Gina!
Igen, sajnos magánéleti problémák miatt el kellett volna adnom. De kitaláltam egy másik megoldást. Így előrébb rakattuk az utazást, július 22-től, és Anyummal megyek, mert már rég el akartam vinni
Szóval így alakult és szerencsére nem veszett el a pénz sem...bár nem volt könnyű megoldani.
Köszönöm mindenkinek a kajás válaszokat:) Kaja megvéve, úgyhogy már csak indulásra várva. (na jó, egy-két nyári ruhaneműt kell vennem még, mert kifogytam mindenből)
Vettünk pástétomokat reggelire, délre tésztát és tésztaszószt, kávét, konzervkajákat. Éhen már nem fogunk halni:) Egyébként kocsival megyünk, két nagy étvágyú pasival, úgyhogy csak győzném őket kint etetni:)
Nem tudom, hogy mennyire ugyanaz. A bougatsa Szalonikiből származik, de tényleg mindkettőt csinálhatják-csinálják ugyanabból a fillo nevű tésztából (ami sztem olyan (vagy az...), mint nálunk a vékony rétestészta), és akkor tényleg hasonló, csak a töltelék más.
A párommal első görögországi nyaralásunkra megyünk szeptember 7-11-ig. Remek szállást foglaltunk és nagyon szimpatikus a város, de szeretném megkérdezni, hogy az a bizonyos forrongás (illetve olykor lázadás) nem jelentenek-e túl nagy veszélyt? Ajánlott-e kiutazni?
Legutóbb egy hete, 16-án volt nagy tüntetés kint. Tartok tőle, hogy esetleg veszélyes lehet... Aki mostanában volt, annak mik a tapasztalatai?
Valamint mindkettőnknek rég lejárt már az útlevele... nagyon necces anélkül elindulni, vagy tutira átengednek személyivel?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mindenkinek nagyon szép nyarat kívánok!
Üdv,
Szilvi
-törölt nick 12762 | #167524 | 2011-06-28 11:04:11 | Válasz a #167521. hsz-ra
De mégis, merre veszitek az irányt...
(pár infómorzsát még, hogy a kint élő fórumtársak tudjanak valami véleményt mondani)
Bitang, látom 3 nap múlva indulsz és megértem, hogy aggódsz!
Én - és ez csak a személyes véleményem - úgy gondolom, hogy a hétvégére nem lesz már ez a zűrzavar.
Hétvégén amúgy sem dolgoznak sokan (hivatalok, bankok...), így nincs munka, amit beszüntetnek. Illetve úgyis eldől, mit lép a parlament.
Ezen kívül az összes megmozdulás hét közben van, mivel hétvége itt a pihenés és a családé. Szóval ha folytatódik is valami, majd a hétvége után. Én így gondolom, az eddigi tapasztalataim alapján. De persze csak az a biztos, ami már elmúlt... jó esetben
Szerintem úgyis áramlik folyamatosan az információ, majd az indulás előtt meglátod, merre érdemes Nis-nél elkanyarodni...
Én írtam, hogy megyünk Athénba, szeptemberben!
Köszönöm a választ!
Remélem nem lesz gond... szerintem nagyobb visszhangja lenne, ha nem ajánlják az odautazást.
Továbbra is reménykedve várunk az elveszett fényképezőgépre, hátha előkerül és vele a nyaralás összes emléke...Keressük a kedves megtalálót, hogy legalább a képeket töltse fel valahová, ha a gépet meg is tartja. Jelentkezzen, aki a múlt héten csütörtök-pénteken Zakynthoson, Agios Sostis-ban a Sirtaki étterem vagy a Hotel Arkadianos környékén talált egy Canon Eos 350 D tipusú gépet tele családi fotókkal!
Abszolút nincs hadiállapot, nincsenek tankok, szögesdrótok, barikádok, fegyveres katonák mindenhol....
Nem úgy kell elképzelni, mint például Kairóban volt januárban!!!
És azt csak szívből remélem, annyira nem is fajulnak el a dolgok...
Idestova talán másfél hónapja van ez a Syntagma-i dolog és ez idő alatt volt egyszer egy fél órás könnygázos összetűzés, aminek következményében 1-2 embert kisebb sérülésekkel kórházba vittek illetve a helyszínen elláttak...
És turisták még csak szóba sem jöttek!
Szóval hogy mi lesz szeptemberben, azt senki nem tudja, még Zeusz sem azt hiszem !
Készüljetek, tervezgessetek nyugodtan! Ha mégis szélsőségesre fordulnak a dolgok, események, azt úgyis mindenki megtudja.
Előbb megmondható, ha valami komoly dolog történik, mint felkészülni hogy jön a Tzunami... És ott nem csak pár kisebb sérülés volt.
De emiatt sem lehet azt mondani, hogy Thaiföld életveszélyes hely, ne utazz oda!