Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 350 351 352 ... 570 571 572   >
Üzenet
  M. Anita | #206494 Üzenet | 2013-07-11 20:35:52 |
Cipő nekünk is kellett sok helyre, érdemes vinni. Volt hogy elfelejtettük,de fél óra múlva minden bajunk volt a kis kavicsoktól meg nagy kövektől.

A partok gyönyörűek!!! Sok helyen jártunk már Görögországba,de ilyen szép helyet nem láttunk még.
Valóban nem Vörös tenger az élővilága,de a partok látványa pótol majd!
  Galorsolya81 | #206511 Üzenet | 2013-07-11 22:03:11 | Válasz a #206487. hsz-ra Előzmény #206487
okok 14naposautósicon_smile.gif) hunap be is szerzem a cipellőt a páromnak ugyan nehezebb lesz mert irtózik tőle de felveszi osztjóvan:)
juj de jólesz:) s még talán összejön a babaprojektünk is eme festői tájon:)))
köszi mégegyszer:)
apropó a tej tényleg 600ftnak megfelelő áron van?
ja és szerintetek egy hűtőtáska kibír 20órát ugy a buszon h nem romlik meg a kaja?icon_smile.gif)
  Kónyu | #206520 Üzenet | 2013-07-11 23:13:28 | Válasz a #206479. hsz-ra Előzmény #206479
Orsi!
A felújított régieket nevezik szuperiornak! A még nem felújítottakra nagyon ráfér egy kis átalakítás, bőven érdemes azt a kevés pluszt rászánni, főleg az igényesebbeknek (mi nem számítjuk ide magunkat, csak legyen benne ágy meg tisztálkodási lehetőség, de ha újra mennék, semmiképpen nem választanék régit!!). Állandóan folyó WC, hiányzó asztalláb, félbetört merőkanál, szegényes edényzet, össze-vissza ragasztgatott elektromos vezeték - ennek egy részén segített az egyébként készséges Filio mama, de a többségre csak görögül karattyolt valamit, és maradt a régiben icon_smile.gif
Túlélhető, de ha választhatsz, és nem akarsz bosszankodni, inkább szuperiort foglalj.
  Kónyu | #206522 Üzenet | 2013-07-11 23:34:06 | Válasz a #206511. hsz-ra Előzmény #206511
Ja, és nem emlékszem 2 eurós tejre, de létezhet, persze olcsóbb is van.
A hűtőládában én nem javaslok semmilyen romlandót, szarrá olvadhat a melegben, a táska sem szigetel annyira a 40-50 fokos csomagtérben, bár sokan még a lecsóhoz valót is innen viszik, de ha teheted, tavernázzatok, külön élmény, ha meg nem, a gyros is jó választás meg egyéb olcsó grillkaják is vannak, a legjobb a Statis (ha jól emlékszem a nevére, nemrég asszem belinkeltem az ártábláit), közvetlenül a Filio utcájából kijőve jobbra pár méterre!
Nem érdemes kísérletezni a romlandókkal, pár éve Kefalloniára utazva egy rosszul lezárt táskából kiborult a csomagtérbe pár kiló husika, amikor a Zakynthosba menőket kirakta a sofőr, pakolgatás és tisztogatás következett, mert bűzlött a húslé, a sofőr fosott is, hogy emiatt lekéssük a kompot! Egyik apartmantulaj meg elpanaszolta, hogy egy magyar nyugdíjas-csapat hazautazó bulit csapva a megmaradt darálthúsból (1 hétig fasírtot sütöttek meg egyéb borzalmakat!) töltött káposztát készített, jó szívvel megkínálták a romlott kajával, Ő meg szegény 2 napig okádott, mint a lakodalmas kutya. Szóval inkább ne vigyél romlandót, max szalámi vagy kolbászárut, és hosszú élettartamú elemózsiát.
Hidalgo!
Senkit sem akarok lebeszélni semelyik beachről, én csak sorrendet állítottam fel, és nekem Kathisma nagyon zsúfolt és felkapott, ahhoz képest sokkal többre tartom az összes közeli partot, Pefkoulia meg tény, hogy nekem a keskeny, jellegtelen partjával nem nyújtotta a lefkadai szintet. Pár méter széles a part, fölötte megy az autóút, nincs egy szikla vagy egyéb árnyék, ezért nekünk nem volt soha opció. Anno Kakadu preferálta, mert homokos, de az nálam megint csak kizáró tényező, mert egy ilyen strand után napokig csikorog a homok a fogaim között, a csajoknak meg ugye...szóval midenbe belemegy icon_smile.gif Hát ezért! De aki szereti a tömeget, és nem zavarják a leírtak, az próbálja ki, de ha csak 1 hétre megy, azért nem árt szelektálni. Persze ha vissza akar térni, mehet akárhova, legalább lesz miért ismételnie!!
  Wucy | #206525 Üzenet | 2013-07-12 07:14:25 |
Mi rendszeresen viszunk itthonrol kajat lefagyasztva hutotaskaban. Tavaly Korfura 21 orat utaztunk, semmi nem romlott meg. Picit elkezett kiengedni, de meg nagyon messze volt a romlastol.
  Emerald | #206534 Üzenet | 2013-07-12 09:07:33 | Re:
galorsolya81 írta:
okok 14naposautósicon_smile.gif) hunap be is szerzem a cipellőt a páromnak ugyan nehezebb lesz mert irtózik tőle de felveszi osztjóvan:)
juj de jólesz:) s még talán összejön a babaprojektünk is eme festői tájon:)))
köszi mégegyszer:)
apropó a tej tényleg 600ftnak megfelelő áron van?
ja és szerintetek egy hűtőtáska kibír 20órát ugy a buszon h nem romlik meg a kaja?icon_smile.gif)

Kibirni kibir, de csak annyit érdemes vinni lefagyasztva, amit a megérkezés vagy a köv. napon el is készitesz, mert azért egy kicsit már el kezd kiolvadni és ugye újra nem fagyasztható, és hát a görög apartmanokban csak kis hűtőszekrények, még kisebb fagyasztó rekesszel vannak, már ha egyáltalán működik rendesen a fagyasztó rész. Nem egyszer tapasztaltuk, hogy a fagyasztó kis ajtaja nem zárt rendesen vagy le volt törve, tehát ott napokra nem lehet fagyott árut tárolni.
  Kónyu | #206542 Üzenet | 2013-07-12 11:09:47 | Válasz a #206525. hsz-ra Előzmény #206525
Sajnos a magyarok körében nagy "kultúrája" van a fagyasztott áruk szállításának, mintha csak a holdra utaznának, csomóan visznek magukkal 1 ill. 2 hétre való kaját. Volt, hogy valaki a szegedi Tescóban 1 karton ásványvizet és 1 karton tejet rakatott be a sofőrökkel a csomagok közé, de láttam már necces burgonyát és 1 heti lecsónak valót is. És higgyétek el, a felolvadt hús bizony rohad, büdös lesz a csomagtér, gusztustalan, sőt ha mint említem, a nyájas utas még idegeneket is meghív egy jó kis romlott hazaira, az jó hírünket viszi icon_sad.gif Az említett apartmantulajdonossal közelebbi kapcsolatba kerülve első kérdése szégyenlősen az volt, hogy miért hoznak Görögországba a magyarok romlandó árut?! Talán náluk nem kapni a boltban? Jelentem jó hírem van, minden kapható a görögöknél, ne vigyetek romlandót, kíméljétek meg a sofőröket is a bosszúságoktól, némely iroda kihangsúlyozza, hogy nem vihető romlandó áru a buszon, ha megtelik a csomagtér, a hűtőtáskák szállítását nem garantálják, azokat az utastérbe nem viheti fel az utas!
Legyünk már egy kicsit igényesebbek! Meg egyébként is, mi értelme többnapos, rohadó itthoni szeméttel terhelni a hasunkat, mikor kint az egyik legnagyobb élmény az ottani ételek kipróbálása, akár tavernában, akár szűkebb pénztárcájúaknak a grillezőknél, gyrososoknál. Pénzt egyébként a kaják szállításával nem spórolsz, mert mindig lesz, ami tönkremegy, és az már kidobott pénz - hacsak gavallér módon úgy nem döntesz, hogy ne menjen kárba, és megkínálod vele a helyieket icon_sad.gif
Szóval ne vigyél romlandót, szerintem! ha meg csak annyit viszel, amit aznap el is fogyasztasz, annak mi értelme?! icon_biggrin.gif Mennyit spóroltál vele, hogy 1x otthonit ettél, ráadásul marha nagy élmény lehet egy pici rezsón 40 fokban bohóckodni strandolás helyett?! Ne már!!!!!!!!!!!!!!!!! Ráadásul edényzet sincs hozzá - viszel kuktát meg teflon serpenyőt?! icon_rolleyes.gif
  Kónyu | #206543 Üzenet | 2013-07-12 11:13:39 |
Wucy írta:
Mi rendszeresen viszunk itthonrol kajat lefagyasztva hutotaskaban. Tavaly Korfura 21 orat utaztunk, semmi nem romlott meg. Picit elkezett kiengedni, de meg nagyon messze volt a romlastol.

Szerintem ezzel nem érdemes dicsekedni icon_smile.gif
És mit vittél? Húst, párizsit és jégkrémet? Mi értelme ennek? Kint nem kapni? Vagy azért a pár forintért 2 hétig imádkozol, nehogy rosszul legyél, és 10x annyit költs orvosra és gyógyszerre, ha rosszul leszel tőle?
Hm...furák vagyunk mi magyarok - mások ezt nem csinálják icon_smile.gif
  MaciG | #206547 Üzenet | 2013-07-12 11:41:38 | Re:
kónyu írta:
marha nagy élmény lehet egy pici rezsón 40 fokban bohóckodni strandolás helyett?!

Ezt én sem értem. Mi egyedül konzervből szoktunk pár darabot vinni ami vagy ilyen melegítős kész kaja, vagy löncshús szerűségek. Főzésnél azt tudom elképzelni, hogy aki ért hozzá, az elmegy a helyi halüzletbe, választ valami ínyencséget és azt megcsinálja. A karton ásványvíz meg már tényleg vicc. Arról nem is beszélve, hogy én Sartin és Lefkadán is ittam a csapvizet és semmi bajom nem lett (nah nem csak azt, vegyesen az ásványvízzel)
  Kónyu | #206549 Üzenet | 2013-07-12 11:47:51 | Válasz a #206547. hsz-ra Előzmény #206547
Mi mindenhol csapvizet ittunk, pedig vagy 20 éve utazunk Görögországba, és sehol sem volt semmi bajunk. Persze lehetnek érzékenyebb gyomrúak, de akkor még neccesebb a rohadó kaja icon_smile.gif Egyszer nem ittuk csak a helyi vizet egy arab országban, de utcsó nap jöttünk rá, hogy a reggelihez adott italkeverő sima csapvízzel dolgozik, és azt ittuk végig, szóval végül akkor is csapvizet ittunk icon_smile.gif
NE VIGYETEK ROHADÓ ÁRUT, HÚSFÉLÉT!!! EGYETEK HELYI FINOMSÁGOKAT!!
Punktum icon_smile.gif
  Galorsolya81 | #206550 Üzenet | 2013-07-12 12:09:02 |
Na ezt a hűtőtáskás dolgot, nem gondoltam, hogy ennyire kifogjuk tárgyalni, de igyekeztem a hasznos infókat, s a lényeget kiszedegetni belőle:)
Viszont, másicon_smile.gif
Abban segítsetek légyszi, hogy igen, utánanéztem a Filionak, és basszus-basszus nem a superiorban vagyunk, és már nem is kaphatunk oda helyet, viszont egy hely még lenne a Sun Rise-ba, ami még az elején tetszett is jobban, sokkal-sokkal-.még medencéje is van..de kiderült, hogy iszonyat messze van mindentől...rengeteget kell gyalogolni, szóval kaptam egy órát, hogy eldöntsük, átmennénk e abba, állítólag 900 méterre van Nidritől a parttól pedig 350 m-t ír, viszont tényleg sokkal jobb ugye, csak és kizárólag a távolság miatt nem választottuk az elején azt, viszont ha ilyen gázos állapotok vannak a nem superiorban...akkor inkább gyalogolok a SunRiseból, ami szebb, s fontos az is, hogy könnyen bejuthassunk onnak pl. 45 fokba a faluba, közel van e a helyi buszjárat, szóval, nem kérdezek esküszöm többet:)) csak még ebben segítsetek. Lényeg, ha nem lenne olyan messze átmegyünk abba, de milyen az a messze?
Köszi szépen továbbra is mindent mindannyiótoknak, s ígérem ezek után olyan kibeba....élménybeszámolót írok, hogy ....iszonyat:)
Üdv.
Borsó
  MaciG | #206554 Üzenet | 2013-07-12 12:40:42 |
galorsolya81 írta:
, de milyen az a messze?

Ha nem vagy edzett túrázó akkor messze van, nagyjából fél óra séta. Ha meg bérelsz valami járművet akkor mind1. icon_smile.gif
  Galorsolya81 | #206555 Üzenet | 2013-07-12 12:58:43 | Válasz a #206554. hsz-ra Előzmény #206554
uhhh...900m félóra??? jajjj..hát 10-15 perc még oks de 30...az tényleg nagyon durva 40 fokba..akkor az nem 900méter:) hát most akkor törött asztalláb..gáz wc..vagy félóra gyaloglás...hmmm
  MaciG | #206557 Üzenet | 2013-07-12 13:15:21 | Válasz a #206555. hsz-ra Előzmény #206555
Az a 900m esetleg Nidir legszéle, a központ olyan 1800m. Bővebben: ITT
  Kónyu | #206559 Üzenet | 2013-07-12 14:23:02 | Válasz a #206557. hsz-ra Előzmény #206557
Reménykedj, hogy nem a 4-esbe kerülsz, az 5-ös pl. egész tűrhető, de nem azért írtam, hogy bestresszeljelek utazás előtt, hanem hogy számíts rá, ha már nem tudsz változtatni rajta. Mi is túléltük, és látod, eddig eszembe sem jutott, pedig már 1 hónapja visszajöttünk, nekünk ez nem rontotta el a nyaralást, úgy-hogy fel a fejjel, a Sun Rise nem jó megoldás jármű nélkül! Az is lehet, hogy azóta orvosolták a hibákat, nálunk is járt egy WC-szerelő, mondjuk továbbra is folyt a víz, de bezártuk az ajtót, meg különben is füldugóval alszom icon_smile.gif Van a folyosói hűtő mellett egy rozoga szekrény, abból pár dolog (evőeszköz, pohár, tányér) pótolható, ha nem ürült le azóta icon_smile.gif De ha van kedvenc késed, egyéb létfontosságú eszköz, inkább csomagold be!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 350 351 352 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu