Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 353 354 355 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Adri79 | #156228 Üzenet | 2011-02-10 21:47:54 | Re:
Verka írta:
2008-ban így volt, és közben megnéztem a neten, még 2010-ben is ennyi volt.

Na, ezt nem gondoltam volna, azokon a honlapokon, amit mi találtunk, volt még 25 euro írva Chrissire, de gondoltam az infláció meg egyebek miatt inkább a 30 körüli a reális, meg ugye az egyik oldalon konkrétan már 29 eurot írtak. Most kíváncsi lettem, hogy ez hogyan lehet... Biztos több helyen árusítják a jegyeket és talán az utazási irodák által kínált a drágább... vagy nem tudom
  Adri79 | #156229 Üzenet | 2011-02-10 22:06:57 | Válasz a #156225. hsz-ra Előzmény #156225
Szia Verka!

Köszi szépen a "bókot" icon_lol.gif Nem gondoltam volna, hogy elsőre is ilyen jól fog alakulni, persze ezt még csak elméleti síkon tudom (mármint, hogy jó lesz icon_lol.gif) Rákaptam az "ízére" és tetszik a dolog icon_lol.gif Lehet, hogy ezentúl már csak magánszervezésben fogunk menni? Majd meglátjuk a végén... Úgy gondoltam, hogy az összbenyomás alapján döntünk legközelebb, de persze ne szaladjunk ennyire előre icon_lol.gif

Az útiterv összeállításánál próbáltam olyan helyeket kigyűjteni, ahol van történelmi vonatkozás is, persze nem annyi, hogy unni lehessen, meg szép partszakasz és természetesen a "feneketlen bendőjűekre" is gondolnom kellett, halálra zaklattak a gyros miatt icon_lol.gif Szóval így mindenből lesz vmi, és remélhetőleg mindenki elégedett lesz icon_biggrin.gif

Na, a szállás az érdekes kérdés, Falassarnán a szép mediterrán stílusban épült, nagyon modernnek tűnő (a képekre gondolok a honlapjukon) Pachia-Ammosból már másodszori megkeresésre sem válaszolt senki. Párom nagyon elkenődött emiatt, mert neki nagyon tetszett. Volt még két másik szálláslehetőség a Roubini Apartmanhotel, amit nagyon messzinek találtunk (kocsival 2-3 perc, ahogy Bea írta, de mi a strandra nem szeretnénk kocsival menni) és a Falassarna Beach Hotel. Na ők nagyon hamar válaszoltak, viszont vártunk még a másikra, de ha hét végéig sem történik semmi, elkérjük a Falassarna Beach Hotel bankadatait és ott foglalunk. Ebben max. annyi lehet a pozitívum, hogy ugyan nem tűnik olyan szépnek, de van saját tavernája, meg kisboltja is. Bár nem biztos, hogy jó lesz a kaja, de majd teszteljük icon_lol.gif

A xerocambosi volt a legegyszerűbb, azt már le is foglaltuk, végül egy 3 szobás apartmant, két erkéllyel, van egy háló francia ággyal, egy másik két különálló ággyal, meg egy nappali étkező résszel és konyhasarokkal, meg persze fürdő és wc egyben. icon_lol.gif 100 eurót kértek előlegként és a többit helyben kell, kp-ben fizeni. De ők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, még egy helyi autókölcsönzőt is ajánlottak, ami úgy tűnik, olcsóbb, mint amiket eddig néztünk és náluk is van lehetőség arra, hogy Heraklion repterén vegyük át a kocsit és ott is adjuk le. Szóval ez jól alakult icon_wink.gif
  Verka | #156230 Üzenet | 2011-02-10 22:08:08 | Válasz a #156228. hsz-ra Előzmény #156228
Nem-nem, ha láttál valahol konkrétan 29-et, akkor simán lehet annyi sztem. Ezek a netes infók nem mindig túl megbízhatóak, és azért nem mondhatnám, hogy túlzottan nagy erőfeszítéseket tettem az ügy érdekében. icon_smile.gif Amikor ott voltunk, akkor úgy láttuk, hogy mindenhol egyforma áron adják. A kikötőben ki is volt írva a hivatalos ár, és mindenki annyiért árulta.
  Verka | #156231 Üzenet | 2011-02-10 22:15:38 | Válasz a #156228. hsz-ra Előzmény #156228
Na megnéztem, most ezt találtam, ez egy 2010 decemberi hsz az LP fórumáról:

"Hello there. I am Greek, I live in athens but i grew up in Ierapetra. Chrissi island is one of the most virgin and wonderfull places i' ve been at. Camping is allowed (yes) and that is the only accomodation someone can find. A 3 -day trip is a must i think. the one-day trip which particularly is from 12.00 - 17.00 as well 5 hours is not worth doing because the ticket costs 25 euros return and there is not enough time to relax and enjoy the crystal sea. I go camping every summer for about a week and i return 5 kilos lighter and much more tanned. It s amazing to sleep and hear the sound of the calm see, see the moon and smell the summer perfumes during a mediterenean night."
  Adri79 | #156233 Üzenet | 2011-02-10 22:28:06 | Válasz a #156231. hsz-ra Előzmény #156231
Szia Verka!

Hát ez mindenképpen jó hír, bár elég hihetetlen, hogy már két éve nem emelkedtek az árak....

Azt hiszem, nekünk még egy egynapos kirándulás is nagy élmény, sajna a három nap camping nem fér bele az időbe, meg azért ennyire elszántak nem vagyunk icon_smile.gif Bár jól nyomja emberünk három nap alatt 5 kiló???? icon_lol.gif Ezzel mennyit lehetne keresni icon_question.gif icon_lol.gif Csodálkozom, hogy a sok ilyen-olyan szuper csodaszer forgalmazója ilyenekre még nem jött rá icon_lol.gif
  Adri79 | #156234 Üzenet | 2011-02-10 22:29:21 |
Na jó, figyelmesebben olvasva kb egy hét alatt 5 kiló, de szerintem az is nagyon durva....
  Verka | #156235 Üzenet | 2011-02-10 22:29:31 | Re:
A legfontosabb a jó tervezés! icon_smile.gif A többi ott már szuper lesz! icon_smile.gif És ezek után én szinte biztos vagyok benne, hogy csakis magánszervezésben fogtok menni - és a család fogja követelni, hogy inkább Te szervezz nekik! icon_wink.gif

De jó lesz nektek, Görögország legszebb strandjai körül fogtok látni egy csomót! icon_smile.gif És most, hogy minden meg van szervezve, mit fogsz csinálni aug. végéig? icon_razz.gif

Szerintem egyáltalán nem rossz a Falassarna Beach sem. Majd megvigasztalódik a párod, ha már ott lesztek! icon_smile.gif
  Verka | #156236 Üzenet | 2011-02-10 22:33:23 | Válasz a #156234. hsz-ra Előzmény #156234
Hát... időközben volt (van) egy válság is... egyébként én a görögországi szállásárakon sem látom, hogy lett volna emelkedés az utóbbi években. Ahol mi laktunk tavalyelőtt (nem Kréta), az most is ugyanannyiba kerül pl., épp ma néztem. Szóval még az is lehet, hogy nem változott azóta. De majd meglátjátok, aztán elmeséled, hogy mi volt! icon_smile.gif
  Verka | #156237 Üzenet | 2011-02-10 22:34:53 |
Adri79 írta:
Na jó, figyelmesebben olvasva kb egy hét alatt 5 kiló, de szerintem az is nagyon durva....

Az attól függ, hogy mennyiből... icon_biggrin.gif
Bár nem igazán értem, hogy ha csak heverészik meg ilyesmi, akkor mitől fogy? Persze, ha nem eszik semmit, úgy érthető. Bár Chrissin azért van taverna, úgyhogy nem kell éhezni. icon_smile.gif

Egyébként a krétai konyha nagyon egészséges, sokáig is élnek tőle a krétaiak. icon_smile.gif
  Adri79 | #156240 Üzenet | 2011-02-10 23:02:37 | Válasz a #156235. hsz-ra Előzmény #156235
Talán azért furcsa a dolog, attól függetlenül, hogy tényleg a jó szervezésen és tervezésen múlik minden, hogy nem tudom elhinni, hogy ilyen egyszerű volt a dolog. icon_lol.gif Ezek után meg azt nem értem, hogy miért nem jutott eszembe/eszünkbe még soha, hogy így is lehet, sőt sokkal rugalmasabban és még kedvezőbb áron is icon_razz.gif
Ahogy a családot ismerem, a sok kis lusti örülni fog nagyon és meg lesz elégedve icon_lol.gif Őszintén jólesett már most, akkor is, ha még hónapok vannak hátra, hogy díjazták a fáradozásaimat, hogy sokszor hajnalig nyomultam a neten és órákat töltöttem azzal, hogy kikeressem azokat a helyeket, ami mindenkinek megfelel icon_razz.gif

A szevezés még nem zárult le teljesen, a kocsit még intézzük, bár lassan ott is döntünk.... Benn már beírtam a naptáramba a nyaralásig hátralevő napokat, ott is visszaszámolok icon_lol.gif Szerintem addig még unalomig fogom nézegetni a standokról a képeket, bár már most is sokat felismerek első látásra icon_lol.gif

A párom biztosan meg fog békélni a másik szállással is, de olyan jó volt látni, ahogy lelkesedik és szinte ugrálva örül, hogy de jó lesz. icon_razz.gif Na sebaj, könnyű volt meggyőzni egy-két youtube-os videóval, hogy nem a szállás a lényeg (bár a Falassarna Beach Hotel sem olyan rossz, annak is van tengerre néző erkélye, talán egy kicsit kisebb és nem olyan modern, de attól még jó), hanem a gyönyörű part... Nem is búslakodott olyan sokáig icon_lol.gif
  Adri79 | #156242 Üzenet | 2011-02-10 23:05:59 | Válasz a #156236. hsz-ra Előzmény #156236
Lehet, hogy azért is gondoltam, hogy magasabbak az árak, mert mindig az itthoni helyzetből indulok ki és inkább óvatos vagyok és általában egy picit rákalkulálok mindenre, minthogy pofára esés legyen belőle
  Adri79 | #156243 Üzenet | 2011-02-10 23:09:23 | Válasz a #156236. hsz-ra Előzmény #156236
Na igen, főleg a válság miatt tervezek óvatosan, az élelmiszer árakon pl. tutira érezni lehet majd...
Az tuti, hogy be fogok számolni, már csak azért is, mert ha minden igaz, viszünk laptopot és a szálláson lesz free internet, ami állati jó a párom szerint, szóval minden nap tudok majd írogatni icon_lol.gif
  Verka | #156244 Üzenet | 2011-02-10 23:14:38 | Re:
Adri79 írta:
szerint, szóval minden nap tudok majd írogatni icon_lol.gif

Nemá. Azt majd ráérsz itthon is. icon_smile.gif Csak nem fecsérelnél a nyaralásból értékes perceket ilyen hülyeségre? icon_smile.gif
  Verka | #156245 Üzenet | 2011-02-10 23:15:44 | Válasz a #156242. hsz-ra Előzmény #156242
Az óvatosság sosem árt, jól csinálod ezt is! Ne felejts majd el biztosítást kötni, jut eszembe. icon_razz.gif

Jó éjt, álmodj Krétával! icon_biggrin.gif
  Adri79 | #156246 Üzenet | 2011-02-10 23:17:15 | Válasz a #156237. hsz-ra Előzmény #156237
Na igen, nem mindegy, hogy mennyiből fogy le, de azért alapból az ember nem azért megy nyaralni, meg pihenni, hogy sanyargassa magát icon_lol.gif
Bár az is valószínű, hogy a sok zöldség, meg egészséges ételek eredményt hoznak. Jobban belegondolva én barangolnék nem keveset a szigeten, meg úszkálnék, búvárkodnék, ami által szintén lemehet egy-két kiló, de az öt azért kb. egy hét alatt nem biztos, hogy egészséges, sőt szerintem túlzás.... Főleg, hogy nem az a jellemző, hogy fogyni szoktam icon_lol.gif Hát ki tud ellenállni annak a sok finom nasinak, sütinek, gyrosnak meg mindenféle kajának icon_rolleyes.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 353 354 355 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu