Szia!
Mi is abba jártunk amit kiflic és Dragont írt. Szinte mindig ott áll előtte egy fekete Lancia Delta. Tuti a tulajé. Olvastam hogy olivafával tüzelik a kemencét biztos azért olyan finom. Naponta többször is sütnek. A google map-en a Blue Bay Hotelt jelöli mellette. Nem vagyok jó jelölésben. De remélem azóta megtaláltátok!
A tulajt Jorgosnak hívják,és övé az autó.
Az idén Kefalónián voltunk ,de ott nem találtunk ilyen jó pékséget ,még ha panaszunk nem lehet is arra a helyre ahová jártunk.
Sziasztok.
Vasárnap jöttünk meg Tassosról. Az út pik-pak. Lefele éjjel, vissza nappal jöttünk. Haza felé a lefelé haladó forgalom
jelentős volt. minden kapunál és a határoknál is kosszú tömött sorok.
A szigetre a piros komppal mentünk./ állítólag ez a legolcsóbb / Corsa C + 2személy 23 Euró. Vissza Tassos komp 14 Euró.
El árulná valaki, hogyan lehetséges ez. Kiraboltak?
Nem értem én sem, ezért érdeklődöm.
Mikor oda értünk, bent állt a piros komp. Oda álltam a bódé elé mutattam az autót + 2fő
23 Euró.
Vissza ugyan így, oda álltam a bódé elé a fickó megnézte milyen autó, és azt mondta 14 Euró. Csodálkoztam és fizettem. A felhajtásnál matróz megnézte és eltépte a jegyet de semmit nem szólt.
Ezért írtam, hogy oda felé kiraboltak?
Sziasztok, hazaértünk ma hajnalban.
Lustizós nyaralás volt, no inkább a gyerek miatt, mert rájöttünk, hogy a babával a Golden beach nagyon tökéletes partszakasz, igy ott ragadtunk. Átmentünk megnézni Makryammost, hát én nem voltam elalélva tőle, sőt...ha nem a szálloda vendége vagy, még az öltözőt sem használhatod, és egyebek, szóval nem sok időt töltöttünk ott. Limenasba többször is bementünk, vacsorázni, vásárolgatni, még egyszer megnéztem az Agorát (romból sosem elég ), illetve a kedvenc cukrászdánkban ettünk a jól megérdemelt gofris fagyiból, ami még mindig fenomenális.
Ezekből kifolyólag igazán csak a gyereket fotózgattuk, mert hogy milyen jó már látni a tengerben a kis hercegnőt, még magunkról is alig készült kép. A végén volt is lelkiismeretfurdalásom, hogy mi az, hogy nem igazán kirándulgattunk, de sajnáltam a manócskát úra és újra az autósülésbe beleültetni, szegénykém igy is mennyit ült benne...bár teljesen jól viselte, mondjuk ez az éjjeli út miatt volt, hazafelé nappal azért már jóval többször volt nyűgös.
Úgyhogy maradt egy pihenős, tengerezős nyaralás, ahol nagyon jól éreztük magunkat, és még mindig imádjuk Thassost.
Éttermekről.
A Koralli volt most a favorit egyértelműen, kétszer is ott ettünk, én tengeri herkentyűket (egyszer souvlaki formájában, egyszer pedig grillezett baconos lazacot), a párom pedig steakat kért, nagyon izlett minden, és szuper a kiszolgálás. A Captain is még mindig ugyanolyan jó, csak iszonyú sokan vannak, ha nem jó időben megyünk, várni kell, vagy le kell mondanunk róla.
Limenasban az Agora alatt van egy Platános étterem, ott is ettünk, rendben volt, illetve a panagiai platánosban is jártunk, hatalmas adagokat adnak, nagyon izletes, és finom.
Amivel nem voltunk megelégedve, az a Gatos. Hú....rengeteget nevettünk, mert vicce volt látni, ahogy a fiatal srác, és az idősebb pasi néha azt sem tudták, fiúk-e vagy lányok, ráadásul az korosabb pincér rendesen be volt nyomva, mondjuk mindenkivel itta az ouzot, nekünk is azt hozott gratis, csak a páromnak nem kellet, igy ő itta meg velem. A kajájuktól sem voltunk elájulva, illetve itt fizettünk a legtöbbet.
Gyorséttermek közül átpártoltunk a Klikre, aranyos fiatal srác veszi fel a rendelést, finom, kiadós, olcsó, folyton ott vettük a gyrost.
Minden reggel a már fent emlitett pékségbe jártunk (amiről a képet is felraktátok), cream pie nélkül gyakorlatilag létezni sem tudtam kint.
Negativumként csak a románokat tudom felhozni, akik ellepték a szigetet, és a viselkedése moráljuk, hmm...hagy némi kivánnivalót maga után - a szállásunkon is volt szerencsénk hozzájuk, borzasztóak.
Fotók igy nem nagyon lesznek, de beszámolót majd megpróbálok irni valamikor, ha sikerült végre elpakolnom a nyaralásból hazahozott holmit.
Mi odafelé mentünk a piros komppal visszafelé a kékkel. 3 autó a piroson egyformán fizetett visszafelé a kéken a legkisebb autó kevesebbet. Mondjuk ott kérték az autó típusát is.
Messinia Limenasban az étterem nem véletlenül a Simi volt? Kék-fehér, platánfa, tömeg. Az étel viszont finom. Kedves behívófiú. Nekünk a Mama"s grill volt a kedvenc gyorsételesünk. A captain-ben ugyanígy jártunk. A saját férjeink raktak össze három asztalt mert a pincér már nem bírta. Ráment a vacsorára az egész esténk de finom volt!