Szia Ani!
Hát ha bulizós helyre vágytok, akkor Sidarit nektek teremtette a Jóisten.
Őrült nyüzsgés van nemcsak este, hanem már délutánonként is, diszkók tömkelege, és rengeteg fiatal, főleg angolok (na ők aztán tudnak bulizni, ugye tudjuk...)
Próbálj kicsit visszaolvasgatni itt a topikban is, rengeteg hasznos dolgot fogsz találni (tudom, hogy sok, de ha belemerülsz, majd nem győzöl jegyzetelni:)).
Jövőhéten járunk végig pár utazási irodát, olyat szeretnénk választani ami viszonylag olcsó, csak még nem tudjuk melyik éri meg jobban ha félpanzió,vagy csak reggeli és minden nap máshol vacsora.
Júli 1-és 15 között akarunk menni 7-8 napra.
Mi is Sidarit néztük, szerintem ott kötünk ki.
Köszönöm az eddigi infókat!
Én Görögországban apartmanos nyaralásnál sehol nem költenék pluszban félpanzióra, mert szerintem nem éri meg. (valahol szállodánál sem)
Mi anno, mikor Sidariban voltunk, hallottuk, a többiektől, hogy nem volt igazán jó a kaja, meg jól sem laktak vele.
Olcsóbb ha napközben esztek egy-egy gyrost, vagy valami hideget, este pedig beültök valahová enni.
De ez csak egy vélemény, Ti tudjátok.
Mondjuk én speciel elvagyok gyroson egy hétig....
Ha ragaszkodsz a szállodához, akkor sem biztos, hogy kötelező és (vagy) megéri a reggeli (talán az olcsóbb, de bőséges büféreggelit adó szállodákat kivéve). Van ahol kötelező a reggeli, vagy nincs még kávéfőzési lehetőség sem, az más... Amúgy általában 5 €/fő a reggeli, azaz naponta 10 € két főre. Gondold végig, hogy akár helyi boltban vásárolva mekkora dorbézolást rendezhetsz ezért az árért reggeli címén. Emiatt is jobb a stúdió, vagy az apartman, ahol van legalább minimális főzési lehetőség (kávé, tea, rántotta, vagy egy egyszerűbb kaja). A félpanzió Görögországban szerintem nem éri meg sem anyagilag, sem élményben. Rengeteg mindenhol az árban is elfogadható jobbnál jobb taverna, vagy gyors-kajálda, amit érdemes végigjárni...
Az esetek nagy többségében a félpanzióra panaszkodni szoktak az emberek...Szinte mindennap ugyanazt szolgálják fel kicsit variálva.... Ráadásul ahogy fentebb írták még kevés is....
Sziasztok!
Újabb kérdéseim lennének Már döntöttünk és nem kérünk félpanziót, olcsóbbnak tűnik ha apartmant választunk. A vénusz apartman egész jónak tűnik, csak az nem Sidariban van. Benitsesről vélemény?
A másik kérdésem hol és mikor érdemes repülőjegyet vásárolni?
Előre is köszi a válaszokat!
Még csak január van, de már most mennék Nyaralni....
Benitses régi híres üdülőfalu , most már inkább csendesebb....... Régebben zajos hely volt , mára ez megváltozott... Kevesebb bolt , viszont rengeteg taverna üzemel még, olcsóbb árak mint Sidariban... Kerkyra város közelsége miatt még mindig vonzóbb szerintem mint a nyüzsgő rettentően hangos Sidari..... A Vénusz is egy csendes utcában található, igaz egy kisebb dombon , nagy medencével.... Sidaritól minden messze van, fent északon, Benitses jó kiindulási pont szinte a sziget közepén található..... Partja apró kavicsos, bent a vízben homokos . Sidari partja homokos zsúfolt sokszor zavaros....
Hali ! Aug. 1-11-ig rözsögnénk Korfun / Sidarin / de lefelé is és hazafelé is + 1-1 éjszaka valahol Szaloniki körül. Kocsival megyünk és biztosan keresni fogunk egy párost útitársnak a költségek felezése érdekében, ha v.kiket izgatna a dolog,beszéljünk róla.Előfoglaltuk a szállást,sokkal olcsóbb mint késöbb és semmibe nem került.......csak úgy ötletként !
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy Korfu - Sidariban és Zakynthos - Agios Sostisban milyen a strand? A Grand Tours-sal utaznánk ezért ha az apartmanjaikról is tudnátok némi infóval szolgálni nagyon megköszönnénk. Tavaly is velük utaztunk Kefalóniára nagyon szerettük, sajnos idén abban az időpontban amikor szerettünk volna utazni már le vannak foglalva az apartmanok. Ezért most Zakynthos és Korfu között őrlődünk. Képeket amiket eddig láttunk itt - ott abból nem nagyon derült ki számunkra, hogy milyen is a starnd. Kavicsos, homokos, széles, keskeny? Skalan nagyon tetszett, hogy széles nincsenek egymás nyakában a standolók. Köszi a válaszokat, és ha valaki tud képet is megosztani velünk azt külön köszönjük. További szép estét mindenkinek.
Sziasztok!
Mi a véleményetek a május közepei utazásról, lehet élvezni a tengert és a napsütést ilyen évszakban vagy hűvösebb a tenger? Persze a szerencsétől is függ, hogy mit fog ki az ember...Mi júniusban szeretünk utazni, tavaly júni közepén Nei Poriban 30 fok volt, szuper idővel, délelőtt hűvösebb, aztán klasszul felmelegedett tengervízzel. A Meteoráknál pedig döglesztő hőség volt.
Jó lenne olvasni pozitív tapasztalatokat, hogy a május is alkalmas napozásra, fürdésre.