_smile.gif
  BRobert | #172077 Üzenet | 2011-08-04 19:17:30 |
Kedves Fix!

Ízlések és pofonok különbözőek icon_smile.gif
Hogy meg ne sértselek, mely nem állt szándékomban, ekként pontosítok:
Számomra össze sem lehet hasonlítani, az itthoni ízetlen zöldséget, a kinti hatalmas méretű fűszeres, zamatos paradicsommal. icon_smile.gif
Alig várom, hogy ismét jól bereggelizzek belőle icon_smile.gif
  Fix | #172076 Üzenet | 2011-08-04 19:15:37 |
BRobert írta:
Sanhco koma!

Paprikát, paradicsomot itthonról ??? Ez nem volt szép Tőled...szinte felér egy szentségtöréssel icon_smile.gif Össze sem lehet hasonlítani, az itthoni ízetlen zöldséget, a kinti hatalmas méretű fűszeres, zamatos paradicsommal icon_smile.gif
Alig várom, hogy ismét jól bereggelizzek belőle icon_biggrin.gif

Na az oké hogy Görögország csodálatos! Nem rég jöttem Nei Poribol.

De hülyeséget ne mondjál már a zöldségekről légyszíves! A Magyar Paradicsom, paprika, gyümölcseinknek nincs párja zamatra. Szerintem ez egyértelmű! Persze nem a szupermarketes cuccokról beszélek. A görög paradicsom akkora mint a két öklöm, de nem sok íze van. A hagymájuk meg kb. salátába való. A fokhagyma szintén. A piacon vettem Nei Poriba, meg a boltokba is. Tényleg jó, de a magyar közelébe nem ér! A gyümölcsök finomak, főleg a sárga dinnye, de azért ne húzd már le amink van légyszíves!!!!
  Vscotina | #172075 Üzenet | 2011-08-04 19:15:29 | Válasz a #172066. hsz-ra Előzmény #172066
Szervusztok!

Na ez volt az a mondat amitől kiakadtam. (főzés, hűtőtáska stb.) Éveken keresztül mi is így jártunk nyaralni még belföldön, mami 12 tájban otthagyott csapot papot, hogy mire a gyereksereg megéhezik, legyen valami kaja. Ez minden volt, csak pihenés nem....
Aztán 2006-ban kijutottunk Görögországba, és azt mondtam innentől kezdve úrinő akarok lenni. A annyi pénzem mindig legyen, hogy ha mást nem, de legalább gyrost ehessek. És ezt azóta is szigorúan betartom. A gyomrom már most el van készítve a sok finomságra, csak az tart vissza mindentől, hogy túl sok kiló ne szaladjon föl rám. még 27 nap icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Sancho.dl | #172067 Üzenet | 2011-08-04 18:47:22 | Válasz a #171890. hsz-ra Előzmény #171890
Csabinaagnes!

Nagyon jó utat és nagyon boldog, napfényes nyaralást kívánok!
  Sancho.dl | #172066 Üzenet | 2011-08-04 18:42:18 | Válasz a #172046. hsz-ra Előzmény #172046
BRobi hawer! icon_smile.gif

Nos az igazság, hogy az útra gondoltam főleg, ahogy írtam is, illetve említettem, hogy kinn is lehet zöldségeket kapni icon_smile.gif Az igazság az, hogy amit itthonról vittünk paradicsomot, az tönkrement, hiába raktuk a hűtőbe icon_smile.gif Tehát tényleg nem érdemes semmit vinni. Olvastam, vagy hallottam valakiről, aki azt írta, hogy ő nem sokat látott Göröghonból, meg a tengerből, mert olyan 11 körül fel kellett jönnie minden nap hogy főzzőn a családnak. Este ugyanez... Na ezt magayarázza meg nekem valaki... Nyaralni megyek, vagy főzni az apartmanban? Ennél az sem jobb, amikor valaki egész nap az erkélyen ül... Ilyet is láttam nem egyszer...
Elhiszem hogy spórolni kell, de könyörgöm legalább egy párszor mozduljanak ki és néhányszor meg lehet engedni egy gyros tálat, vagy egy souvlakit...
  Tallér | #172061 Üzenet | 2011-08-04 17:49:32 |
Csabiági én is nagyon szép és jó nyaralást kívánok!!
  Tallér | #172060 Üzenet | 2011-08-04 17:48:23 |
Szia Brobert!Köszönöm neked is a tanácsokat,igazából most már átgondolom hogy hogyan is legyen a kaja kérdés!A Dioni vízesés az egy kicsi, nem az Edessaira gondoltam.Egyszer valahol itt a fórumon olvastam róla és azt is hogy ott meg is lehet fürödni,csak hideg és hogy szép ez is.Lehet hogy a pinga irta mivel ő tudta egyből miről írok.
  Vaczsaci | #172054 Üzenet | 2011-08-04 17:34:54 |
Szia Csabaiági!
Ha még nézed a fórumot, akkor ezúton kívánok nagyon jó utat Nektek!
Pár nap és indulunk utánatok. Kedden tali!
Üdv: Saci
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 341 342 343 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu