Sziasztok!
Most jutottam odáig, hogy írtam Beszámolót. Akit érdekel olvashatja a Zakynthos te csodás 2012. június címszó alatt, és ha van valamilyen kérdés szívesen válaszolok. Lehet, hogy kicsit később kerül fel , mert még csak most küldtem el. Addig is jó nyaralást mindenkinek
Mi a véleményetek Alykanas faluról (vagy inkább város?)?
Nagyság, tengerpart, víz mennyire mélyül, tavernák, zsúfoltásg-nyüzsgés stb...
Alykes - Alykanas ezt a két települést már kint együtt említik. Könnyű kis sétával elérhető, illetve lovashintók viszik a turistákat.
Alykes nagyobb, több taverna, disco, bazár. Nagyobb az utcai hangulat, ezáltal hangosabb is éjjel.
A tenger lassan mélyülő mind két helyen, vizi sport viszont csak Alykesben volt csak.
Szállásnak jó Alykanas, és a part is jó, esténként viszont érdemes átsétálni Alykesbe.
Ezek szerint nem nagy a távolság. Ha a szállás Alykenasban van, akkor kb. mennyi idő alatt lehet átérni Alykesbe mondjuk egy kényelmes sétával? A goggle műholdas térképén néztem, hogy elég közel vannak egymáshoz, de nem tudom megbecsülni, mélyebben meg nem mentem bele a számolgatásba.
Alykanas egy elég békés település, nem jellemző rá a nyüzsgés, még Tsilivinél is békésebb. Itt is főként angol turisták vannak (rájuk épül egy csomó üzlet), de nem olyan számban, mint pl. Laganasban.
Kevesebb üzlet, bár, taverna és szórakozási lehetőség van itt, mint az említett másik két településen.
A strandja lassan mélyülő, homokos.
Ha nyüzsgős nyaralásra vágytok, akkor ne válaszzátok, de ha csendesebb nyaralásra, akkor jó választás.
Ezek szerint nem nagy a távolság. Ha a szállás Alykenasban van, akkor kb. mennyi idő alatt lehet átérni Alykesbe mondjuk egy kényelmes sétával? A goggle műholdas térképén néztem, hogy elég közel vannak egymáshoz, de nem tudom megbecsülni, mélyebben meg nem mentem bele a számolgatásba.
az éjjel hazaértünk Alikanasból!
Fantasztikus a sziget, sok szépséget láttunk.
Nekünk 1 hét kevés volt nagyon, ezért vissza fogunk menni.
Persze, csakis Alikanasba. Mi is átsétáltunk Alykesbe, 1 napot ott strandoltunk, nekünk Alikanas jobban tettszett ... sokkal.
Amit láttunk, ahol jártunk, strandoltunk:
Navagio fentről-lentről (megvan a kilátó + mellette a tuti hely, de ott lenni, lent, abban a vízben ... nem is tudom, páratlan érzés. Mondom ezt Mauritius és Cancun után is.), , Blue Caves, Agios Nikolaos, Makris Gialos, Xigia 'sulphur' beach, Xigia beach (ez volt a kedvencünk), Alykes, Alikanas, Banana beach, St. Nikolaos beach, Gerakas.
Alykes mellett szól, hogy ott csak 5EUR a 2 napágy1napernyő, míg Alikanasban 7. + hogy a part mellett közvetlen vannak bárok, tavernák.
Alikanasban át kell sétálni egy 3méteres utcácskán a tavernába, de 1000x jobb a kaja + mi minden este a La Caretta bárba koktéloztunk, király a hangulat
Kb mindkét strandon ugyanannyi az angol nyugdíjas tetovált monokiniző hölgyek száma , ezen komolyan megdöbbentünk ...
na, nem fecsegek...
Beszámoló talán lesz, fotók 100%, 1hét alatt 1015 képet lőttem.
Ha van kérdésetek, igyekszem segíteni, ha tudok
... nekem is sokat segített a fórum, próbálok utólag rászolgálni.
1. Alikanasban a Plessas Palace hotel király, hihetetlen jó, jó ár/érték arány!
2. mi Blue Caves-Navagio kirándulásra Alikanasból mentünk a Golden Dolphinnal 20EUR/főért, 3órásra hirdetik, nekünk bő 4órás volt, amit megmutatnak, ebben a sorrendben: Navagio (1 óra pancsival), St Andreas sziget, Sellina beach, Blue Caves (pancsi a barlangokon kívül, tán20perc?), Makris Gialos, Xigia cave (be is megy!), Xigia 'sulphur' beach, és kiköt Alykesben mind2 kikötőben, és Alikanasban. A kevés túrista miatt (mindenhol KEVÉS, imádtuk) a napokban már csak 15EUR/fő.
A kapitány kiváló arc, nekünk az egész pakk egyben 1 életre szóló emlék!!!
3. a homokos partok közül, nekem a Banana beach (Banana Baya, mert több része van) volt a kedvencem, a páromnak Gerakas.
St Nikolaos beach nekünk kihagyható lett volna, de legalább láttunk milyen is EZ, és miért akartuk pl Laganast elkerülni.
Ordítozó, törő-zuzó részag angol tinik (tán 16-17éves korátlag) ....
nem is sorolom, talán ketrecben kellene mutogatni őket, és kiírni, hogy az ősei még emberek voltak
Az még 18 nap. Jaj sose jön el Pedig már nagyon várom. Már összegyűjtöttem egy csomó programot, majd válogatok. Az egyik egy hajókázás lenne a Navaggio parthoz és a kék barlangokhoz. Állítólag ez nem is olyan drága és mégis nagy élmény. Ezenkívül mindenképpen szeretném meglesni a tekiket, ezért biztos hogy valamikor korán fel fogok majd kelni, hogy időben ki tudjunk sétálni a kikötőbe