Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Ginaaa79 | #140111 Üzenet | 2010-06-19 08:48:49 |
Sziasztok!

Boti köszi a részletes beszámolót. Most jobban szimpatizálok a kalózhajós kirándulással, mint a blue lagoon-ossal.

Mi Paraliáról voltunk a Meteoráknál, igaz utaztunk sokat, de volt 2 kolostornál is bőven idő. gondolom utazási iroda válogatja, ki milyen utakat szervez.
A kajáldákról meg úgy látom vegyes a kép.
OFF: tegnapelőtt borutcáztunk kedves leendő útitárs barátainkkal, gyros tálat ettünk, bnőm nem volt oda érte, igaz ő nagyon keveset is kapott, nekem ízlett.

Sancho, igen tuodom nem szabadna átszámolni az árakat....

Most nézem a webkamerán, kint 21,5 fok van, és van aki félmeztelen sétálgat, úghogy ne aggódjon senki a kinti 20-on pár fokoktól. Nálunk is kb. enni van, de nem sokan vannak ennyire lengén öltözve, én is fáztam rövid cuccban nemrég...
  Ttoottii | #140124 Üzenet | 2010-06-19 11:56:10 |
Sziasztok! Boti köszi a beszámolót. Mi is a Grandtours-sal megyünk....
Mindenkinek aki most indul, jó utat!!!!! Nekünk már csak 2 nap..
off: Ma este Nyíregyházán a múzeumok éjszakáján görög est lesz. Ha valakit érdekel...
  Papamaci | #140127 Üzenet | 2010-06-19 12:27:34 |
Na sziasztok kedves Sarti rajongók úgy látom mindent kiveséztek rendessen csak egy-két dologról nem ír senki és azt veszem észre hogy senki nem olvas vissza mondjuk csak egy évvel ezelőtre
Első kérdésem tudjátok egyáltalán hogy hol van a halott város ?
Második a parti útról sem igazán beszéltetek még ami a tengerparton megy végig és nem fő út de aszfaltos és nagyon sok szép helyre ellehet menni rajta olyan öblökbe ahol talán még egyikötök sem járt
De én csak olvasgatlak titeket és sajnálom azt hogy semmi érdemi dologról nem tudtok irni csak hogy mennyi a gyros meg a stb.PL:senki nem nézte eddig meg a motorokat Angelónál 7-10eu közt lehet nála bérelni én 5napra fizettem 35eut ti bele vagytok szerelmesedve Sassosba a kaja sz@r nála a motrok is és drága csak ugye én azt veszem észre rajtatok aki valamit leír az ugy van közben a valoság talán fele az egésznek a kalóztanyát fikázátok érdekes módon azért csak oda jártok netezni megiszol egy elvileg sz@r koktélt 2.5-3-euért és ingyen netezel persze van koktél máshol is 5-eutol na nem részletezem tovább
Ja és még egy gondolat ti keresitek a görög filinget az Ovelixben,Sassosnál,Relaxban,meg a többi ilyen turista centrikus helyen megis fogjátok találni
  Cofffos | #140135 Üzenet | 2010-06-19 13:11:47 |
papamaci írta:
Na sziasztok kedves Sarti rajongók úgy látom mindent kiveséztek rendessen csak egy-két dologról nem ír senki és azt veszem észre hogy senki nem olvas vissza mondjuk csak egy évvel ezelőtre
Első kérdésem tudjátok egyáltalán hogy hol van a halott város ?
Második a parti útról sem igazán beszéltetek még ami a tengerparton megy végig és nem fő út de aszfaltos és nagyon sok szép helyre ellehet menni rajta olyan öblökbe ahol talán még egyikötök sem járt
De én csak olvasgatlak titeket és sajnálom azt hogy semmi érdemi dologról nem tudtok irni csak hogy mennyi a gyros meg a stb.PL:senki nem nézte eddig meg a motorokat Angelónál 7-10eu közt lehet nála bérelni én 5napra fizettem 35eut ti bele vagytok szerelmesedve Sassosba a kaja sz@r nála a motrok is és drága csak ugye én azt veszem észre rajtatok aki valamit leír az ugy van közben a valoság talán fele az egésznek a kalóztanyát fikázátok érdekes módon azért csak oda jártok netezni megiszol egy elvileg sz@r koktélt 2.5-3-euért és ingyen netezel persze van koktél máshol is 5-eutol na nem részletezem tovább
Ja és még egy gondolat ti keresitek a görög filinget az Ovelixben,Sassosnál,Relaxban,meg a többi ilyen turista centrikus helyen megis fogjátok találni

Papamaci...

Egy kissé olyan érzésem van, mintha kicsit sok(k)ra sikeredett volna az ebéd utáni sör. icon_biggrin.gif Nem baj, jöjjön ki aminek ki kell jönni. icon_biggrin.gif

A halott várost tudom, hogy hol van, tévelyegtünk is benne pár órát, mire kitaláltunk belőle. Esetleg a történetét tudja valaki?
Én speciel arra tippelek, hogy valaki üzleti megfontolásból építgeti egy hajdani üdülő vagy lakó terület útjait. Nemtudom mikor lesznek és lesznek-e egyáltalán ott házak, de az tény, hogy az első utcák lassan tönkre is mennek. icon_confused.gif

Sassosba nem vagyok beleszerelmesedve, szerintem más sem, ám azt meg kell hagyni, hogy eredeti és 1-2 hétig elviselhetően kellemes színfoltja Sartinak, ugyanúgy mint Krisztosz a szamaras. (látta valaki Krisztoszt mulatni? Felejthetetlen élmény) Angelot sajnos nem ismerem, ám ha legközelebb (minimum 7 év múlva) arra járok, akkor csakis a te kedvedért benézek hozzá. icon_wink.gif

Nem tudom ki fikázta a Kalóztanyát, a saját megítélésem az volt mikor ott voltunk, hogy kívülről nem volt annyira szimpi a hely, hogy belülről is meg akarjam ismerni. Görögországban pedig nem koktélt iszunk, hanem Uzot, mazsolabort és retzinát, mint ahogy Olaszországban is Chiantit iszunk, és pármai sonkát eszünk és parmezánt...stb.

A második parti út alatt melyiket érted? Amelyik összeköti a falut a beach-el? Valakinek a fotóin láttam már, hogy végre kapott aszfalt burkolatot. 2007-ben még poros út volt. Akkoriban úgy magyarázták, hogy a polgármester valakivel nem bírt megegyezni, és azért nem burkolták le az utat a legutóbbi időkig.

Mondjuk az nekem is mindig döbbenet volt, hogy valaki veszi a fáradtságot, összespórolja a pénzt, elmegy 1200 km-rel odébb a tengerpartra nyaralni, és ki sem teszi a lábát az apartmanja 20 m-es körzetéből. 1-2 hétig az ágya és a víz között ingázik. És nem is érdekli, hogy elérhető távolságban mi minden látnivaló van.

papamaci...nem kell azért lebecsülni azt, hogy az ember egy fórumon arra kiváncs, hogy mennyibe kerül a gyros, mert ez fontos információ, van mihez viszonyítani.
Én azt mondom, hogy úgyis mindenki maga tapasztalja meg, hogy neki mi a legjobb. Ahányan vagyunk, mind annyi félék. Mindenkit más érdelek,mások az igényeink, a gyökereink, a mintáink...stb.
  Sjani | #140139 Üzenet | 2010-06-19 14:03:02 |
Mi most megyünk előszőr Sartira.Eddig Nei Poriba jártunk, a kérdésem lehet a parton röpizni, játszani.Egyáltalán hasonlítható a part Nei Poriéhoz?
  Cofffos | #140140 Üzenet | 2010-06-19 14:05:16 |
sjani írta:
Mi most megyünk előszőr Sartira.Eddig Nei Poriba jártunk, a kérdésem lehet a parton röpizni, játszani.Egyáltalán hasonlítható a part Nei Poriéhoz?

Nei Porit nem ismerem, de a Sartii parton van röpi pálya. Foci pálya is van.
  Sjani | #140141 Üzenet | 2010-06-19 14:10:44 | Válasz a #140140. hsz-ra Előzmény #140140
Merem ajánlani!
  Fate08 | #140142 Üzenet | 2010-06-19 14:14:21 |
Kedves papamaci!
Többen is voltak negatív véleménnyel sassosról.Én írtam az eldugott öblökről is.Ezek szerint Te sem olvastál vissza mindent.
Egyébként a halott városról tényleg nem nagyon hallani (olvasni) pedig engem is érdekelne!Az ovelix azért favorit mert olcsó és megfelelő az adag.Sassosnál nem ettem mert nem szinpatikus a kajája.Emellett soxor lekezelő.Mások is írták,hogy Angelo motorjai szimpatikusabbak.

Üdv!
  Gudli | #140145 Üzenet | 2010-06-19 14:25:53 |
Kedves Cofffos!
Sok mindenben egyet értek veled, de talán azokat az embereket sem kellene megszólni akik leutaznak a tengerig és az apartmanukban és a hozzá legközelebb eső tenger partján kivánnak pihenni. Egyáltalán nem biztos, hogy érdektelenségből teszik! De ha még igy is van, az is mindenkinek szuverén joga. Ha neki ez megfelel, őt kielégiti, ám legyen. Higgyétek el leggtöbb esetben ennek anyagi oka van. Hogy a Te szavaiddal éljek, összespórólja a pénzét és elmegy 1200 km-rel odább a tengerpartra és ennyi. Meglehet, hogy már ez is boldogsággal tölti el, mert bizony nagyon sok embernek még ennyi sem adatik meg. Gondoljatok bele, a legolcsóbb út is ott van két személyre 40.000,- Ft + a biztositás egy tizes. Az már 50.000,- , mondjuk a másik 50-et beváltja euróra. Hát ebből bizony nem igen futja egy fakultativ kirándulásra sem. Autó v. motor bérlésről nem is beszélve! Bizony havi 50-60 ezres kis nyugdijból vagy minimál bérből 100 ezret összespólolni, nem kis teljesitmény. Persze mondhatjátok, hogy gyalaogosan is sok mindent be lehet járni. Ez is igaz, de lehet annak is akadálya, mondjuk egészségi problékák. Senkinek nem látunk a fejébe.
De ha valaki csak Sartiba megy és onnan ki sem mozdul, szerintem már az is egy nagy élmény, mert Sarti gyönyörü.
Remélem, ezen véleményemmel nem bántottam meg senkit! Nem állt szándékomban, de nem tudtam szó nélkül hagyni.
  Ginaaa79 | #140146 Üzenet | 2010-06-19 14:26:07 |
Párom (BéZsé) már kinézte gugliörszön a halott várost.....ott kellene go-kart pályát nyitni icon_wink.gif hát de neeeem? icon_biggrin.gif
  Fate08 | #140147 Üzenet | 2010-06-19 14:32:53 |
Gudli! Osztom a véleményed!Mintha a szüleim ről írtad volna.És ezért nem lehet kárhoztatni senkit!
  Cofffos | #140150 Üzenet | 2010-06-19 14:59:24 |
Gudli írta:
Kedves Cofffos!
Sok mindenben egyet értek veled, de talán azokat az embereket sem kellene megszólni akik leutaznak a tengerig és az apartmanukban és a hozzá legközelebb eső tenger partján kivánnak pihenni. Egyáltalán nem biztos, hogy érdektelenségből teszik! De ha még igy is van, az is mindenkinek szuverén joga. Ha neki ez megfelel, őt kielégiti, ám legyen. Higgyétek el leggtöbb esetben ennek anyagi oka van. Hogy a Te szavaiddal éljek, összespórólja a pénzét és elmegy 1200 km-rel odább a tengerpartra és ennyi. Meglehet, hogy már ez is boldogsággal tölti el, mert bizony nagyon sok embernek még ennyi sem adatik meg. Gondoljatok bele, a legolcsóbb út is ott van két személyre 40.000,- Ft + a biztositás egy tizes. Az már 50.000,- , mondjuk a másik 50-et beváltja euróra. Hát ebből bizony nem igen futja egy fakultativ kirándulásra sem. Autó v. motor bérlésről nem is beszélve! Bizony havi 50-60 ezres kis nyugdijból vagy minimál bérből 100 ezret összespólolni, nem kis teljesitmény. Persze mondhatjátok, hogy gyalaogosan is sok mindent be lehet járni. Ez is igaz, de lehet annak is akadálya, mondjuk egészségi problékák. Senkinek nem látunk a fejébe.
De ha valaki csak Sartiba megy és onnan ki sem mozdul, szerintem már az is egy nagy élmény, mert Sarti gyönyörü.
Remélem, ezen véleményemmel nem bántottam meg senkit! Nem állt szándékomban, de nem tudtam szó nélkül hagyni.

Valóban...igazad van. Szándékomban nem állt senkit sem leszólni, ha mégis így érthető akkor elnézést kérek érte. Tisztában vagyok én is azzal, hogy sokaknak a 100000 Ft összespórolása is nehéz. Persze attól még értetlenkedhetek...

Én is voltam nagyon csóró (most sincs ez nagyon másképp) de ha már eljutottam odáig, akkor megpróbáltam a lehetőségeimhez képest a legtöbbet kihozni belőle. Nem kell befizetni méregdrága faktra, de az öböl másik végéig el lehet sétálni.

Úgy gondolom - sajnos másoktól is hallom - hogy sok embernek nincs igénye a látnivalóra. A világlátás kimerül abban, hogy odamegy és ott van.
Talán a cocilizmus hozadéka. Kaptunk beutalót Siófokra, és örültünk, hogy ott vagyunk. Eszükbe sem jutott átmenni Tihanyba.

Természetesen tisztelet a kivételnek...
  Fate08 | #140182 Üzenet | 2010-06-19 19:23:49 |
Na!Helyre rántotta magát az időjárás Sartin!
  Sancho.dl | #140187 Üzenet | 2010-06-19 20:25:43 | Válasz a #140182. hsz-ra Előzmény #140182
Én is minden nap nézegetem az időjárásjelentést és örömmel fedeztem fel én is, hogy most egy picit jobb az idő Sartin, bár csütörtökre megint esőt és 24 fokot jósolnak. Remélem az időjárás rácáfol erre, ahogy eddig is tette.Itthonra sem mondanak túl jó időt icon_sad.gif Azt a dolgot is szoktam nézni, amit nem szabad itt kimondani icon_smile.gif lassan olyan lesz, mint a "NI" a Gyalog galopból... icon_smile.gif Némelyek egyből elkezdenek szenvedni tőle icon_biggrin.gif
  Fate08 | #140189 Üzenet | 2010-06-19 22:55:51 |
De nagyon belassult a fórum. icon_confused.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 357 358 359 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu