A télen végigolvastam a Thassos fórumot. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a rengeteg információt, tapasztalatot, véleményeket. Sokat segítettek. Rengeteget tanultam belőle, már úgy érzem, hogy szinte mindent tudok Thassosról. Már lassan mi is számolunk vissza. Mindenkinek szép nyarat kívánok!!
Ha esetleg valaki mostanában a Paradise Beachen jár, és talál egy szemüveget, szólhatna itt nekem............
Másnak nem nagyon jó, mert dioptriás, de nekem szükséges, mert sportszemüveg.
Fekete keret, dioptriás bronz színű lencsével.
Ilyen, csak a lencse bronz. Kifelé sodor a víz, hátha.............A déli végén voltunk a partnak.
Gondolom levitte a hullámzás a szemüveget.
Azért kérdezzetek rá ott a napágyas fickótól, esetleg valaki ottani emberkétől, hogy nem adták-e le. Hátha...
Gondolom levitte a hullámzás a szemüveget.
Azért kérdezzetek rá ott a napágyas fickótól, esetleg valaki ottani emberkétől, hogy nem adták-e le. Hátha...
Igen sajnos... Még sosem volt ilyen...
Ha sima napszemüveg lenne nem izgatna, de ez fontos. Ráadásul ebben vezetek... Szerencsére van egy normál itt tartaléknak, így haza tudok vezetni...
Rajtam is folyton ott volt a napszemüveg, még a vizben is, és most a Golden beachen is voltak akkora hullámok, hogy kétszer is lesodorta a fejemről, pedig elég stabil. Akkor gondolom, hogy Paradise-on mekkora hullám lehet.
Remélem meglesz. A reményhal...
Hullámokból van elég a héten, nyomta ma is rendesen.Olyan hullámok voltak, h csak úgy borultunk.............Szép ez a Paradise beach nagyon, jól be lehet sétálni a gyerekekkel is, lassan mélyül, kisgyerekeseknek ajánlható. De k..va drága volt így a "belépőjegy", sajnos...............
Viszont voltunk a Mama's grillben, finom volt a gyros, de majdnem hanyatt estünk tőle. Soha olyat nem láttunk még h a gyrost ketchuppal és mustárral adják!!!!!!
Ez nagyon illúzió romboló volt...............
Nekünk a Mama's volt a törzshelyünk. A pincérsrác elég hamar megtanulta hogy a gyros "only tzatziki".
Törzshelyünk nem lesz, mert minden nap valami mást szeretnénk enni, így váltogatunk folyamatosan.Gyrost is ma ettünk először, de ez nagyon meglepett,ilyet görögo-ban még sosem láttunk..............
Én a gyrost szinte csak azért az isteni szószért eszem, amit rá szoktak önteni.Nem tudom pontosan mi a neve, a feleségem otthon ha jól emlékszem joghurtból csinálja kaporral és fokhagymával.
Lehet ez valami tájjellegű szokás Thassoson?Mo-on is sokféleképpen csinálják ugyanazon ételeket.................
Az a szósz a tzatziki, ezt emlitette Réka is az előbb. Nekem is csak azzal finom a gyros, sajnos egyre több helyen automatikusan ketchupot meg mustárt raknak bele, azonnal szólni kell még az elején, hogy tzatzikivel kérjük.
Ha finom édességet akartok enni, menjetek el Limenasba (érdemes bemenni mert a sétáló utcáján rengeteg a bolt, én ott veszem mindig az ajándéknak valót is), a parton a körhintáknál ott van egy cukrászda, isteni a fagyijuk, főleg gofrival, kóstoljátok meg!
ott a válasz abban, amire reagáltal: tzatziki a neve.
nem tájjeleg, vagyis, ahogy vesszük. észak-görögországban ez a jellemző sajnos, de ennek inkább a turisták az okai. nem csak thassoson, chalkidikin, olimposzi riviérán is.
megoldás szintén ott van réka kommentjében: szólni kell, h hogyan kéred.
Nem (csak) azért terjed a ketchupos-mustáros szósz a gyrosra, mert a magyarok nem tudják, hogy mi a jó. Sajnos hihetetlen módon növekszik nálunk is a laktózérzékenyek száma, nekik (vagy sajnos mondhatom úgy is, hogy nekünk), nagyon kell figyelni minden tejtermékre. Egy igazi autentikus görög joghurt pedig bármilyen finom is, komoly csapás tud lenni egy laktózérzékeny embernek. Nekem sem volt 40 évig gondom a tejtermékekkel, most már sajnos van
azért abban kb. biztos vagyok, h nem a laktózérzékenyek miatt van "megújítva" a gyros észak-görögországban. és sztem nem is terjed: arrafelé úgy van már nagyon régóta, de thassos kivételével a többi szigeten, illetve elhagyva dél felé az olimposzi riviérát már mindenütt tzatzikivel kínálják ezt az ételt.
viszont megértelek, sajnálom, egészen biztos nagyon nehéz lehet. :/ egy időben nálam is gyanakodtak ilyesmire, aztán kiderült, h nincs ilyen probléma; de abban a rövid időszakban is nehéz volt nekem tejtermékek nélkül, nagyon szeretem ugyanis.
Az a szósz a tzatziki, ezt emlitette Réka is az előbb. Nekem is csak azzal finom a gyros, sajnos egyre több helyen automatikusan ketchupot meg mustárt raknak bele, azonnal szólni kell még az elején, hogy tzatzikivel kérjük.
Ha finom édességet akartok enni, menjetek el Limenasba (érdemes bemenni mert a sétáló utcáján rengeteg a bolt, én ott veszem mindig az ajándéknak valót is), a parton a körhintáknál ott van egy cukrászda, isteni a fagyijuk, főleg gofrival, kóstoljátok meg!
ott a válasz abban, amire reagáltal: tzatziki a neve.
nem tájjeleg, vagyis, ahogy vesszük. észak-görögországban ez a jellemző sajnos, de ennek inkább a turisták az okai. nem csak thassoson, chalkidikin, olimposzi riviérán is.
megoldás szintén ott van réka kommentjében: szólni kell, h hogyan kéred.
De a tzatziki az egy uborkás joghurtos szósz. Az eredeti gyroson szerintem nincs a szószban uborka!!!