Szó sincs vitáról, én voltam az a "bűnös", aki pusztán kíváncsiságból megkérdezte az Indexen Kerkyrától, hogy kérték-e, ebből dobaki topictárs olyan messzemenő következtetéseket vont le, ami ott egy hosszas kirohanásra késztette. Hogy a kérdés mögött miért látott olyan értelmet ami nem is szerepelt benne, az egy más kérdés.
Nos mivel meg lettem szólítva, ezért idézek a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának hivatalos honlapjából!
"Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy a macedoniai határokon megkövetelik az utas balesetbiztosítások meglétét. A szkopjei magyar nagykövetség javasolja, hogy az országba beutazók, illetve azon átutazók még elindulás előtt kössék meg biztosításukat."
Egyébként nem volt hosszas "kirohanás", csak egy rövid vélemény! Mi már találkoztunk olyanokkal akiktől kérték (tölünk még egyszer sem kérték), és mivel nem volt nekik 10 euro csúszópénz ellenében simán átutazhattak Macedonián.
Meri vagy nem meri? Kell bizti vagy nem kell bizti?
Az én témám majd a nemzetközi jogsi kell-nemkell lesz
De komolyra fordítva a szót: Gabrilosz megmondta a tutit: attól függetlenül hogy kell-e vagy sem a maci határon az utasbiztosítás; ezen télleg nem szabad spórolni :S
Komolyan nem értelek! Hol mondtam azt, hogy nem kell? Még csak azt sem kérdeztem, hogy kell-e!!! Tudom, hogy kell, és még ha nem kellene, akkor is kötnék, ahogy mindig is kötöttem.
Mindössze azt kérdeztem, _hogy kérték-e a határon_. Hogy ebből miért következtettél úgy ahogy, azt nem értem.
Sziasztok,
Tibibaba nekem is ez a véleményem. Tavaly itt olvastam, hogy valaki együtt adott mindent és mi is így tettünk. Nem kockáztattam, hogy szívóskodjanak, mert sok érdekes dolgot olvastam már róluk.
Ez egy tavaly kezdődött mizéria, előtte nem volt kötelező, én még sosem adtam oda, meg eddig nem is kérték. A másik kérdés, miből ismeri meg a határőr, hogy az éppen egy utasbiztosítási kötvény?? Megesett már, hogy lányos zavaromban a "grünkard" hallatán a környezetvédelmi zk-t adtam oda, az is megfelelt. Zöld is volt, "kártya" is, dátum is volt rajta... Miután tovább intett, akkor esett le, a biztosítós zöldkártya kellett volna neki, pedig olyat már biztosan látott. Utasbiztosítás meg ahány biztosító annyi fajta.
-törölt nick 12762 | #130423 | 2010-04-05 08:03:36 | Válasz a #130420. hsz-ra
Szerintem sem egy formátumúak ezek a kötvények Még a zöldkártya meg a nk. jogsi hagyján, mert az háromnyelvű, de biztosítás címszó alatt bármit villanthat nekik a magyar :S De ha már megkötöttem, azt adom oda nekik.
Sziasztok!
Autóval utazva Görögországba milyen papírokat, egyéb dolgokat kérhetnek a határokon?
Ezeken kívül kell még valami:
- Nemzetközi zöld kártya,
- Utasbiztosítás,
- Nemzetközi jogosítvány?
A nemzetközi jogosítvány elvárás?
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Autóval utazva Görögországba milyen papírokat, egyéb dolgokat kérhetnek a határokon?
- Nemzetközi zöld kártya,
- Utasbiztosítás,
- Nemzetközi jogosítvány?
A nemzetközi jogosítvány elvárás?
Határon kérhetnek:
1. Útlevél
2. Nemzetközi biztosítási zöldkártya (eddig mindig kellett)
3. Utasbiztosítás (nekünk még nem kérték, de nélküle nem indulunk el)
Sziasztok!
- Nemzetközi zöld kártya, - a kötelező felelősségbiztosításról
- Utasbiztosítás, - Betegség, baleset, poggyász...
- Nemzetközi jogosítvány? - nem kell
A nemzetközi jogosítvány elvárás? - nem
+ legalább 90 napig érvényes útlevél,
gk. forgalmi engedély,
ha nem saját gk., akkor meghatalmazás, kiviteli engedély,
poroltó (de ezt még soha nem kérték).