Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Zsokri | #188259 Üzenet | 2012-06-21 15:16:43 | Válasz a #188255. hsz-ra
Kedves vkriszke!

Látom, csak egy kis bíztatás kellett, és pont azokat a dolgokat írod, amik mindenkit érdekelhetnek. Hát persze, hogy nem szívesen rázódik vissza az ember egy ilyen hely után a katlanba.... Ez leginkább már csak a víz mellett tervezhető. Idén én is autós-jegyzetelős nyaralást tervezek, hátha én is tudok még plusz tippeket adni, de te az idei nyaralóknak igazán nagy segítség vagy. Többen is tervezünk autót bérelni, így minden ezzel kapcsolatos dolog jöhet tényleg. Km-megközelíthetőség-útminőség, ha valamira extra figyelni kell. Volt-e valami kellemes meglepetés, esetleg csalódás, másra számítottál-e stb. Nem győzöm hangsúlyozni: BÁRMI érdekes lehet icon_smile.gif Tényleg nem akarlak a rengeteg kérdéssel elriasztani, bízom benne, hogy a többi kedves topictárs is hasonlóan lelkesen várta már az idei első fecskét icon_smile.gif (nagyon hasznos dolgokat írtál eddig!)
Nem is szaporítom a szót, biztos másnak is lesz konkrét kérdése még, és remélem nem nagyon OFF, ha gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek icon_biggrin.gif
Képfeltöltésben viszont teljesen kezdő vagyok, abban az okosok tudnak segíteni icon_smile.gif
Várjuk, hogy hozd a többit is, azért csak jó érzés még gyorsan visszaidézni a nyaralást icon_smile.gif
  Bodibobe | #188260 Üzenet | 2012-06-21 15:16:50 |
Köszönöm Melus a linket! (Neked is a fáradozást Zsokri).
Megnéztem úgy tűnik alapból is össze vannak az ágyak tolva! Köszönöm választ kaptam a kérdésemre.

Kaliber!

Nem szoktam ilyen zsörtölődős lenni, de én ezt gúnyolódásnak éltem meg. Amúgy 2008-ban úgy átvágtak minket(Apollon). Elméletileg félszuterén szobát foglaltunk, e helyet kaptunk egy pincében egy putrit, minden csupa penész és még ablak sem volt. Ja honorárium ellenében természetesen adtak másik szobát. Most viszont fontos, hogy hová megyünk, mert első nyarunk az 1 éves pici lányunkkal. Úgyhogy Bocs de én egy utazási irodának sem hiszek. Igaz a grand-ban nem csalódtunk még legalábbis szoba terén! Buszos hely foglalásnál viszont hiába fizettük ki a helyett hazafelé már más ült ott! A mi fizetett helyünkön! Persze Ők is fizettek akik ott ültek. Na jó nem akarok panaszkodni de jobb vigyázni és körültekintőnek lenni.

A lényeg az, hogy nemsokára megyünk nyaralni!!! Ahogy leírjátok, úgy tűnik ez is egy csodaszép sziget!
  Vkriszke | #188261 Üzenet | 2012-06-21 15:38:04 |
Még kint voltunk amikor kérdeztétek a KOMPot Argostoli és Lixouri között: 1 ÚTRA autónak 3.6€ személyenként 2.5€
Tehát oda vissza 2 főre már 2*8,6= 17,2€. Lehetne occóbb is icon_smile.gif
A rendszer úgy működik, hogy odagurulsz a parkolóba és beállsz a sorba, 2-3 sáv várakozik a kompra felhajtásra. Beáll a komp, emberek le, autók le, majd emberek föl és autók is föl. Az elejének úgy 8-10 autónak még pont elég a hely, hogy a kompban megforduljon, de a vége már tolatva áll föl rá. Komp elindul icon_smile.gif Tábla jelzi hogy ki kell szállni az autóból, rajtunk kívül senki nem tette. Kb 10 perccel indulás után járja végig az utasokat egy emberke beszedni a jegy árát.
  Melus16 | #188262 Üzenet | 2012-06-21 15:42:24 | Válasz a #188255. hsz-ra Előzmény #188255
Kriszke!

Én is Off, de nagyon gratulálok a babához, és jó egészséget mindkettőtöknek! icon_lol.gif
Nekem hasznos a 5 literes/kilós? feta, mert a tavaly hozott mennyiség nagyon kevés volt! És bizony a feta a saját levében, visszazárható dobozban/vödörben jó sokáig eláll, csak a hazaútra kell gondoskodni megfelelő hűtésről! Ha más is gondolkodna ilyesmin. icon_lol.gif
A többi infót még emésztenem kell, de jók, és hasznosak, és köszönjük!
Jöhetnek még! icon_lol.gif
  Kopter1976 | #188267 Üzenet | 2012-06-21 17:14:27 |
Köszönjük a beszámolót. Én is minden infót szivessen fogadok. 5 kg Feta ?? nem rossz. Én tavalyi nyaraláskor 5 kg -os Nutellát láttam, de nem vettem. Azt kiderült van itt nálunk a Metro áruházba is. Én Lassiba megyek, Ha valakinek van infó majd szivessen fogadom, Argostoli és Lassi éttermekkel , gyros, Pub, kapcsolatba. Nem vagyok boros, de a Robolát majd én is megkostolom.
  Kónyu | #188270 Üzenet | 2012-06-21 17:18:19 | Válasz a #188262. hsz-ra Előzmény #188262
Böbe!
Nem vagyok fogadatlan prókátor, de félreértetted kalibert, inkább nekem szólt a megjegyzés, nem Téged akart megbántani4
Valaki kérdezte a képfeltöltést: csak netről lehet, tehát előbb tedd fel. Ha meg másét akarod feltenni (én nem szoktam, mert nehézkes jelezni a jogtulajt, de egyébként abból sem hiszem, hogy probléma lenne, csak én már egyszer megégettem magam ezügyben, és óvatosabb vagyok a kelleténél).
Szóval netről: a képen jobb klikk, Firefoxban a megjelenő ablakban kijelölöd, másolod a kép helyét (http....stb), aztán beilleszted a hsz-ablakba, ott kijelölöd, és felette az Img gombra kattintasz. Ez a legegyszerűbb, ha csinálod, még a leírtnál is könnyebb.
  Kónyu | #188271 Üzenet | 2012-06-21 17:19:19 | Válasz a #188267. hsz-ra Előzmény #188267
kaliber!
Megvan a megoldás: nutellás feta!!
BOCS icon_lol.gif
  Kónyu | #188273 Üzenet | 2012-06-21 17:20:05 | Válasz a #188271. hsz-ra Előzmény #188271
pardon! Kopternek szántam, csak kevertem kaliberrel icon_smile.gif
  Kaliber | #188280 Üzenet | 2012-06-21 18:37:21 | Válasz a #188258. hsz-ra Előzmény #188258
faopal!

Köszi a tippet, fiskardot kihagytam a felsorolásomból, minden szépségre nem lesz időnk tisztán látszik, jövőre is marad megnéznivaló icon_biggrin.gif arra lennék még kiváncsi az utak milyenek Zakynthoshoz képest, hogy tudjak valamihez viszonyítani (idáig ott volt a legnehezebb közlekedni) gondolok itt arra mennyire kanyargós, szerpentines, keskeny, murvás?

vkriszke!

Köszi a beszámolót.
  Faopal | #188289 Üzenet | 2012-06-21 19:19:20 |
A hegyek miatt elég kanyargósak az utak. Vannak keskeny utak is. A legrosszabb Assos és a Myrtos beach előtt volt. Itt elég éles kanyarok is vannak. Láttunk egy buszt Assosba lemenni hát.... elég félelmetes volt nézni is. De ha megnézed a térképet/google earth akkor láthatod miről beszélek. Voltak olyan szakaszok ahol a hegyoldalból potyogtak le szikladarabok és pont rossz íven voltak.Még jó hogy nem jött senki velünk szembe, így ki tudtuk kerülni (4 napig kerülgettük őket) Mindez 2 éve volt. Szóval óvatosan kell közlekedni itt is.
  Kaliber | #188303 Üzenet | 2012-06-21 20:34:06 | Válasz a #188289. hsz-ra Előzmény #188289
Ha jól értem itt nehezebb közlekedni mint zakyn (ti mindkét helyen voltatok) ott két hét alatt bejártuk a sziget nagyrészét, ahogy nézem itt még a két hét is kevés lenne.
  Melus16 | #188354 Üzenet | 2012-06-22 09:46:34 |
vkriszke írta:

Ahol eltévedtünk, kerestük a megfelelő utat, de nem leltük az Xi szomszédos strandjai. Petani beachről akartunk eljutni a beszámolókban említett szomszédos strandokra, de a térképen és a táblákon más nevek szerepeltek, és nem sikerült megtalálni icon_sad.gif Így Xi-n kötöttünk ki, ami meglepően hangulatos volt (főleg napnyugta felé) annak ellenére hogy tartottam tőle hogy csak sima vörös -teniszpálya -salak van ott, és nem lesz szép. Páromnak ez volt az egyik kedvence a szigeten pont a színek miatt.

Kriszke!
Tanulmányoztam az írásod, és van ami nem világos, ezért kérdeznék, ha nem bánod icon_wink.gif
Írod, hogy eltévedtetek, de most melyik strandokat nem találtátok végülis?
Mert a Petani közelében csak az Agia Eleni beach van. Vagy onnan indulva, a Xi mellettieket nem találtátok?- Vatsa, Mania, Kounopetra, stb.
És milyen térképet használtatok, hogy nem stimmeltek a nevek? Mert, akkor nekünk nem ilyet kellene beszereznünk? icon_wink.gif
  Isti26 | #188361 Üzenet | 2012-06-22 10:49:39 |
Melus!

Én itt voltam minden nap..icon_biggrin.gif Csak semmi olyan érdembeli írás nem érkezett amihez én is hozzá tudtam volna szólni..icon_biggrin.gif
Friss infó jött volna akkor én is aktívabb lettem volna..icon_biggrin.gif
Majd kiderül.. Mire érkezik a új infókkal mi már szerintem kint leszünk ezen a csodás szigeten.. Már nagyon várjuk a jövő hét pénteket..icon_biggrin.gif
  Isti26 | #188362 Üzenet | 2012-06-22 10:53:19 |
Zsokri!

Van igazság abban amit mondasz... De ettől függetlenül várja mindenki a friss infókat.. Benéztem Zaky fórumba is.. Ott igazan pörögnek a frissen hazaérkezők.. Sok új dolgot mondanak..icon_biggrin.gif
  Isti26 | #188363 Üzenet | 2012-06-22 10:55:17 |
Kónyu!

Ez igaz..icon_smile.gif Van olyan akit ez az infó is érdekelt..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif Én nekem más dolgokra is fáj(na) a fogam..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu