Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 352 353 354 ... 505 506 507   >
Üzenet
  ZA07 | #156109 Üzenet | 2011-02-09 09:59:45 |
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a Milatos-i cseppkőbarlangnál járt e már valaki?
Augusztusban szeretnénk megnézni, de nem igazán találtam róla semmi infót. (a történelmi vonatkozásáról olvastam, hogy a görög-török szabadságharcban volt szerepe)
  Dian77 | #156139 Üzenet | 2011-02-09 17:33:51 |
Szia ZA07!

Látom ti is Krétára utaztok a nyáron. Megkérdezhetem, hogy milyen szállásra esett a választásotok?
Mi is Krétára készülünk, de nem tudok dönteni, hogy egyáltalán melyik helyre (pl. Stalis stb.) menjünk!
  ZA07 | #156172 Üzenet | 2011-02-10 07:54:53 |
Szia dian77!

Mi Hersonissosba megyünk augusztusban a Hotel Palmera Beachbe. Elsősorban amiatt választottuk Hersonissost, hogy főváros közeli, a szálloda pedig közvetlenül a tengerparton van.
Ti mit néztetek ki Stalisban? Mennyi időre mentek? Mi 2 hétre.

Üdv: Anita
  Puma | #156174 Üzenet | 2011-02-10 08:50:04 |
Szia dian77 !

Hersonissos bulizósabb hely, akár csak Malia. Malián mindig volt balhé icon_biggrin.gif legalább is nekünk a kinti idegenvezető ezt mondta icon_biggrin.gif angolok eleresztik magukat icon_smile.gif balhé = rendőrségi felvonulás, kis túlzással icon_biggrin.gif
Egyébként helyi buszokkal össze meg vissza, szerte meg széjjel icon_biggrin.gif lehet vándorolni egyik helyről a másikra icon_biggrin.gif amennyiben ezt a közlekedési formát választjátok. Sűrűn járnak !! icon_smile.gif
  Nicolette02 | #156177 Üzenet | 2011-02-10 09:07:34 |
Szia dian77!
Mi 2006-ban voltunk Stalis-Malián (egybeépült üdülőfalu), minden este sétáltunk és anno aktívan részt is vettünk a szórakozóhelyek megismerésében icon_smile.gif. Problémát esetleg az angol kiskorúak tömege okozott, akik cigarettát kéregettek az utcán icon_smile.gif Na de komolyra fordítva a szót, nem volt rossz tapasztalatunk, a mi idegenvezetőnk inkább Hersonissosról vélekedett így, kifejezetten csendesebbnek ítélte meg Maliát... Mi a Dimitris apartmanban voltunk a főutcán, és ha otthon maradtunk este, aludni jól tudtunk. Azóta nem tudom mennyire változtak meg a dolgok, de nekünk egy nagyon jó emlék maradt Malia. icon_smile.gif Szerettük a tenger közelsége miatt, és a főutcája is teljesen hasonló a Pl Rodosz - Faliraki üdülőfalu központjával. Most így egy pár év távlatából még kisgyerekkel is elmennénk vissza, rengeteg látnivaló a környéken, olcsón lehetett autót bérelni. Kifejezetten családias parttal rendelkezik. Úgyhogy én rosszat nem tudok írni róla.
Üdv Niki
  Puma | #156182 Üzenet | 2011-02-10 09:19:00 |
nicolette02 írta:
Szia dian77!
Mi 2006-ban voltunk Stalis-Malián (egybeépült üdülőfalu), minden este sétáltunk és anno aktívan részt is vettünk a szórakozóhelyek megismerésében icon_smile.gif

Azért ezzel az egybeépült üdülőfaluval megfogalmazással vigyáznék icon_biggrin.gif mert nekünk is ezt mondta az idegenvezető tavaly icon_biggrin.gif mi meg nagy buzgón nekivágtunk és jó 1,5 órás trappolás után jutottunk be úgymond Malia élettel teli részébe icon_smile.gif addig útközben egy-két étterem, néha üzlet, nagy bozót váltogatta egymást icon_biggrin.gif jelen esetben az egybeépült annyit jelent, hogy Slatissal összeköti egy út, csak ép mire beérsz a lényeghez az kb. 1,5 óra icon_smile.gif de valóban egybe van épülve, egy betonúttal, ami Stalis folytatása.
Inkább pattanj fel a buszra, 5 perc alatt ott vagy, központi részen. icon_smile.gif Visszafelé meg már képbe leszel, hol kell majd felszálnod.
  Nicolette02 | #156211 Üzenet | 2011-02-10 19:07:52 | Válasz a #156182. hsz-ra Előzmény #156182
Szia Puma!
Ez így van, ebbe nem gondoltam bele, valóban elég jó kis séta. icon_smile.gif Mi autót béreltünk és az idő távlatából amúgy is összemosódnak a pontos távolságok. icon_smile.gif

Akik idén indulnak Krétára szeretnék ajánlani egy romantikus kis falut, saját stranddal és nagyon finom halas étteremmel (Nikitas taverna) a sziget déli részén. A falu neve Lendas, de néhol Lentasként említik, mi a Marco Polo útikönyv-ből vettük az ötletet és 2. utunkon is elmentünk erre a számunkra varázslatos falucskába. Nagyon kedves a tulaj (Nikitas), és fantasztikus a kilátás az öbölre. Az út figyelmeztetek mindenkit nagyon kalandos és vadregényes, de mi bérelt autóinkkal vettük az akadályokat (fiat punto, daewo matiz)icon_smile.gif!! Egy egész napos kirándulás, de útközben meg lehet, és érdemes is állni vaalahol (Spili), és gyönyörködni a tájban.
A strandja aprókavicsos, gyorsan mélyülő, de kristálytiszta. Teljesen más mint az északi partokon. Mégiscsak a Líbiai tenger mossa partjáticon_smile.gif
Képeket találhattok Lendas honlapján, akik szeretnek felfedezőútra indulni azoknak ajánlom tiszta szívvel.
  Verka | #156213 Üzenet | 2011-02-10 19:13:17 | Válasz a #156211. hsz-ra Előzmény #156211
És egy kis hozzáfűzni való Lendashoz, ha valaki tényleg arra menne: ne üres tankkal menjen, ahogy mi, mert nincs benzinkút. icon_razz.gificon_razz.gif
  Adri79 | #156218 Üzenet | 2011-02-10 20:32:01 |
Szia Ági, Verka és akit még érdekel!

Nagy nehezen megszültem a keleti oldal útitervét is. icon_lol.gif

Miután szept. 3-án átautózunk Falassarnáról Xerocambosba, a következőket tervezzük:

1. nap: Xerocambos-Vai: 69 km, 1 óra 43 perc, benzin kb. 6,94 euro. Itt ugye megnézzük a híres pálmás strandot, meg az eldugott kis öblöt, a főútnál lévő kereszteződésnél pedig a banánligetet. (nem teljesen világos a dolog, egy útikönyvben olvastam hogy egyenesen a fáról szedett banánt ehetünk szervezett út keretében, hát majd meglátjuk)

Vai-Ithanos: 13 km, 21 perc, benzin kb. 1,53 euro
Ithanos: Vaitól északra egy rövid autózás után Ithanos elszigetelt partjához érkezünk, ahol számos kisebb homokos öböl várja a lazítani szándékozókat. A főstrand bejáratánál egy minószi város is található. A település egykoron a keleti rész egyik legbefolyásosabb uralkodóvárosa volt, virágozva a korai mínoszi időktől, a görög és római érákon át egészen a korai bizánci korig. Egy bazilikának és görög falaknak a maradványai is felfedezhetők, ám a hegyoldalon szorongó házak között nehéz kivenni őket.

2. nap: Xerocambos-Agia Fotia-Sitia-Mohlos: (a Xerocambos-Mohlos táv): 82 km, 1 óra 51 perc, benzin kb. 8,56 euro. Itt arra gondoltam, hogy először elmegyünk Mohlosig, ott körülnézünk, majd a többi helyen visszafele állunk meg nézelődni és fürödni.
Sitia: meglepően modernnek néz ki, noha már a IV. században megalapították, amikor virágzó bizánci város alakult ki ezen a helyen. A XIV. század után a földrengéseket és a kalózok fosztogatását követően a város szerencséje leáldozott. Csak a XIX. század végére vált jelentős mezőgazdasági központtá, melyet kiterjedt olajfaültetvények és szőlőskertek vesznek körül. A város velencei erődítménye a festői kikötőre néz, de van Régészeti Múzeuma is. Sitia a minőségi krétai bortermelés egyik központja.

3. nap: Xerocambos-Ierapetra majd onnan hajóval Chrissi: 69 km, 1 óra 39 perc, benzin kb. 6,66 euro. Ezt egész napos programnak tervezzük a hajókázással, a szigeten fürdőzéssel, vacsival vhol és a hazaúttal Xerocambosba.

4. nap: ismét elmegyünk Xerocambosból Ierapetrába, majd visszafelé megállunk Koutsounariban, Fermaban, Agia Fotiaban, Koutsourasban, Analipsiben, Makrigialoson és a végén visszatérünk Xerocambosba. Ott, ahol tetszik a hely megállunk nemcsak fényképezni, hanem fürdeni, nézelődni, sétálni, vhol ebédelünk és este megvacsizunk, így ez is egy egész napos nézelődős-fürdős program.

Még marad két teljes nap pihire, majd szept. 10-én visszaautózunk Xerocambosból Heraklionba. Ez megint egy hosszabb út 178 km, 3 óra 26 perc, benzin kb. 17,82 euro. És ezzel zárul majd a nyaralás Krétán, elvileg délután 15:55-kor száll fel a gépünk hazafelé.

Most úgy gondolom, hogy ennél több úticél nem is kell, nem szeretnénk a keleti oldali kirándulásokat sem túlzsúfolni, persze útközben lehet, hogy megtetszik vmi más település és el sem jutunk eredeit úticélunkhoz, majd meglátjuk icon_lol.gif
  Adri79 | #156219 Üzenet | 2011-02-10 20:42:25 | Válasz a #156211. hsz-ra Előzmény #156211
Szia nicolette02!

Nagyon jól hangzik, amit leírtál, mi is nagyon szeretjük a romantikus, nem zsúfolt, eredeti kis településeket, de valóban nagyon messze van.... Próbáltam úticélként minél több hasonló települést és csendesebb helyeket választani icon_razz.gif
Mi aug. végén megyünk, Falassarnán és Xerocamboson lesz szállásunk, de akárhonnan nézem, sajnos úgy tűnik, hogy Lendas az a pont, ami mindkét oldalról pontosan középen van.... Talán majd máskor, de azért megnézném a honlapját, megtudnád adni a konkrét linket? (Vagy lehet, hogy már írta vki vhol, csak elkerülte a figyelmemet? icon_redface.gif)

Köszi, üdv.
Adri
  Adri79 | #156220 Üzenet | 2011-02-10 20:44:49 | Re:
Verka írta:
És egy kis hozzáfűzni való Lendashoz, ha valaki tényleg arra menne: ne üres tankkal menjen, ahogy mi, mert nincs benzinkút. icon_razz.gificon_razz.gif

Na, az ilyen helyzetek igazán jó "készségfejlesztő" feladatok icon_lol.gif
  Krakler | #156222 Üzenet | 2011-02-10 20:57:06 | Válasz a #156218. hsz-ra Előzmény #156218
Szia Adri!
Ez a fele is nagyon jól sikerült, icon_biggrin.gif , esetleg azt is tudod, hogy Chrissire mennyiért visznek át? A pálmafás strandról azt olvastam egy beszámolóban sajnos nem tudom már melyikben a sok közül, hogy tavaly leégett az összes pálma, és csak a csonkok vannak, érdemes utánakeresni, mert azért kár lenne egy napot pazarolni, ha tényleg... icon_mad.gif
Igazad van a pihenést illetőleg, az is kell, mi is úgy tervezzük, szeretek prücskörészni a tengerparton főleg ha van kavics és kagyló...
Üdv Nektek!
  Verka | #156224 Üzenet | 2011-02-10 21:25:59 | Válasz a #156222. hsz-ra Előzmény #156222
Szia Ági!

Az egy másik pálmafás strand, és éppen Adri írta, hogy leégett.

A jegyeket már betettem pár oldallal ezelőtt, de itt van még egyszer:

2008-ban így volt, és közben megnéztem a neten, még 2010-ben is ennyi volt.

Chrissi:
Hajójegy: 25 EUR (Menetidõ kb. 50 perc.)
1. járat: indulás Ierapetrából: 10.30 visszaindulás Chrissirõl: 17.00
2. járat: indulás Ierapetrából: 12.30 visszaindulás Chrissirõl: 18.00
  Verka | #156225 Üzenet | 2011-02-10 21:27:18 | Válasz a #156218. hsz-ra Előzmény #156218
Szia Adri!

Nagyon ügyesen tervezel, le a kalappal! icon_smile.gif Vigyázz, mert ezentúl minden nyaralást neked kell majd szervezni! icon_biggrin.gif

Mi lett végül a szállással? Nem válaszolt a másik, és maradtatok ennél?
  Adri79 | #156227 Üzenet | 2011-02-10 21:44:37 | Válasz a #156222. hsz-ra Előzmény #156222
Na, Verka megelőzött, de azért akkoris megírom icon_lol.gif

Szia Ági!

Köszi, mi is meg vagyunk elégedve a tervvel! icon_lol.gif Húúú, hát ha lesznek szép kövek vagy kagylók (csigák, halak, rákocskák, bármi), akkor én ott órákat el tudok tölteni, mindenki nyaggatni szokott már, hogy mi van, meddig bóklászok még a parton!? icon_lol.gif

Szerencsére nem Vai-n égett le a pálmaliget, hanem Prevellinél, ahol a tengerbe csatlakozik a folyó.... Én is le voltam döbbenve, nem lehet vmi szép látvány, de mégis érdekel, hogy a természet mennyire tudta "összeszedni" magát és hogy néz ki most. Eddig mindenkinek csak az az infója volt, hogy leégett, de hogy hogy néz ki közel egy évvel később, arról nem csinált senki képet. (Asszem tavaly augusztusban történt és mi is aug. végén fogunk menni).

Már nézegettük a google-n a Chrissis kirándulást, nagyon sok oldalt találhatsz, ha mondjuk beírod, hogy Chrissi island prises, többek között ezt az oldalt, itt 29 eurót írnak:
http://www.agiapelagia-crete.c.....lagia.html

Aztán néztük ezt az oldalt is, bár kényelmes lehet neten jegyet venni, de számomra nem túl bizalomgerjesztő:
http://www.chrissiisland.net/getting_here.html
Itt meg van adva egy jegyfoglalós adatlap is, de az nem feltétlenül derült ki számomra, hogy ki az üzemeltető vagy hova fut be a jegyfoglalás, azt írják, hogy áprilistól októberig (augusztust kivéve) spórolhatsz 15 %-ot, augusztusban meg 10 %-ot. Hát nem tudom, a konkrét ár sehol sincsen feltüntetve... Szóval inkább ha Ierapetrában leszünk, kétszer tervezünk oda menni, akkor megnézzük az infókat, esetleg megvesszük előre a jegyet, ha lehet, a hajóút kb. 50 perc.

A 2008-ban Krétán járók, (többek között Verka) írták, hogy kb. 25 euro volt akkor a jegy, szóval szerintem most a 30-35 euro vagy efölötti jegy ár reális szerinem.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 352 353 354 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu