Egy szelep segíti (alul), a feltöltődött cső víztelenítését. Egy kisebb fújás is elegendő a felesleges (márpedig mindig felesleges a csőben lévő) víz eltávolításához.
Ha valaki ráérez a módszerre és szép nyugodtan lélegzik hamar természetesnek fogja érezni.
Igen,azt a "dolgot" már én is nézegettem,hogy mi lehet. Majd jövőhéten kiderül
Egyszer én is jártam úgy,amikor próbálkoztam,hogy belement a víz,meg is lepődtem rendesen,és nemigen volt lélekjelenlétem fújkodni. De hát ez én vagyok. A gyakorlottabbaknak biztosan nincs ilyen problémájuk.
Üdvözlet Mindenkinek!
Pargáról visszatérve azt tudom mondani, hogy aki még nem járt ott, de már mindent elolvasott a Fórumon róla, felejtse el...
... ha odaér szívja magába a tenger levegőjét, a görög napsugarat, feletkezzen bele a mediterrán létbe: legyen egy SAJÁT PARGÁJA.
Persze hasznos tanácsok kellenek, én is kértem. Visszagondolva semmiségek voltak, minden olyan könnyen megoldható. A családunk a Gardenben volt, amiről senki semmit nem tudott (és nem ott van, ahol az egyik térkép jelöli). A Garden a legutolsó ház a Valtosról felvezető úton. ám ezen kívül hibátlan volt. Egyszerű, semmi luxus. A szobánknak első használói voltunk, annyira új a új rész. egy robogóval azonban rövidíthető a táv. A kerékpárt csak a strandig ajánlom, onnan már minden út az égbe vezet.
Két hét tömény napsütés volt. Az utolsó napon az új csoport hozta magával a rossz időt, ez egy kicsit segítette a búcsút.
Hagytunk látnivalót a következő nyaralásra is.
Én ezzel nemis igazán értek egyet nekem nagyon sok hasznos infót adott ez a fórum tavaly
pl így tudtam a gyalogútról Anthousaba a forrásról,
és arról is, hogy van egy rövidebb gyalogút onnan a fel Ali Pasa várába,
itt olvastam előszőr Sivota-ról, Lychnos strandról az oda vezető erdei útról amikről lehet nemis tudok,
ha a fórumot nem olvasom végig előtte az elejétől.
És még sorolhatnám nagyon sok hasznos infót kaptam innen amiknek nagyon jó hasznát vettük
- Megnyugtatásul a képen, ami móló szerünek látszik - nem az.
Gyerekeknek úszópálya bólyákból kirakva (mint az uszodákban).
- franciska!
a hellasz.hu-n külön kell regisztrálni előbb, utána menni fog.
- pipa ügyben:
egy fontos! eleinte mindíg nyugodtan kell levegőt venni, hogy ne szívd be a vizet. Miután megszokod ezt az érzést már észre sem veszed a vizet, csak ha már sok és akkor kifújod egy erőteljes fújással.
A másik hogy jól rá kell harapni (a fogad azért ne törjön bele). Ez is csak megszokás. Amikor használod, rögzitsd a maszkhoz és állítsd be úgy, hogy amikor felfekszel a vízre a cső vége a vízből kiálljon.
Az sem mellékes, hogy ha pipát használsz nem fogsz kicsit nevetségesen lebarnulni az arcodon, mint kedves fórum társunk járt nem rég ...
A napsütés:
Tavaly az átlag hőfok 24-27 volt, amikor ott voltunk és 3 nap alatt hólyagosra égett a lábunk. Nekem 50-es naptejet kellett vennem.
Érzékeny bőrüek VIGYÁZAT!!!
Bocsi, ha zavarosan fogalmaztam! Arra gondoltam, hogy mindenki hagyjon helyet a felfedezésre. Nagyon jó, ha az ember megismeri az infók alapján a helyet, könnyebben tájékozódik.
Mi is a kisvonattal akartunk felmenni Ali Pasa várához, de a Garden mellől indult a gyalogút, így hát nekibátorodtunk..., mi az a 3500 méter!!! Hát az nagyon-nagyon sok, hegynek fel.
[/img]
Már a Tolo-s topicba is feltettem ezt a meglehetősen buta kérdést, de ide is beírnék, mivel érinti ezt is:
Tehát idén úgy alakul, hogy mégiscsak lesz talán lehetőség egy last minute útra, és Parga és Tolo között vacilálunk. Láttam többen is jártatok már mindkét helyen, s bár rendes fórumozóhoz illően végigolvastam már a vonatkozó részeket, megköszönném, ha aki járt már mindkét helyen, összehasonlítást írna. Tudom, szubjektív a dolog, dehát pont ez érdekelne (maga a település, strandok, hangulat, kirándulási lehetőségek etc.) Igazából mindkét helyre mennék, de most csak egyre lehet
Nagyon köszönöm, ha megteszitek!