Ú! Ezt én is láttam a Googlen, de már miután hazajöttünk. Nagyon bizarr! Mondjuk így, hogy olvasom, hogy nem is épültek meg a házak és nem valami iszonyatos dolog áldozatául estek, na így picit megnyugtatóbb, de még így is para a látvány!
De jó, én sem tudtam, hogy ez a "halott város" Mi 3 éve úgy keveredtünk oda, hogy Sykia és Kalamitsi közt mentünk az úton, és ki volt írva egy táblára, hogy ilyen meg olyan strand arra... hát ezeken az utakon lehetett odajutni.
Bemásolom a naplómból: "Csütörtök reggel juhtúrós párnácska, igen fincsi. Utána a kriaritsi strand felé fekvő klimateria(?) strandot igyekszünk elérni, de nem találjuk meg, csak egy gyönyörű kilátási pontot egy magányos sziklás öbölre. Újra elgondolkodtat miket a keszekusza, látszólag felesleges, rossz minőségű, de nyilván sok pénzt felemésztett (hacsak nem rabszolgamunkával készült) bonyolult sűrű útrendszer a hegyek között. Sokszor csatornafedőkkel a kietlen tájban, ahol csak 1-2 kecskecsordával lehet találkozni. Ember és házak nemigen vannak erre. A növekvő forróság a kriaritsi strandra terel minket. Kipróbáljuk a strand másik felét, de túl nagy a hullámzás. Erőltetett menetben vissza a másik felére. Itt is hullámzik rendesen, de találunk a sziklák között egy kis pancsolót, amit B örömmel vesz birtokba, és órákig jól szórakozik benne. Mi felváltva búvárkodunk, P. felmászik fotózni a sziklákra, talál is egy szép „magánstrandot” a szomszéd öbölben, ahová könnyen le is lehet jutni… majd két év múlva visszajövünk."
Hát, most máshová megyünk mégis, nem tudom, az a tábla azóta is kinn van-e.
Szerintem biztos,hogy nem fogtok eltévedni mi amikor Sartin voltunk robogót béreltünk rengeteget mentünk vele 6 nap alatt 500 km.
Többször voltunk a halott városnál is nagyon super volt.
Elsőnek mi sem tudtuk hova tenni,hogy utak,hidak vannak,de házak nincsenek.Sztem fain élmény.
De..... Hogyne működne..... Ott csak 1 kérdő mondatot ismételget:
BOLOND A FEJED, HOGY TE IDE?
Deeeeee azééé meggyőzhető vagyok= HIDEG SÖR.
Különben GPS-nek ott lesznek a fiúk..
sziasztok udvozlet sartibol,az ido csodas a klio apartman meseszep az arak kicsit magasabbak,sassos gyrosa isteni,adtunk neki egy hungarys zold szilikon karkotot egybol fel is vette aviz nagyon jo sajna szombaton mar megyunk...mi vagyunk akik 7 korul szoktak integetni egy magas srac es a bnoje minden jot sziasztok
sziasztok. Üdv. sartiból. Ma érkeztünk az idő szuper, a tenger gyönyörű és meleg, a buszos utat is kilehet birni. Egyedül a Macedon határon szivattak, 4 órát vártunk a ki és bejutásra :S. Igy 24 óra lett az út, de nem volt vészes. Majd még jelentkezem: Timi.