Melus! Kicsit zavarosan fogalmaztam, a google maps nem töltődött be épp rendesen, papír térkép meg nem volt nálam, de most behoztam magammal.
A mi útvonalunk a következő volt:
legurultunk a kompról, és jobbra fordultunk, így Atheras volt az első kijelölt célpont. Könnyen meg is találtuk, nyugis jó minőségű út, viszonylag síkabb terület. Livadi település környékén az öbölben mocsárosnak tűnt a part, nem mentünk le megnézni, de érdekesnek tűnt. Mintha visszahúzódott volna a tenger. Atheras beach: ez a homok volt kicsit szemetesebb az egész szigeten. Egyébként az öböl helyes. Itt nincs semmilyen taverna.
Következő Petani beach. Ez is viszonylag könnyen megtalálható, az út vége elég sok U kanyart tartalmaz 3-4 taverna, szép öböl, amikor mi voltunk nagy hullámok voltak, napernyők is vannak. (Itt sültcsirke 6€, kalamari 6,5€, görög sali 4,5€, tzatziki 2€, nescafé 3€)
Innen céloztuk be Casmir beszámolójában említett Cave Gerogobos – Lagkadakia Beachet és környéküket. Az első hibát ott követtük el, hogy Petani b.-ről ahogy feljövünk az útra van egy T elágazás és ki van dőlve egy tábla, ezt nem néztük meg, pedig itt kellett volna jobbra menni a kis falvakhoz és a nyugati részhez. térkép itt
Így visszamentünk Lixouri felé és Soulari, Chavriata települések felé. Már itt is kavarogtunk, mert minden leágazás olyan kicsinek tűnt, mintha egy kerti út lenne. Chavriata után pedig Gerogobos lehajtót már nem találtuk, sem Kavos-t. Be kellett volna hajtani bárhol és megnézni hova jutunk ki, de már sürgetett az idő, és türelmetlenek voltunk. Így végül egy szép kört tettünk Tipaldata, Chavdata és újra Lixouri részen, újra le Soulari felé, és lementünk Xi beachre, amit már az első körben is megtaláltunk egyébként, csak a beszámoló alapján másikat kerestünk.
Greekstones térképét használtuk, meg CBR is volt nálunk. Valószínűleg mi voltunk bénák, a párom gyorsan ment, én meg nehezen olvastam a görög betűket. Xi-n van egy (több) taverna strandfelszerelésses bolttal az oldalában, tiszta wc-vel. Itt az étteremnél vettünk fagyit is 1,8€/”gombóc” áron.
Korábban valaki kérdezte hogy van e vizicipő (szörföscipő, és nem a műanyag szandál). Természetesen igen, szinte minden boltban 8-10€ körül azt hiszem. ( gumimatrac, búvárszemüveg, békatalp, minden).
Kastro vár alatt St. George’s Fortress néven jelzett várra gondoltam Argostolitól olyan 5-8 km-re dél keletre.
Isti!
Elhsizem, hogy tűkön ülsz-állsz, hiszen már csak egy hét! Nekem még kettő De már én is teljesen odavagyok...
Nem panaszkodhatunk, azért kriszke kitett magáért! Szegényt még külön is betámadtunk, kaputnk még ígéretet holmi km-idő és egyéb konkrétumok tekintetében
zsokri
Az utak mindenhol jó minőségűek, ha a megfelelő sebességgel közlekedik az ember, akkor nem lehet baj, max. feltartja a sietős helyieket De ők úgyis kielőznek az első adandó alkalommal. Első utunkon Poros és Sami között mi is találkoztunk egy nagy adag sziklával az útra zuhanva, épp már felvonultak a munkások. Kb 3 nap múlva jártunk arra újra, már csak a por jelezte az úton hogy ott volt. Az autókölcsönzős annyit mondott, hogy Argostoliban a part mentén az első benzinkúttol majdnem a kikötőig fizetős szakasz van - itt van egy nagyobb zöldséges bolt is-, egyéb helyeken ingyenes a parkolás. Sárga vonalra ne álljunk. (ezt mintha nem mindenhol tartanák be). Korábban említették már, hogy a körforgalomba a behajtónak van elsőbbsége!
És a legtöbb helyen az irányjelző táblák után rögtön fordulni kell, nem mindig rakják ki időben, illetve a legtöbb helyen nincs előjelző táblája. A benzinkutaknál mindig segítenek, egyik sem önkiszolgáló.
és egy off: kefalóniai terméknek van feltüntetve a piros mázzal bevont mogyoró, kicsit olyan mint a dunakavics. Legtöbb boltban lehet kapni, nekem Samiban olcsóbbank tűnt mint Skalaban. Skalaban a Marcsi által javasolt egyik gyrososnál, az újságárus bódé utcájában (2,4€) kaptunk ajándékba 1-1 szemet, akkor találtuk ki hogy hozunk haza ajándékba. A másik a BOZO féle gyrosos (2,6€) a fő utcán nekem speciel nem érte el azt az igazi ismételjük meg gyros érzést
igen, igen Zsokri, nem felejtettem el, de azt a fényképek alapján tudom csak összehozni (mikor készítettem, illetve autó műszerfal km állás), azokat meg nem hoztam be a munkahelyre... de ma este már mindenképpen pótolom!
Így már értem, és köszi, hogy részletezted is!
A térképet mentettem, de a mostani terveim szerint mi pont fordítva mennénk. A Xi-től tovább a Langadakia beachig, ami a térképeden B. Előtte kell lennie a lehajtónak a világítótoronyhoz, ami földút, ha minden igaz. És innen tovább kolostorhoz, majd a Platia Ammosra. Aztán tovább észak felé, esetleg a Petanihoz, de majd meglátjuk időben hogy állunk. Lehet, hogy még egyszer jövünk erre, mert a közepére is kíváncsi lennék. Ha valami elvarázsol, akkor is jövünk erre, min. egyszer. Nekünk lesz lehetőségünk nem sietni, és vannak pontok, amiket mindenképpen meg szeretnék látogatni, ha kicsit eltévednénk, akkor is!
Jó lenne, tudni, hogy melyik az a térkép, ami a legjobban használható a szigeten, és a kisebb utak is fel vannak tüntetve.
Ha valakinek tuti tippje van, akkor jó lenne ha megosztaná.
Most már nem is panaszkodom.. vkiszke tényleg kitett magáért.. Igazan kis részletes beszámolót rittyentett össze nekünk.. Mi meg nem győzzük magunkba szívni a friss infókat.. Már nagyon vártuk.. Köszönjük is neki ezeket a részleteket..
Most belevetem magam az olvasásba...
Nem is gondoltam, hogy elfelejtetted, és nehogy azt gondold sürgetni akartalak Nem ez a legfontosabb dolog (remélem bírjátok ezt a meleget valahogy)Hiszen messze a leginformatívabb az, amit eddig hoztál nekünk. Én is már tervezem az útvonalat, nekünk csak egy hetünk lesz, így a félszigetre max egy napot szánunk, és nagyon nem mindegy, hogy eltévedéssel mennyi időt töltünk. Szerintem ezek olyan dolgok, amik tényleg csak élőben kipróbálva-letesztelve derülnek ki, ezért akkora segítség.
nagyon köszi a beszámolót... Igazan hasznos dolgokat osztottál meg velünk.. Ez már egy vérbeli sok sok infóval teli írás volt.. Persze még jöhet még még... Akarom..
Autóstársaim!
Frissült a komp-menetrend, ebben már több járat szerepel, az én időmre még nem szól, de sokatoknak már jó lehet! Vassiliki-Fiskardo
Most már csak az árak kellenének hozzá. Vagy, hogy emelnek/emeltek-e árat.
Marcsi, olvasol esetleg Bennünket néha, bár sejtem, hogy nincs túl sok időd mostanában?!
Igen ma kicsit aktívabb vagyok.. Volt mihez hozzászólni..
No meg az elmúlt napokban a nagy meleg is leszívta az energiámat..:S Ma már talán kicsit jobb..
Bizony.. Jippi.. Jövő héten indulás.. Várjuk már.. Barátnőm is be van sózva már.. Bár mi inkább a Marcsi vezette programokon veszünk majd részt... Persze nem mindegyiken... Barátnőmnek ugyan van jogsija, de rutinja nem sok.. Azt meg ne itt szerezze meg.. Nem is engedem kint vezetni.. No meg mondta Ő is nem is vállalná be..