Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Tothrita | #175487 Üzenet | 2011-09-12 10:03:58 |
Szia Gina!
Én is nézegettem ezeket a nagyon last minute utakat és tényleg még így is jobban kijöttünk.
Sajnálom, hogy ilyen bonyolult lett a haza utazásotok.
Mi úgy jártunk, hogy odafelé kocsival mentünk Pestre, párom unokatesójánál leraktuk a kocsit és ő vitt ki a reptérre. Visszafelé viszont nem ért rá, úgy taxival kellett bemennünk a városba, cirka 5 ezer forintért vitt el icon_sad.gif Nem esett jól icon_sad.gif Főleg, hogy összehasonlítottam a krétai taxi árával, ami fele ennyi lett volna kétszer ilyen hosszú útra icon_smile.gif
  Cinthya | #175807 Üzenet | 2011-09-19 14:36:01 |
sziasztok!
mi is hazaértünk.
nos, az IBUSZ-ról:
már a foglalásunk is érdekes volt. kinéztük az utat, neten, bementünk az irodába, ott több mint 10ezer/főért kinálták ugyan azt az utat. meg is mutattuk a neten... telefonálás... mondták: neten el van írva. jó, köszönjük, majd meggondoljuk. hazajöttünk, még aznap lefoglaltuk neten, kettőnknek a szállást, és mindent ami kell. hétfőn a kinyomtatott papírral vissza az irodába. ott hüledeztek, az ár miatt, és hogy ketten kaptunk egy 4-5fős stúdiót, de elfogadták, hisz normális előszerződés, nem tehettek mást... nem is volt gond. gyorsan is ment minden.
a kiutazás, busszal, valami katasztrófa volt. szervezetlen az egész. vagy szervezett? csak nem jól?
volt aki hajnali 4kor már a buszon ült, mi 6kor szálltunk fel Miskolcon, és a fél országot körbebuszoztatták velünk. ennek ellenére, volt, akinek 3szor kellett menet közben átszállnia, másik buszra... valamikor 18óra körül értünk Tompára, a határhoz, és így összesen 28órás utunk volt. a kinti telepített kis fiatal idegenvezető semmit nem tudott... még köszönni se... namindegy. visszafelé normálisan szervezték meg. a visszaút már jobb volt, mi csak egyszer szálltunk át, a vámmentesnél, és egyenesen Miskolc felé tartott a busz, nem is állt meg annyiszor, és annyi időre. így vissza már csak 18órás volt az utunk. azért, nem mindegy.
összességében, csak a kiút volt vacak, de nem tudok rosszat mondani róluk. az irodában is normálisak voltak, a busz is rendben volt, és a sofőrök is. a szállás is, olyan, amilyennek írták...
szerencsére, nem volt rossz tapasztalatom!
  Edcsa8 | #175831 Üzenet | 2011-09-20 03:08:43 | Válasz a #175807. hsz-ra Előzmény #175807
Vasárnap fél 1-re nekünk is sikerült haza érnünk, jól éreztük magunkat icon_smile.gif De azért az utazás érdekes volt..megy is az IBUSZnak egy kis megjegyzésekkel teli levél.. icon_redface.gif

Kezdem a kiúttal. Csütörtökön szóltak, hogy 10:30 helyett 9:10-kor indulunk. 9:30-kor még sehol sincsen a busz. Valamivel tíz előtt ért oda, kicsit késett. Sofőrök oltári rendesek, leutazás Pécsre először. Ott átszállás a másik buszra, ami majd Paráliára visz. Nem találkoztam Vickycsibével mert ő másik busszal ment Paráliára, ők később is értek szerintem, mint mi, többet kavarogtak az országban.
A határra olyan délután 4 körül értünk, a szállásra meg már reggel fél 8-ra!!!!9-re kész lett a szobánk, be is költözhettünk icon_smile.gif Piros pont járt érte.

Nekünk 2+1 fős apartman járt, az a plusz 1 az pótágy (gondoltam én) és kellemesen csalódtam mikor megtudtam, egy francia és egy normál ágyunk van icon_biggrin.gif A szállást nem főzéshez tervezték, volt egy darab serpenyő, egy fazék, de azért elboldogultunk. A gyerek miatt muszáj volt főzni ugyanis. Amúgy minden klassz volt!Közel volt a part, a Lidl, szívesen választanám máskor is ezt a helyet, tetszett!!!

Amiről nem tudtunk: hogy lehet pótkulcsot kérni. Jól jött volna, mikor mi fürödtünk anyám meg órákra eltűnt a kulccsal (fakultatívra ment) mi meg kénytelenek voltunk dolgunkat az egyik étterem mosdójában elintézni..:S természetesen 5 eurós fogyasztást követve..

Vickycsibét egész héten kerestem, már majdnem mindenkit megkérdeztem, s utolsó nap ki is derült, hogy melyik apartmanban volt, így csak kb. 1 perc erejéig találkoztunk. Egyszer azt hiszem, hogy rám köszönt, de igazából nem fogtam fel, hogy miért..:S

A hazaút nekünk katasztrófa volt!!!Megy a levél az IBUSZnak..
Kezdjük ott, hogy az indulást fél6-ra tették. Ez még önmagában nem baj. Kb. 7-en várunk fél 6-kor a Villa Aegon előtt, hogy jöjjön értünk a szemben lévő utcában parkoló busz. Mivel nem jött 3/4 6-ig, így átmentem megkérdezni, hogy mi a szösz van. Kiderült, hogy minket 7őnket várnak ott a túloldalon. Előtte kérdeztem meg fél órával a sofőrt, hogy át kell-e cuccolnunk oda szembe, vagy eljön értünk a Villa Aegonig. Ő poénosan akkor azt válaszolta, hogy : reggel már jártam ott..Normális választ nem adott, majd pedig megkérdezte a kollégáját: te Pisti, megállunk a Villa Aegonnál felvenni az utasokat?És a Pisti mondta, hogy hát igen, úgyis arra megyünk.
Ehhez képest nem jöttek..Azért bosszantó, mert a tőlünk kb. 20 méterre található Oceánisznál megállt és azt a két utast felvette bezzeg (nekik elintézte az idegenvezető)
Amúgy kötelessége lett volna minket hetünket ott az Aegon előtt felvenni, csak bunkó volt, mint állat!!!

Nagyon gyorsan tépettünk..szerencsére már nem kellett átszállnom egyszer sem erről a buszról. Néha úgy vezettek, azt hittem, hogy most halok meg. De jó hamar hazaértünk Magyarországra, még csak hajnalra járt az idő. Másik busz is jött akkor (azokkal a sofőrökkel, akik minket vittek kifelé) és láttuk: nekik adnak kávét, teát, mi meg csak sóvárogtunk utána, nekik eszükbe sem jutott az ilyesmi.

Este 8-kor mikor sötét lett, lekapcsolták a villanyt. Onnantól csak a sötétség jutott nekünk osztályrészül. Szerettünk volna vacsorázni, de esélyünk nem volt megtalálni a kaját, vak sötétben. Valaki olvasni akart, szólt hogy kapcsoljanak villanyt, de a válasz csak egy ideges és jó hangos: most nem! volt..
Olyan tíz óra körül, jó sok zúgolódás után berakták a magyar vándort. Öt percig élveztük a filmet, utána sorozatosan megállt, belepörgettek amíg jó nem lett, aztán megint elment a hangja...agyon nézett dvd-nek ez a sorsa..Már akartam mondani, hogy: b*meg van itt vígjáték dvd-m, odaadom, de ekkor egyszerűen fogták és 11-kor lezárták. Onnantól síri csend és ismét sötétség!!!

A légkondi végig ment. Szerbiában már csak 8 fok volt a buszban, kintről jött be a hideg. Majdnem megfagytam!!!Mire eszébe jutott egyiknek kikapcsolni..Kilenc órakor azért adtak kávét akkor is jól esett azért icon_smile.gif
Mi úgy mentünk, hogy Hercegszántó-Szekszárd-Bonyhád-Kaposvár-Nagykanizsa-Zalaegerszeg-Sopron. Értelem szerűen én csak Kaposvárig.

Nem vagyok vezetési zseni, de a sofőrjeink még rajtunk is túl tettek..:s Eltévedtek Tolna megyében ugyanis!!!Baromira egyszerű eljutni ugyanis Bonyhádtól Kaposvárig, csupán a Bonyhád-Dombóvár (42 km) Dombóvár-Kaposvár (25 km) kell megtenni, fő úton. Ők gondoltak egy nagyot és nekiálltak lerövidíteni az utat, ami hála nekik másfél órával lett hosszabb és jó pár km-rel.
Először behajtottak egy településre, aminek az útja zsákutca, nem vezet ki róla út csak arra amerre jöttünk. Megfordulás, irány a kereszteződésnél másik irányba. Ott meg egy 3,1 méteres magasságig járható híddal találkoztak szembe, busz persze nem fért át és majdnem levitte a tetejéről a légkondit..Tolatás vissza. Útvonal megkérdezése, s végül elnavigáltak bennünket az autósok a vélt jó útra.
Aztán jött vagy 3/4 óra a szerpentines, Tolnai erdőségben, 3/4 órán keresztül még egy falut sem láttunk. Mindenki zúgolódott..Így lett az amúgy kb. egy órás útból kettő órás. Végül kilyukadtunk dombóvár-Gunaras fürdőnél. Szóval volt szakértelem..

De ekkor már azért kezdték érezni az utasok dühét és normálisan viselkedtek, előtte kérdezni sem szabadott mert leordították a fejedet..
Wc nem volt a buszon, oda ugyanis CSOMAGOK VOLTAK BEPAKOLVA, A BÜDÖS PISI SZAGBA!!!!

Érdekes volt. Ám összességében épségben hazaértünk, azért a hazaútról megy a beszámoló az Ibusznak..:S
  Edcsa8 | #175832 Üzenet | 2011-09-20 03:23:36 | Válasz a #175831. hsz-ra Előzmény #175831
Úgy látom, hogy az idegenvezetős hiba mindenkinél előfordul. Hozzánk az idősebb idegenvezető tartozott, a fiatalabbal nem találkoztam.

Az idősebb nő egyszer jött el hozzánk a beköltözéskor (mikor kosztotta a szoba számokat) és egyszer amikor mentünk haza, akkor elmondta, hogy ki melyik buszon lesz!Mikor Sartiban, Leptokarián voltam az idegenvezető többször is eljött a szálláshoz, megkérdezni, hogy minden ok-e?!Valamint az első nap estéjén vagy körbe vezettek bennünket a nyaralóhelyen, vagy pedig elmondták, hogy mit merre találunk. Itt csak elmondta a fakultatív programokat aztán eltűnt. Színét sem láttuk egész héten :s Akik mentek fakultatívra, ők biztos találkoztak vele, ám mi nem.

Mindezek ellenére jövőre is megpróbáljuk a Fortunás utat, csak valószínűleg repülőset. Akiket az út során megismertem mind jó fejek voltak, többen közülük Fortunásak volt, mint mi.

A Villa Aegont ajánlom, mert tiszta, rendezett szállás, jó fej tulajdonossal. Anyám elég sokat diskurált vele, igaz kézzel-lábbal mutatta neki mit akar, de mindig segített neki.
  Cinthya | #175833 Üzenet | 2011-09-20 06:02:51 | Válasz a #175831. hsz-ra Előzmény #175831
szia!
szerintem, én odaúton egy buszon voltam a Vikivel, de nemigen társalogtunk senkivel...

úgy látom, a visszaúton, ti jöttetek azzal a busszal, amivel mi oda, mert nekünk sem ment a dvd /rosszul megírt lemez/, de ez engem nem zavart, mert én nagyon nem nézek tvt icon_smile.gif visszafelé viszont jó volt, elég nyűgös voltam, és végig, még délben is ment valami film...
odafelé a 28órás út nem viselt meg annyira, mint vissza a 18.
nem is értem, miért kell megállni alig 3 óránként, több mint fél órára... ja, főleg a cigisek /4-5fő akik visszafelé is kínlódtak/ miatt.
gondolom, a sofőrötök Krisztián lehetett, mert ő vezet olyan "érdekesen". rutinosan? icon_biggrin.gif
szerencsére, minket csak Paralia-NeiPori, és vissza ugyan így, vitt icon_smile.gif

a kinti kiscsaj /Viki/elég érdekes volt. nemigen lehetett tőle semmit kérdezni, nem tudta a választ, és amit mondott sem volt jó... már az érkezés is vicc volt. köszöntött a buszon mindenkit, majd meg sem várva, hogy mindenki leszálljon, kipakoljon, elindult az apartman felé, két emberrel, mi meg loholva utána, 2-3 fős csoportokban leszakadozva, egymást követve...
az esti megbeszélésről késett, és köszönni is elfelejtett...
a hazaindulást nem tudta megmondani, és 9től délig topogva vártunk, hogy átvigyenek Paraliara, ahol 17.30kor volt a hazaindulás. ez is elég idióta szervezés.

végül is, engem ezek a dolgok nem annyira zavartak. rossz szervezés. vagy csak mi nem látunk a háttérbe icon_biggrin.gif
úgyhogy, nem rontották el a nyaralást, nem is foglalkozom vele icon_smile.gif
de meggondolom a köv. nyaralást, hogy mivel menjek icon_biggrin.gif
  Picimancs | #175850 Üzenet | 2011-09-20 11:21:06 |
Sziasztok!
Látom azért mindenki meg volt elégedve az IBUSZ-szal csak az úttal nem...Kifelé Sartira mi is 28 órát mentünk.De kifelé minket se viselt meg annyira mint a hazafelé vezető út!Az a bunkó 2 sofőr nem kettő kigyúrt kopasz volt?Nekünk hazafelé volt hozzájuk szerencsénk.Nekünk Kecskeméten kellet átszállnunk.Mikor párom kereste a bőröndjeinket tök bunkón megkérdezte,hogy hol a faszomba vannak a barom Győriek. Mondtam neki,hogy itt és minden szavát hallottam.Vágot 1 képet és elment páromhoz akitől bunkón megkérdezte,hogy miért ezen az oldalon vannak a csomagjaink.(Azon az oldalon ahova a Pestiek pakoltak...)Párom mondta neki,hogy maga mondta még Sartin hogy ide rakjuk.És csak annyit tudott mondani,jah tévedtem...Na az ő viselkedésük és vezetési stílusok kritikán aluli volt.Még majdnem balesetünk is volt!
Párom már az előző két buszos út után megfogadta,hogy soha többet busz de én is már idén!Innentől kezdve csak autó vagy repülő!És jövőre is IBUSZ Fortuna icon_smile.gif
  Cinthya | #175852 Üzenet | 2011-09-20 11:45:00 | Válasz a #175850. hsz-ra Előzmény #175850
szerintem, simán reklamáljatok a buszosok viselkedése miatt.
szerencsére, nekünk tényleg nem volt ilyen, se oda, se vissza. nagyon rendesek voltak, és jól is vezettek.
csak Paralia-NeiPori közt, oda-vissza voltak lazák a srácok, és volt 1-2 érdekes mondatuk, de nem kimondottan az utasokra...
látszott rajtuk, már nagyon fáradtak, és elegük van... így az 5.hónapban, szezon végén... persze, ez még nem ok a bunkóságra!
én biztos megírnám az esetet, a pontos útvonalat, dátumot az IBUSZNAK, akik gondolom továbbítják az IKAROSZ-nak, mert ugye, az utaztatás már az ő feladatuk volt, ha jól tudom...
még ha ti nem is kaptok bocsánat-kérést sem, hátha a sofőrökkel elbeszélgetnek icon_wink.gif
  Cinthya | #175853 Üzenet | 2011-09-20 11:46:20 | Válasz a #175850. hsz-ra Előzmény #175850
ja, nekünk ez volt a 2. buszos...
legközelebb tuti repülő, vagy vonat icon_smile.gif én kocsival nem merek nekivágni icon_sad.gif
  Vickycsibe | #175859 Üzenet | 2011-09-20 13:54:48 |
Sziasztok!

Elolvasgattam a hozzászólásaitokat itt a topikban, s szeretnék én is hozzászólni. Az IBUSZ-ban nem csalódtam, mert azok alapján amit mások meséltek, nekünk jól meg volt szervezve az út. Tudtuk hova megyünk, melyik apartmanban szállunk meg, stb. Ami tényleg az iroda feladata. Az pedig, hogy az utazás mennyi időt vett igénybe, arról az ügyintézők nem tehetnek. A sofőrökön múlik minden. Hazafelé a mi sofőrjeink azzal indítottak a görög határon, hogy 5 eurót a határőr zsebébe nyomtak, így kikerülhettük az előttünk álló 4 v. 5 buszt. S már felszálláskor megmondták, hogy akkor lesz megállás, ha a többség úgy akarja. Így a hazafelé vezető út 18 óra volt mindössze, a lefelé vezető 24 helyett! Száz szónak is egy a vége, az irodában nem csalódtam, de azért elgondolkodok rajta, hogy legközelebb is busszal menjek-e.
  Tothrita | #175878 Üzenet | 2011-09-21 10:06:03 |
Sziasztok!

Nem tudok ki mennyire követi az Ibusz oldalát a Facebookon, én tegnap rápillantottam. Hirdetett az iroda egy értékesítési versenyt az összes kirendeltség között. Ennek most lett meg az eredménye, fent van a honlapjukon is: http://ibusz.hu/kozlemenyek/67479. Akinek van ideje, nézze meg. Ti kapcsolatban voltatok ezekkel az irodákkal? Ha igen, egyetértetek az eredménnyel?
Én annyit írtam hozzászólásképpen, hogy nem csodálom, hogy a veszprémi iroda nem volt köztük...erre tegnap délután felhívtak az irodából, hogy mi volt a gond. Hát nem durva? Igaz, hogy nem írtam panaszlevelet az irodával és a munkatársakkal kapcsolatban, ezért nem tudhattak róla, hogy nem voltam megelégedve, de azért magukba nézhetnének. Annyit mondtam a csajnak, hogy pontatlan információkat kaptam, amit a központi irodával kellett tisztáznom. Elnézést kért persze, meg hogy legközelebb nekik szóljak, ha gondom van. De ahogy hozzá álltak még az elején, mikor befizettem az utat, nem volt kedvem már bemenni. Bunkók voltak és felkészületlenek, örültem, hogy valaki végre szóba állt velem, pedig üres volt az iroda. Ezt már nem mondtam neki. A lényeg, hogy ezzel most jól keresztbe tettem nekik, mert leépítések lesznek, és mindenki láthatja a hozzászólásomat. Úgyhogy mondtam neki, hogy nem akarok senkinek rosszat, ezért kitörlöm és hagyjuk az egészet. De talán ezek után észhez térnek.
  Picimancs | #175881 Üzenet | 2011-09-21 11:05:36 |
Sziasztok!
Ne értsétek félre az IBUSZ-szal mi 100%-ig meg voltunk elégedve.Mint az irodában mint kint.Mi ennyire jó szálláson még soha nem voltunk és talán ennyire aranyos idegenvezetővel sem találkoztunk.Nekünk az úttal volt gondunk de arról nem az IBUSZ tehet.
Rita megnéztem a versenyt.A Győri 3. hely szerintem tejesen oké de nem csak belföldön icon_smile.gif Nekünk ő intézett mindent tejesen normális volt.Utolsó héten indulás előtt 2 nappal nem voltunk még a részvételi jegyért mert nem volt időnk elmenni.Tökre aggódva hívott fel,hogy mi van mert mindjárt utazunk.
Szóval azzal én egyetértek.Többi irodát meg nem ismerem icon_smile.gif
  Tothrita | #175884 Üzenet | 2011-09-21 11:39:07 |
Igen, azt olvastam, hogy inkább az úttal volt gondja több embernek is. Én sem az Ibuszt okolom a szállás problémái miatt, hiszen nem ők a tulajdonosok. De én az irodával és a kinti idegenvezetővel se vagyok megelégedve. Eddig voltunk már a Tensivel és a Quaestorral is, mindegyikből felhívtak, mikor hazaértünk, hogy rendben volt-e minden, volt-e gond, milyen volt, hogy éreztük magunkat stb. Többek között ezt is hiányoltam. Nem vagyok szőrszálhasogató amúgy, mert voltunk több helyen nyaralni, pl. Sartin se volt tökéletes a szállásunk. Sőt, ez sokkal jobb lett volna, ha nincsenek ezek a problémák.
  Simacsek1 | #175886 Üzenet | 2011-09-21 14:03:37 | ibusz
sziasztok,olvasom a sok negatív hozászolást az ibusszal ill az ikarosszal kapcsolatban,mi szept 2-11 éig voltunk kint parallian immár 15-ik alkalommal volt szerencsém ki utazni görögországba,még ilyen szervezett utaztatást ill igényes szállással még nem találkoztam.A szállásunk az ermis apartmann 32 szobálya full panoráma terasszal(sacc50négyzetméteres csak a terasz)különállo szobákkal(4-en mentünk,2 gyerek+szülök).És az utaztatás is szuperül sikerült,délután fél kettökor szálltunk fel a bajai tesco parkolójában és nem röszkének mentünk(szinte minden iroda itt viszi ki utasait,nem értem mért hisz rengeteg busz torlódik fel ilyenkor)hanem tompán léptük át a határt,és másnap délelött 8.15.kor már parallián voltunk,haza felé peddig délután 4-órakkor indultunk paralliárol és hercegszántón léptünk át a magyar oldalra, reggel fél hatkor már a bajai tesconál voltunk.Szóval nekünk mindenben 100% volt,és csak így tovább!A buszsofőrökröl még annyit,hogy nagyon tisztelet tudóak voltak,és abszolult segítőkészek,mint az odafelé,mint a visszafelé tartó út során!
  Cinthya | #175890 Üzenet | 2011-09-21 19:11:52 | Válasz a #175886. hsz-ra Előzmény #175886
icon_smile.gif azért, van pozitív is icon_biggrin.gif
ja, és elírtam, mi is Röszkénél...
oda-vissza jó határt fogtunk ki, mindenhol. max fél óránál tovább sehol nem vártunk, és volt, ahol üres határ fogadott minket. nagyrészt, köszönhető ez a sofőröknek... icon_smile.gif
  Apa1973 | #175897 Üzenet | 2011-09-21 22:07:40 | Válasz a #175886. hsz-ra Előzmény #175886
Teljes mértékben igazad van én is azon a buszon utaztam kifelé.Minden tökéletes volt a határokon alig kellett várni. Nekem semmi rossz szavam nincs sem az úttal sem a szállással.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu