Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 371 372 373 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Andras555 | #173752 Üzenet | 2011-08-21 21:00:51 | Válasz a #173744. hsz-ra
Sziasztok!

Akkor elkezdem az elején:

Márciusba foglaltunk a Zeus Travel-nél Tolo-ba a Polydor apartaman-ba egy 2 szobás+nappali-s apartmant 4 személyre.
Majd az utazás előtt kb.:1 héttel felhívtak, hogy a Polydor tulajdonosa több szobát adott ki mint amennyi lenne neki ezért átraknak minket a Demos apartman-ba ami úgy szint 2szóba+nappali.
Biztosra menve felhívtam őket másnap, hogy megkérdezzem, hogy tényleg úgy van, erre Ők azt mondták, hogy igen ezért nyugodtan indultunk Tolo-ba.

A busz indulási idő pénteken reggel 6:25 és 6:45 közé volt téve (Grand tours) de a busz késet kb.:7:30-ra érkezett meg.
Majd bepakolás és indulás Szeged-re ott 30 perc szünet míg tőlünk átszáltak és hozzánk is jöttek mások a buszra, tovább haladva Kecskemétre ott 3 utast vettünk fel és menet Tolo felé!
A határokon nem volt gond a busz Kb.:3 óránként meg ált. A busz kb.: 24-25 óra alatt ért ki Tolo-ba!
Reggel várni kellet, hogy elfoglaljuk a szálásunkat mert olyan korán voltunk ott, hogy a szobákat még nem tudták kitakarítani.
Elfoglalva a szálásunk lepődtünk meg, hogy a 2szobás+nappali az csak egy háló szoba 2 külön ággyal összetolva és egy nappali amibe 2 külön ágy van összetolva és ott van a konyha is.
Ez nekünk nagyon nem volt jó és egyből hívtuk Ágit elmondtuk neki a problémánkat és mondta, hogy megpróbál intézkedni de addig pakoljunk be oda.
Az idő végig nagyon jó volt este kb.:29-32°c nappal néha elérte a 39-41°c-ot.
Szúnyog egyik este volt 1db és másnap reggel kint a teraszon volt 2db de nem volt olyan invázió mint ahogy itt bevolt harangozva!
Nem használtuk a szúnyog riasztót!
Este felé Ági mondta, hogy jelezte a problémánkat a Zeus travel felé de nem vették fel a telefont és nem válaszoltak addig az e-mail-ra sem (haza indulásunkig nem is válaszoltak)
De beszélt a Grand tours-al és fejenként 9000ft-ért kapunk 2db 2személyes apartmant. Mi természetesen belementünk. Ez a probléma is megoldódott!

Most már lehet nyaralni!

Vasárnapra befizettük a Hydra és Spetses hajó útra a hajókázás kicsit hosszú volt de az ottani látványok nagyon szépek voltak nagyon megérte!
Spetses-en indulás előtt még pancsoltunk is a tengerbe sajna ott kavicsos volt a part de szép!

Hétfőn béreltünk motorcsónakot (10euró/óra) 10:00-tól 13:00-ig és megkerültük vele a kis szigetet amin a kápolna van (Koronisi) majd kikötöttünk és felmásztunk a kápolnához, szép volt nagyon. Innen tovább haladva megkerültük a nagy szigetet (Romvi) majd az öböl résznél ahol a (Daskalio) van kikötöttünk pancsolni és búvárkodni. Ebbe az időszakba nagyon sok méhecske volt a Daskalio szigetnél. Ez is nagyon megérte.

Kedden meg a BBQ-ra fizettünk be, reggel indultunk egy kb:30 személyes hajóval egy nagy kavicsos parton kikötöttünk pancsolni lehetet a hajóról ugrálni a kapitány és a másodkapitány közbe elkészítette nekünk a souvlakit, ott a tengerbe nem sok élő világ volt de a part szép volt a souvlaki elfogyasztását borral kísértük le de lehet üdítőt is választani majd dinnyét szolgáltak fel, kis pihi után tovább hajóztunk a Daskalio szigetre ahol az előző nap a bérelt motorcsónakkal voltunk bezzeg most nem voltak méhek! Itt jót lehet búvárkodni mert sok csiga, kagyló van lent a mélybe! Aki nem szeret búvárkodni az nézze meg a dombtetőn lévő kis kápolnát. A kulcs az egyik kő alatt van (mi nem találtuk meg) Itt a parton van egy jó pár tengeri süni is.

Szerdán Athén-t néztük meg a busz nagyon szép volt és kényelmes az út kibírható.
Ági folyamatosan beszélt hozzánk sok hasznos infót mondott!
(Tovább nem írom mert ezt látni kell!)

Csütörtök szabad programunk lett, reggel befizettem a lég kondit (6 euró/nap)mert nagyon meleg volt előtte lévő napokba és nem nagyon tudtunk aludni a melegtől, majdnem egésznap strandoltunk (14:30 után nagyon meleg van ezt az időt csak a hüvős szobába lehet kibírni)

Pénteken helyi busszal (1,6euró/fő) átmentünk Napflion-ba 14:50-es busszal ott körbe néztünk majd megmásztuk a Palamidi erödőt mi úgy számoltuk hogy 909 lépcső van a fent lévő kapuig. Belépő 4euró fent kell fizetni. Vizet vigyetek magatokkal! Mindenki mondta, hogy sportcipőbe vágjunk neki de mi papucsba mentünk és úgy is jó volt.
Az erödőn belül is sok lépcső van. Lefelé nagyon gyorsan lent voltunk.
Majd, hogy felfrissítsük magunkat lementünk a strandra nagyon nagy kavicsok vannak és nagyon hullámzik de kellemes volt a víz.
Este 23:15-kor hajóval jöttünk vissza amit előtte Ági-nál fizettünk be 5 euró/fő.
Szép és jó volt minden!

Szombaton indulás haza. Reggel 9-kor szoba elhagy lapakol az utazási irodába.
Majd szembesül, hogy a busz ottani idő szerint este 18:00-kor indul Budapestre.
A busz késése azért volt mert Szegeden kaptak egy defektet majd Belgrádba is kaptak egy defektet ott várniuk kellet mert az előttük haladó busz vissza fordul és vitt nekik kereket.
A busz 32 óra alatt ért le. A sofőrök lefürödtek és indulunk is haza. Sajnos a strandolást nem mertük bevállalni mert necces a zuhanyzás átöltözés a parton. A homokos parton Tolo elejébe van egy zuhany de nem vállaltuk be inkább sétáltunk stb.
A buszunk Budapesti idő szerint 17:00-kor elindult haza felé a sofőrök felváltva pihentek
kb:3 óránként megálltunk a határokon minden gyors volt kivétel a Szerb-Magyar határon mert itt 1,1 órát álltunk, Kecskemétre beugrottunk és kiraktunk 3 embert majd irány Budapest Hősök Tere kb:16:00-ra megérkeztünk hurrá 23 óra utazás!

Mindent egybevéve nagyon jól éreztük magunkat szép volt minden, sok helyen ettünk minden helyen finom volt amit ettünk!
Sünt nem láttunk Tolo partján.
És ezúttal szeretnénk megköszönni még egyszer Áginak és Mellindának a munkájukat és türelmüket felénk!

De egyvalami biztos, hogy szerintünk Sarti szebb mint Tolo!
Bár tudjuk, hogy mindkettőnek megvan a maga szépsége!
Elmondhatjuk, hogy ezt is láttuk de mi biztos, hogy nem leszünk (Tolo fanok)
Remélem ezzel a résszel nem bántottunk meg senkit!

Előre láthatólag jövőre itthon maradunk utána ha minden jól megy akkor Török országba nézünk el repülővel!
Szerintem többet busszal sehová!

Ha bárkinek lenne kérdése szívesen válaszolunk!
Üdv.:András
  Messinia | #173753 Üzenet | 2011-08-21 21:24:24 | Válasz a #173743. hsz-ra Előzmény #173743
Szia Melus,
írtam amott is, már beértem, már itt vagyok a közeledben. icon_smile.gif))

Ja, azt az átalakulást gondoltad...kerestem már egy görögös-köcsögös képet:))) (Amúgy is mániákus görög váza megszállott vagyok, mindig hozok haza párat, imádom őket. icon_smile.gif

Na gyorsan visszaolvasok, miről maradtam le, elolvasom Andrásét is, jó hosszan ecsetelte a nyaralást úgy látom.
Holnap estefelé benézek.
Jó éjt!
  Messinia | #173755 Üzenet | 2011-08-21 21:34:20 | Válasz a #173752. hsz-ra Előzmény #173752
Szia András!
Jó kis programotok volt végig, ezek szerint Toloban nem sok időt töltöttetek. icon_biggrin.gif
Akkor tulajdonképpen a Zeus-Diassal nem vagytok túlságosan megelégedve, ha jól olvastam, mondjuk mi nem velük megyünk.
Hát kicsit elbizonytalanitottál, mert mi pont Sarti és Tolo között vaciláltunk, mondjuk nálunk két dolog döntött Tolo mellett, az egyik, hogy még szeptemberben is végig jó idő van ott, hiszen elég délen van, a másik meg hogy rengeteg a kulturális-művészeti-történelmi látnivaló arra. Viszont ugye nincs túl közel...icon_smile.gif)
Érdekes pedig mindenki azt mondja, hogy a déli rész össze sem hasonlitható az északi résszel.
Lehet ilyet kérdezni, hogy melyiknél van görögös feeling?

Lányok gyertek és védjétek meg Tolot, aki már volt, és az én lelkiismeretemet is tessék megnyugtatni! icon_smile.gif)
Jó éjt Mindenkinek!
  Messinia | #173757 Üzenet | 2011-08-21 21:41:21 |
Most azért utánaolvastam, csak a saját megnyugtatásom miatt, és jól emlékeztem, hogy Sarti nagyon el van magyarosodva - bocsi az offért, csak ha már összehasonlitás, akkor muszáj leirnom. icon_smile.gif)
Én görögösre vágyom (nem arra hogy minden második magyar legyen körülöttem) és azt hiszem ezt Toloban meg fogom találni. icon_smile.gif
  Messinia | #173761 Üzenet | 2011-08-21 21:56:02 |
Most azért utánaolvastam, csak a saját megnyugtatásom miatt, és jól emlékeztem, hogy Sarti nagyon el van magyarosodva - bocsi az offért, csak ha már összehasonlitás, akkor muszáj leirnom. icon_smile.gif)
Én görögösre vágyom (nem arra hogy minden második magyar legyen körülöttem) és azt hiszem ezt Toloban meg fogom találni. icon_smile.gif
  Messinia | #173763 Üzenet | 2011-08-21 21:59:15 |
Közben csak nézegettem még fényképeket, találtam egy fotóalbumot itt, amit még nem láttam, és hát....engem maximálisan meggyőzött Tolo minden szempontból. És persze Nafplion...hát az valami gyönyörű kis város lehet. icon_smile.gif
Egy valamiről nem találok képeket, hogy Tolonak milyen a főutcája - úgy tudom van neki ilyen - üzletekkel tavernákkal...kiváncsi lennék rá, ha van valakinek ilyen képe, nagyon megnézném. De ha elmesélitek az is jó. icon_smile.gif
Na megyek holnap korán kelek.
Jól elbeszélgettem itt magamban. icon_smile.gif)
  Melus16 | #173781 Üzenet | 2011-08-22 08:16:00 | Válasz a #173763. hsz-ra Előzmény #173763
Olvasgatjuk azért az eszme futtatásodat Toloról.
Nekem nincsenek nagy elvárásaim a településsel szemben, tudom, hogy nem a világ legszebb helye. A varázsa a fekvésében rejlik, ebben pedig különleges. Mivel közel fekszik millió látnivalóhoz, nagyon jó kiindulópont lesz. És, ami a legjobb tovább tart a nyár, mint az északi részeken, és talán a víz is melegebb icon_cool.gif
  Andras555 | #173785 Üzenet | 2011-08-22 08:42:53 | Válasz a #173755. hsz-ra Előzmény #173755
Szia Messinia!

Szerintem Tolot bejártuk az elejétől a végéig.
Alul végig a tenger part van ami a város résznél kb.10m a tenger és a házak közti rész az éttermeknél még ennyi sincs.
Tolo elejébe a homokos strand elején van nagy hely de a város központtól távol van.
A felső részén elég magasan van nehéz oda felkaptatni gyalog de onnan a kilátás szép de ott azon a részen sok elhagyott apartman van ami csak félig készült el, olyan szellem város rész de ilyet találni lent a parton is.
A főutca egyirányú bal és jobb oldalt kocsik állnak középen meg épp, hogy elfér egy busz. A motorosok oda-vissza mennek nem érdekli őket az, hogy egyirányú figyelni kell.
Igen sok kajálós rész van a főutcán de a parton is van. Sok üzlet is található de majdnem mindegyikbe ugyan azt lehet venni csak az ár különbözik.

Jut eszembe erről, hogy Athénba amikor jössz le az Akropolisz-ról a Dhion. Areopagitou-n a Plaka felé akkor ezen az utcán nem érdemes hütő mágnest venni mert 2 és 2,5euró körül van de ha lefelé menet a muzeum után (majd Ági megmutatja, hogy hol van) az utáni utcán menjetek be (Makryohianni) és ott van egy kis bolt egy öreg bácsival és mindenféle hűtő mágnes van nála és csak 50cent/db de ha kiadsz 4euró-t akkor 10db-ot választhatsz!

Mi 2 éve voltunk Sartin szeptemberbe a víz jó volt de az idő esős volt de jól éreztük magunkat.
Tolon biztos jobb idő van szeptemberbe.

Még valami Nafplion-nál szebb és görögösebb Hydra és Spetses! Oda érdemes elnézni ha Toloba jársz!!!
  Breki1 | #173798 Üzenet | 2011-08-22 10:39:58 | Válasz a #173763. hsz-ra Előzmény #173763
A főutca

Elég hosszú ezért ez csak egy rész, és este teljesen más akkor szinte lépni se lehet

Itt találsz még több képet is róla.

https://travel.webshots.com/album/559030168bhqMGz?start=0

Másik, Sarti össze se hasonlítható Tolóval őszintén szólva nem is értem azokat akiknek az a magyar tömegnyomor tetszik ami Sarti-n van

Tiszta Siófoki feeling tengerparttal, de ezt már korábban leírtam
oda eszembe nem jutna visszamenni Toló környékén pedig kapásból tudnék egy heti elfoglaltságot és megnézni valót.

Szerintem a környék is fantasztikus, Hydráról Nafplio-ról nemis beszélve
ami inkább Velencei stílusban épült, de szintén gyönyörű !

Jól döntöttél ha Görög feelinget akarsz, Sarti sajnos már nem az, remélem Tolo még igen.
  Melus16 | #173806 Üzenet | 2011-08-22 11:49:52 | Válasz a #173798. hsz-ra Előzmény #173798
Szia Breki!

Köszi a linket, nagyon jól jött most a várakozás utolsó napjaiban.
Valamiért tényleg kevés fotó készül a városkáról, sok újdonságot találtam benne. ( mármint nekem újdonság, mert még nem jártam arra )
  Melus16 | #173807 Üzenet | 2011-08-22 11:58:14 |
Messinia!

Ezt a videot ismered?
Végig halad a főutcán.
[youtube]<iframe width="640" height="510" src="https://www.youtube.com/embed/APQKMRuKxh4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[youtube][/youtube]
  Melus16 | #173827 Üzenet | 2011-08-22 14:37:07 |
Nem lett tökéletes, icon_rolleyes.gif csak akkor látszik, ha be vagytok jelentkezve icon_exclaim.gif
  Rózsavirág | #173829 Üzenet | 2011-08-22 14:59:09 | Válasz a #173752. hsz-ra Előzmény #173752
Szia Andras!
Sartin autóval csak egyszer voltam, tévedésből. A "narancspart" gyönyörü, de azonkivül látnivaló nincs. Toloba többször voltam, bár nem vagyok "fan".
Epidaurosban nem voltatok?Napflionból busszal el lehet menni, megnézni a szinházat, muzeumot...stb.
  Rudiandi67 | #173934 Üzenet | 2011-08-23 18:42:36 |
nézegessetek egy kis előrejelzést

http://www.meteoprog.hu/hu/weather/Nafplion/11_15/

fázni nem fogunk
  Messinia | #173940 Üzenet | 2011-08-23 20:20:47 |
Sziasztok!
Köszönöm a videot, meg a képeket, úgy gondolom jól választottam. icon_smile.gif Azért itt tényleg nem érződik - még a képeken sem - a magyaros "siófokos" hatás, szerintem imádni fogom Tolot.
Nem tűntem el, csak ezer papirmunkám van, hétvégén jobban leszek.
Valóban kevés kép van a főutcáról, bárhol is keresem, de igy ezt látva igazi görög az egész városka, a szűk kis utcácskákkal, olyan kis mediterrán. icon_smile.gif
Jajj de várom már, a munka után jól fog esni minden ami görög. icon_smile.gif)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 371 372 373 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu