Na ne tudd meg, már ki van adva, hogyha már "fórumfüggő" lettem, és néha nem lehet a hellaszról hat lóval sem elhúzni, akkor írkáljak is
Bár én sem feltétlenül ragaszkodom hozzá, nekem ilyenkor a fényképezőgép a lényeg, azt nem szívesen adom ki a kezemből
Hú, tényleg, bár azt elég pár héttel az út előtt is nem? Még a végén hülyének néznek...
Ez tök vicces, amikor este itt nyomulok vagy nézegetem a fotóalbumokat, akkor mindig az álmodom, hogy már ott vagyunk Mit ne mondjak, nem kis csalódás az ébredés....
Szia Adri!
Nem kerülte el a figyelmedet, csak olyan hihetetlenül béna vagyok hogy nem tudtam belinkelni.- hétfőn rakok fel saját képet az lesz a legjobb. A munkahelyi gépen maradtak.
De amúgy biztosan vannak még ehhez hasonló eldugott helyek Krétán. Még mindig vágyom vissza erre a szigetre, itt nyaraltunk először a férjemmel és azóta vagyunk Görögország szerelmesei.
Amúgy a benzinnel tényleg vigyázni kell! Ha emlékeim nem csalnak Gortison (remélem jól írtam )keresztül mentünk és utána már csak bezárt kutakat találtunk. Lehet hogy butaságot írtam, de én így emlékszem. Ha valaki tudja mi az utolsó kút leírhatja.
Majd legközelebb ha közelebb lesz a szállásotok megnézitek. Amúgy hihetetlen távolságok vannak Krétán a térképen sokszor csalóka. Szerettem volna megemlíteni ezt a kis halászfalut, és tavernát mert mi is véletlenül keveredtünk ide, de nem fordultunk vissza nem adtuk fel !! Nekünk megérte, amúgy az egész sziget maga egy varázslatos hely én minden pontján ahol jártam jól éreztem magam. Mondhatjuk, hogy első látásra szerelem....
Nagyon tetszik amúgy az útiterved, nekünk délen Ierapetra, Vai stb teljeen kimaradt ide már mi sem tudtunk eljutni.. de még egy ok a visszatérésre
Még mindig vágyom vissza erre a szigetre, itt nyaraltunk először a férjemmel és azóta vagyunk Görögország szerelmesei.
Ez velünk is pont ugyanígy van.
Lendastól annyira talán nincs is messze az utolsó benzinkút, kb. 25 km. Ezt csak akkor érzi messzinek az ember, amikor már egy ideje mutatja a kocsi, hogy erősen tankolni kéne... Gondolhatod, hogy milyen élmény volt, amikor visszafelé mentünk Lendasból, és láttuk - ahogy te is mondod - a bezárt benzinkutakat...
Nekünk sajnos nem volt sok időnk Lendasra, de meg is fogadtam, hogy legközelebb ott alszunk egyet, mert nekem is nagyon tetszett.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy eldőlni látszik a nyaralás: chresonoissos - stella beach village, ha 28-ig nem találunk valami kedvezőbbet!
Anita! Ti mi alapján választottátok a Palmera Beach Hotelt.
Egyébként nekünk csak egy hét adatik meg ezen a helyen....
Ugyan már, nem vagy béna, csak kell egy kis gyakorlás
A saját képek szerintem amúgy is sokkal jobbak
Hát igen, mi nem Krétával kezdtünk, de lehet, ha igy lett volna máshova nem is jutottunk volna el Csak augusztus végén megyünk, az az érzésem, hogy soha nem fog eltelni ez az idő....
Mi is úgy voltunk vele, hogy minél több helyre jussunk el, de rájöttem, hogy annak semmi értelme, ha végig rohanni kell, inkább kevesebb legyen az úticél, de ott érezzük jól magunkat Azt hiszem a sok kedves fórumos infói alapján kiválasztottuk a legszebb helyeket, ami viszonylag könnyen elérhető a nyugati és a keleti oldalról
De azért nálunk is maradtak ki dolgok bőven, de ez ugye tényleg egy jó indok arra, hogy egyszer talán még visszatérjünk
Hú, erre a benzin és benzinkút kérdésre nagyon fogok figyelni, nagyon kellemetlen helyzetekbe lehet igy kerülni.... Remélem nem lesz semmi gond
Szia Verka és Adri!
Visszatérnek az emlékek nekem is. Nem is kell mondanod, mert volt egy utolsó benzinkút tábla és sztem már évek óta be volt zárva, erre is figyelni kell és ha kétsége van az embernek azonnal tankolni. Amúgy az a 25 km Lendas-ig nekem sokkal többnek tűnt, biztosan a hegyek miatt. Még mindig van egy kanyar, még mindig..... De mi megbeszéltük a párommal, ha kifogyna a benzin, akkor maradunk valahogy még egy hetet. De sajnos a benzin kitartott.
Mi is csak 2X fél napot tudtunk eltölteni, de ha egyszer egyénileg szervezem meg az utat biztosan egy két éjszakát eltöltünk majd Lendason. Sztem Krétát ha valaki igazán körbe szeretné járni jó pár hét nem lenne elég. Amúgy ezt minden szigetre leírhatnám, ahol eddig jártunk.
Már én is nagyon várom a nyaralásunkat, még nem foglaltunk le semmit, csak az időpontban és Lefkadában egyeztünk meg. Valahogy eltelik az idő, a hellasz.hu segít nekem elviselni a várakozást. Mindig rábukkanok valami új és érdekes dologra, helyre, élménybeszámolóra, képekre... stb.
Úgyhogy nagyon örülök, hogy regisztráltam magam. Niki
Krétára sztem kb. egy hónap kell, akkor már egész sok mindent lehet látni, de három hét mindenképp. Persze mi is csak két hétig voltunk, ezért kell majd még visszamennünk pár fontos dolog miatt! Az egyik Lendas (a másik a Samaria, Loutro, néhány barlang, Rethymno, Mochlos és Kato Zakros - nagyon vonalakban ezekre a helyekre vágyom még - de ha még egyszer ott leszünk, akkor újra felkeressük majd a legszebb strandokat is, ahová most Adriék fognak menni!
Tavaly pont Lefkadán voltunk! Nagyon fog tetszeni nektek az is! Február végére igyekszem majd én is befejezni a beszámolómat + a képeket. Már a végefelé járok, de csak lassan készül...
Szia Verka! Végignéztem a fórum szabályzatot és nem találtam tiltásra vonatkozó utalást a saját készítésű, youtube-ra feltöltött összeállításokra vonatkozólag. Ha véletlenül van ilyen, akkor tényleg vakvarjú vagyok:) A krétai fotókból valamikor összeraktam egy rövid bemutatót, aki a beszámolómat elolvasta, az fordított időrendet fog látni a felvételen, számomra ismeretlen okból így alakult a dolog. Kedvcsinálónak vagy nosztalgiázni ajánlom szeretettel. A zene, bizonyára feltűnik majd, nem saját szerzemény:)
Kréta 2008
Mi azért választottuk a Hotel Palmera Beach-et szállásul, mert közvetlenül a tengerparton van és központ közeli. (legalábbis a katalógus szerint)
Biztosan kellemesen fogjátok eltölteni azt az egy hetet is. Ti mikor mentek?