Valcsi, (ha még ma olvasod) itt nálunk Münchenben, nagy divat a limonádés sör (Radler). Ezt készen veszed, rendes sörösüvegben, fele sör, fele citromos limonádé. Elsõre bénán hangziik, de nagyon kellemes, és ha ilyen rekkenõ meleg van, jobban enyhíti a szomjat és nem is vág úgy fejbe. Samoson azt tapasztaltam, hogy a németek egyszerûen rendelnek egy sört és egy üveg Spritot és összeöntik felesbe. Én is kipróbáltam, úgy is jó, ajánlom, próbáld ki.
Samoson alig lehetett kapni Mithos sört, hanem egy Alfa nevû sör volt módiban, és az még jobb ízû volt (én nem szeretem, ha nagyon keserû és az alfa nem volt az).
Valamikor régebben ittam citromos sört, nem tudom hogy ez ugyan az-e mint amit Te említettél. Az ízére már nem nagyon emlékszem, de majd kipróbálom azt a variációt amit Samoszon a németek alkalmaztak.
Valcsika, most írok még egy e-mail, de ha már nem tudod olvasni, nagyon jó nyaralást kívánok, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, várom, hogy olvashassam az élménybeszámolódat.
Puszi:
Andi
A citromos radler az tényleg nagyon fini!! Fõleg ilyen melegben jól behûtve!
Nálunk a családban ez már hagyomány hogy akárhova megyünk is nyaralni Radlert mindig viszünk. sokkel finibb mint a rendes sör és ezt korlátlan mennyiségben lehet inni, nem üt ki
A Radlerrõl jut eszembe hogy mintha Németo.ban vagy Luxemburgban láttam volna bodzás +más ízesítésû söröket is, de már nem emlékszem pontosan. Te biztos jobban tudod ezt!
Nos ha már a sörökrõl van szó, akkor hozzáteszem, hogy ezeket nálunk is lehetett kapni a piros-kék hipermarketben. Tudjátok, amelynek a szóvivõje most lett a kormányszóvivõ. Nos mivel nekünk nem jöttek be nem követtem, hogy ma is kaphatók-e még, de akkor nagyon sok változatban lehetett kapni. Én inkább a barna sörökre esküszöm (ott sem jó mind), no meg a Mythosra természetesen. Inkább kevesebbet, de nekem jót. Ettõl még más szeretheti, sõt tudjátok mit, ha kapok Radlert mégegyszer megpróbálom. Az idén még a görög sütikrõl is megváltozott a véleményem, lehet ezzel is így járok.
Szívesen vinnék neked egy üveggel, mert az a piros-kék...amirõl írsz, üzlet... én is kipróbáltam otthon, amit ott lehetett kapni, (azt az egyetlen márkát), de annak még csak hasonló íze sem volt egy Löwenbräuhoz. Ezért ha gondolod, inkább próbáld ki egy jó magyar sörrel és Sprite-tal vagy 7Up-pal. Itt fehér sör a menõ, valami gabonából van, hát én nagyon utálom... na mindegy, ne menjünk bele a sör témákba
Rekuc!
Ti hol veszitek otthon a Radlert (bocs, ez ugye görög kaja topik, tisztában vagyok vele, dehát most hova írjam, itt kezdtük el?)?? Vagy Ausztriában veszitek? Én is minden este azt iszom tévézés közben, olyan, isteni jó frissítõ.
Valamikor régebben ittam citromos sört, nem tudom hogy ez ugyan az-e mint amit Te említettél.
Lehet, hogy a Coronita volt. Nagyon drága sör, viszont nagyon fini. Általában úgy isszák (legalábbis a fiúknál úgy láttam), hogy egy citromszeletet dugnak az üveg szájába és úgy szürcsölik be a nedüt.
Bár én nem vagyok sörös, de így nagyon finom volt.