Soha se mondd, hogy soha!
Szerintem egy Argostoli-Skala-Poros útvonal simán teljesíthető. Akkor megnézhetnétek egy-két dolgot önállóan, a saját tempótokban is. Meg Lassinál a homokos strandokat. Hátha kedvet kaptok, mindössze egy kis kalandvágy kellene Félni nem szabad, csak óvatosnak lenni!
De, végül is Ti tudjátok! Én mégis azt mondom, hogy csak ott döntsetek, amikor már élőben látjátok a körülményeket!
Biztos jók lesznek a Marcsis programok is! Nyilván egy autó szabadabb megoldás, de ezen a szigeten a sofőrnek azért tényleg eléggé kell koncentrálni. Én Krétán kellett hogy vezessek először, útitársamnak nem volt jogsija. Hajtott a vágy, hogy sokmindent lássunk, hát belevágtam, el is fáradtam a nap végére rendesen. Azért az megnyugtató, hogy a görögök mentalitása igen nyugodt, lehet hogy a hátsó rendszámtáblán lógnak már, mert nem tudnak kielőzni, de dudálni nem igen fognak érte. Ilyenkor jó megoldás a félrehúzódás, menjen aki menni akar, a ráérős turista meg kivár, akár kiszáll, szétnéz Barátnődnek a félszigeten szerintem átadhatod a volánt, bár a déli részén szűkek az utcák. Majd látjátok
Hát.. Nem tudom majd meglátjuk.. Egyenlőre nem terveztünk autókázást..) Igen önmagad nem vagy időhöz kötve...
Kalandvágy az megvan.. Jó de kint a görögök a kreszt sem igazan ismerik..
Bocsi, de ezt kitől hallottad? Hülyeség! A görög sokkal körültekintőbben vezet, mint azt sokan gondolják, és még előzékenyek is!
Azt nem mondom, hogy nem áll meg vígan akár a stoptábla alatt is, ha éppen ott van dolga De a forgalom az más, ott éberek, ha dudál, nem azért teszi, hogy betojj , hanem hogy tudd, hogy jön, és előzni fog! Majd figyeljétek meg, hogy így van! És, az eddigi szigetes tapasztalataim alapján, - bár ugye Kefalonia csak most jön - nincs nagy forgalom az utakon, és sok lehetőség van megállni, és csak bámulni a tájat!
De, tudod, ez csak az én véleményem, ha most nem is, máskor még jól jöhetnek az ilyen jellegű megfigyelések!
Akkor máshogyan fogalmazok.. Láttam ahogyan vezetnek.. Szeretik nyomni a gázt.. De elütni senkit nem ütnek el.. Vigyáznak egymásra.. Mint ahogyan vkriszke is írta sok a hegy, az utak szerpentinesek.. Nem árt egy kis rutin..
Mondjuk ez jó módszer.. Így mindenki tudja mire számítson.. Dudálás előzés.. Ez kellene itthon is.. Talán nem lenne ennyi baleset sem..
Majd meglátjuk mi lesz.. Ez még a jövő zenéje..
A körforgalomban is kell nagyon figyelni..más mint otthon...mindenki megáll a körforgalomban hogy beengedjen téged ,de ha már bekerültél akkor viszont neked kell megállnod hogy beengedd a körforgalomba érkezőket! Az angolok sem akarnak az út közepéről lemenni...nehéz átállni nekik!