Köszönöm azoknak, akik említették nekem ezt a könyvet! És (tovább)ajánlom mindenkinek, aki szereti Görögországot, és gyűjti a róla szóló könyveket - ezt tényleg érdemes megvenni. Olvasmányos útleírás sok-sok érdekes epizóddal, eszmefuttatással - pár évtizeddel ezelőttről. A helyszínek ismerősek, de azóta már sokkal több apartman és hotel van, Santorinin ma már senki sem kényszerül a háztetőn aludni...
A Bookline-nál több antikvár példány is kapható belőle olcsón.
Verka, örülök, hogy sikerült megszerezned és nem felejtetted el. Én nagyon szerettem olvasni, tudtam, hogy neked is tetszeni fog!
Én is ajánlom mindenkinek!
És nem kis büszkeségemre hadd ajánljak figyelmetekbe egy másik könyvet is.
Az író a fiam, és van benne egy kis görög vonatkozás is, hisz az egyik helyszín Görögország. Én még nem olvastam végig, hisz még nem jelent meg, de a fiam szerint, aki szereti a kalandregényeket annak érdemes megvenni. Egyenlőre előjegyzést vesznek fel, de állítólag két hét múlva már megjelenik a könyv.
Köszönöm nektek előre is.
És nem kis büszkeségemre hadd ajánljak figyelmetekbe egy másik könyvet is.
Az író a fiam, és van benne egy kis görög vonatkozás is, hisz az egyik helyszín Görögország. Én még nem olvastam végig, hisz még nem jelent meg, de a fiam szerint, aki szereti a kalandregényeket annak érdemes megvenni. Egyenlőre előjegyzést vesznek fel, de állítólag két hét múlva már megjelenik a könyv.
Köszönöm nektek előre is.
A Peloponnészoszos beszámolódban bukkant fel (többször is) Szabó Magda: Zeusz küszöbén című könve. Sikerült megszerezni (antikváriumból), most kezdtem el olvasni és nagyon tetszik!
Köszi a tippet!
Medi
Viszont nem tudom, hogy kinek köszönjem meg azt, hogy ajánlotta Victoria Hislop: A sziget című könyvét.
Visszaolvastam, de nem találtam, ki írt róla.
A lényeg az, hogy nagyon tetszett!!! Néha kicsit vontatott volt a cseleknény, de nagyon szívhez szóló volt. Talán azért is érintett meg, mert évekkel ezelőtt jártam Spinalongán és kedves, barátságos szigetnek éreztem, ugyanakkor persze tudtam, hogy leprakolónia és volt, és hát óriási ellentét feszül a sziget szépsége és története között. Ültem a parton, néztem át a szárazföldre és azon gondolkoztam, milyen lehetett itt élni...
Szia!
Igen, nekem is megvan. 6 Görög sziget szerepel benne sok más szigettel együtt (Korfu, Zakynthos, Mikonos, Santorini, Simi, Rodos).
Üdv : Éva
Mediterraneo | #158602 | 2011-03-20 22:52:35 | Válasz a #158597. hsz-ra
Kedves Éva!
És mi a véleményed a könyvről?
Hogy néz ki?
Sok fotó van benne?
Stb.
Én egy vidéki kis könyvesbolt hírlevelében találkoztam vele, kedvezménnyel árulják (így sem olcsó, kb 6 ezer ft). Ennyi pénzt csak akkor áldoznék rá, ha tényleg szép, minőségi, a szöveges rész is és a képek is.
Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok mivel Görögország is benne van, de szerintem szép kiadvány. 2006-ban adták ki magyarul.
Kb 25x25 cm-s a mérete, sok szép kép van benne, szinte az írás a kevesebb. Mivel több ország is szerepel benne, Görögország 42 oldalt foglal el, az egész könyv 208 oldalas. Átlagban 6-7 oldal egy sziget.
Én is csak azért vettem meg, mert a Readers-nél részletfizetés is van, azért eléggé drága.
Most találtam a vaterán, ha gondolod nézd meg villámár 3000.-
LINK
Szia : Éva
Mediterraneo | #159386 | 2011-04-01 23:20:37 | Válasz a #159384. hsz-ra
Kedves Éva!
Köszönöm a segítséget! Már a cím alapján is vonzott a könyv, de csak egy kis, vidéki könyvesbolt hírlevelében láttam. Annak alapján, amit írsz, méginkább azt lrzem, kell nekem ez a könyv
Persze, én is elfogult vagyok mindennek, ami Görögország, sőt, aminek köze van a Földközi tengerherhez.
A Hírlevélben leszállított áron volt, 6000 forintért. Ehhez képest a Vaterán jóval olcsóbb
Sziasztok!
Az én érdeklődésemet is felkeltette ez a könyv. Írtad, hogy 208 oldalas, viszont a Bookline oldalán 264 oldalasnak írja és ugyanúgy 2006-os kiadás. Elírás lehet a Bookline oldalán?