Egy kérdés, bár lehet, hog alap és egyértelmü, mikor majd átveszitek a reptéren a kocsit, le fogtok ellenőrizni ilyeneket, hogy fék, index, lámpák, stb? Ja, meg végszükség esetére mutassa meg, hogy hol van a pótkerék.
Nem akarok bizalmatlannak tűnni, meg azt sem akarom, hogy megsértődjön a kölcsönzős, de engem ilyenek mindig megnyugtatnak.
Szia Adri:) Nem sok tapasztalatom van, szerintem megnézzük amit tudunk a reptér parkolójában, ha útközben derül ki valami, akkor felhívjuk őket, hiszen 24 órás "Road Assistance" jár a bérlőknek.
Egyébként szerdán csengett a telefonom, egy pasi angolul vartyogott bele, még szerencse, hogy ott volt a nagyobbik lányom, mert Krétáról keresett az autókölcsönzős pasi, hogy itt áll a reptéren a kocsival, hol vagyunk... mire a lányom elmondta, hogy várjon türelmesen, mert csak egy hónap múlva megyünk, kiderült, hogy elnézte az időpontot és május 18.-án várt minket, de jót röhögött és mondta, hogy sorry!
Szóval már nagyon várnak minket, de mi is őket!!
További jó hétvégét, üdv: Ági
Ez nagyon jó Ezek szerint izgalomra semmi ok, várni fognak:)
Szia!
Igen, azt mondja a férjem, hogy ellenőrizni fogja a kocsi műszaki állapotát és ha szar akkor nem veszi át. Mondjuk, majd felírjuk egy darab papírra egyszer, hogy ki szeretnénk próbálni, másodszor, hogy ez nem jó autó adjanak egy másikat, és azt is hogy akkor nem kell, majd kölcsönzünk máshol, mert a mi angol tudásunk... és majd a megfelelő papírt mutogatjuk, reméljük azt kell majd csak mondanunk, hogy ok és köszönjük.
Üdv Ági
Igen, mi sem béreltünk még így autót, azért gondoltam, hátha ti már igen... Eddig mindig bementünk a kölcsönzőbe és ott béreltünk, de pl. mikor tavaly egy vadiúj autót adtak, amibe kb. 25 km volt, akkor nem nagyon gondolunk ilyesmire Akkor csak megmutatta a kölcsönzős, hogy mit hol találunk, fényszóró, index, stb. meg végignézték a váltó fokozatait és ennyi volt, mehettünk is
Én is csak infót akartam gyűjteni, hog ez hogy szokott menni. Remélhetőleg tényleg nem lesz semmi gond, de csak nyugodtabb vagyok, ha legalább egy-két dologról saját szememmel győződök meg. Igazából azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert a többi szigethez képest talán Kréta az, ami a legjobban igénybe veszi a kocsit. Ha a férjed meg még ért is hozzá, akkor biztosan nem lesz baj Meg azért a görögök sok mindent megértenek a kézzel-lábbal mutogatós módszerből is, ne izgulj
De pl. a féket nem árt kipróbálni.... Egyébként nem hiszem, hogy rossz állapotú autót hoznának, mert elég negatív reklám lenne és tudják, hogy mindenki ajánlja a másiknak azt a céget, ami már bejött egyszer.
Szia Adri!
Melyik kölcsönző volt az új autós?
Hát igen, a férjem csak annyit ért hozzá mint akármelyik pasi aki évtizedek óta vezet, bár szerintem ez a pasiknál valami genetikailag kódolt valami... , viszont nagyon precíz, időnként meg is őrjít vele, de van hogy hasznos...
Üdv Ági
Az attól függ, hogy Kréta melyik részén vagy. Krétán nagyok a távolságok és elég magasak a hegyek, így egyszerre bejárni képtelenség rövid idő alatt.
Keleten Knosszosz, Heraklion, Agiosz Nikolaosz, Spinalonga a valamikori leprasziget, Sitia, Vai, Kritsa.
Húúú, nem emlékszem pontosan, helyesebben egyáltalán nem emlékszem Zantén, Argassiban volt pont a szállásunk mellett (Apollon hotel) egy kölcsönzős, ott béreltünk autót, de tényleg vadi új volt... De hát ott teljesen más volt a dolog, bementünk pikk-pakk elintéztük és tök rendesek voltak, mert teli tankkal adták, pont akkor volt a benzin sztrájk, mi ebből nem érzékeltünk semmit, mondták, ha vhol találunk nyitva benzinkutat, akkor tankoljunk, de ha nem az sem baj. Először nem is értettük miért állnak a benzinkutaknál km-es sorok, csak akkor jöttünk rá, amikor tankolni akartunk és csak itthon láttuk a tv-ben az egész történést. És az üzemanyag elszámolásnál meg még kedvezményt is adtak. De ez egy kis helyi kölcsönzős volt.... Ja és mivel a szállásnál már fullosan betelt a parkoló, felajánlották, hogy estére nyugodtan beállhatunk hozzájuk és majd ők "vigyáznak"a kocsira, másnap reggel meg amint kinyitottak reggel 7-8 felé, mehetünk érte....
Remélem most is ilyen jó tapasztalataink lesznek a kölcsönzővel
Valcsinak teljesen igaza van, attól függ, hogy a sziget melyik részén van a szállásotok, mert nem érdemes egész nap az autóban ülni és végigrohanni mindenen, egy hét ehhez sajnos biztosan kevés a nagy távolságok miatt...
Általában mindenki azt tanácsolja, hogy nézzél ki egy oldalt/égtájat/részt, ami tetszik és azt járd be, aztán köv. évben pedig a sziget többi/másik részét. Mert úgyis lesz következő év
Nekem nyugaton kihagyhatatlan Falassarna, Elafonissi, Balos, keleten meg Xerocambos, Kato Zakros, Vai, Ithanos.... De még annyi-annyi minden van.... Ez ugye attól is függ, hogy inkább a történelmi vonatkozású dolgok érdekelnek vagy a táj szépségéből adódó látnivalók, esetleg ezek kombinációja.
De ha visszaolvasol, pár hónapja konkrét útiterveket írtunk, többek között én is, hogy a nyugati és a keleti oldalon miket tervezünk megnézni...
Verka ajánlott egy tök jó oldalt, itt a km-eket lehet kiszámolni, ill. hogy kb. mennyi idő az eljutás A pontból B pontba, Verka szerint elég megbízható, szóval szerintem próbáld ki:
Hát igen, párom apukája is állatira ügyes, olyan dolgokat szerel meg a kocsiban, amiről nem is tudtam, hogy létezik egyáltalán
De ez tényleg hasznos dolog, szóval csak "precízkedjenek"
Bár most már elvileg ha nagyon akarnám ki tudnám cserélni az aksit, meg megnézegetni a csatlakozásokat, meg egy-két alap dolgot, de alapesetben az autószerelést nem nekem találták ki
Hát Adri minden elismerésem... én ha nagyon akarnám meg tudnám mondani, mi az az aksi, de így kapásból... és kicserélni... az ki van zárva, ha én hozzányúlnék akkor max virágtartónak lenne jó utána.. bár nem vagyok egy műszaki analfabéta, redőnyt pl. tudok szerelni, de valószínűleg miután nincs jogsim, nekem az autó és az egyéb két és négykerekű járművek az valami misztikus dolog, pont mint az ősembernek!
Remélem a kölcsönző bejön nekünk is, már alig várjuk, ahogy közeledik az indulás mintha egyre lassabban telnének a napok. mikor ott leszünk meg majd rohannak..
Üdv: Ági