Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 371 372 373 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Kvalcsi | #193316 Üzenet | 2012-08-09 13:26:56 |
Szia Gubuc!
Talán még emlékszel rám, Tunéziába együtt utaztunk pár éve. (A reptérre beszéltük meg a randinkat, mivel akkor repültetek először)
Gondolom béreltek kocsit és így könnyen bejárhatjátok a szigetet. A busszal való közlekedés nagyon nehézkes a szigeten, így legalább 2-3 napra érdemes autót bérelni.
Itt találsz részletes leírást a sziget látnivalóiról, stb.
http://www.hellasz.hu/leirasok/5/id/118/zakinthosz

Nagyon jó nyaralást és szép időt kívánok Nektek.
Üdv. a kedves férjednek is!
  Sancho.dl | #193317 Üzenet | 2012-08-09 13:27:40 | Válasz a #193219. hsz-ra Előzmény #193219
Szia Vivien!

Drága az ásványvíz? 9 litert kapsz 1.5 EUR-ért icon_smile.gif Bár nekünk Navaggio felé az egyik faluban 2 EUR-t kértek a fél litykós ásványvízért, ugyanis hosszú idő után az volt az egyetlen település és amikor mentem a kis bolt felé az eladó egy szó nélkül vette elő a vizet icon_smile.gif Nagyon jól tudta a kis huncut, hogy az utazók kiszáradnak út közben mert nem sejtik hogy nem lesz semmilyen település ahol vizet lehetne venni icon_smile.gif Mivel már múmia szerűvé aszalódtunk a melegben és a víz hiánytól megvettem icon_smile.gif Na az drága volt icon_smile.gif Amúgy 30-80 cent körül van a fél literes ásványvíz a hűtőből icon_smile.gif

De ahogy írtad is már közeleg az idő, úgy is meglátod icon_smile.gif
  Sancho.dl | #193318 Üzenet | 2012-08-09 13:30:24 | Válasz a #193226. hsz-ra Előzmény #193226
Szia Fazika!

A felsoroltak közül egyik sincs és valóban nélkülözhetetlen. Mondjuk a sörös dobozt ki lehet nyitni, de a mazsola bornak bizony dugója vagyon icon_smile.gif
Mi vittünk itthonról konzervet amit ahogy volt haza is hoztuk, mert nem volt nyitónk és nem tudtuk felbontani icon_smile.gif Késsel nem akartam nekiesni, mert nem volt baleset biztosításom ... icon_biggrin.gif
Egyébként kinn sem drága a kaja a szupermarketekben...
  Sancho.dl | #193321 Üzenet | 2012-08-09 13:38:40 | Válasz a #193238. hsz-ra Előzmény #193238
Szia Gubuc!

Nagyon szívesen icon_smile.gif A wc papír egész Göröghonban tabu, mivel a Görögországi csatorna rendszer nagyon fejletlen. Kis vékony csövek vannak a szennyvíz elvezetésére, és ezek átmérője nem bírja el a papírt. Sokan így is beledobják és nem győznek csodálkozni hogy ami input az output is a wc-ből... pedig elmondják midnenhol és a wc-ben is szokott lenni vagy egy kis tábla felirattal, vagy egy matrica kis rajzzal, ahol a wc mutogat, hogy papírt ne parakalo icon_smile.gif Az apartmanban nincs internet, de a mellette lévő Blue Waves étteremben ingyen wi-fi van. Ami lehet hogy azt jelenti, hogy azért egy üdítőt meg kell inni, de elvileg a BW-eseknek ingyen van. Én nem tudom, mert hiába vittem ki a tabletemet, a buszon kívül elő sem vettem icon_smile.gif
A medence a szomszédos hotelé, de ugyanúgy működik mint máshol, fogyasztás ellenében lehet használni. Egyébként ahogy elnéztem majdnem mindenhova be lehetne menni, mert a kutya nem kérdezi, hogy ott laksz-e? Nagyon sok hotelnak van medencéje és azokat az utcáról is el lehet érni, ott van a bár is a medence mellett közvetlenül. Mi is beballagtunk ne egy hotel udvarára. Egyébként fürödni nem fürödtünk medencében, mert mindig a tengerre mentünk icon_smile.gif
A 220 V-ot szerintem lérdezzétek meg a sofőröktől, bár én láttam amikor egy srác a telefonját töltötte...
  Sancho.dl | #193324 Üzenet | 2012-08-09 13:46:06 | Válasz a #193293. hsz-ra Előzmény #193293
Szia feca!

Örülök, hogy segíthettem és ha valami van kérdezz bátran icon_smile.gif Nekünk is volt, hogy állta az autó, mert fürcsizni voltunk. A végén egy picit előbb is vittem vissza, pedig még kialkudtam egy kis pótidőt is icon_smile.gif Éjszaka nem kocsikáztunk, kivéve a hazautat a Navaggio-tól, de ott szokás szerint eltévedtünk, így lett estére nyúlós a hazaút icon_biggrin.gif
A Mythos oké, de a koktélokat meg kell nézni, mert van ahol 2-3 EUR, de olyan is van ahol 6-8 EUR egy koktél. Én az Amigosban ittam egy Morrison koktélt és tök jó látvány volt amikor egy nagy poháron narancs karika és dinnye szelet mellett egy kis napernyő és egy csillagszóró volt icon_smile.gif Szerintem többen azt hitték valamit ünneplünk, ahogy szikrázva hozták az italomat icon_smile.gif
Több olyan hely is van ahova visszatérne az ember icon_smile.gif Gerakas beach, Navaggio, Maratonisi stb icon_smile.gif

Majd várjuk a beszámolót és a képeket icon_smile.gif
  Feca84 | #193329 Üzenet | 2012-08-09 14:26:27 | Válasz a #193324. hsz-ra Előzmény #193324
Jah, igen a képek is meglesznek!

Mellesleg megjegyezném hogy nem nagyon tudok olyan szituációt hogy egy üveges sört ne tudjak kibontani, ha igény van rá tudok adni javaslatokat... icon_razz.gif
  AniFeri | #193352 Üzenet | 2012-08-09 17:00:49 | Re:
feca84 írta:
Sikerült a legjobb képet kiválasztanom icon_biggrin.gif
Ebből aztán ha felismersz....icon_biggrin.gif
Rakok másikat...

Köszi szépen, szerintem megismerjük majd egymást.
A kép mindenesetre jobb ötlet volt, mintha leírtad volna. icon_smile.gif
  Gubuc | #193362 Üzenet | 2012-08-09 19:01:05 | Válasz a #193316. hsz-ra Előzmény #193316
Szia Valcsi!
Hát már hogyne emlékeznék Rátok! icon_biggrin.gif Épp valamelyik este emlegettünk a párommal, amikor elkezdtük nézegetni a görögországi utazásokat. Olyan hirtelen kötöttünk itt ki (mármint Zakyntoson) hogy semmilyen "kutatómunkát" nem tudtam végezni a szigetről. Most próbálom összeszedni a fórumtársak segítségével. Mindenképpen szeretnénk autót bérelni legalább 3 napra. Jó, azért én azt hiszem Kefalóniát is meg fogom látogatni egy szervezett program keretében, ha sikerül. Tudod az a Corelli kapitány.... icon_biggrin.gif
Na és ti voltatok ebben az évben valamerre?
  Gubuc | #193363 Üzenet | 2012-08-09 19:16:35 | Válasz a #193321. hsz-ra Előzmény #193321
Szia Sancho!
Arra gondoltam én kis naiv, hogy mióta nem jártunk Görögországban (7 éve) valamit fejlődött a dolog. Hátha már az újabb építésű szállodákban vagy apartmanokban a csöveket is vastagabbra cserélték... talán az mindenkinek jobb lenne!
Közben felhívtuk az utazási irodát az internet miatt, és ők meg azt mondták, hogy a recepciónál van igyenes wifi, a szobákban alapból nincsen, de ha elég közel van a recepcióhoz akkor talán. Szóval igy most nem tudom mi a helyzet.
A medence csak érdekelt, hogy hogy is van. Ezek szerint bemész a szálloda területére, kérsz a bárban egy üdítőt aztán csobbansz? Érdekes.

icon_smile.gif Üdv Gubuc
  Kvalcsi | #193365 Üzenet | 2012-08-09 19:25:13 | Válasz a #193362. hsz-ra Előzmény #193362
Szia Gubuc!
Örülök, hogy még mindig emlékeztek ránk, mi sem felejtettünk el Benneteket, pedig csak az oda és visszaút volt közös.
Zkynthoson tényleg ajánlatos kocsit bérelni, mert borzasztó a busz közlekedés. Arra azért számítsatok, hogy autóval egy párszor eltévedtek majd, ha az egész szigetet bejárjátok. Gondolom nem sokat változott a helyzet 2006-óta, mi akkor nyaraltunk ott Tsilivitől északra kb. 2 km-re a Tragakiban lévő Amboula beachen a Lukas apartmanban.
Sajnos én friss infókkal nem tudok segíteni, de amennyiben elolvasod az élménybeszámolóm amit annak idején Zakynthosról írtam és megnézed a "Fotóalbumban" képeimet, biztosan találsz olyan információt benne ami jól jöhet Nektek. Kefalónia nagyon szép, nekem jobban tetszett mint Zakynthos, de ez ugye ízlés kérdése. Mi is átmentünk fakultatív kirándulás keretében, erről is találsz infót az élménybeszámolómban.
Amit elküldtem linket Zante leírásáról azt olvastad? Érdemes, mert az útikönyvekben nagyon kevés infó van erről a szigetről.
Írj, akár privát üzenetben is!
Sok puszi Nektek! icon_biggrin.gif
  Vivien64 | #193370 Üzenet | 2012-08-09 20:01:24 | Válasz a #193317. hsz-ra Előzmény #193317
Szia Sancho! icon_smile.gif Jobb lesz ha felkészülünk egyfajta kiképző tábori életre icon_biggrin.gif
Mondják,hogy nagyon garázdálkodnak a Görögök, főleg,hogy most az unióból is valószínű kizárják őket... icon_sad.gif ezek a dolgok sajnos a turistákon csapódnak le....remélem nem lesz nagy gond!! icon_smile.gif
  Vivien64 | #193375 Üzenet | 2012-08-09 20:27:00 | Válasz a #193287. hsz-ra Előzmény #193287
Szia Zsana! icon_smile.gif Dehogy baj, maradjunk akkor ezen az oldalon és akkor nem veszítjük el egymást icon_wink.gif Sztem mi 1 buszon fogunk menni icon_biggrin.gif
Ha küldesz egy emailcímet akkor tudunk képet küldeni egymásról és akkor megismerjük egymást icon_wink.gif Mit szólsz?? Akkor viszünk itthonról egy szivacsot meg mosogatót stb...1 törcsit adnak ugye?-mintha azt olvastam volna valahol,hogy személyenként 1 db...Érdekes mi is 4-jére megyünk Görögbe icon_wink.gif Megnéztem az Ibéria Apartmant nagyon szép a mienkhez képest, mi az Annába megyünk, nem nagy szám de aludni jó lesz icon_smile.gif
Ennek is örültem,hogy kaptam helyet méág Júki elején az utolsó szobák voltak icon_confused.gif sokan utaznak ezek szerint,hogy ilyen kevés a hely...hányan jöttök?-mi 3-an icon_razz.gif ....puszi icon_wink.gif
  Vivien64 | #193377 Üzenet | 2012-08-09 20:32:03 |
Sancho! Még egy véleményedre lennék kiváncsi...ha elmegyünk autókázni és megéhezünk, vannak útközben megbízható kajáldák? Mi a véleményed?
Vigyünk magunkkal? Nem szeretnék valami vírust bekapni icon_confused.gif
Most mutatta este a Tv,hogy tűz van az Athoson , veszélybe van az egyik kolostor icon_sad.gif Szió
  Sancho.dl | #193395 Üzenet | 2012-08-10 07:03:54 | Válasz a #193329. hsz-ra Előzmény #193329
Szia feca!

Nos egyik évben egy Fate nevű fiatalemberrel késsel, villával és még ki tudja mivel nyitottunk ki egy üveg Mavrodaphne-t icon_smile.gif Tele volt üvegszilánkokkal, de hát kit érdekelt egy ilyen kis apróság? Főleg miután a nagy melegben bepusziltuk és igen csak vidámak lettünk icon_biggrin.gif
  Sancho.dl | #193396 Üzenet | 2012-08-10 07:09:38 | Válasz a #193363. hsz-ra Előzmény #193363
Szia Gubuc!

Sajnos nem. A vezetékek a földhöz közel húzódnak, olyan is van ahol a föld felett. Nem tudják az egész hálózatot kicserélni, így marad a kukába dobálózás. Mondjuk én alapból mindig megmosakszom itthon is, így kinn sem jelent akadályt, hogy azonnal ugrom a zuhany alá és megmosakszom. Így nincs gondom a papírral...

Nos a recepciónál nincs net, sőt a hotelban sincs. Csak az étteremben.

Igen valóban az a helyzet, hogy bemész a hotel udvarára és ott nyugodtan csobbanhatsz. Az ingyen van, a napágyért kell fizetni, illetve fogyasztani. A parton a Caretta Caretta étterem melletti hotel medencéjéhez is oda lehet menni, csak akkor kell venni valamit ha napágyat is használsz. Egyébként a legtöbb hotel udvar nyitott a tenger felé icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 371 372 373 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu