Tyűha.. Az igen.. Akkor amit Kónyu küldött időjárás oldalak kukásak.. Azon csak 33-34 fokot láthattunk.. Egy picit ennél több van..
50 faktoros naptejjel támadunk.. Remélem elég lesz:))) Bár én is meg barátnőm is picit fehérebb bőrűek vagyunk, így a megégés tuti.. Tavaly is a fejbőröm is megégett.. Azt sajnos nem tudom kenni.. 40 fokban meg sapka kész öngyilkosság..
Köszi!!! Jövő hét szombaton kint vagyunk..
István)
Marcsi!
Elkéstél, megint megelőztelek az időjárás jelentéssel
Isti!
Ne higgy Marcsinak! Csak azét mond olyan meleget, hogy elriassza az oda készülőket, mert már unja a sok utast Biztosan kitették Skalára a 'MEGTELT!!' táblát.
Egyébként a széles karimájú kalap bevizezve a legjobb megoldás, és minden este fagyasszatok le 2 másfél literes flakon vizet, tegyétek, ha lehet egy decathlonos hűtőhátizsákba (olcsóbb, mint gondolod!!), azzal elvagytok másnap a melegben, ami elolvad, azt leisszátok, a fagyossal néha lehűtöd a tarkódat! Ha ne adj Isten, valahonnan szerzel citromot, 1 citron leve plackonként csodákra képes Nekünk 20 év alatt ez vált be!
Akkor hozom az utazási időnket, tényleg csak tájékoztató jelleggel, hisz mindenki másképp vezet. Lehet hogy van benne több gyors megállás 1-1 fotó kedvéért, vagy meg lehetett volna állni hasonló célból... Szóval ne legyen erre alapozva semmi
Skala - Poros: kb 15perc
Poros - Melissani barlang: kb 45 perc
( itt csónakázás 15 perc körül)
Sami - Poros: ~40p
Skala - Agia Efimia: 1 ó 10p
Agia Efimia - Ag. Sofia: 30p
innen Chorgota: kép itt az útról
Ag. Sofia Chorgota leágazástól Assos 30 perc
Assos -Mirtos fotohely kb 20p 8-10km
strandig 10p
Mirtos-Skala 1:10-1:20 Poroson át
Skala - Argostoli komp ~60-70p kb.35-40 km
Kompút Lixouriba: 20-23 perc menetrend és árak:
Lixouriba megérkezéskor ezt a táblát lehet látni:
Lix. - Atheras beach kép itt : ~ 35 perc nem száguldozva, bár az út néhol megengedné a több mint 60km/h-t
Atheras b. - Petani b.: ~25p
Xi beach - Lix. komp: 10perc
Te aztán kiteszel magadért, és nagyon köszönjük.
A taverna melyik oldalon van, mármint a képen?
És, ha esetleg tudnál nyitvatarási időket, ahol jártatok, az is jól jönne!
Assos: mindkét oldalon ugyanolyan terités volt, szerintem a fehér sátortetős a pót teraszuk, a fa tetős a fő terasz, mi itt ültünk le. Piros székek, piros fehér kockás teritő. Igazából ez az első étterem a "fő" utcán. Van mellette egy kis bolt is. Egy nagy fa van beépitve az asztalok közé.
térkép ezen a linken talán a B pont jelöli, de nem látom át teljesen a térképet A pont a parkoló.
Sajnos nyitvatartási idő sehol nem rémlik
Mediterraneo | #188550 | 2012-06-23 14:13:46 | Re:
kónyu írta:
... és minden este fagyasszatok le 2 másfél literes flakon vizet, tegyétek, azzal elvagytok másnap a melegben, ami elolvad, azt leisszátok, a fagyossal néha lehűtöd a tarkódat! Ha ne adj Isten, valahonnan szerzel citromot, 1 citron leve plackonként csodákra képes Nekünk 20 év alatt ez vált be!
Remek tipp, nekünk is bevált!
A "szerzel" citromot úgy értendő, hogy útközben leszeded a fáról. És biztos lehetsz benne, hogy nem kezelt a héja semmivel
"...útközben leszeded a fáról..." - hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe
Mindenesetre ne reklámozd, mert Marcsi ugrik erre Meg a helyiek is némelyik! Amit nem látnak, az nem fáj - jut is, marad is...hirtelen ez a 2 szép magyar mondás jutott az eszembe.
Kriszkének max respect, hogy tömi a topikot használható infóval!
sziasztok,
nem sikerült annyit visszatekernem hogy találjak az autóbérléssel kapcsolatos részletezést...
Kell deposit/kaució? és ha igen az mennyi?
azt hallottam hogy dombor nyomott kártya kell hozzá, de az nekem nincs.. ilyenkor mi a helyzet? nem tudok autót bérelni?
köszönöm
Nekünk előre foglalásnál sem kértek bankkártya adatokat (greekestones) és korábbi szigeteken is csak mindenhol kifizettük kp-ban arra a pár napra, amikor megalkudtunk rá és annyi. Gondolom itt is igy működnek a kicsi kölcsönzők, amúgy is helyiektől béreljetek inkább mint a nagyoktól de majd jönnek az ügyben tapasztaltak és véleményezik a témát.