Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 365 366 367 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Napfény | #188843 Üzenet | 2012-06-25 16:48:29 |
Reggel hány órakor nyitnak Dávid a supermarketek? Úgy tudom Lassin nincs kifejezett pékség,hanem az élelmiszerboltokban van pékárú.Mennyire bőséges a választék és Ti melyik boltot ajánljátok?
Köszönöm icon_razz.gif
  Pordanniki | #188847 Üzenet | 2012-06-25 17:07:12 |
Sziasztok!

Mi is haza értünk sajnos. icon_sad.gif
Próbálok visszaállni az itthoni létre több-kevesebb sikerrel.
Kefalonia csodaszép! 2 hét is kevés a felfedezésére. 9 napra béreltünk autót és 900 km-t tettünk meg, mégis úgy érzem, hogy csak a töredékét láttuk a szigetnek.
Kezdeném a legelején: a Grand Toursal utaztunk és teljesen meg voltunk elégedve az irodával. A busz szép új volt és kényelmes, a sofőrök is udvariasak. Az út hosszú volt és fárasztó és sikerült Kiliniben elérnünk a reggel 8 órási kompot, így 10-re már a szálláson voltunk. Az út során már a Patrasi öböl is telljesen elvarázsolt. Hajnalban értünk az öbölhöz, amikor kelt fel a nap, visszafelé pedig alkonyatkor és a Patrasi öbölnél láttuk a naplementét. Csodaszép szerintem ez az öböl, a városok pislákoló fényeivel.
Visszatérve Kefaloniához és Skalahoz, a Hermes 24-es szobája szép tiszta és tágas, a két erkélynek köszönhetően járt a levegő, bár az utolsó napokban a 40 fokban, már semmi légmozgást nem éreztünk, rettenetes meleg volt. Ahogy Marcsi is írta, tényleg 40 fok volt, és nem 32 ahogy az időjárás előrejelző oldalak jelezték. Szúnyogháló volt az ajtókon, nekünk nem volt gondunk a szúnyogokkal még esténként sem a parton. Nem akartak felfalni minket. A szoba két főre jól felszerelt, bár mosogatószert, konyharuhát, éles kést itthonról kell vinni. Skala az első héten nyugodt településnek tűnt, kevés turistával. Ez a második hétre már látványosan változott, mivel úgy tapasztaltunk, egyre több turista érkezik és a második héten éreztük igazán, hogy beindult a szezon. Az üzletekben az árak is emelkedtek kicsit az elmúlt héthez képest. A tenger víze kezdetben hűvös volt, de pár nap után már kellemes. Skala partján szép tiszta a víz, kellemes itt fürdeni. Nekem inkább a kavicsosabb partja tetszett, mint a homokosabb, sziklaalakzatos déli rész. Valahogy az már kicsit számomra sivatagosnak tűnt, bár voltak itt homokkövekkel elválasztott kis öblök, ha valaki inkább félrehúzódna. A kavicsosabb partnál valahogy tisztábbnak látszott a víz is, láttuk a körülöttünk úszkáló halakat.
Az árakról: a gyros a Bozoban 2,20 euro volt, a skewer lamb 2,50. A Bozoban furcsa volt, hogy tzatziki helyett valami mustáros szószzal adják a gyrost. Így is finom volt, de nem az igazi. Egyedül a bárány húshos adtak tzatziki mártást.
Általában a szigeten 2-2,50 volt a gyros, a frappé 2-3 euro. A frappét mindenhol Nescafe pórból készítik, igazit sehol sem találtunk.
A hűtőmágnes 1,5-2,50 a képeslapok 0,50-1 euro. A 6-os víz 1,60-2., a gyümölcslevek(Amita) 1,45 körül, üveges Robola 6 euro.
Bagett kenyér 1 euro. Fagyi 1,5-2 euro/gombóc.
A Skalaból Poros felé út szélén van egy cukrászda, ott nagyon finom a fagyi. Különben Skala nagyon épül, terjeszkedik Poros irányába, számos luxus apartman és szálloda épült itt és látszik hogy folyamatosan újak épülnek.
  Kopter1976 | #188848 Üzenet | 2012-06-25 17:08:07 |
Stormybooy !

Üdv itthon. Sokat kérdeztek már amit én is akartam kérdezni, így már meg is kaptam a választ sok mindenre. Ezek szerint laza séta Lassiból Argostoli. És el lehet férni az úton kényelmesen autó + gyalogos vagy tényleg szűkös ? Nem költünk 6 eurót taxira. Annak a csodás kajatálnak mi a neve amit a Blue Sky-ba ettetek ? 6 euróért nem volt vészes a klíma. Minket tavaly Korfun naponta 15 euróra akartak leszedni. Így megvoltunk nélküle. Nyitva hagytuk a bejárati és az erkélyajtót egész éjjelre. Így tudott járni a levegő. Remélem minket nem akarnak majd lehúzni, mert én csak magyarul beszélek, de akkor lesz ott nemulass. A reptérre mikorra mentetek ki ? Időben felszállt a gép ? Az Ibusszal vettétek az utat ? Hazafelé mikor gyűjtöttek be ? Szóval akkor Lassiba kell tömni magunkba a kaját ? Pedig én minden este beakartam menni Argostoliba kajálni meg szórakozni. De ha van élet Lassin akkor maradunk ott. A Blue Sky-t én is kinéztem magamnak a netről. Na majd jól beülünk oda.
Irtad hogy megharapot a bögöly. Utálom engem is mindig megharap a hátamon. Na ennek + a szunyogoknak nem örülök. Akkor szunyogirtot kint veszünk.
Üdv: Béla
  Pordanniki | #188851 Üzenet | 2012-06-25 17:16:10 |
Ha vásárolni szeretnétek, ajánlom azt a szupermarketet, ami ha kijöttök a Hermes utcáján a főutcára, balra felfelé található. Itt pár dolog olcsóbb mint máshol, de változóak az árak, körül kell nézni. A Solomosban is nagy a választék. Leginkább az olívaolajat a Skalaból Argostoliba bevezető út mellett, közvetlenül az Aegean benzinkút után a Food Marketben érte meg venni. Itt más élelmiszer is kedvező áron kapható. Jó volt még a Spar is, de nekünk a Lidl nem jött be, itt egy szezámos rúdon kívül mást nem vettünk. Az olívaolaj ára 3,45-től felfelé.
  Pordanniki | #188852 Üzenet | 2012-06-25 17:34:53 |
Az autóbérlésről: 9 napra béreltünk Pefanisnál egy Daihatsu Court 180 euroért. Napi 20 euro nagyon kedvező volt, de mi már áprilisban lefoglaltuk a neten online, ezért volt ilyen áron. Kint a helyszínen már 35 euro volt a napi ára. Ezért érdemes már előre a neten foglalni, mert jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni és kauciót sem kérnek. Az autóval meg voltunk elégedve, semmi gondunk nem volt vele. Amikor visszavittük, meg sem nézték az autót, csak átadtuk a kulcsot és megköszöntük, ennyi volt.
Kefalonián a vezetést csak rutinos és bátor sofőröknek ajánlom! icon_biggrin.gif
Nem vagyok egy félős, jártunk már több szigeten, ahol semmi problémám nem volt, de itt néha bizony már az egyes részeken halálfélelmem volt. icon_redface.gif icon_biggrin.gif
A térképen pirossal jelölt utakkal még annyira nem is volt probléma, azt leszámítva, hogy a településeken sok helyen a beláthatatlan kanyarokban egy sávosra szűköl és két autó nem fér el egyás mellett, de ha valaki sárga vagy fehér jelzésű utakra téved ott már nagyon észnél kell lenni és sokszor csak a szerencsén múlt hogy éppen nem jött szembe más az úton. Mondjuk a kölcsönzőkben ki is jelentik, hogy csak piros utakon lehet a kocsival közlekedni. Csakhogy pl. a Platia Ammos vagy a Gerogombos csak fehér jelzésű úton megközelíthető. icon_redface.gif
  Pordanniki | #188857 Üzenet | 2012-06-25 18:03:39 |
A strandokról és településekről:
Antisamos: az egyik kedvencem volt, csodálatos színű a víz itt és gyönyörű a fekvése, nekem jobban tetszett a Myrtosnál.
Ag Sofia, Horgota: szép hely, de a lejutás ide félelmetes! Kár hogy a stéget már csak a rozsda eszi.
Ag. Paraskevi: ez is nagyon tetszett! Rengeteg sok kis két személyes öböl található Sami és Ag Efimia út mentén, a tenger színe v.mi csodálatos.
Kato Lagadi: csak GPS koordináták alapján siklerült beazonosítanunk a helyét, mert máshogy nem találtuk icon_redface.gif Egy kis ösvény vezet le, de mivel már alkonyodott amikor megtaláltuk, és sziklaomlás zárja el az utat, nehezen megközelíthető, készítettünk pár képet és tovább álltunk.
Assos: kellemes az öbölben a víz és nagyon hangulatos település! Nekem ez volt a kedvencem! Csodás színes házikók, és a hangulata... nem tudok szavakat találni, hogy leírjam. Felmásztunk a várba, jó egy óra az út és embert próbáló a nagy melegben. A Platanos vendéglőben nagyon finomakat ettünk, erről írt Vkriszke is, ez a piros székes taverna a főtéren.
A felszolgáló srác járt már Budapesten és ne lepődjetek meg, ha "köszönömmel" válaszol. icon_lol.gif
Ag. Ierousalim: ez a strand nem tetszett, elhanyagoltnak tűnt és a vize is koszos volt.
Myrtos: fentről gyönyörű! Lentről is szép, de amint korábban írtam, volt olyan strand, ami jobban tetszett.
Dafnoudi: csodás! Kristály tiszta víz, hangulatos öböl, nem zsúfolt. Mondjuk ide is mászni kell elég sokat, így azoknak ajánlom akik nem túl kényelmesek.
Emblissi: nagyon hasonló Dafnoudihoz, de könnyebben megközelíthető bárki számára.
Foki: fenyőkkel övezett szép kis öböl, mondjuk kicsit zsúfolt volt.
Fiskardo: hangulatos kis település, jó volt itt sétálni, de a múzeum éppen zárva volt.
  Stormybooy | #188860 Üzenet | 2012-06-25 18:16:01 | Válasz a #188843. hsz-ra Előzmény #188843
Szia!

8kor nyitnak a supermarketek. A minas apartmanhoz legközelebb esőt ajánlom. kb 2 perc séta, főuton jobbra. Az egyik eladó nő magyar, és nagyon segítőkész. Isteniek a péksütik, meg tudod kóstolni a fetáspitét vagy a spenótos csigát is, de vannak fánkok, olivás kenyér stb..
Argostoliban a Lidl után vana foodmarket, de az áraik majdnem duplája mint máshol... pl: amita üditőt ott 2.20ért láttam... a választék valóban bőséges, de mi nem vettünk ott semmit az árai elriasztottak...
  Stormybooy | #188862 Üzenet | 2012-06-25 18:21:00 | Válasz a #188848. hsz-ra Előzmény #188848
Szia!

El lehet férni az utakon, bár vannak tényleg olyan szakaszok, ahol lespórolták a járdát, de sokan sétálgatnak Lassiból, Argostoliba, szóval no problem:). 2 személyes haltál, ha mondod nekik, hogy fish mix 24 EUR-ért tudni fogják, de ki is van irva a nagytáblán az étterem előtt mint specialitás.
Personal tourssal utaztunk. 3:10re kellett oda érni, a repülő pontosan indudult.
Vissza felé kicsit szívás volt, már 3 órával a repcsi indulás előt felszedtek minket... Gondolom amiatt, hogy addig ki tudják takarítani az aaprtmant, amíg a következő turnus megérkezik.

Dávid
  Melus16 | #188865 Üzenet | 2012-06-25 18:26:27 | Válasz a #188857. hsz-ra Előzmény #188857
Szia Niki!

Üdvözöllek itthon!
Örülök, hogy tetszett a sziget, és jól éreztétek magatokat! icon_lol.gif
A beszámolód alakul, olvasom, olvasom, de ülepedni kell az információknak.
Már legalább tudjuk a Kriszke által is ajánlott taverna nevét is.
Azért lesz majd kérdésem valószínű icon_wink.gif

És máris eszembe jutott valami! icon_wink.gif
Dafnoudira, időben mennyi a séta onnan, ahol le kell tenni a járgányt?
  Napfény | #188866 Üzenet | 2012-06-25 18:27:31 |
Köszönöm Dávid,hatalmas segítség vagy nekünk icon_razz.gif icon_lol.gif Még annyit kérdeznék,hogy törülközőt cseréltek Nektek az 1 hét alatt ,valamint takarítás volt közben? És volt szárító kötél+csipesz?
icon_biggrin.gif
  Kaliber | #188867 Üzenet | 2012-06-25 18:29:20 | Válasz a #188847. hsz-ra Előzmény #188847
Köszi pordanniki a friss infókat!

Mi a hermes 10-es szobában leszünk utca felöli oldalon, azaz árnyékos oldal vagy a ahol ti voltatok?
A frappé kérdés én is tavaly mikor megláttam, hogy Nescafé porból csinálják és utána 2-3 euróért eladják, ilyet én is tudok csinálni 28centért lehetett kapni a lidl-ben Nescafé frappét (tartalma: műanyag pohár fedővel, nescafé por, cukor, szívószál) víz jégkocka és tej kell bele összerázni és kész a frappé.
Szúnyogok: örülök, hogy Skala-n nincsen belőle ez gondolom függ attól is, hogy van-e édesvíz a közelben, valószínűleg ezért van Lassiban.

Melyik térképet érdemes megvenni kint ami használható?
  Isti26 | #188868 Üzenet | 2012-06-25 18:29:49 |
pordanniki!

Üdv újra itthon.. Bár megértem az érzéseidet.. Én is mikor hazajöttem tavaly nem igazan találtam itthon a helyem.. Ellettem volna még kint.. De sajnos haza kellett utazni..
Először is köszi a beszámolót.. És egyben lenne pár kérdésem is..

"Ha vásárolni szeretnétek, ajánlom azt a szupermarketet, ami ha kijöttök a Hermes utcáján a főutcára, balra felfelé található."
Véletlenül nem tudod mi volt a neve ennek a szupermarketnek? A Solomos merre felé található? Hermes háztól messze van?
  Stormybooy | #188871 Üzenet | 2012-06-25 18:32:50 | Válasz a #188866. hsz-ra Előzmény #188866
igen, 2X volt takarítás és törölköző csere. Igen van a teraszon ruhaszárító is. Az apartmanba van hajszárító, azt se vigyetek:)
  Pordanniki | #188872 Üzenet | 2012-06-25 18:34:46 |
További szépségek:
Petani: ez volt még egy kedvenc! Szép fekvésű kellemes öböl nagy hullámokkal, a parton 1-2 taverna. Tetszett!
Platia Ammos: a csúcs! Gyönyörű színek, hatalmas hullámok! Nehezen, kavicsos úton megközelíthető, utána még rengeteg lépcső 40 fokban...de megérte. icon_lol.gif
Kipouria kolostor: nehezen megközelíthető, szép innen a kilátás.
Lagadakia beach: szép kis kavicsos öböl, tetszett!
Gerogombos világítótorony: hosszú kavicsos úton lehet megközelíteni, mi egy darabig kocsival mentünk, majd a nagyobb kövek miatt letettük az autót és gyalog közelítettük meg. Tetszett!
Lixouri: átlagosnak tűnt, a kompozás Argostoliba viszont élmény volt!
Old Port Skala: hangulatos öblök, de többen voltak itt, ezért itt nem fürödtünk.
Makropoulos, Xenopoulo, Makriotika: hangulatos kis falvak.
Legszívesebben mindenhol a templomokat fotóztam volna, annyira tetszettek.
Koroni beach: homokos-aprókavicsos strand, kellemes vízzel, de ide is rázós és félelmetes a lejutás.
Sissia kolostor: szép, érdemes megnézni. A kolostor előtt rengeteg kis nyuszi ugrál. icon_lol.gif
Peratrata kolostor: szintén szép, látni kell!
Mazarakata: a mükénéi sírok éppen feltárás alatt voltak, nem tudtunk bemenni, csak kerítésen kívülről láttuk.
Szent Gerassimos: szintén gyönyörű, nagyon tetszett!
Lassi: átlagos település, itt is van minden, kiépült. Megnéztük a sziklakápolnát, ami nagyon szép volt!
Argostoli: kikötőben láttunk teknősöket, órákon át lehetne nézni őket! A világítótorony is szép! Úgy mint főváros annyira nekem nem tetszett.
Voltam már hangulatosabb városokban is.
St. Barbara templom Argostolinál: nagyon tetszett, csak nehezen találtuk meg.
Melissani-tó: Nagy élmény itt csónakázni. 7 euro/fő a belépő.
Ag. Efimia: hangulatos kis város! Tetszett!
Sami: átlagos kisváros. Annyira nekem nem jött be.
Karavomilos: szép, tetszett, megnéztük a tavat és gyűjtöttünk lukas köveket! icon_biggrin.gif
Poros és Ragia beach: átlagos város. Szép a fekvése.
Zola: Szép kis hegyi falu. Csodás a panorama.
Vouti beach: Szintén egy kedvencem! Kavicsos meredek úton nehezen megközelíthető, de csodás a víz színe. Aprókavicsos part.
Kiriaki beach: Vouti után már nem volt különösebb élmény.
  Pordanniki | #188873 Üzenet | 2012-06-25 18:40:33 | Válasz a #188865. hsz-ra Előzmény #188865
Szia Melus!

Felfelé mászva Dafnoudiról nekem kb. 20 perc volt, csak nehezítette a haladást a csúszós kövek és a hőség, pedig a fák árnyékot adnak.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 365 366 367 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu