Köszi az infokat, minden jól jön, most a keresgélés stádiumában vagyok, mielőtt foglalsz, nézd meg a booking.com-ot ott mintha olcsóbbak nis lennének, bár augusztust nem néztem, de hátha!
Üdv: Ági
Tényleg jó a booking.com csak az a baj, hogy sem Falassarnán, sem Xerocambosban nem találtam semmit ezen az oldalon.... Az északi parthoz képest, nem sok szállás van, vagy csak nem nagyon hirdetik magukat a neten, vagy nem tudom mi az oka, hogy nem találtam többet.... Pedig én is keresgélek egy ideje, de mi fixen tudtuk, mit szeretnénk (na jó, némi "segítséggel" Bea és Verka képei által )
Krétának ez a két települése nem túl nagy és az utazási irodák sem nagyon utaztatnak ide, inkább az északi oldalra... De nem baj, mert mi olyan helyet keresünk, ahol nincsenek ezren a parton, nyugodtan lehet pihenni, viszonylag közel vannak olyan látnivalók és strandok, amik minket érdekelnek, ja és nincs tele szállodákkal meg mindenféle turistával, akik senkire sincsenek tekintettel.... Meg hát mi 4-en megyünk és ezek az árak szerintem nem olyan magasak.... Főleg, hogy minden szállás közvetlenül a tengerparton van, szép kilátással
Egyenlőre úgy tűnik, hogy jól döntünk, ha ezek közül választunk
Szívesen Verka! Ettől a partszakasztól pont az ellenkező irányban, a napernyők mögött, a bártól balra lévő egyik fa tövében telepedtünk le, de már messziről kinéztem azt a tengerparti részt, mert ott feltűnően világos és messze benyúlóan volt világos a tenger. Gondoltam, hogy ez igazi gyerekparadicsom lesz + az enyém is sokáig sekély volt a víz és érezhetően finomabb szemcsés volt a homok is és melegebb a víz. Vissza kell menned leellenőrizni! Jaaaj, de jó is volt, most hogy ilyen részletesen leírtam, szinte ott voltam. Pedig a hajóúton rendesen paráztam...
Szia Adri!
Tökélesen megértem, hogy mik voltak az elképzeléseid, hogy nyugodt, tömegmentes helyen legyetek, gyönyörű tengerpart, stb. ezért is választottad Xerocambost. Teljesen magamból indulok ki, azért is jutott eszembe, hogy megkérdezzem, hogy ezek szerint nem fog hiányozni egy kis esti görög "forgatag"? No nem olyanra gondolok, hogy a sok fiatal túrista őrjöngve mulasson és mindenhonnan üvöltsön a discozene (mert az már nem is görög), hanem csak olyanra mint pl. Makrigialoson volt, pl. néhány szuvenírüzlet, szupermarket, taverna, (vagy pl. off Zakynthos szigetén Vassilikos falura jellemző "forgatagra" gondoltam). Hangsúlyozom, abszolút a saját igényeimből indultam ki, nekem elengedhetetlen egy kb. egy órás esti görög séta. Csak azért kérdezem, mert Xerocambosban erre nincs lehetőség, kb. 20 házat láttam.
Igen, értem, hogy mit mondassz vázoltam a családnak, hogy milyen lehetőségek vannak Xero-ban (ahogy az apartman tulaj hívta), de senkit nem riasztott vissza. Nem messze ott van Ziros és Kato Zakros, vagy valami nagyobb település a közelben, oda gond nélkül át lehet autózni, meg lehet ejteni a sétát (bár én még ezt sem feltétlenül igénylem, nekem a part is bőven megfelel ) és utána vissza lehet menni pl. megcsodálni a naplementét.
Nagyon OFF, bocsánat. Mi tavaly Argassiban voltunk Zantén és még az is sok volt nekünk, persze, jó a sétálóutca, meg a látnivalók, de kb. minden árus ugyanazt kínálja, a végén már kiütést kaptunk a sok zöld plüss meg pöttyös teknőstől, meg az agresszívan "hívogató" emberektől a tavernák előtt, utálom a rámenősséget és tudom, hogy annak az embernek ez a feladata, de néha már tolakodásnak éreztük és ahhoz képest, hogy nem nagy település nagy volt a tömeg, sok volt a számunkra túl hangos túrista, nem nagyon tudtunk pihenni éjszaka, hajnal 2-3-kor még torkuk szakadtából üvöltöttek a szálláson. Nyilván ez nem Zantéval függ össze, de így valahogy kialakult egy negatív benyomás. Nem tudom, hogy érted-e mit akarok írni, de az nekem már túl sok volt.
Azért vágyunk most Krétára, a sok beszámoló és fényképek alapján is, mert ki szeretnénk pihenni az állandó rohanást, a tömeget, a tömegközlekedés "örömeit", az idegbetegséget. Talán a gyros hiányozni fog, de azt egy csomó más helyen is lehet kapni, taverna van, éhen nem fogunk halni, viszont nagyon vágyom már arra, hogy csend legyen, hogy csak a tenger morajlását, meg a szelet halljam, hogy egy olyan strandon lehessek, ahol nem másznak át a törölköződön, ahol nem üvöltöznek artikulátlan hangon pofátlan külföldi turisták, mert nekem nem ez az igazi Görögország. A kedves, mosolygó, vendégszerető görögök, a belőlük áramló nyugalom, a kis "természetes" falvak, az már igen, de tavaly nagyon rossz tapasztalatunk volt, most valami számunkra újat, mást szeretnénk, egy kis kikapcsolódást ....
Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de így talán jobban ki tudtam fejezni magamat
Idén augusztusban Hersonissosban fogunk nyaralni és szeretnénk motort bérelni. Esetleg van valakinek tapasztalata motorbérléssel kapcsolatban?
Visszaolvastam, de általában csak autót béreltetek Krétán.
Tervezzük, hogy lemennénk Agios Nikolaosba, majd Ierapetrára is.
Spinalongara Agios Nikolaosból is indul hajó? Azt olvastam, hogy Eloundáról igen.
Sziasztok!
A motorbérlés engem is érdekelne, úgy olvastam az indexen a Krétás fórumban, hogy mindenhol lehet bérelni, úgy 10euro körül, de nagyon ki kell próbálni, mert vannak ócska motorok, vacak gumival és az csúszhat...
Arról esetleg van infotok, hogy hegyi túrákat hol lehet tenni? A Szamariai szurdokról már olvastam, de állítólag a déli részen is vannak csak még nem találtam erről útleírást!
Köszi: Ági
Igen, nem csak Eloundáról lehet áthajózni Spinalongára, hanem Agios Nicolaosból is. Mi csak azért mentünk Eloundából, mert szerettük volna látni a szép Mirabelló-öblöt is. Szerintem érdemes elmenni Eloundáig és onnan áthajózni inkább.
Azt meg még elfelejtettem mondani, hogy Xerocambosból kiindulva nem kevés látnivalót szedtem össze, szóval lesz program, ha valakinek még azután is van kedve sétálgatni.....
Most kaptunk e-mailt!!!!!!
A Falassarna Beach Hotel küldött árajánlatot, [...]
Most már csak egy hotelből várunk ajánlatot, aztán döntünk
Ez nagy előrelépés, egész jól állunk már
Szia Adri!
Örülök, hogy minden sínen van! Akkor most már mindkét helyre úgy tűnik, hogy van egy-egy jó szállás, nagy baj már nem történhet! A család már megnyugodott, hogy jó lesz ez a magánszervezés? A szállások képei talán meggyőzték őket, hogy nem érdemes irodával menni, mert egyik iroda sem kínál ilyen jó helyen, ilyen gyönyörű tengerre néző apartmanokat.
Drukkolok, hogy továbbra is minden jól sikerüljön!
Teljesen magamból indulok ki, azért is jutott eszembe, hogy megkérdezzem, hogy ezek szerint nem fog hiányozni egy kis esti görög "forgatag"?
Relax,
az olyanok, mint mi, nem sétálnak esténként, hanem - ahogy Adri is írja - az egész napi program után ledobják magukat a tengerre néző erkélyen egy pohár borral, és megnézik a naplementét.
Olyankor az égvilágon semmi, de semmi nem hiányzik, minden úgy a legtökéletesebb, ahogy van...
Na összefoglalva: igen, állatira örülök, hogy jelenleg sínen vannak a dolgok (remélem a későbbiekben is így lesz)
Tényleg jó választásnak érzem Falassarnát és Xerocambost, attól függetlenül, hogy nem nagyon "túristás" helyek, mert tényleg ez a dolog lényege számunkra....
A család meg ne ugráljon, állatira unni fogják már a szerpentineket, szerintem örülnek majd, ha az erkélyen vagy a parton ücsöröghetnek Nekem szerencsére semmi bajom, de van egy "áldozat" közöttünk, aki se a hajót, se a repülőt, se a szerpentineket nem bírja nagyon.... Na és ő elvileg ő akar sétálgatni.... A körülményeket figyelembe véve, majd egy idő után nem akar