Josza! Ha jól olvastam ti megjártátok gyalog Tossa-Lloret távolságot. Körülbelül mennyi idő, és mennyire tűző napon kell gyalogolni? El lehet tévedni, vagy egyenesen Lloret-be megy az út?
Köszi előre is.
Szia Dettix! Én tavaly voltam a Granddal Tossában. Én nem ajánlanám gyalog megtenni a távot, mivel sztem elég hosszú és hegynek fel illetve le kell menni. Emellett helyi közlekedés nagyon jó és olcsó, mi is azzal voltunk Lloretben.
Köszi a gyors választ. Azt már kérdeztem, hogy robogót, szokás-e bérelni, és valaki azt írta nem igen, viszont gondolom akkor autót meg annál jobban? CSak mert én annyira nem vagyok oda a fakultatív programokért, de kirándulni meg szeretnénk.
Én márciusban voltam két napot (beszámolóm is van róla), és még akkor is sokan robogóztak. sok auto-moto feliratú helyre is emlékezni vélek (persze a legtöbb akkor még zárva volt)
Viszont a távok viszonylag nagyok ha látni akarsz, másrészt én nem mernék a főútra kimerészkedni, csak a parti utakon-igen komoly lehet a forgalom, azt hiszem.
Szia MaciG!
Mi tavaly béreltünk autót 3 napra. Ha jól emlékszem 120 Eu körül volt a bérlés, 40 Eu-ért teletankoltuk és mentünk is vele 350 km-t. Az utakon az biztos, hogy figyelni kell autópálya autópálya hátán, de mi is próbáltunk kisebb utakon menni. Voltunk bent vele Barcelónában is 2 nap, és a parkolásért fizettünk kb 60 Eu-t.
Szóval így utólag elgondolva az autóbérlést, már nem hiszen hogy mégegyszer belevágnék. Tökéletesen működik a helyi közlekedés.
ha jól feltételezem, akkor ott, helyben intézted az autóbérlést, igaz? előre, online ennél érezhetően, sőt, sokkal barátságosabb árak is elérhetőek. Spanyolország talán a legjobb hely autóbérlési szempontból.
Barcelona esetén pedig a város széli, de már metrós/elővárosi vasutas részen érdemes hagyni az autót, úgy ingyenes vagy max. pár euro.
Szia Dettix! Vegyes érzelmekkel? Remélem azért jól éreztétek magatokat! Vagy azért vegyes érzelmekkel mert "görög életérzést" vártál? Azért osszad meg a tapasztalataidat kérlek, mások nevében is. A férjem Barca rajongó voltunk már spanyol honban és ő külön is mikor kicsi fiunkat elkísérte ( anno ), de még visszamenne. Talán meggyőzném, hogy jövőre is Görögország. Bocs ha OFF voltam. Rozi
igen, sajnos a fórumok időkorlátosak. vagy elküldés előtt kimásolni, h ha el is tűnik akkor vissza tudd illeszteni, vagy world-ben megírni és csak idemásolni.
Első rész.
Akkor megpróbálom mégegyszer másképp!
Odaérkezés ¾ 8-kor, szoba elfoglalása 15-kor. Már itt kiakadtunk, hiszen 24 órát ültünk a legrosszabb buszon, fáradtan, kimerülten, és mikor azt tapasztaltuk, hogy a takarítónők délben már csak sétálgatnak mert végeztek, na az még jobb volt. Megkérdeztük, hogy el lehet –e foglalni, de a válasz az volt, hogy nincs kész, majd 3-kor.
A szobával és a szállással csak annyi probléma volt, hogy hangos. Hiába mondta az idegenvezető, hogy nem zavaró, ő is ott lakott, de lehet hogy nem az erkélyen. Este 9-10 felé, szinte hallani sem lehetett mit mond a melletted lévő, akkora volt a forgalom. A kukáskocsi hajnali 4-kor járt, igencsak hangosan. Nem volt olyan nap, hogy nem ébredtem volna fel rá. Egyébként nagyon jó alvó vagyok.
Az ágyak kényelmesek és tágasak. A szekrény nagy, a konyha felszerelt. Törölközőt kedden cserélnek.
Maga Tossa nagyon szép kisváros. Hangulatos kis utcák, nagyon szép vár és kilátás. A tenger mint tudtuk gyorsan mélyül, és nagyon hullámzik. Próbáltuk a Menuda strandot, ami az elején tényleg szinte homokos, de a víz szélén és bennt a vízben is brutál kövek vannak. Oda kell a cipő. Semmivel sem mélyül lassabban, mint a nagystrand. Ott apró kavicsok vannak, ami nem zavaró. A legjobb strand a vár mögötti El Codolar. Kicsi, zsúfolt, de itt tovább lehet bemenni, vannak sziklák, amik között rengeteg kicsi és nagyhal úszkál. A part apró kavicsos és nem meredek.