Szia Odegnal Tibi !
Üdv itthon!
INFÓKAT KÉRÜNK !!!!!!!!!
Bármi jöhet,isszuk szavaidat....
Teljesen be vagyok már zsongva,pedig csak szeptemberben megyünk....
Miből állt ez a kirándulás,ki szervezte,hol kell jelentkezni?
És természetesen árakat és fotókat kérünk!
Valamint tenger-és levegőhőmérsékletet!
Köszi!
Szia !
Több hajó is indul oda naponta , mi a Hook Kapitány nevű hajóval mentünk .
A kirándulásunk ára 25€ felnött és 12,5€ gyermek .
Aki a nem szervezett kiránduláson vett részt , az semmi információt sem kapott . A mi idegenvezetőnk kb. 30percet beszélt a szigetek történelméről , jelenéről .
Sajnos a kék barlangoknál a borús idő miatt nem tudtunk fürdeni .
Paxos sziget fővárosa is érdekes , csodálatos a kikötője .
Üdv : Tibi
Adri!
El is várjuk majd a részletes jelentést!
Mi majd Korfura megyünk át fakultatívra, felmegyünk kisvonattal Ali pasa várához (8euró), meg szeretnék az Acheronhoz egy hajókirándulásra is elmenni (10 euró).
Ez a kikötőből indul,"magánúton" kerül ennyibe,az utazási iroda kb. 3-szoros áron kínálja.... Nem egészen ezt a programot,de akkor is....
A többi meg majd kiderül.... Talán befigyel majd egy Jón-tengeri hajóút is,ha "occsóér" lesz.... Jó lenne nagyon....
Igen,én is azt a tanácsot kaptam itt,hogy érdemes a kikötőben érdeklődni a hajós utak iránt,mert sokkal olcsóbb,mint ha "szervezettre" mentek,és tuti, hogy hangulatosabb is......
Betti
Sziasztok !
Most érkeztünk vissza Pargáról . Fantasztikus volt .
A Garden apartmant mindenkinek tudom ajánlani . Jól felszerelt , tiszta , tágas .
Ha mentek akkor a Zagoria nevű kirándulást ki ne hagyjátok , szuper . Meg lehet nézni a Valtos kanyont is , amit a Guiness rekordok könyvében is szerepel . A kirándulás ára 42€ , gyerekeknek pedig 21€ .
Ha bármilyen kérdésetek van , akkor nyugodtan írjatok .
Üdv : Tibi
Rettentően várjuk a pargai nyaralást! Ha hazaérkezünk majd beszámolok a kinti helyzetről, apartmanról, árakról, strandról, kirándulásokról! Szerencsénkre már volt, aki írt árakat, de igazából minden ott derül majd ki.
Mi is szívesen mennénk szeptemberben, de mivel pedagógus vagyok, így marad a nyár közepe. Ami egyfelől jó, hisz ott tudjuk ünnepelni a házassági évfordulónkat, másfelől pedig fele áron tudnánk menni szeptemberben...
A fakultatív kirándulások közül mi Paxos-Antipaxos-ra mennénk, de ha más, és olcsóbb is lesz, lehet, hogy arra is befizetünk. Többen írták, hogy érdemes a kikötőben egyezkedni a kirándulásokról, no majd meglátjuk, ki mennyiért ígéri a hajókirándulásokat.
Adri!
Irigyellek,hogy Nektek már csak 3 hét,és láthatjátok Pargát,nekünk még jóval odébb van.
De akkor már elviselhetőbb lesz a meleg és nem lesz annyi ember-nekem ezek voltak a fontos szempontok,ezért döntöttünk szeptember mellett.
Csatlakozom Brekihez és KÉÉÉPEKET szeretnénk majd látni,ha hazajöttök.
Breki,sajnos nekem a lebegéssel van a bajom,ez az amit nem tudok megtenni,mert érzem azt a hogyismondjam -"bizonytalanságérzetet",és bepánikolok ...
Még akkor is,ha félméteres a víz,nem merem....
Ez van,én ilyen problémás csaj vagyok.....
Erre tudnék vmit írni, de nem akarok annyira offolni.
Najó röviden mégis, gondolom nem mered a fejed a víz alá rakni.
Namost lelki dolgokon kívül amit itt nem részleteznék jó megoldás lenne
pl a Valtos elején belemész a vízbe derékig beleülsz és felveszel egy úszószemüveget és berakod a fejed a teljesen átlátszó vízbe miközben ugye ülsz, és bármikor kiemelheted, ha ez már megy simán ráfekszel a vízre és csak lebegsz és ha így belerakod a fejed nem fogsz elmerülni és látod egy méterre az alját.
Ezt nehéz most így leírni, de tavaly így tanítottam meg egy félőst, mondjuk a végén már bevallom türelmetlen voltam.
Hidd el megéri, tudom nem könnyű, de szembenézel vele és legyőződ egy csodálatos világ fog feltárulni előtted.
A festményekkel kapcsolatban szerintem nyugodtam berakhatod a Hydra-s topikba is látom van Nafplio-s is.
Pargaról van egy ismert festmény, ami történelmi inkább
Szia Adri!
Ez nem Parga,hanem Hydra szigete.
Hydráról kerestem képeket a gugliban és ráakadtam erre az oldalra:
https://zografosart.com/
Én németül beszélek,úgyhogy nem értem az oldalt,de egy festő galériájáról lehet szó.... Amerikai oldalról van szó,ahogy látom,Észak-Karolina(NC)
Nagyon sok szép képet találtam,lehet,valaki szerint giccses meg minden,de nekem nagyon hangulatosak.
Sőt,ha az oldalon ráklikkelsz a képekre,akkor bejön nagyobb méretűben és el is mentheted,pl. háttérképnek.
Biztos lehet kapni képeket Pargán is,de én is szept. megyek életemben először oda,majd kiderül...
Na de ne OFF-oljunk,mert kapunk a fejünkre. Ez itt a Parga topik...
Szia Theia!
Nagyon figyelmetlen vagyok, bocsi, csak annyira megörültem mikor megláttam a képet, igen látom, hogy Nektek még több, mint 2 hónap. Nekünk 3 hét van hátra, de már nem bírok magammal!
Szia Adri!
Ez nem Parga,hanem Hydra szigete.
Hydráról kerestem képeket a gugliban és ráakadtam erre az oldalra:
https://zografosart.com/
Én németül beszélek,úgyhogy nem értem az oldalt,de egy festő galériájáról lehet szó.... Amerikai oldalról van szó,ahogy látom,Észak-Karolina(NC)
Nagyon sok szép képet találtam,lehet,valaki szerint giccses meg minden,de nekem nagyon hangulatosak.
Sőt,ha az oldalon ráklikkelsz a képekre,akkor bejön nagyobb méretűben és el is mentheted,pl. háttérképnek.
Biztos lehet kapni képeket Pargán is,de én is szept. megyek életemben először oda,majd kiderül...
Na de ne OFF-oljunk,mert kapunk a fejünkre. Ez itt a Parga topik...
Hol találtad ezt a festményt????Esetleg Pargán lehetett venni hasonlókat az utcán???Mert mi 3 éve Litochoroban vettünk egy festményt, azóta is mindenki azt dicséri.
Breki!
Engem nem lehet megtanítani úszni,mert nagyon parázok egy gyermekkori rossz élmény miatt (majdnem megfulladtam).... Ennyi.....
Amúgy találtam egy érdekes oldalt,egy kép,nekem nagyon tetszik: PÖLÖ
Tudom,hogy ez nem ide való....