Szia!
Elméletben 12:25kor megy a busz.De csak elméletben.Mikor mi felértünk Pestre megkérdeztük,hogy van e időnk elmenni pisilni.Akkor mutatták meg a papírt,hogy nekik 12:25 van odaírva de nem tudják mit jelent.Azt,hogy addigra kell odaállniuk a busszal,vagy akkor kell indulniuk.Végén olyan 12:50 körül indultunk.
Engem is úgy hívtak vissza a központból. De nagyon rendesek voltak, mert péntek este hívtak és le volt merülve a telefonom, nem tudtak elérni. Ezért küldtek egy e-mailt, hogy próbálkozni fognak majd hétfőn és így is lett.
Szóval várom a válaszotokat, hogy kinek mit sikerült megtudnia és hogyan álltak hozzátok.
Íme a FRISS infó. Most hívtak az irodából.
Nos. A sorsolás eredményétől függ, hol tud fölszállni az ember.
Mert a katalógusban ha jól megfigyeljük az indulási helyeket, más-más van fölsorolva Tolo-nál, valamint az Olymposznál és Chalkidiki-nél.
A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy ha Tolo-ra sorsolnak, esély sincs arra, hogy itt, Salgótarjánban szálljunk föl. Meg kell jelölnünk majd a legközelebbi indulási helyet, ahova egyénileg kell elmenni.
Viszont ha Chalkidiki-re vagy az Olymposzra sorsolnak, akkor föl tudunk itt helyben szállni. Csak itt is itt van a rizikó, hogy ha 10 fő nem jön össze, akkor fejenként 5.000 Ft-ot kell ezért fizetni.
Remélem, egész érthetően írtam le. De egyébként javaslom, hogy ha valami nem egyértelmű, írjatok a budapesti központnak, s ott nagyon segítőkészek.
Sziasztok!
Holnap indulunk Stavrosba a Dias Zeussal. Valakinek valami vélemény, élmény ezzel az irodával? Tudom jókor kérdezem, de ma nézelődtem a neten és egy fórumon nagyon negatív hozzászólásokat találtam. A fórum sajnos nem túl aktív, ezért fordultam "hozzátok" Idén csak egy hsz volt...
Ezen a fórumon amúgy nagyon sok érdekességet találtam, köszönöm az élménybeszámolókat, infókat (árak, éttermek, látnivalók) - így ismeretlenül is. Már azt is tudom, hogy egy hét kevés lesz, de ezen nem tudok változtatni. Izgatottan várom a nyaralást.
Mi 2009-ben voltunk Stavrosban a Diassal. Minden rendben ment az úton és az apartmanban is. Ráadásul nekünk gondunk volt, hogy hárman mentünk és a szobánkban a harmadik ágy pótágy volt. Szóltunk Beának, aki akkor nem ért rá, szóltunk a tulajdonosnak(Ő az iroda tulaja és épp ott nyaralt)aki azonnal intézkedett és lett rendesen 3 ágyas szobánk, ahogy ugye le lett foglalva.
Klassz kis hely Stavros is, esténként vacsizni, sétálni mentünk. Az éttermekben jó nagy adag kajákat adtak, nagyon finomakat ettünk.
A strand elég zsúfolt, ezért mi elmentünk a katonaság felé a parton és ott nyugalomban egymagunk fürödtünk, kagylót gyűjtöttünk.Fantasztikusan jó volt, hogy ott csak a tenger hullámzását hallgattuk.
Egyébként mi eddig kétszer voltunk busszal és egyszer kocsival, a Diassal meg voltunk elégedve. Szia és nagyon jó nyaralást kívánok.Heni
Huh, nekem is válaszolt az utazási iroda most, de ha lehet, akkor még idegesebb lettem tőle :S
Küldtek két pdf dokumentumot, amiben minden részletesen le van írva és amit elvileg csak akkor kaptam volna meg, ha már tudom, hogy hova megyek.
Némelyik állítást olvasva finoman szólva is kétségbe estem..
Bemásolom:
"Biztos vagyok benne, hogy elégedett lesz a nyaralásval kapcsolatban, mert az adott területek mindegyike kellemes nyaralást biztosít a kisgyermekkel érkezőnek.
Amennyiben a Chalkidikire vagy az Olymposi Rivérára esik a "sorsolás", lesz lehetőség kaposvári felszállásra. Ezt majd akkor tudják a foglalásában rögzíteni a kollégák, amikor megtudja a konkrét úti célt, hiszen akkor kötik majd meg az utazási szerződést.
Az Olsz-Adria esetében Önnek a nagykanizsai felszállás lenne a legcélszerűbb.
Csatolom a táblázatokat, amelyben láthatóak a felszállási időpontok.
Szóval ugyan azok a szolgáltatások járank a Mediterrán Tombolát foglaló utasokank is:))
Az utazáshoz megfelelő az új típusú , kártyás személyi igazolvány.
A görög buszos csatolmányban szereplő tájékoztatóban a Jó tudni címszó alatt szerepel a kiskorú gyermek utazásával kapcsolatos fontos információ, kérem legyen kedves figyelmesen végigolvasni!!"
A csatolmányban viszont ezt írják:
"Autobusszal Görögországba történő utazás során ÚTLEVÉL szükséges."
Most akkor melyik igaz?Kell vagy sem??Ellentétes információk!!!
Másik meg amit írtak, hogy MACEDÓNIÁBA VALÓ BELÉPÉSNÉL KÉRIK A BBP BIZTOSÍTÁS meglétét igazoló papírt, mert ha nincsen, akkor 4-8 euróért köthetsz ott... Hát, ezt sem tudtam!!!
A buszos utazás ülésrendjét a Transmánia Kft/IKAROSZ travel központi irodája állítja össze (gondolom az ő buszaikkal utazunk) az autóbuszokon a WC-t használni nem lehet (nekem csak éjjel gond, mert ha a gyerek alszik és nekem meg wc-re kéne mennem mikor megállunk, akkor mi lesz??)
Valamint, hogy kiskorút ha viszek (4 éves fiam) akkor kérjek a közjegyzőtől apai beleegyező nyilatkozatot angol és magyar nyelven, mert kérhetik, ha a gyerek vezetékneve nem azonos az enyémmel..márpedig nem azonos :S
Ezzel kapcsolatban bármi hasznos infó?Egyáltalán hol lehet ilyet csináltatni???
Küldtek Olasz Adriásat is, de az annyira nem szimpi, mert ott biztos nem lesz annyira jó idő szeptemberben, mint Görögországban.
Ha valakit érdekel esetleg a vidéki felszállások indulási időpontja és útvonala, akkor szívesen leírom majd azt is.
Ti mikor mentek, és honnan tudod az indulási időpontokat?
Mi szeptemberben megyünk, de csak jövő hónap közepe felé várunk pontos információkat.
Megírnád, ha kérhetlek!
Köszönöm!
Én úgy gondolom, hogy Olaszországba elég a személyi, mert az ugye Uniós. Viszont Görögországba én kétszer voltam busszal (2007 és 2009), mindkétszer útlevél kellett, mert a határőrök felszálláskor mindenkinek abba pecsételtek bele Szerbiában és Macedóniában is. Szó nem volt arról, hogy a kártyás személyi oda jó lenne, nekünk ilyet soha nem mondtak.
Remélem ezzel tudtam segíteni!
Nem akarok vitába szállni, de ma konkrétan rákérdeztem erre is a budapesti központ igazgatójától.
Azt mondták, hogy ha min. 3 hónapig érvényes és új típusú, kártyás, akkor elfogadják.
De ezt egy másik topikban kellene megvitatni, mert OFF lesz a vége.
Vikicsibe, én írtam egy nagyon aggodalmas levelet a központnak, mert ugyebár mégsem szerettem volna a 4 éves fiam első nyaralását a saját butaságom miatt tönkre tenni, ha például nem érek oda vele a busz indulására.
Így megnyugtatásul kaptam a válaszban azokat az infókat meg, amit csak szerződéskötéskor kaphatnánk meg. A busz indulása mindig péntek, ha érdekel, hogy melyik városban mikor van a felszállás, akkor ha megírod melyik város kell, szívesen megmondom. nekem azt írták, hogy amennyiben Görögország lesz a "sorsolás" eredménye, akkor Kaposvárról kell Szegedig elmennem a gyűjtőjárattal és onnan átszállni a konkrét úticél felé tartó buszra. Olaszországba ha mennék, akkor meg a hozzám legközelebb esőre kell mennem, azaz Nagykanizsára. A sorsolás szót idézőjelbe tették
Ez az útlevél téma viszont már megőrjít teljesen..:S
Nekem az indulási helyekkel kapcsolatban azt mondta a hölgy, hogy mivel mi Olaszországot kizártuk, így Tolo-nál van az, hogy Salgótarján egyáltalán nem jöhet szóba. Így majd a hozzánk legközelebbit (Eger, Hatvan, Gyöngyös) kell majd megjelölni. Ami nekünk szimpatikus lesz.
Chalkidi-nél és az Olymposznál viszont van salgótarjáni felszállási lehetőség. Ha összejön a 10 fő, akkor ingyen, ha nem, akkor 5.000 Ft-/fő felár ellenében.