Ebben nem én fogok segíteni neked, mert sajnos nem tudok.
Kérdezd Vojandit, ő már bejárta azt a részt
Mi szombaton megyünk Athénba, összesen 3 napot leszünk ott, a többit egy meseszép szigeten. A környéket nem fogjuk felfedezni, ezért sem vagyok képben mik is találhatóak ott.
Viszont 1 hónapja megnéztük a meteorákat, és azért mondom, hogy annyit utazni azért szerintem nem éri meg, van közelebb más szebb dolgo is. (Pl: korinthoszi csatorna)
Sounioba menjetek el, lehetoleg naplementekor. Fenykepezo kotelezo!
Delfi nincs messze Athentol, nem szabad kihagyni. Gyonyoru.
A korintoszi csatornat is erdemes megnezni.
Athennak van tengerpartja ha van idotok strandoljatok, Akti Vouliagmeni, 6 euro hetvegen felnotteknek. Az annal beljebb levo strandok vize alt. nem tul tiszta (hajoforgalom).
Ha van ido hajokazni akkor Ejinara vagy Poroszra erdemes atmenni.
Delfibe szoktak az itteni utazasi irodak buszos utat szervezni. Erdemes felkeresni utazasi irodakat ahol tobb infot tudhattok meg kornyekre valo kirandulasokrol.
A fent emlitett strandra villamossal es busszal juthattok ki. Kerdezz nyugodtan szivesen valaszolok!
Nem kérdeztél hülyeséget! Attika déli csücske a Sounion-fok és valóban itt található Poszeidon temploma is.
Kb. I.e. 440-ben építették a Sounion-fok csúcsára Poseidon templomát, melyet az ősi görög tengerjárók építettek az erős Poseidon és a szeszélyes óceánja iránti tisztelet emlékeztetőjeként. Poseidon a klasszikus mitológiában a tenger istene. Poseidon, mit a legtöbb isten az ókori görög vallás szerint halhatatlan volt, alakot tudott változtatni és láthatatlanná tudott válni. Sok más tekintetben azonban emberi tulajdonságokkal ruházták fel őt. Haragjától mindenki félt, minden hajótörés, árvíz és más vízen történt katasztrófákat az ő haragjával azonosítottak, ezért a tengerészek és a nép állatokat áldozott neki a templomában, hogy a balszerencsét elkerüljék. Ha pl. valaki a folyóban úszott, mondania kellett egy imát a folyó istenéhez, vagy istenítenie kellett őt a szent helyen, hogy a fulladás esélyét elkerülje.
Gyönyörű itt a naplemente, amennyiben van lehetőségetek, akkor érdemes megnézni.
Magdalena a muffin neve, Spar-os termék, de én még ilyen finom csokival töltött csomagolt muffint életemben nem ettem. A párom is imádja, és ebből szeretnénk venni a nyaralásra
Tudom elég egyszerű dolog, lehet h itthon is lehet kapni, nem tudom.
Mediterraneo | #113994 | 2009-08-13 12:04:17 | Válasz a #113979. hsz-ra
Köszi, hogy igy, az utazás előtt szakitottál időt válaszolni!
Szurkolok, hogy kapjatok a kedvencetekből!
És jó utat!!! Lássatok sok szépet, érezzétek jól magatokat!
Holnapután már a görög napfény fog sütni rátok...
Medi
Sziasztok!Mi egy csütörtöki napon mentünk Athénba (07.30.),mi a Thissio nevü metromegállonál parkoltunk le,olyan "parkoloházban" Azért irom igy,mert mint kiderült,ott minden parkoloházszerü ami üres terület.Meglepödtünk,h a parkolós kéri a kocsikulcsot.hivtam is az idegenvezetönket,azt mondta,simán,ez igy szokás.Végül is rendben volt minden.Innen a Thissiotol kb 10-15 perc volt gyalog az Akropolisz,de sztem csak mi voltunk lassuak,ugyanis minden tanács ellenére-ami reggel 9röl szol-fél 11re sikerült odavergödnünk és már tele volt turistákkal:( Rájöttünk,h vagy tényleg korábban kellett volna vagy este felé,mert tényleg élvezhetetlen volt igy.GPS senki ne használjon:D de tényleg.Bekavart minket egy olyan gettoszerüségbe,h ihaj...Ajánlom a Meriantól az Athén c. könyvet,nagyon jo,minden benne van,térkép,szótár,nevezetességek stb.Mi csak itt voltunk,mert annyira meleg volt és fáradtak voltunk...innen mentünk még Korinthoszra.És Delfit tényleg ne hagyja ki senki se,iszonyat gyönyörü->csak a tériszonyosok:D
Tudna valaki abban segíteni, hogy az athéni reptéren található metróállomáson is tudok-e venni hetijegyet, és az az expressz, valamint a suburban (elővárosi?) buszok kivételével mindenre érvényes-e?
Kicsit belekavarodtam a sokféle busz, metró és egyéb lehetőségbe.
- köszönöm a fenti kérdésre közben előugrott egy érthető magyarázat, ami, ha jól értelmeztem, úgy szól, hogy a reptérről/re semmire nem érvényes a hetijegy... -
Valamint úgy olvastam, hogy most éppen felújítják a reptéri metrót. Akkor a hetijegy birtokában mivel érdemes nekiindulni a belvárosnak?
Tudna valaki abban segíteni, hogy az athéni reptéren található metróállomáson is tudok-e venni hetijegyet, és az az expressz, valamint a suburban (elővárosi?) buszok kivételével mindenre érvényes-e?
Kicsit belekavarodtam a sokféle busz, metró és egyéb lehetőségbe. - köszönöm a fenti kérdésre közben előugrott egy érthető magyarázat, ami, ha jól értelmeztem, úgy szól, hogy a reptérről/re semmire nem érvényes a hetijegy... -
Valamint úgy olvastam, hogy most éppen felújítják a reptéri metrót. Akkor a hetijegy birtokában mivel érdemes nekiindulni a belvárosnak?
Bocsánat, de már nem tudtam szerkeszteni a beírásomat, szóval az előző kérdésem úgy módosulna:
mivel a legolcsóbb eljutni a reptérről a belvárosba? Kicsit bonyolult nekem első blikkre az a rendszer.
mivel a legolcsóbb eljutni a reptérről a belvárosba?
Szia Pontikos!
A legolcsóbb az X95-ös busz, ez 3,2 €/fő egy útra.
A jegyet meg tudod venni közvetlenül a reptér kijáratánál egy bódéban és a busz is ott áll meg rögtön a kijáratnál, nem kell keresned sem. Max. 40-45 perc alatt beér a Syntagmára.
Azt nem tudom, hogy a reptéren tudsz-e hetijegyet venni, esetleg abban a bódéban, ahol veszed majd a buszjegyet, kérdezd meg, ott biztos meg tudják mondani. De szerintem nem fogsz tudni ott venni, hiszen a metróállomás is le van zárva. (A táblája át is van húzva pirossal.)
De ez nem baj, mert ha bemész a reptéri busszal a Syntagmára, akkor ott rögtön le tudsz menni a metróba és ott tudsz venni egyből hetijegyet. Mi is így csináltuk. Vannak automaták is (amelyek papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak), de van pénztár is.
- köszönöm a fenti kérdésre közben előugrott egy érthető magyarázat, ami, ha jól értelmeztem, úgy szól, hogy a reptérről/re semmire nem érvényes a hetijegy... -