Köszönöm a linket!
Milyen tapasztalatok vannak az utakról a szigeten? Konkrétan az érdekelne, hogy mennyire lehet rajtuk biztonságosan közlekedni?
Nagyon jó minőségűek az utak. Kicsit csúszósnak mondanám. Úgy tudom, h márványport kevernek az aszfalthoz, de nem értek a technológiához. A szigetet körbekerülő út keleti oldala szerpentines, a nyugati nem. Theologos felé is nagyon jó út vezet és most már Kastróba is (nemrég még földúton lehetett megközelíteni). Szóval a városokba vezető út saját megítélésünk szerint jó minőségű. A sziget belsejébe vezető földutakra dzsip javasolot!!! A 3 thassosi nyaralásunk alkalmával béreltünk járműveket. Első 2 alkalommal roogókat, harmadjára autót a Seedy-nél (ha jól emlékszem) Sk. Potamiában. 200 eu. körül volt 7 napra minden biztosítással együtt.
Köszöntem a válaszokat!
Nagyon úgy néz ki, hogy 2hét Thassos lesz idén. Közületek volt, már valaki augusztus közepén Thassoson? Kicsit tartok attól, hogy hering buli lesz.... Autót csak max 3 napra fogunk bérelni, egy-két fakultatív, tehát a többi napot Skalaban, a helyi strandon töltenénk, és eléggé félünk attól, hogy "menekülni" kell majd a tömegtől....
Mi mindig augusztusban megyünk. 15-e után csökken a népsűrűség. A 2014-es tapasztalatunk szerint sok a román vendég a szigeten (és bolgár). Nincs tömegnyomor, de azért sokan vannak a frekventáltabb nyaralóhelyeken a szigeten. A skala poatmiai strand szép hosszú, találni fogtok olyan helyet, ahol kevesebben vannak. Sétáljatok végig a parton és akkor könnyedén fel tudjátok térképezni a helyi adottságokat.
Az autóbérlés mindenképpen jó ötlet, rengeteg látnivaló van a szigeten.
Jó készülődést.
Sziasztok! Itt vagyunk Thassoson ès a vèlemènyetekre lennèk kivàncsi. Elgondoltuk, h befizetunk a jeep-túràra, viszont az idegenvezető arról adott infót, hogy a vízesèsekhez nem visznek el, mivel a turistak csalodottak voltak az utobbi napokban, mivel nem volt elèg làtvànyos a vízesès, enek kovetkezteben, ahelyett egy hegyi faluba visznek el. A kiràndulàs, nem egy olcsó, 57/fő. A kèrdèsem, h aki màr ezen rèszt vett, milyen vèlemènyen van a kiràndulàsról, megèri?
Nem tudom milyen szervezéssel vagytok,de ha Ónódi Ági az idegen vezetőd akkor nyugodtan bízd rá magad .Mi kétszer voltunk vele felejthetetlen élmény volt számunkra!!
Sziasztok!
Mi tegnap érkeztünk...
Az első benyomások: Már a kontinensen is látszott a sziget észak-nyugati részén lévő, - több kilométer hosszú füst... egyértelműen látható volt, hogy komoly baj van... A szigetre való átkompoláskor a helyi tűzoltók egy része is velünk tartott néhány szerkocsival..
A buszon már, a helyi idegenvezetőnk - Ónodi Ági, jó néhány lehangoló hírrel fogadott minket... Sajnos a szigeten 5 hónapja nem esett egy csepp eső sem, így minden teljesen száraz, a pénteki vihar esőt nem hozott, viszont 4 helyen a villámcsapások felgyújtották a szigetet...
Tegnap este már legalább 6-8 repülő oltotta kötelékben a tüzet... Sajnos az éjszakai, rózsaszínre festett felhőkből egyértelmű: nem végeztek... Jelentős az eddigi anyagi kár, tavernák, lakóházak is leégtek a beszámoló szerint. Egyes utak jelenleg is le vannak zárva...
Amúgy a tenger finom meleg, bár tisztességes méteres körüliek a hullámok, a bátraknak jó... legalább is itt Skala Panagas-on... Aztán ma megkezdjük a felfedezőutakat... reméljük a szigetet azért néhány nap múlva teljesen körbe tudjuk járni...
Sziasztok! Júniusban 1 hét Parga,majd 1 hét Lefkada ezeken a helyeken már voltunk,augusztus közepe Thassos Apollonnal Pontiosba megyünk.Végigolvastam a fórumot.Saliarahoz Limenasból busszal vagy taxival el lehet jutni? Helyi buszhoz leszünk kötve.Ahogy néztem Limenastól 5 km. Skala Potamiasban a Carrefour mellett van a jó pékség?Pitás helyeknek láttam: Mama's,Klik,Aginoras,Grillicios ,Migio helyeket.Más pitás van?? Étteremnél a Magic Coastot írtátok többen,és a Captain,Flisvos éttermeket.Rönkös az étterem,vagy pitás? Néztem az Open Sea hiper-super dizájn bárt,ott lesz a szülinapom,évek óta Görögországban tartjuk.Köszönöm a válaszokat.
Szia Rep! A sokak általá favorizált és szeretett pékség a főút mellett van, elég jól látható helyen, ha Panagia felől mentek befelé a faluba, észre fogjátok venni. A Carefour-os pékség az új, de lehet, hogy az is jó.
Én még ajánlanám Neked a Koralli tavernát , illetve ha átmentek Panagiába, ott a Platános étteremben hatalmas adagokat adnak és nagyon finom minden.
Saliarára nem tudom megy-e helyi busz, nem hallottam még róla.
Ha lehet, nézzétek meg a piacot Prinosban (hétfőn vagy kedden van, már nem emlékszem), parkolni elég érdekes a tömeg miatt, de megoldható.
Szia Messina!
Végigmentem a kis sárga emberkével a neten a főúton Limenas irányából,Pontiost megtaláltam,a lejárót a part fele Carrefor,majd a zöld épületnél a Klik gyrost.Pékséget láttam az 1 eurós bolt,és a parfümös közt Thomas néven,vagy a Klikkel sréen,fel kell menni lépcsőkön bár az patisserie Antonio néven.A Mama's-t is láttam,és a parton az éttermeket.Akkor egyik se az a pékség amit mondasz? Mi Parga-Kefalónia-Lefkadahoz szoktunk hozzá,hát ez a Thassos igaz a Google kép októberi,inkább Stavroshoz hasonlítanám,este sok minden nem lehet....,sivár. Lehet,mellélőttem,mert Neos Marmaras lett volna a másik opció augusztusra.Hála a Parga-Lefkada bízom benne összejön júniusba.