ált. este kaptunk mindig e-mait, mi is az autotriptől béreltük.
Üdv.
Adri
Szia Adri:) Pontosan így történik nálam is, este írnak vissza. Segíts nekem légyszíves egy dolog tisztázásában: kér kauciót a reptéren az Autotrip? Mert rákérdeztem, hogy kártyával fizethetek-e, visszaírták, hogy ha minden kötél szakad akkor igen, de jobban örülnének a készpénznek. Részemről rendben van, csak elkezdtem aggódni amiatt, hogy nehogy kauciót is kérjenek készpénzben, mert nem szeretnék kint automatából pénzt kivenni ha nem muszáj.
Biztos azért írnak este, mert akkor "élednek" fel a sziesztából
Mindenesetre nagyon rendesek, mert már aznap vagy következő nap mindig válaszoltak az e-mailekre.
Kaucióról konkrétan nem esett szó, mi arra kérdeztünk rá, hogy van-e még vmi költség a megállapodott áron kívül, szóval kell-e még vmit fizetni és azt írta a hölgy, hogy nem, gondolom ez a kaucióra is vonatkozott volna, ha kéne még az autóra azt is fizetni:
"No deposit needed for the reservation. We don't need credit card for the reservation. You will pay when you take the car."
"We prefer cash if is possible for you. I will be waiting for you at the airport in arrival hall with your name on sign."
Szóval mi kp-ben fogunk fizetni, már visszaigazoltuk neki, amúgy sem szoktunk vinni bankkártyát.
Viszont Te mész hamarabb, úh. Te fogod előbb megtapasztalni, de nekem ebből a válaszból az jött át, hogy nem kell semmi mást fizetni, nincsen önrész sem és teljeskörű a biztosítás, illetve a honlapjukon sem láttam említést bármilyen egyéb költségről. De ha nagyon biztosra szeretnél menni rákérdezhetsz konkrétan még egy e-mailben. (Bár én hiszek a néninek, hogy nem kell mást fizetni)
Szia Adri:) Huh, tényleg mi megyünk korábban, ezt nem vettem észre. Akkor majd írok ha visszaérkeztünk, hogy mi a helyzet a kölcsönzővel. Nekem is írták, hogy nincs foglalási díj, meg ilyenek, de amilyen gyanakvó vagyok, ha nem írják le konkrétan, hogy nem kell letétet hagyni, akkor én mindenféléket gondolok:)
Ugyan már, ha picit visszaolvasol, láthatod, hogy az elején én is paráztam bőven Szeretek én is mindennek utánna járni, mindenből "felkészülni", mindent előkészíteni....
Eszembe jutott már minden, bár a családom is adta alám a pacit, hogy lehet, hogy ott sem lesznek az autóval, meg ilyenek. Sajnos én is hajlamos vagyok rá, hogy abból indulok ki, ami kis hazánkban folyik, szóval én is gyanakvó vagyok. Hozzáteszem, Görögországban még egyszer sem vertek át a görögök, de még az élelmiszer boltban sem.
A többiek itt a fórumon pedig megnyugtattak, hogy ha pénzt akarnak keresni, akkor ott lesznek, hiszen előre nem kell fizetni semmit. Eddig már többen csinálták így, hogy a reptéren vették át az autót és ott is adták le és semmi gond nem volt. Szóval remélem nálunk is minden rendben lesz. Most már, hogy szállást is intéztem két helyre is, egész gördülékenyen ment az autóbérlés is.
Sziasztok!
Írtam (pontosabban a lányom írt mert ő tud angolul, én magyarul kibiceltem) az autotripnek, kiváncsi vagyok mit fognak visszaírni, mindenesetre ha ez az ajánlat nem él, akkor ez a kész átverés show, ami nem jellemző a görögökre...
Szerintem mi megyünk a legkorábban, majd megírom a tapasztalatokat, hátha segít!
Jó hétvégét mindenkinek! (bár ha válaszolnak úgyis megírom...)
Üdv: Ági
Azt figyelembe kell venni, hogy minél több napra bérelsz autót, annál kedvezményesebb árat tudnak ajánlani.... Ahogy én elnéztem az autotrip oldalát, 2010-es adatok vannak fenn, ami biztos, hogy nem "átverési" célból van, hanem mert még nem frissítették a honlapot, igazából szerintem még az előszezon sem kezdődött el, lehet, hogy ez az oka.... Pl. a kezdőlapon hirdetett Fiat Seicento 105 eurós ára egy hétre is 2010-es adat.
De ne találgassunk, inkább várjuk meg, hogy milyen árajánlatot kaptok...
Hát igen, ravaszak a görögök, azt írták, hogy ez az autó már ki van bérelve erre az időszakra, fiat pandájuk van 140-ért, mondjuk ez is jó ár, de most vagy elhiszem hogy volt seicento vagy nem...körülnézek még és most már lefoglalom valamelyiket, hogy ez is meglegyen.
Na, lefoglaltam az autót az athencars.gr kölcsönzőnél, fiat seicento 7 napra 112 euro a reptéren lehet átvenni. Az indexen olvastam, valaki ajánlotta, remélem bejön.
Most már csak a centit kell vágni, az indulásig!!!!
Egy másik fórumon azt írták, hogy ennél a kölcsönzőnél nem igazán tudtak árban jobbat találni helyben sem, és hogy megbízhatóak, tényleg viszik az autót ahová kéred (egyszer kellett valakinek rájuk telefonálnia). Ha csak fele igaz a sok biztosításnak ami jár a kölcsönzéssel, akkor is baráti ár
Igen, rögtön válaszoltak is, elküldték az elérhetőségeiket, meg, hogy a reptéren fognak várni egy táblával, amin a nevünk lesz, de van ott standjuk is ha valami nem klappolna, bár remélem az nem lesz, mert nyelvtudás híján marad az activity...
Gond egy szál se, a görögökkel remekül megy az activity:)
Nem fogjátok elhagyni az aszfaltozott utat? Mert úgy látom, hogy az alvázra meg a gumikra csak ott érvényes a biztosítás. Főszezonban is olcsóbb valamennyivel mint az Autotrip.
Szia Boat!
Köszi a felvilágosítást, ennyit tesz a nyelvtudás... szerintem biztos, hogy fogunk földúton is menni, az olvasottak alapján ez Krétán kikerülhetetlen. Az autotrip biztosításában nincs ez a kitétel? Mert akkor lehet, hogy módosítunk, még a defekt hagyján, de biztos nem olcsó az autómentés...
Köszi!!! Ági
Szia Ági:) Inkább kikövetkeztettem, mint pontosan értettem:)
Az Autortipnél semmi ilyesmit nem látok, csak azt, hogy benne van a bérleti díjban a tükörre, az autó aljára vonatkozó biztosítás, de ez nem zárja ki, hogy az aláírandó papíroson nem lesz ott valami a földutakról. A gumit egyáltalán nem látom és úgy emlékszem, hogy az indexen is azt írták valamikor, hogy az talán nincs benne. Én rákérdeznék arra, hogy pontosan milyen utakon él a biztosítás? Mert a Justrental is címlapon hirdeti a full biztosítást, de ha átbogarászod a szerződési feltételeket, akkor benne van az, hogy a biztosítás nem érvényes az "unauthorized roads"-on. De azt nem taglalják, hogy mely utakat sorolják ide. Az Athencars pedig konkrétan írja, hogy az számukra a földutat, köves utat, meg hasonlókat jelenti.