Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 369 370 371 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Franciska49 | #141279 Üzenet | 2010-06-26 19:53:13 |
ujból szeretnék segitséget kérni.A fotoalbum alatt nekem a videoalbum az utolsó ablak, képküldö nincs.nem tudom mi lehet az oka. ha tud valaki adjon már tanácsot
  Theia | #141282 Üzenet | 2010-06-26 20:01:02 |
Ha nem vagy belépve a Hellászra,akkor nem jelenik meg a képküldés lehetősége.
Lépj be,és utána már ott kell lennie.
  Franciska49 | #141286 Üzenet | 2010-06-26 20:34:54 |
köszönöm a segitséget.Már rájöttem, ha csak a forumhoz vagyok beregisztrálva akkor nem müködik, ezért a hellász.hu is regisztrálnom kellett.
  Breki1 | #141289 Üzenet | 2010-06-26 20:51:50 |
Nem kell külön regisztrálni, csak be kell lépni a felhasználóneveddel.

Kicsit furán van megoldva
  Theia | #141290 Üzenet | 2010-06-26 20:53:23 |
Szívesen! icon_wink.gif
  Breki1 | #141291 Üzenet | 2010-06-26 20:53:26 | Válasz a #141271. hsz-ra Előzmény #141271
Szerintem az nem olyan vészes, főleg mivel odafelé a fákról szőlőt is lehet enni, visszafelé meg én hoztam forrásvizet inni.
  Breki1 | #141292 Üzenet | 2010-06-26 20:57:51 | Válasz a #141274. hsz-ra Előzmény #141274
Köszi a választ, jó lenne egyszer eljutni oda a filsorozatban amilyen tájakat mutatnak nagyon tetszik.

Esetleg ha vannak szép képeid akár jöhet privátban is.

És még egy kis off, ha valaki szeretne egy jó kis görög filmet (Görögbe fogadva) nézzen be a filmes topikba a részletekért.

http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=292&start=180
  Theia | #141294 Üzenet | 2010-06-26 21:06:55 |
Jaj,annyira imádom ezt a filmet ! Meg is van már régóta.
Nia Vardalost imádtam a Bazi nagy görög lagziban és a Bazi nagy görög életben is.... icon_biggrin.gif
  Adrikanemeth | #141295 Üzenet | 2010-06-26 21:21:06 |
Tudja valaki, hogy lehet-e valamelyik pargai boltban kimért görög joghurtot kapni???Tavaly Marmarason naponta vettünk, mert eszméletlenül finom és krémes volt. icon_smile.gif
  Szunyi | #141412 Üzenet | 2010-06-28 09:04:08 |
adrikanemeth írta:
Tudja valaki, hogy lehet-e valamelyik pargai boltban kimért görög joghurtot kapni???Tavaly Marmarason naponta vettünk, mert eszméletlenül finom és krémes volt. icon_smile.gif

Mi nem találtunk olyan helyet, ahol lehetne venni! Nincs piac. De nem is nagyon kerestük, tehát, lehet, hogy van valami kis bolt. De ez legyen a legkissebb gondotok! icon_smile.gif
  Mirza | #141467 Üzenet | 2010-06-28 16:02:55 | Válasz a #141144. hsz-ra Előzmény #141144
Bocsi, de most jutottam nethez.
A levego kb. 30 fokos, a viz 20-22. Tovabbi akban is jo ido varhato. Mikor jottok?
  Adrikanemeth | #141480 Üzenet | 2010-06-28 17:37:05 |
Szunyi írta:
adrikanemeth írta:
Tudja valaki, hogy lehet-e valamelyik pargai boltban kimért görög joghurtot kapni???Tavaly Marmarason naponta vettünk, mert eszméletlenül finom és krémes volt. icon_smile.gif

Mi nem találtunk olyan helyet, ahol lehetne venni! Nincs piac. De nem is nagyon kerestük, tehát, lehet, hogy van valami kis bolt. De ez legyen a legkissebb gondotok! icon_smile.gif


Szia!
Marmarason is boltban árulták, az apartmanunk melletti Super Marketben. És összehasonlítatlanul finomabb, mint a dobozos görög joghurt!!Amúgy meg úgy vagyunk vele, hogy kint nem Activiat, hanem fini görög joghurtot szeretünk enni, ezért érdekel még mindig, hogy tud-e valaki olyan boltocskát, ahol kimért joghurtot árulnak. Egyébként Szunyi, nekem igenis gond, mert 1 éve arra a krémes, sűrű állagra, utánozhatatlan ízre vágyunk a férjemmel, amit csak görög joghurt nyújthat!icon_smile.gif
  Breki1 | #141484 Üzenet | 2010-06-28 18:19:15 |
Ez azért van mert a magyar joghurtokból hiányzik a zsírtartalom, de hogy ne kelljen mindig egy évet várni íme a recept, hogy hogy lehet itthon hasonlót készíteni

"elkészítés
1.A tejet és a tejszínt egy nagy fazékba öntjük, és felforraljuk, közben kevergetjük, nehogy lekapjon, vagy kifusson.
2.Amikor kész, megvárjuk, míg langyosra hűl, úgy 30-40°C fokosra, és belekavarjuk a joghurtokat.
3.Lefedjük a lábast, majd 6-8 órára meleg, langyos helyen pihentetjük. Lehet dunsztolást is alkalmazni, de nem muszáj.
4.Amikor letelt az ideje, fogunk egy másik kellően nagy lábast, és belehelyezünk egy nagy gézkendőt. Ha túl ritka szövésű, akkor kettőt, akár hármat is egymásra tehetünk belőle. / Mi a gyógyszertárban vettünk fejkötöző gézkendőt, és abból szabtunk alkalmas méretűt, kb. 1mX1m-est./
5.Ebbe óvatosan beleöntjük a joghurtos tejet, és ügyesen összefogjuk a géz sarkait, majd az egészet, hogy ne csorogjon ki belőle a lé.
6.Összekötjük spárgával, vagy amit találunk othon, és felfüggesztjük úgy, hogy hagyjunk annyi helyet alatta, ha a lábas megtelne a kicsöpögő vízzel, abba ne érhessen bele. Nagyjából 3-4 óra alatt kicsöpög belőle a víz, de persze ezt meg fogjuk látni.
7.Ezután kiborítjuk a gézből egy tálba a kész joghurtot, és ha nagyon szemcsésnek ítéljük meg, akkor egy botmixer segítségével krémesítjük. Kb. 1,2 liter házi joghurtot kapunk így.
8.Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük."

Egyébként szerintem a rendőrséggel majdnem szembeni boltban érdemes rákérdezni,
illetve azon az útcán van még egy és ott van a legolcsóbb gyros-os is, ja és van aki mascarpone-val készíti el itthon.

http://alapanyagok.blogspot.com/2009/06/gorog-joghurt-hazilag.html
  Adrikanemeth | #141485 Üzenet | 2010-06-28 18:34:59 | Válasz a #141484. hsz-ra Előzmény #141484
Breki!
Puszi a receptért és az infoért! icon_biggrin.gif
A gyrosot és a boltot is meg fogjuk nézni!!!
Megnéztem a honlapot, amit írtál, egyszerűen fantasztikus! Ki fogom próbálni. icon_smile.gif
  Erki | #141526 Üzenet | 2010-06-28 21:46:02 |
Mit kell megkóstolni Pargán (gyros, souvlaki, musaka, tzaziki stb)??? Melyik illetve mi micsoda??? Köszi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 369 370 371 ... 745 746 747   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu