Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 356 357 358 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Pordanniki | #188212 Üzenet | 2012-06-21 10:11:37 |
Sziasztok! Egy kis infómorzsa Kefalóniáról! icon_smile.gif Örülten meleg van már 2-3 napja, csak a tengerben pancsikolva viselhetö el ez a hőség. Már a tenger hőmérséklete is kellemes, lubickolásra is alkalmas.
Sok élménnyel gazdagodtunk és nem akarunk haza menni!!
  Melus16 | #188214 Üzenet | 2012-06-21 10:16:46 | Válasz a #188212. hsz-ra Előzmény #188212
Szia Niki!

Ott legalább elviselhető a hőség, a vízben. icon_wink.gif Itt már nem annyira! icon_sad.gif
Maradjatok még, de ha nem megy, akkor használj ki minden pillanatot! icon_wink.gif Mi megvárunk...
  Zsokri | #188216 Üzenet | 2012-06-21 10:21:51 | Válasz a #188212. hsz-ra Előzmény #188212
Szia NIki icon_smile.gif
Nagyon köszünjük, hogy bekukkantottál, csatlakoznék Melushoz: minden pillanatot használj ki, megvárunk DE: szigorúan számonkérünk minden infót! icon_smile.gif najó, csak ahogy érzed...
Nagyon kellemes pihenést, kikapcsolódást, élménygyűjtést!
zsokri
  Vkriszke | #188221 Üzenet | 2012-06-21 11:00:58 |
Sziasztok!
Ahogy Zsokri írja, nehéz új infót írni, hisz a természeti szépségekről mindent leírtatok már idén is (az egyéb dolgok, mint árak, ajándéktárgyak, éttermek meg most ide valók vagy nem? ) icon_smile.gif
Nekünk is még fel kell dolgozni az élményeket, annyira hihetetlen, hogy 1 hete még nyugodtan lemehettünk úszni egyet a tengerbe, ma meg már a gép előtt a hétköznapi mókuskerék.
Ami nekem nagyon tetszett Kefalóniában, az a rengeteg virág, a mindenhol többszínű tenger, ami kristálytiszta, és az hogy az egész sziget TISZTA! több nap is láttuk, ahogy közmunkások szedik a szemetet.
Ami a sziget szépségét adja - a sok hegy - az a közlekedést igencsak megnehezíti, és ezért nehéz is kalkulálni az utazásokat. Myrtos beachről majd 1,5 óra alatt értünk haza Skalara, pedig akkor már elég rutinosan vezetett a párom. Igen merész az aki kerékpárral szeretne nekivágni, de a kismotor is fárasztó lehet. Viszont a sok benzinkút miatt tankolási probléma talán nem lesz icon_wink.gif
-Megtaláltuk Ag. Sofia-nál azt a födémek+tartóoszlopok házat, amin minden szinten kecskék laknak, ahogy Konyu 2 évvel ezelőtti képén is látható pár oldallal ezelőtt, Corelli mólóját, amin már nincs deszka, csak a fém rozsdás szerkezet áll még ki a vízből, de az öböl egyébként nagyon hangulatos.
-Antisamoson (ami jobban tetszett mint Myrtos) sok kis halacskával futottunk össze már a parti részben, pipával el lehet nézelődni sokáig.
-Makris Gialos (Costa-Costa) nagyon zsúfolt, nagyüzemi hely.
-Kastro várába is felmentünk, amibe be már nem jutottunk, olyasmi volt rá kiírva, hogy majd egyszer értesítenek ha nyitás várható.
-Katelios beachen ebédeltünk egyet, érdemes végisétálni az éttermek előtt, mindenhol ki van rakva hűtőpultba sokféle hal, az egyiknél egy 1,5 méteres kardhal is látható, elég rémisztő látvány, hogy ilyenek úszkálnak a tengerbe icon_smile.gif de a srác megnyugtatott hogy jó messze halászták. Itt ebédeltünk nála, finom volt az étel. Elmesélte hogy 1 évig tanult Budapesten.
-A legjobb étterem Assoson volt, szívélyes vendéglátás, és az ebéd után kis ajándék nagyon finom sorbet cseresznye díszítéssel icon_smile.gif -a neve most nem jut eszembe, nem a parton ettünk a sok angollal -
-Ithakán és Zakinthoson is voltunk Marcsival, nagyon jól sikerült mindkettő kirándulás. Kioniba érdemes elmenni sétálni Marcsival, nagyon szép kis utcákba vezet fel! Zakinthosnál a roncs némi csalódás volt, de legalább láttuk, a Kék barlangoknál a fürdőzés volt még nagy élmény nekünk. Off: talán Alikanasban kötöttünk még ki, strandolni lehet Balaton feelingben, ebédelni, és felsétálni a településre ahol bőséges ajándékválaszték van.
-Kefalonia reptér: kicsi nyugis reptér, belül 1 duty free bolttal.
hirtelen ennyi icon_smile.gif
  Bodibobe | #188228 Üzenet | 2012-06-21 11:34:39 |
Kónyú köszönöm az infókat!

Kaliber!

Ha az utazási iroda képeire és infóira lennék kiváncsi, akkor azt böngészgetném nem ezt a fórumot! Pártatlan véleményekre vagyok kiváncsi!
Ja és a 2 szimpla ágy mit jelent? Itt arra voltam kiváncsi, hogy egyáltalán össze lehet-e tolni az ágyakat vagy két hétig külön alszunk a párommal! Igaz rosszul tettem fel a kérdést! (Remélem magán is így viccelődnek, ja biztos nem, mert maga soha nem téved).

Zsokri! Megköszönném a linket.
  Melus16 | #188231 Üzenet | 2012-06-21 11:40:34 | Válasz a #188228. hsz-ra Előzmény #188228
Szia Böbe, ha hívhatlak így! icon_lol.gif

Úgy látom Zsokri nem találja icon_wink.gif
Ebben csak emeleti szobák vannak, de támpontnak jó lehet, nem hinném, hogy földszintiek sokban különböznének icon_lol.gif
http://apartmanok.kristi.fotoalbum.hu/
  Zsokri | #188232 Üzenet | 2012-06-21 11:40:41 | Válasz a #188221. hsz-ra Előzmény #188221
Szia vkriszke, ismét!
Először is had köszönjem meg a többiek nevében, látom csak egy kis bíztatás kellett és máris jönnek az infók icon_smile.gif Ez alapján már bele lehet kapaszkodni a dolgokban és konkrét kérdéseket feltenni icon_smile.gif
Az egyéni dolgok simán idevalók mármint, ha kefalóniai icon_smile.gif árak, éttermek pláne, hiszen ezek tulajdonképpen a legfrissebb dolgok: szerintem senki sem sértődik meg, ha megkímélsz minket egy kellemetlen éttermi "élménytől" mondjuk azáltal, hogy leírod ha valahol valami nagyon negatívat tapasztaltál. Hiszen ez akár évről-évre is változhat. (tulajdonképpen azt hiszem erre vagyunk igazán kihegyezve, hiszen a Myrtos nyilván nem lett csúnyább icon_biggrin.gif Az ajándékok is elférnek itt, mondjuk én inkább speckó helyi dologra gondolok: mint a Robola. Például, hogy Lidl-ben lehet-e kapni ajándéknak valót, ilyesmit.
Nagyon örülök, hogy írtad a tisztaságot, ez kicsot Off, de tavaly Zantén nagyban hozzájárult a kellemetlen benyomáshoz az, hogy mindenhol szemet láttunk..
Hű, jó lenne, ha eszedbe jutna az az Assosi étterem-vagy valami ismertetőjel esetleg, mert lehet, hogy minket is ott ér majd az ebédidő icon_smile.gif A Kastro az a vár, ami Assosnál van? Autóval meddig lehet átmenni egyébként, azon a kis földnyelven egy darabig, aztán gyalog fel, és ott nem tudtatok bemenni?
Szuper, hogy írtad, hogy a Myrtos még rutinos vezetéssel is másfél óra, ez nagyon hasznos. Poros felé mentetek vagy Argostoli felé? Gondolom az előbbi.
Az Ithakai kirándulás nagyon érdekel, mert azon mindenképpen tervezünk résztvenni.
És akkor még millió kérdés: béreltetek-e autót - gondolom igen - kinél, mennyiért, hány napra, Argostoliban mennyi időt érdemes eltölteni, stb.
Szóval bármi, ami eszedbe jut, nagyon nagy segítség lehet nekünk. Esetleg, ha még távolságokra-menetidőkre emlékszel, vagy valami nagy eltévedési lehetőségre stb. azt is szívesen fogadjuk!
nagyon köszi:
zsokri
  Zsokri | #188234 Üzenet | 2012-06-21 11:42:15 | Válasz a #188228. hsz-ra Előzmény #188228
Melus már megint ügyesebb volt mint én icon_smile.gif
De a lényeg, hogy megvan az a link. Egyszerűen nem találom a levelet, amiben küldted melus icon_redface.gif
  Melus16 | #188235 Üzenet | 2012-06-21 11:46:17 | Válasz a #188221. hsz-ra Előzmény #188221
Vkriszke!

Jó ez a kis beszámoló, köszi! icon_lol.gif
Az Assosi taverna neve jó lenne, hátha ennénk ott icon_lol.gif
Meg egyéb hírek is jöhetnek, személyes benyomásaid alapján icon_lol.gif
Volt fürdés a Myrthoson? Fekvéséből azt gondolom, hogy ott még hidegebb a víz, ez így van? Ithakáról is írhatsz bővebben, ha van kedved.
  Melus16 | #188236 Üzenet | 2012-06-21 11:49:01 | Válasz a #188234. hsz-ra Előzmény #188234
Nem vagyok ügyesebb, csak emlékeztem, hol keressem! icon_wink.gif
  Zsokri | #188238 Üzenet | 2012-06-21 11:51:15 | Válasz a #188236. hsz-ra Előzmény #188236
a végeredmény ugyanaz icon_smile.gif mellesleg már megint egyrugóra jár az agyunk... mondjuk lehet a hosszú hozzászólásommal elriasztottam szegényt icon_smile.gif))))
  Zsofi86 | #188247 Üzenet | 2012-06-21 12:40:06 | Válasz a #188221. hsz-ra Előzmény #188221
Kriszti,
nagyon szuper dolgokat írtál, köszi a beszámolót. icon_smile.gif Most még jobban várom, mint eddig, de szinte már ott vagyok képzeletben, annyi de annyi mindent olvastam itt a fórumon, hogy látom magam előtt.
Most még az óriási kardhalat is, sőt, érzem a virágok és a tenger sós és egyébként tisztító hatású illatát, még a halakét is icon_smile.gif))
4...
  Kaliber | #188249 Üzenet | 2012-06-21 13:47:19 | Válasz a #188228. hsz-ra Előzmény #188228
bodibobe!

Olvashatod nyugodtan a grandos fórumot is (idáig egyetlen kényes kérdést sem moderáltak) a képek meg tényleg ott készültek, természetesen "minden szentnek magafelé hajlik a keze" a többit fenntartással érdemes kezelni.

Természetesen én nem szoktam tévedni icon_wink.gif icon_mrgreen.gif icon_wink.gif de.......

Hogy ne csak off legyek: egy hétbe ti (mármint aki már járt ott vagy felkészült a látnivalókból) mit sűritenétek bele amit "nem szabad kihagyni" ?
Amit terveztünk (autóval megyünk):
Myrtos beach
Melissani barlang
drogarati csepkőbarlang?
egy hajó kirándulás Ithaka?
Platia Ammos

nem tudom két hétre kéne menni, de most csak idő hiány miatt egy hét fér bele.
  Vkriszke | #188255 Üzenet | 2012-06-21 14:50:32 |
tudok képeket feltölteni ide, vagy csak úgy ha előbb feltöltöm máshová?
Árak, kilométerek majd később, este előkeresem a kis füzetem...
Béreltünk autót, még itthonról, onnan amit pl Melus is javasolt a greekstones.com-ról. Gyorsan válaszoltak az érdeklődésre, küldték az árat, én meg próba szerencse alkudtam kicsit és sikerült is. Mivel nászúton voltunk, a Porto Skalaban laktunk, ami Skalatól 30-40 perc gyaloglás és ezt 5 hónapos terhesen nem akartam bevállalni, így 11 napra béreltük az autót (315€). 6-7 nap is elég lett volna, ha pl Skalaban vagyunk. De már nem bánkódunk ilyenen icon_smile.gif
Myrtos: Poros felé mentünk és jöttünk is, nem volt nagy forgalom, helyes kis falvakon ment át az út, szép volt. Nekem nagyon tetszettek azok a fenyők amiket rakéta-fenyőknek neveztem el, elég sok van belőle ezen az úton. icon_smile.gif) 1/2 5 felé értünk Myrtosra, nem voltak sokan és annyira nyugodt volt a tenger, hogy fürödtünk is. És ami meglepő volt, hogy kellemes volt a víz, sok meleg áramlat jött itt is. Itt egy étterem van, meg van külön egy öltöző, zuhanyzó, wc épület is, viszonylag tiszta volt ottlétünkkor.
Assos, csak a nyak részig lehet bemenni, ott van egy parkoló is, de alig találtunk benne helyet dél környékén. Onnan gyalog lehet továbbsétálni tovább a dombra, vagy vissza le a településre.(fényképekről előkeresem az étterem nevét).
Robola: a Lidl készlete akkor elég gyenge volt, nem rémlik a Robola, később viszont minden boltban láttam helyes kis "zsákja/zacskója/nadrágja" (hogy nevezik vajon??) van, úgy emlékszem 5,6 - 7 euróig volt az ára, talán a Skala Poros felé lévő szélén a boltban volt e legolcsóbb. Ez után 1-200 méterre van egy pékség, itt 1 € a fagyi, jó nagy adag, a sütemények meg nagyon guszták, de sajnos azokat nem kóstoltuk. Marcsi is ajánlotta ezt a helyet, majd jön és mondja a nevét.
Ja a Lidlben vagy egy kb 5 literes dobozban feta vagy valami hasonló sajt, csak néztem nagy szemekkel, hogy kinél fogy el ennyi, de aki szereti annak biztos jó vétel lehet. A Lidlbe csak Argostoli felől jövet lehet bemenni, mert a 2x2 sávos út ezen oldalán van, a másik oldalon pedig Skala felöl jövet oldalon van egy másik nagy bolt: Food Market, ahol több autó állt, sajnos ide nem mentünk be.
Kis feles poharat szoktunk hozni ajándékba amin a sziget van, ez 1,5-2,5 euróig volt fellelhető, Porosban vettük 1,5-ért.
Képeslapok 0,25-0,3€ , a nagyobb méretűek 1€, és a 3 D-sek meg talán 3(?). sárga postaláda nagyon sok helyen van a szigeten, de nem néztem mikor ürítik.

Jajj kezdetektől akarom írni, hogy van egy free 3D-s épület ábrázolású Skala térkép, a főutcán lelhető fel, első változat, de elég sok minden rajta van. Weblapja nincs, mail cím van csak rajta, oda várják az észrevételeket, de ha esetleg valakit érdekel fekete fehérben kb A1-es méretben be tudom szkennelni, bár újat nem fog mondani Nektek és nem tudom lesz e olyan élvezhető mint az eredeti! icon_smile.gif

Ahol eltévedtünk, kerestük a megfelelő utat, de nem leltük az Xi szomszédos strandjai. Petani beachről akartunk eljutni a beszámolókban említett szomszédos strandokra, de a térképen és a táblákon más nevek szerepeltek, és nem sikerült megtalálni icon_sad.gif Így Xi-n kötöttünk ki, ami meglepően hangulatos volt (főleg napnyugta felé) annak ellenére hogy tartottam tőle hogy csak sima vörös -teniszpálya -salak van ott, és nem lesz szép. Páromnak ez volt az egyik kedvence a szigeten pont a színek miatt.
Majd összeszedem a térképeimet, meg a költségeket, hogy ne csak úgy a vakvilágba beszéljek, csak eddig nem akaródzott túl sokat foglalkozni a bőröndökkel.... icon_sad.gif
  Faopal | #188258 Üzenet | 2012-06-21 15:08:47 |
Szia Kaliber!

2 éve csak 4 napra béreltünk autót anyagi okokból, ezek fértek bele:
1-2 órásvárosnézés: Fiskardó, Sami, Poros, Agia Efimia, Lixouri, Argostoli, Assos. Assos esetében felsétáltunk az erődig. Jó meleg volt, de csodás a kilátás Assosra. Legalább 1 óra volt az út felfelé és az ásványvíz ne maradjon az autóban!
Strandok: Emblisi, Myrtos, Lurdas, Ammes, Avitos, Xi, Vatsa (előszezonban elég koszos volt a part, jó gyorsan leléptünk) és Makri gialos. Az idő hiányában fél napokat nem tudtunk mindenhol starndolni, de kihasználtunk minden percet.
Argostolinál megnéztük a világító tornyot és naplementéztünk Myrtosnál.
És voltunk Ithakán is.
A 4 napba mi akkor ezeket sűrítettük bele. Nehéz volt a választás, de idén júli 13-án visszamegyünk és bepótoljuk ami kimaradt icon_smile.gif Most ha minden jól megy akkor 1 hétig ótókázunk icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 356 357 358 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu