Skala Potamiából majdnem Limenasba érve is van egy márványbánya, oda be is mentünk, élmény volt látni azokat a hatalmas fehér köveket, és hogy hogyan folyik a kitermelés.
Hoztam is haza kisebbeket, vágódeszka lett belőle.
Kalimera; Ti ezen partszakaszokat a szárazföld felől közelítettétek meg, de vajon egyénileg valamilyen vizijárgányal valaki leírná tapasztalatár?
Mi Skala Potamia- ban leszünk.
Infókat, beszámolókat előre is köszönve! (akár privibe is)
Sziasztok. Mi 9-én jöttünk haza Thassosról. A szállásunk Limenariaban volt a Voulis apartmanban, 2 szoba, főzősarokkal, fürdőszobával 4 személyre 42 euróért. Minden nap takarítottak, levitték a szemetet és 4 naponta volt ágynemű és törülköző csere. Potamian béreltünk csónakot, ez 10-től 18-óráig (egész napra) 70 euro + benzin(20 euro) volt. Északra Limenasig lehet elmenni a csónakkal, délre a Pradise beachig. A fizetős márványpart kivételével (Makriamos) mindenhol kilehet kötni. A márványpartok szépek, néhány fotót készítettünk de nekünk strandolás szempontjából jobban tetszett szinte bármelyik másik part. Pont a márványpart miatt béreltünk Potamian csónakot de utólag úgy gondolom, hogy jobb lett volna Pefkariban vagy Astris környékén bérelni, mert arra szerintem több látnivaló lett volna a víz felől. A partok közül a Paradise Beach, Psili Ammos és a Golden Beach tetszett a legjobban. Giolanál viszont csónakkal nem tudsz vagy csak nehezen kikötni de Potamiaból nem engednek addig elmenni. Az Ypsariora Maries felől fel lehet menni autóval, mi egy Mazda 6-al voltunk, oda kell figyelni de nem lehetetlen csak az utolsó 2 kanyar előtt parkoltam le, onnan gyalog kb 10 perc a csúcs. A Maries vízesés is nagyon szép.
Köszönjük a választ, ami bizakodással töltött fel, mert azt hittem ez az élvezet kimarad a bakancslistámban felsoroltak közül.
Mi is 4-en megyünk+Zseb-eb 3 generáció egy kétszobás tengerparti apartmanba 12 éjszakára -legalább is remélem addig nem adják el a bankároknak- egyéni szervezésben.
én már párszor volta Görög honba, kb 20-on valahányszor -először 1987-ben utoljára motorral Krétán 2009-ben-, utastársaim most először és szeretné ha Ők is szerelembe essenek a görög emberekbe, élet szemléletükbe
Élménybeszámolót hol, és mikor lehet olvasni, fényképeket esetleg megnézni?
Szia!
Igazából az itt lévő élménybeszámolók már mindent leírtak! Ettől többet mi se nagyon láttunk! De nagyon jó rollo leírása http://maszekutazos.blogspot.h.....n-13.html, és a következők is: http://utleiras.trancekedvencek.hu/index.php/thassos , http://utazasaimkepekben.blogspot.hu/2014/06/thassos.html. Ezekből jegyzeteltem én is. A márványpartos változást is csak azért írtam mert kérdezték. De ha bármiféle kérdésed van szívesen válaszolok az aktualitásokról.
A márványpart szerintem is kicsit túl van lihegve, de szép na. Nekem jobban tetszett maga a márvány és a bánya környezet. Unikum. Hoztam is haza követ bőven, itt csillognak a kertben!
Üdv!
Köszönöm az éjszakám kellemesen telt a képek nézegetésével
Az ilyen élmény beszámolok is kellenek amik egyszerű, tárgyilagos, (a lírai is de azok inkább meghitt téli eszéken a kandalló elöttre valók), ja és a kérdésre válaszolna és pár sorban olyan válasz ad ami világos, lényegretörö!
Hálás köszönet!!!!!!!!!!!!
A lábunk lejártuk már, voltunk vagy 10 "supermarketben", és mindenütt csak zacskós kenyér van............. Na holnap meg is nézzük!!!!
Sziasztok. Mi 9-én jöttünk haza Thassosról. A szállásunk Limenariaban volt a Voulis apartmanban, 2 szoba, főzősarokkal, fürdőszobával 4 személyre 42 euróért. Minden nap takarítottak, levitték a szemetet és 4 naponta volt ágynemű és törülköző csere. Potamian béreltünk csónakot, ez 10-től 18-óráig (egész napra) 70 euro + benzin(20 euro) volt. Északra Limenasig lehet elmenni a csónakkal, délre a Pradise beachig. A fizetős márványpart kivételével (Makriamos) mindenhol kilehet kötni. A márványpartok szépek, néhány fotót készítettünk de nekünk strandolás szempontjából jobban tetszett szinte bármelyik másik part. Pont a márványpart miatt béreltünk Potamian csónakot de utólag úgy gondolom, hogy jobb lett volna Pefkariban vagy Astris környékén bérelni, mert arra szerintem több látnivaló lett volna a víz felől. A partok közül a Paradise Beach, Psili Ammos és a Golden Beach tetszett a legjobban. Giolanál viszont csónakkal nem tudsz vagy csak nehezen kikötni de Potamiaból nem engednek addig elmenni. Az Ypsariora Maries felől fel lehet menni autóval, mi egy Mazda 6-al voltunk, oda kell figyelni de nem lehetetlen csak az utolsó 2 kanyar előtt parkoltam le, onnan gyalog kb 10 perc a csúcs. A Maries vízesés is nagyon szép.