Kriszta, ha Makrigialoson akarsz megállni, akkor a Dias Apartman tulajdonosának (Jorgos, a felesége Éva) is van több apartmanháza... Három éve amikor lejárt az egy hetünk úgy döntöttünk maradunk, s azonnal tudott augusztusban adni szintén ennyi embernek szállást. Mi mindig nagy családdal mentünk, megyünk, kivéve most.
Hát a reptér és a tengerpart eleve jó messze van egymástól, úgyhogy ezt nehéz lesz összeegyeztetni. Legalábbis Athénban biztos, Szalonikiben még nem voltam.
Ha tengerpartra szeretnéd küldeni a nővéredet, akkor miért ragaszkodsz Athénhoz?
Csak Athénről tudok neked beszámolni. Először is: a reptérről mindenképp beljebb kell jönnötök. Ha tengerpartot akartok, akkor Athén külvárosai jöhetnek szóba (nézz meg egy Athén és környéke térképet). Onnan villamos/busz a belvárosba (ha be akartok menni). Ugyanakkor, ha tengerparti nyaralást akartok, nuku városnézéssel, kompozzatok át egy szigetre, vagy buszozzatok el egy környékbeli tengerparti nyaralóhelyre. Nem dobja meg annyira sokkal az útiköltséget.
Ezek tükrében csak te tudod eldönteni, neked milyen szállás jó (elhelyezkedés, kategória). Neten rákeresel, és lesz tengernyi.
Szalonikiről magáról nem sokat tudok, csak annyit, hogy onnan is remek busz (és talán vonat) járatok vannak nyaralóhelyekre.
Javallom a térképnézegetést, a reptértől egy max. 100 km-es buszozás szerintem beleférhet.
Egyébként, mivel úgy látom, neked is szűkös a költségvetésed, gondolkozz el egy buszos nyaraláson is. Hidd el, az út egy általános egészségi állapotú ember számára kibírható!
Jó keresgélést!
Szia Nyful!
Szaloniki környékén szerintem szebb (strandolós nyaralásra alkalmas) tengerpartok akadnak, buszjáratokkal elérhető távolságban, mint Athénnál. Elérhető nekem a 200 km is! Thessalinikitől délre ott az olymposzi "Riviéra", keletre meg a Chalkidiki ezer csodás partja. Athénnál nincsenek említésre méltó szépségű partok.
Előbb járj körül pár topikot, üdülőhelyeket és azt, hogy az adott két városból, hova juttok el könnyebben (olcsóbban, mert ugyebár az is számít), azután, ahogy Pontikos is írta, találsz szállást a neten ezrével.
Hát nem tudom... a repjegy kb. 27 000 Ft (gondolom Malév akciós jegyre gondoltál, ez kb. annyi) ha mondjuk egy hétre gondoltál, akkor kell 7napi szállás. Számoljunk egy extra olcsó, már-már irreális 30 €-s napi árral (szerintem nagy mázlival találhatsz esetleg ilyet), ez 7 éjszakára 55,650 Ft, ehhez add hozzá a 27 000 Ft-os repjegyet és máris 82,650 Ft-nál jársz...
Ha már ennyi pénzt rá tudsz szánni, akkor viszont szerintem ne Athén vagy Thesszaloniki köré menjetek, mert ott vagy a tengerparton leszel és akkor messze minden mástól, vagy a belvárosban, és akkor messze a tengertől, hanem nézzetek ki valami jó kis szigetet vagy tengerparti helyet valamelyik utazási irodánál. Már repülős utak is vannak ennyiért! (Elő- vagy utószezon, pláne last minute!) Pl. az Ibusz Alkudj és nyaralj akciója főszezonban is 85,000 Ft körül van, elő- vagy utószezonban meg még olcsóbb.
De ha még olcsóbban akarod kihozni, akkor tényleg hallgass Pontikosra és menjetek el valami buszos útra!
Attikán is van rengeteg csodás hely és Korinthosz fele is!!! Szalonikinél sem találsz közelebb igazi strandokat, mint Athénnál! Szalonikinél is sajnos olyan piszkos a tenger, hogy legalább 20-30 kilométert kell menned, hogy tiszta - egyáltalán hogy strandot találj!
Szalonikiben van 1-2 kisebb, nem igazán strand, amit a helyi igen szegény emberek "alakítottak+ ki maguknak, de se büfé, se WC... csak elég kétes "föveny".
Athénnál is ugyan ez a helyzet... a tenger nem igazán tiszta. Igaz Pireuszban van strand, az elég kulturáltnak néz ki, öltöző kabin, WC és büfé is van. Állítólag itt nem vészes a víz minősége.
Athénnál is kb. 20-30 km utazással találsz "klasszikus" strandokat, amelyeket már a görögök is szívesen látogatnak. Ezeknek a helyeknek viszont az a hátulütője, hogy olcsó szállást nehéz találni. És hát igen, a reptér Szalonikiben és Athénban is elég messze van a tengertől.
Viszont akkor már érdemes lenne Eviát is számításba venni. Szép hely, nincs túl messze Athéntól, a közlekedés is jó és ugye rengeteg helyre el lehet menni kirándulni.
De ha jól körülnézel az ajánlatok között, biztosan megtalálod a számodra minden szempontból a legmegfelelőbbet
Esetleg kérdezd meg ( persze burkoltan, ha meglepetést akarsz ), hogy a nővéred milyen helyre menne el legszívesebben nyaralni ( tengerpart vonzza jobban, avagy a szárazföld - bár ez elég egyértelmű - ) illetve hogyan közlekedne legszívesebben. Én pl. kocsival megyek a legszívesebben, semmi pénzért nem repülnék, mert azzal jónéhány élménytől fosztanám meg magam