Azért a Chalkidikinek is van varázsa, nagyon tetszett 2006-ban. Főleg ahogy elmotoroztunk a félszigeten, nagyon szép kis érintetlen helyeket láttunk.
Pargának inkább a város adja meg igazán a hangulatát, ahogy felépítkeztek a vár oldalába, gyonyörű, meg a kis keskeny utcácskák a régi házikókkal. A partok se rosszak, de ha pancsolás, nálam a sekély, széles homokos partok jönnek be, és ez Pargára nem annyira jellemző. Mégis imádtam. Megvan persze az előnye a köves partnak is, a kristálytiszta víz..
Szunyi!
Remélem igazad lesz!! Anno Paraliaval voltunk úgy, hogy visszahúzott a szívünk és 2-szer egymás után odamentünk.
Már csak 41 nap és irány Parga!
Egyébként álomszerű városnak tűnik a képekről. Majd élőben kiderül, hogy olyan- e, mint amilyennek képzelem.
Nekünk nagyon bejött! 16 napot voltunk kint és még az sem volt elég!
Idén is mennénk oda, csak én megfogadtam, hogy soha többet nem ülök fel buszra, kocsival meg elég necces. Messze van és rengeted a szerpentines rész. Repülő meg elég messze száll le.
Na de nem baj, belövünk valami kis szigetet és megrohamozzuk!
adrikanemeth írta:
Szunyi!
Remélem igazad lesz!! Anno Paraliaval voltunk úgy, hogy visszahúzott a szívünk és 2-szer egymás után odamentünk.
Már csak 41 nap és irány Parga!
Egyébként álomszerű városnak tűnik a képekről. Majd élőben kiderül, hogy olyan- e, mint amilyennek képzelem.
Szunyi!
16 nap???Húúú, de jó lehetett Nektek!:)Mi még sajna csak 1-1 hétre tudtunk eddig menni.
Mi is szigetre, azaz Thassos-ra szerettünk volna menni, de itt a fórumon annyi szépet, s jót írtak Parga-ról, hogy az utóbbi mellett döntöttünk. Eddig nem bántuk meg.
Jövőre meg talán Thassos. Majd kiderül.
Szunyi, amikor te voltál még (ugye jól gondolom, 2008-ban) nem volt még meg az autópálya, én tavaly voltam, és már végig autópálya volt Tesszalonikitől át Pargáig. Szóval ez ne tartson vissza!
Nekünk a busz Kecskeméttől Pargáig kb 5 megállóval 18 óra volt nagyjából oda is vissza is. Szinte semmi szerpentín!
Ha pedig sziget, barátnőmék Thasszoszon voltak, ez a legészakibb sziget, a Chalkidikitől keletre. Komp visz át, oda is vissza is megvan szerintem 16-17 óra alatt, kocsival ha ritkán állsz meg még sokkal kevesebb.
Anyumék rekordja 10 óra 1 megállóval Paráliától haza
Igen mi még 2008-ban voltunk! Autópály nuku, 24 órás út volt hazáig. Meg akartam halni!!!
Valami délebbire gondoltunk pl: Kalymnos, Kos, Naxos de még képlékeny a dolog!
Szia Breki! Én eddig nagy olaszországi rajongó voltam. a Garda környéke volt a szívem csücske.Mivel évek óta jártuk azt a környéket, gondoltam kellene másfelé is menni, s elkezdtem keresgélni.A Valterék honlapján találomra ráklikkeltem Pargára.Mikor megláttam a várost egyből beleszerettem.Kíváncsi vagyok azt adja-e vissza ha élőben látom, mint a képeken.Azóta megtaláltam ezt a fórumot és minden nap belátogatok ide, gyüjtögetni az adatokat és csodálni a képeket, olvasni az élménybeszámolókat.Talán szerelem lesz első látásra? üdv Zsóka
én sem említeném egy lapon még Sartit sem Paráliával, nemhogy még Pargát!!! ebbe a szépségbe nem fog senki csalódni. ezt garantáljuk mindannyian, akik már láttuk
tixy!
a legkissebb hajóval mentünk, amit csak a kikötőben találtunk. egyéni szervezéssel, 15 euró/fő.
Naaaaa, Breki, ne húzd le a Chalkidikit, nagyon klassz hely ám. Nem kimondottan Sarti, hanem a félsziget. Motorral gyönyörű helyekre lehet bukkanni. És nem a leamortizált narancspartra gondolok.
Mint város, Sarti állítólag egyre rosszabb, szinte csak magyar szót hallani, és elvesztette báját. Bár én 2006-ban voltam, akkor még azért volt neki..
De valóban, Parga más, Pargára a legjobb szó: festői.. És kimeríthetetlen..