Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 361 362 363 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Cofffos | #140663 Üzenet | 2010-06-22 18:28:17 |

Cofffos | #140665 Üzenet | 2010-06-22 18:37:32 | Válasz a #140663. hsz-ra Előzmény #140663
Wow... két napos erőlködés után sikerült képet beraknom. Ezek akkor készültek mikor 2008-ban ott jártunk. (mert rá kellett jönnöm, hogy nem is 2007-ben, hanem 2008 júliusában voltunk ott icon_redface.gif )

Szóval akkor dárágíj, összeszedtem neked amit eddig összeírkáltunk közös erővel a halott város nevezetű területről.

"A halott várost tudom, hogy hol van, tévelyegtünk is benne pár órát, mire kitaláltunk belőle. Esetleg a történetét tudja valaki?
Én speciel arra tippelek, hogy valaki üzleti megfontolásból építgeti egy hajdani üdülő vagy lakó terület útjait. Nemtudom mikor lesznek és lesznek-e egyáltalán ott házak, de az tény, hogy az első utcák lassan tönkre is mennek. icon_confused.gif"

"...de végre megvilágosodtam, hogy mit neveznek halott városnak. Eddig nem tudtam, hogy azt úgy hívják icon_redface.gif Jártam ott tavaly, de azok az utak nagyon durvák! Annyira meredek némelyik! Szörnyűség! icon_eek.gif Persze egy élmény, és ha elhagyott öblöt akar valaki, akkor oda kell menni, de jajj...nagyon féltem icon_redface.gif icon_rolleyes.gif Ráadásul táblákat nem láttam ott sehol, szóval igen egyszerű eltévedni. Az idegenvezetőm azt mesélte, hogy évekkel ezelőtt kormányhivatalnokok között osztották fel a területet, és az ő nyaralóik lettek volna ott. Azt is mondta, hogy miért nem mentek oda végül, de az angol tudása hiányos volt, és mivel harmadjára sem állt össze a kép, inkább ráhagytam icon_smile.gif De idén kiderítem icon_smile.gif Az utak főként egysávosak, ami igen veszélyes, amikor meredeken mész fölfelé, és nem láthatod, hogy lesz-e az út tetején valaki vagy sem. Az egyik öbölnél van egy üvegtigris büfé icon_smile.gif Körülötte van jó néhány kempingező is, főként szerintem németek. Amúgy aki szereti a hullámvasutat, az biztos élvezni fogja a bolyongást azokon az utakon icon_smile.gif"

"Sartitól elindulsz délnek, kb 10-11 km-re találod Sikiát, ami az egyetlen falu a félszigeten amelyik nem a tengerparton van. Persze nem jobbra térsz le, mert nem Sikiába mész, hanem tovább, követve a partot. Ha megtaláltad a Sikia beachet, akkor menj le a parti útra és azon haladva meg fogod találni. Még kb. 4-5 km. Az út vadregényes, meredek szerpentines és keskeny. Maga a halott város egy csupasz terület, se fa, se bokor. Csak egy olyan terület, ahol utak vannak, csatornatetők, tűzcsapok, házhoz vezető lépcsők, de mintha a házakat leradirozták volna. Nyomuk sincs."

"Újra elgondolkodtat miket a keszekusza, látszólag felesleges, rossz minőségű, de nyilván sok pénzt felemésztett (hacsak nem rabszolgamunkával készült) bonyolult sűrű útrendszer a hegyek között. Sokszor csatornafedőkkel a kietlen tájban, ahol csak 1-2 kecskecsordával lehet találkozni. Ember és házak nemigen vannak erre. "

bocsi az emotionokat nem hozza át.... icon_redface.gif
  Zso84 | #140681 Üzenet | 2010-06-22 19:18:39 |
Jó nyaralást mindenkinek, aki épp kinn van icon_smile.gif!
  Ebdy | #140709 Üzenet | 2010-06-22 20:33:39 |
Köszi Coffos!
Bár én nyomon követtem a dolgokat és tegnap eldöntöttem a Halott várost látnunk kell!Ma eza szupi összefoglaló csak megerősített.
Egy fiúnak is köszi a térképet, most nem megyek vissza, de szuper!

Timi!
Jó hosszú volt az utatok, mi kocsival kb. felére saccoljuk.
Jelentkezz!

44 nap múlva úgy látom sokan lesztek kint közölünk, jó nektek!
Én meg 4 nap múlva, még jobb nekem!

Most integetni!
Én is kalimpálok veszettül!
  Ginaaa79 | #140726 Üzenet | 2010-06-22 21:22:05 |
Coffos, igen jó a zöld szín is, csak most olyan rosszul érzem magam, h. miattam váltottál...

Lafka, BéZsé írta, hogy morzsát kell magunk mögött hagyni... mondjuk ha rajtam múlna, tuti eltévednénk....

Üdv a kint nyaralóknak!
Ttotti, gáz lehetett a 4-4 óra várakozás, nem tudom miért szivatnak a macik:-(
Örülök, hogy kint jó az idő, itt fo.......
  Sancho.dl | #140727 Üzenet | 2010-06-22 21:27:27 |
Halott város... hm.. ez egy újabb lehetőség icon_smile.gif Már annyi célpont van, hogy azt sem tudom majd hogy melyikhez menjek majd icon_smile.gif

Üdvözlet a kinn lévőknek. Remélem jó idő van rátok. Itt elég gáz az időjárás icon_sad.gif
  Fate08 | #140729 Üzenet | 2010-06-22 21:36:54 | Válasz a #140727. hsz-ra Előzmény #140727
Sancho!
Nem is fog pancsolni csak túrázol majd a félszigeten! icon_biggrin.gif
  Sancho.dl | #140738 Üzenet | 2010-06-22 22:09:06 | Válasz a #140729. hsz-ra Előzmény #140729
Fate!

Azért megpróbálok majd megmártózni is icon_smile.gif De tény, hogy ahova csak tudok, szeretnék eljutni. Persze lehet hogy most hatalmas az orcám ott meg majd nem lehet elrángatni a partról icon_biggrin.gif
  Fate08 | #140741 Üzenet | 2010-06-22 22:27:01 | Válasz a #140738. hsz-ra Előzmény #140738
Kénytelen leszel eleget tenni egy találkának!Beléd töltök egy Gordon's-t ha már megígértem! icon_wink.gif
  Sancho.dl | #140746 Üzenet | 2010-06-22 22:42:36 | Válasz a #140741. hsz-ra Előzmény #140741
Ez nem is képzi vita tárgyát icon_smile.gif Ott leszek icon_biggrin.gif
  Mullerdenes | #140755 Üzenet | 2010-06-22 23:51:05 | Válasz a #137141. hsz-ra Előzmény #137141
Szia!

Sikerült találni fitnesztermet?
Olvasva a kommenteket szomorúan tapasztalom hogy a nagy olimpia feltalálói mennyre tunyák lettek.icon_smile.gif
Nekem is kellene.

Üdv:
Dénes
  Darius | #140756 Üzenet | 2010-06-22 23:52:36 |
Üdv mindenkinek!
Immár kilencedik éve megyünk Sartira az idén. Biztos sokan mondjátok, hogy azért ez már túlzás, de a gyerekeim nem igazán akarnak menni máshová, régebben próbáltuk Horvátországot, Olaszországot, Spanyolországot, de ez jött be leginkább. Persze ebbe jelentős beleszólása van az anyagiaknak is. Sokan nem szeretik az ilyen "magyarlakta" helyeket, többek között ez az oldala nekem sem igazán jön be, köszönhetően egy-két "díszpolgárunknak", de próbálom kizárni ezt az oldalát Sartinak. Mi egyébként többször megyünk a környező öblökbe, ahol nagyon jól érezzük magunkat. Egyszer így jutottunk el a "halott városba". Az állandó szállásadónktól megkérdeztem a történetét. Azt mondta, hogy régebben volt Sikiának egy polgármestere aki mert nagyot álmodni egy szuper üdülő helyről, ami tehetős embereknek készült volna. El is kezdték az építkezést, de kiderült, hogy kevés a víz, mármint az édesvíz és ezzel kicsit megakadt a projekt. Aztán választások jöttek, új polgármester lett aki nem támogatta a projektet és leállította az egészet, azóta így áll ahogy látjuk. Persze ez nem biztos, de nekem ezt mondták.
Egyébként mindenkinek csak javasolni tudom Sartit, nagyon jó hely, főleg, ha mindenki megtalálja a neki megfelelő részét. Az én tapasztalatom éttermek vonatkozásában (kikérve a szállás adóim véleményét is), legjobban az utolsó étterem tetszik a tengerperti soron (polipos), görög pincérekkel, nagyon finom tényleg görög ételekkel, a másik Sarti beach-en a Evros, ami kicsit eldugott, de aki akarja megtalálja. Jó kaják, minden nap más görög specialitás, Yanni a tulaj fia jó fej, vagy legalábbis próbál az lenni. Van még egy étterem ahova általában elmegyünk nyaralásonta egyszer. Először a szállásadóink vittek el ide egy eredeti görög vacsira, hát igaz ami igaz az teljesen más mint ahogy mi vacsorázunk akár itthon, akár idegenben. Ez az étterem Sikia beach mellett van, a tengerparti út mellett, ami a "halott város" felé visz. Az étterem neve "5 step in the sand" és valóban pár lépére van a tengerparti homoktól, szerintem hangulatos és jó étterem, főleg Görögök és Németek a vendégek. Kicsit drágább mint a Sartiban lévő éttermek, de nekem tetszik. Vásárolni sört, vizet, italt általában abba a boltban szoktunk ahová a webcam néz, tehát Sassossal szembeni sarki bolt, péksüteményt a Sarti beach felé a főúton balra lévő pékségben szoktunk venni, gyümölcsöt vagy az autórol áruló bácsitol, vagy a Sarti beach felé vezető főúton lévő, balra utolsó Supermarketben veszünk. Az iden újra Bulgária felé megyünk, egy tranzit szállással (nosztalgiázunk). Ezzel megspórolunk egy Szaloniki kirándulást, mert így útba ejtjük azt.
Amenyiben valakinek Sartiról van kérdése, szívesen segítek amiben tudok. Apartmanokban nem igazán vagyok otthon, mert mi álandóan egy helyre járunk. Persze azért egy-kettőt ismerek , főleg kivülről.
Szerintem érdemes elmenni Sartiba, aztán mindenki eldönti tetszik neki, vagy sem.
Mindenkinek jó nyaralást, akár Sartin, akár máshol! icon_lol.gif
  Cofffos | #140763 Üzenet | 2010-06-23 07:19:00 |
darius írta:
Először a szállásadóink vittek el ide egy eredeti görög vacsira, hát igaz ami igaz az teljesen más mint ahogy mi vacsorázunk akár itthon, akár idegenben. Ez az étterem Sikia beach mellett van, a tengerparti út mellett, ami a "halott város" felé visz. Az étterem neve "5 step in the sand" és valóban pár lépére van a tengerparti homoktól, szerintem hangulatos és jó étterem, főleg Görögök és Németek a vendégek. Kicsit drágább mint a Sartiban lévő éttermek, de nekem tetszik.

Ha jól értettem akkor ezt az éttermet említed...Én úgy emlékszem, hogy Zorbas a neve.

BorosFamily | #140767 Üzenet | 2010-06-23 07:33:28 | Válasz a #140756. hsz-ra Előzmény #140756
Szia!
Hűha! Ez nagyon bíztató. Mi először megyünk két kisgyerekkel és bevallom, egy kicsit izgulok a Macik miatt. Már máshonnan is hallottam, hogy órákat álltak a határnál a semmiért. Bulgária felé viszont sokkal hosszabb maga az út, de ki tudja...
Talán, ha látják, hogy picikkel veagyunk, nem szívatnak...
A második hétre nincs szállásunk. Ott szeretnénk keresni.
Ajánlanál esetleg valamit?
Nektek mi az, ami annyira bejött?
Köszi előre is!
Nik
  Alexandros | #140770 Üzenet | 2010-06-23 08:10:44 | 16.-ik útunk Sartiba
Sziasztok !
Én még nem írogattam ilyen helyeken,de látom,hogy sokan vannak visszatérők Sartiba.Mi a tizenhatodik alkalommal megyünk.Sokszor körbemotoroztuk a félszigete,átruccantunk a Kaasnadrára is,de ilyen szép helyet,mint Sithonia,nem találtunk.Minden alkalommal vagy ezer képpel térünk haza.Érdemes bemenni egyszer Porto Carrasba.Igar tavaly már 3 Euró volt a kapupénz,viszont bennt már nem kell fizetni.A part gyönyörű,nyugodt öblökkel.
Remélem még sokszor lesz lehetősége mindenkinek,hogy a nyugalmat megtapasztalja!
Üdv mindenkinek : Alexandrosz
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 361 362 363 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu