Mi az Ibusszal megyünk a Stavros apartmanba Olympic beachre!
Esetleg valaki tudna feltenni fotót az apartmanról?
Csendes környéken van?Milyen messze van a tengerpart?
Egyáltalán milyen a település csendes nyugodt?
Sok magyar jár oda?
Tavaly Sartin voltunk ott rengeteg magyar volt!
Képet sajnos a Stavros apartmanról nem tudok feltenni. Mivel Olympic Beach nem túl nagy település, ezért aztán minden közel van. A legtávolabbi pontjáról is max 10 perces sétával elérhető a tengerpart. Maga a település csendes. Itt eltévedni nem lehet, az biztos. Utcái egyenesek, párhuzamosak egymással. Azt szoktam mondani, hogy ezt a települést vonalzóval, iróasztalon tervezték.
Sokkal kevesebb magyar jár ide, mint Sartira vagy Paráliára. Pihenésre sokkal alkalmasabb, mint az előbb emlitettek. Viszont este itt is benépesül a központ. Nagyon sok üzletet van itt is. Rengeteg étterem, taverna között válogathat itt is az ember. Parália 2,5 km-re van. Jól kiépitett sétány köti össze a két települést. Gyalogosan át lehet menni, de van helyi buszjárat is.
Barátainknak Parália központjában volt a szállásuk. Egy hét alatt alig aludtak valamit, olyan zajos volt. Szerintem jó hely Olympic Beach! Én már háromszor jártam itt.
Mi a Stavros apartmanban voltunk állítólag, de Despinának is hívják. Azt hiszem van egy Stavros hotel is. Nagyon meg vagyunk elégedve vele, tiszta új volt minden, még lcd tv is volt, de azt nem úgysem néztük.
Ágicáék még O.B.-en vannak, ahol állítólag esik és vihar is volt a napokban. Nagyon jól összebarátkozott a két család, szerintem fogjuk a kapcsolatot tartani privátba is. Egymás mellett volt az apartmanunk, szinte minden este közösen vacsiztunk, csavarogtunk stb.
Nincs komoly gond a férjemmel, már jól van. most viszont elérte a legkisebb fiunk is: ma már ő hányt
Szerencsére ez csak 1-2 napos rosszullét, aztán kutya bajuk. Azért egy kicsit aggódok.
A szállás nagyon szuper volt, az egyes apartmanban voltunk. Ez 5 férőhelyes, két szobás. Külön volt egy klassz ebédlője, szuperül elfértünk. Parália tényleg nincs messze, érdemes átlátogatni még gyalog is.
Majd még írok. Puszi
Hello!
Akkor mi pont váltjuk egymást mert júl. 31-én megyünk repzivel!Esetleg megy más is repülővel ebben az időpontban?
Izgalmas lehet autóval menni,sajnos az asszony nem tud vezetni így autóval nem merek nekivágni az útnak!
Szia Gudli
Köszönöm a válaszodat!Nem tudod hogy buszjegyet a buszon kívül hol lehet venni?
Tavaly Sartin tapasztaltuk hogy sok magyar dolgozik az üzletekben sőt az egyik tavernában még a Kerozin együttes is fellépett! Itt Olympic Beachen is vannak magyar dolgozók?
Vannak olyan üzletek, ahol magyarok dolgoznak. A parti fánkárusok között is van 2 magyar srác, mi mindig tőlük vettük a fánkot.
Van a part menti tavernák között egy magyarok által üzemeltetett büfé is, ahol "hazai" palacsintát ehetsz (3 db 2 euro). Ezt csak az ára miatt értem, mert a görög palacsinta 2,5 eurotól kezdődik/db.
Kedves Kriszti!
Nem tudom, hogy jártál-e már Görögországban, de az ottani apartmanok konyháinak felszereltsége, nem igazán alkalmas nagy főzésekre. Persze, egyszerűbb, egytál étlelt el lehet késziteni. Véleményem szerint kár főzőcskézéseel törleni a drága, amúgy is rövid időt.
Mi úgy szoktuk megoldani, hogy viszünk egy kis szalámit, néhány doboz májkrémet. Ott veszünk paradicsomot, paprikát és dobozos Tzatzikit a supermarketben, na meg friss péksüteményt reggelente. A reggelit mindig a teraszon fogyasztjuk el. Ebédelni szintén az apartmanban szoktunk, de itthon lefőzőtt, lefagyasztott, kész ételt visszük, mint pl pörkölt, töltöttkáposzta, töltöttpaprika, milánói alap, sült hús. Mire lezuhanyozunk, addigra megmelegszik. Ha szükséges egy kis köret (gyors rizs v. tészta) ezt is pillanatok alatt el lehet késziteni. Egy-két tasakos levest is be szoktam tenni a csomagba, ha esetleg levesre éheznénk. Este viszont el szoktunk menni vacsorázni. Nekünk ez igy jól bevált.
Szia Swarb!
Igaz, hogy Editet kérdezted, de mivel itt vagyok, én is tudok válaszolni a kérdésedre. Mi kétszer is vettünk dinnyét és nagyon zamatos volt. Most még 50-55 cent volt kilója. Tavaly augusztusban, amikor ott jártunk 15 centbe került kilója. Minden másnap vettünk egy egészet. Soha nem fizettünk 1 eurónál többet. Igaz, akkor már jócskán szezonja volt.Lehet napernyőt és napágyat is bérelni a parton.
Mi Paralián nyaraltunk múlthéten,és minden nap vettünk dinnyét, 0,35-0,25 között mozognak az árak. Hazajöttünk,ettem itthon is,de meg sem közelíti a görög görögdinnyét A sárgadinnyét meg se említem,odakint hihetetlenül finom, és ami a legjobban esett az az édes őszibarack volt Minden nap nagyon finom gyümölcsökkel raktuk tele a pocit