Szia Boat!
Még egyszer végigolvastam a beszámolódat, és nagyon örültem, hogy jónak találtad a szállást, mert annyival olcsóbb a többinél, hogy féltem hátha a minőség rovására megy. Hol találtad meg, hogy hová foglaltam?
Üdv: Ági
Szia Ági:) Az index fórumán vettem észre a szállásnevet. A ház kissé kiesik a partmenti település forgatagából, talán ezért olcsóbb. A szállás oldalán látható fotók fedik a valóságot, legalábbis az én szobám pont olyan volt. A földszinten laktam, a szobák előtt van egy lugas, minden bejárat mellett van asztal. Én rendkívül rossz elalvási szokásokkal rendelkezem, így a szomszédok szöszmötölését mindig végighallgattam, de nem volt ordítozás az éjszaka közepén, mindenki eltette magát holnapra még emberi időben. Az étterem külön épületben van, a két épület között van a medence. Gyalogosan kb. 5-6 perc a part.
Köszi, most már teljesen nyugodtan megyünk, mert olvastam a neten olyan véleményt is, hogy nem volt ablak a szobán, meg, hogy nem volt ott senki mikor be akartak költözni stb. mondjuk jókat sokkal többet, de az ember inkább a rossztól ijed meg minthogy a jónak örüljön...
Első kézből a jó tapasztalat viszont abszolút megnyugtató.
Üdv: Ági
Szia Ági! Mivel nincs recepció, ajánlom, hogy az érkezési időpontotokat írd meg a háziaknak, hogy biztosan ott legyenek. Amikor ott voltam, akkor reggel nyolc körül voltak ott, amíg az étkeztetés lement, utána mentek a dolgukra. Vacsoraidő előtt viszont mindig ott voltak. Mi késő este fogunk odaérni, erről írtam is nekik, és azt a választ kaptam, hogy nem okoz problémát. Az ablaktalan szobát nem igazán hiszem el, szerintem csak nem nézte meg a vendég, hogy mi van a függöny mögött:) Elolvastam egy-két lehúzó véleményt én is a tripadvisoron, de volt egy olyan érzésem, hogy a egyes beírók a szerény szállásdíj fejében háncsszoknyás legyezős lányokat és nonstop svédasztalos ellátást vártak. A beszámolómban említettem, hogy ottmaradt a bankkártyám, miután elutaztam tőlük, megtalálták és utánamküldték Budapestre. Át szerettem volna nekik utalni a postaköltséget, de nem fogadták el. Ezek apró gesztusok, de számomra nagyon fontosak. Ezen kívül mindenben segítettek nekem, bármilyen nyavalyám volt. Szóval a negatív beszámolók kapcsán egyrészt túlzott elvárásokat véltem felfedezni (ár-minőség teljesen figyelmen kívül hagyva), másrészt rosszindulatot, és hazudozást is találtam bennük. És töketlenkedést. Volt aki azt írta, hogy késő este értek oda és nem volt aki megkínálja őket vízzel. Gondolom egész nap nem ért rá venni egy üveg vizet magának...
Szia! Én is így gondolom, már akkor is volt egy ilyen érzésem mikor olvastam azt az egy-két érdekes véleményt...az apró gesztusok határozzák meg a jó érzetet szerintem...
Mi is kb. vacsoraidőben fogunk érkezni, 16 órára ér oda a gép, még felvesszük az autót, meg lebumlizunk -(remélem nem fogunk eltévedni, viszünk gps-t ) szerintem este 8-ra keveredünk oda. Majd én is megírom nekik, köszi a tippet!
A nonstop svédasztal jöhetne, bár nem tervezünk egész nap otthon ülni, de nem lehetne inkább háncsszoknyás fiúk?...vagy legalább felváltva...
Mennyiért sikerült az autotripnél autót foglalni? Nekem visszaírtak, hogy a kicsi már nincs, a nagyobb meg drágább, ezért maradtam az athenscarsnál, remélem nem bánjuk meg...
Üdv:Ági
Szia Ági! 30 euró/nap árban kapjuk a Fiat Punto-t csúcsszezonban. Héraklionban vesszük fel és Chanián adjuk le, nagyon rugalmas és kedves volt az ügyintéző amikor megírtam a nyűgjeimet:) Napközben utaztok, úgyhogy szerintem simán odataláltok Matalába, engem csak a Héraklionból történő kijutás aggaszt egy kicsit, ha tudsz figyelni útközben erre a kritikus pontra, légyszíves írd meg ha visszajöttetek, hogy mire figyeljünk. Előre köszönöm
Tudna valaki segíteni abban, hogy Krétán hol van Lidl vagy hasonló nagyobb szupermarket? Esetleg település megadásával?
Hogy őszinte legyek voltam a görög Lidl honlapján (előtte tanulmányoztam a magyart, hogy melyik menü micsoda), meg is találtam a boltkeresőt, de aztán frankón elakadtam Vhogy nem mennek a görög betűk
Szóval ha lenne valakinek infója, azt megköszönném
Ja és már beírtam a keresőbe, de nem lettem sokkal okosabb
Vagy keressem másik fórumban? (Már több helyen is kerestem itt a hellaszon, de nem sok sikerrel)
Szia:)
A Lonley Planet egyik 2007-es bejegyzése szerint: "LIDL in Agios Nikólaos, Chaniá (2-3), Ierápetra, Iráklion (4), Míres, Réthymnon, Sitía."
De jó választékkal rendelkező élelmiszerboltok a legtöbb nyaralóhelyen lehetnek mert egészen kis településen is találtam ilyent. A vasárnapi zárvatartásra azért készüljetek fel:)
Boat, nagyon halkan mondom, hogy nehogy elkiabáljam, de nekünk Kréta a jövő évi terv, vagy inkább A TERV, de már most éberen figyelem, hogy miről csevegtek.
Még halkabban, szinte már csak súgva merem mondani, hogy két hét Kréta, és talán egy hét Santorini.
Egyik legnagyobb álmom hajóval érkezni a szigetre.
Sőt azzal a gondolattal kacérkodom, hogy saját autóval megyünk.
Álom, álom, de hátha..
Szia Melus:)
A tervezés soha nem korai, meg vannak akiknek kifejezetten jót tesz egy kis álmodozás, szóval csak nyugodtan:) A saját autó egyik előnye, hogy megspóroljátok a kölcsönzési díjat, a másik meg az lehet, hogy már ismeritek a járműt, nagy meglepetéseket nem okozhat nektek:) Szép hosszú időt töltenétek el ott, így sok mindent láthattok majd és pihenni is fogtok. Szurkolok Nektek a terv megvalósulásáért:)
Csak azért jutott eszembe, hogy nagyobb szupermarketet keresgéljek, mert a reptéren vesszük át a kocsit, du. 5 után landol elvileg a gép, szóval csak ezután tudunk majd elindulni és kéne gyorsan némi víz meg harapnivaló, meg amihez kedvünk lesz, mert mire Falassarnára eljutunk beesteledik (kb. 3 óra hossza az út, persze ha eltévedünk útközben, akkor ki tudja? )
Szóval úgy gondoltam, hogyha este megérkezünk, akkor becheckolunk a szálláson, bejárjuk a környéket, de nem hiszem, hogy utána lenne még erőnk boltot keresgélni, hogy a legszükségesebbeket megvegyük, meg hát talán egy nagyobb boltban nagyobb a választék is. Meg ár összehasonlítás szempontjából sem rossz. És én is mindent szeretek előre eltervezni, tudom, hogy pl. iható Krétán a víz, de biztos ami biztos. És ha az egyik Lidl tényleg a heraklioni reptér mellett van, akkor nagyon sok időt lehet vele megspórolni.... Gondolom ott is ki van táblázva vagy ilyesmi és akkor nem kell sötétben a kisbolt után botorkálni Falassarnán, szeretek inkább biztosra menni, na meg összekötni a kellemest a hasznossal, főleg, ha remélhetőleg még útba is esik
Szóval jó ötletnek tűnik És a kölcsönzős hölgyet is meg lehet kérdezni, hogy segítsen odatalálni, úgyis ajánlkozott, hogy szívesen segít bármiben Majd mi jól a szaván fogjuk
Feltétlenül megírom, bár ezt a részt, mármint a közlekedésit, biztos hogy a férjem fogja írni, mert neki van csak jogsija de azért majd összehozunk egy beszámolót!
Szép estét mindenkinek!
Én is szurkolok neked, hogy sikerüljön és teljesüljön ez az álmod
Az eljén nekünk sem tűnt elérhetőnek, de nagyon sok segítséget kaptam mindenkitől itt a fórumon, ez az első saját szervezésű utunk, sőt anyukám 65. szülinapja is lesz és nagyon izgulok!
Emellett pedig most örülök igazán annak, hogy mikor tavaly hazajöttünk Zantéról elkezdtem gyűjteni a következő görög utunkra, mondjuk akkor még nem tudtuk mi lesz az úticél! Az ismerőseim mondták is, hogy nem vagyok normális, épphogy hazajöttünk én meg már gyűjtögetek, de csak mosolyogtam rajtuk
Remélem a sok fáradozás meghozza a gyümölcsét és egy felejthetetlen nyaralás kerekedik belőle Rajtunk nem fog múlni....