A boltokhoz még annyit, semmi nem szentírás
Ha van egy kis bátorság, lehet alkudni. A sört mindig le tudjuk alkudni 10-15 centtel, de cserébe egy egész zsugorral veszünk Bor, gyümölcs dettó.
Éttermek. Nevekre már sajna nem emlékszem, remélem azért érthető lesz.
Az egyik kedvencünk a parton az utolsó étterem a kikötő felé. Mindig szárad kint pár polip mutatóban. A kaják jó áron vannak, friss a tengeri motyó, bár nem brutál adagok.
A másik, totál ellenkezőleg, a Sarti beach Hotel után, egy dombon. Ki lehet ülni, szép kilátás, isteni bor, jó árak.
Sziasztok! Sok a vizsga, így kicsit elmaradtam a fórumolvasásban, de végre megvilágosodtam, hogy mit neveznek halott városnak. Eddig nem tudtam, hogy azt úgy hívják Jártam ott tavaly, de azok az utak nagyon durvák! Annyira meredek némelyik! Szörnyűség! Persze egy élmény, és ha elhagyott öblöt akar valaki, akkor oda kell menni, de jajj...nagyon féltem Ráadásul táblákat nem láttam ott sehol, szóval igen egyszerű eltévedni. Az idegenvezetőm azt mesélte, hogy évekkel ezelőtt kormányhivatalnokok között osztották fel a területet, és az ő nyaralóik lettek volna ott. Azt is mondta, hogy miért nem mentek oda végül, de az angol tudása hiányos volt, és mivel harmadjára sem állt össze a kép, inkább ráhagytam De idén kiderítem Az utak főként egysávosak, ami igen veszélyes, amikor meredeken mész fölfelé, és nem láthatod, hogy lesz-e az út tetején valaki vagy sem. Az egyik öbölnél van egy üvegtigris büfé Körülötte van jó néhány kempingező is, főként szerintem németek. Amúgy aki szereti a hullámvasutat, az biztos élvezni fogja a bolyongást azokon az utakon
Estét!
Hol keressem pontosabban a halott várost?
Az üvegtigris nagyon komoly.2008-ban megkérdeztem egy rendőrt hol végezhetem el a dolgom (wc) ?Körbemutatott a semmibe révedve és közölte velem : Anywhere!
Estét!
Hol keressem pontosabban a halott várost?
Az üvegtigris nagyon komoly.2008-ban megkérdeztem egy rendőrt hol végezhetem el a dolgom (wc) ?Körbemutatott a semmibe révedve és közölte velem : Anywhere!
Sartitól elindulsz délnek, kb 10-11 km-re találod Sikiát, ami az egyetlen falu a félszigeten amelyik nem a tengerparton van. Persze nem jobbra térsz le, mert nem Sikiába mész, hanem tovább, követve a partot. Ha megtaláltad a Sikia beachet, akkor menj le a parti útra és azon haladva meg fogod találni. Még kb. 4-5 km. Az út vadregényes, meredek szerpentines és keskeny. Maga a halott város egy csupasz terület, se fa, se bokor. Csak egy olyan terület, ahol utak vannak, csatornatetők, tűzcsapok, házhoz vezető lépcsők, de mintha a házakat leradirozták volna. Nyomuk sincs.