Én nem látok a jövőbe, így számokat nem tudok írni.
De mivel Észak-Görögországba van ajánlat bőven, nem aggódnék a helyükben last minute kérdésében - persze azt sem tudja senki, hogy alakul bármi is.
Ha meg miskolci indulás, akkor az ismerősök bandukoljanak be miskolci irodákba, katalógusok a kézbe, és szűkítsék a kört, úgy talán könnyebb tervezni.
Ezt ,hogy mennyi lesz a last minute nem lehet tudni, még megsaccolni se nagyon, mert ez elég változó. Az iroda lefoglalja előre a szállást és a buszt, tehát ha az egy adott időpontban üres, az neki veszteség, ezért is adja ki olcsón. Általában annál olcsóbb egy las minute minél közelebb van az indulási dátum. Van olyan, hogy ma lefoglalod holnap után meg már mész is. Pl. volt aki tavaly 2 főre 20.000ft-ért ment ki egy hétre Lefkadára. (nem főszezonban)
köszi maciG,ilyen "számokra" gondoltam,nyilván nem várom,hogy előre láss a jövőbe,csak akinek van "múltból" last minute-s tapasztalata az jobban tud okoskodni...
hiába bandukolnánk be miskolci irodákba,ugysem mondanak semmit felelősséggel...
Ez igaz, mert még valszeg ők sem tudják előre, de azt meg tudják mondani, hogy van-e lehetőség Miskolcon felszállni, vagy ha nincs milyen transzfer van, mert last minute-ben is ugyanazokat az utakat adják el amit akár most is megvásárolhatsz normál áron
Ez igaz, mert még valszeg ők sem tudják előre, de azt meg tudják mondani, hogy van-e lehetőség Miskolcon felszállni, vagy ha nincs milyen transzfer van, mert last minute-ben is ugyanazokat az utakat adják el amit akár most is megvásárolhatsz normál áron
Igen, erre gondoltam bandukolás-ügyileg... mert ha aztán kiderül, hogy netán alig-alig van út Miskolcról Paraliára, akkor neccesebb last minute-re várni.
Igazából szeptemberi árat még nem látni csak katalógus áron,szerintem várjanak mert az Ibusz is rakja sorba fel a Last Minute utat,aztán pedig biztos hogy lesz szeptemberbe neki üres apartmanja,amit 2 héttel előtte már akciósan jó áron lehet befizetni.Én csak onnan látom hogy most is az üres apartmanokat akciózza jó áron.Szeptember meg utó szezon biztos lesz!
Szervusztok!
Új vagyok itt, egy hét múlva utazunk az Aeolussal Sidariba autóbusszal. Utazott valaki mostanában velük? Ha igen, kérem írjátok meg a tapasztalatotokat. Ma kaptuk meg az infot az utazással kapcsolatban. Azt írják, hogy a poggyász súlya a kézipoggyásszal együtt max. 20kg lehet. Ami ez felett van, arra kilogrammonként 1500Ft/5 euró-t kell fizetni. Mennyire veszik ezt komolyan? Hogy ellenőrzik? Visznek mérleget?
A felszállás sem központi helyen van, ami más utazási irodáknál (Budapesten a Hősök tere), hanem a XX. kerületben, Pesterzsébeten. Nem lesz egyszerű oda sem eljutni.
Habár mi repülős úton utaztunk velük és nem most,2006-ban de korrektek voltak.A többi kérdésedre sajnos nem tudom a választ de nem gondolnám,hogy mérleggel a busz mellett áll valaki és egyesével méri a csomagokat.Az szerintem már ránézésre is látszik egy csomagon,hogy túl haladja-e a limitet.Mi régebben voltunk busszal Görögo.-ban de a kutya nem nézte,hogy mekkora kézi poggyászt viszek,a repülős utaknál már komolyabban foglalkoznak ezzel,ott lemérik de néhány kiló plusz miatt nem kell fizetni,a miénk is nehezebb volt de nem szóltak.Ha nagyon aggódsz-e miatt mérd le magad,majd ezután állj a mérlegre a csomaggal együtt,mi is így csináltuk repülős útnál de a buszosnál nem fognak belekötni,a lényeg,hogy férjen el a lábadnál,vagy az ülés alatt a csomag.Jó nyaralást.
Mi pár éve utaztunk az Aeolussal (busszal),nem mérték le a bőröndök súlyát,szerintem most sem fogják,ellenben rémálom volt oda-vissza az utazás Mi azóta nagy ívben kerüljük őket,hiába ők a legolcsóbbak.Remélem Nektek semmi problémátok nem lesz velük Arra készüljetek fel,hogy a sofőrök nem hajlandók magyarul megszólalni,tehát a pihenők hosszát ki kell következtetni (vagy tudni kell szlovákul).
Szívből kívánok jó utat,szép nyaralást!
Napfény
Miranda | #187933 | 2012-06-18 17:44:39 | Válasz a #187635. hsz-ra
Szia Ladybird!
Az Aeolus-sal még nem utaztam, de eddigi utazásaim során sehol sem mérték le a csomagokat.
Most is csak annyit mondtak, hogy fejenként 1 nagy bőrönd lehet, plusz a kézipoggyász. Szerintem erre figyelj oda, ne a súlyra.
Szia Ladybird!
Kolléganőmék tavaly pont az Aelous-szal voltak, és emlékszem, hogy rendesen be is tartotta a súlyhatárt, direkt úgy pakolt, onnan meg irta az emailt, hogy egy csomó dolgot még elvihetett volna, mert senki nem foglalkozott a méricskéléssel.
Ezek szerint az utasoknak már ez a szabályozás is elég ahhoz, hogy mindenki betartsa, és beférjenek a csomagok a buszba.
Anno nem volt súlyhatár, és szerintem is egy kis fenyítés ez az utasoknak.
Amúgy ha belegondoltok nem hülyeség, mert van aki zsugor vizeket, meg söröket pakolt be, az óriási bőröndjei mellé. Azt hogy a többiek hová pakolnak az nem igazán érdekelte.
Mi láttunk a határnál olyan buszt, ami csak szellőzni tudta kinyitni az ajtót, mert embermagasságig csomagok voltak az ajtóban
Én sem tudok szlovákul, de mindig tudtuk, hogy mennyi az annyi.
Megálláskor a sofőr bemondja az állásidőt, ami általában DVACCATY MINUT-20 perc, egyszer pedig TRICCATY-MINUT-30 PERC.
( fonetikus leírásban) Mi lehet ebben a bonyolult?
Nálunk a bonyolultságot az adta,hogy nem mikrofonba mondták a pihenőidőt,hanem csak úgy elől,amit mi hátul szinte csak foszlányokban hallottunk De persze kívánom,hogy mindenkinek jó útja legyen az Aeolussal
Mondhatjuk, hogy nekünk jó utunk volt velük ( kétszer ), mert legalább nem hurcoltak át a félországon. A felszállóhelyre el kellett jutni, és jöttek is értünk, de így is gyorsabban hazaértünk. Szerintem a hazaúton az országon belüli buszozás már igazi kínszenvedés. Másoknak meg az a könnyebb, hogy helyben felszállhatnak, meg le.
Sok múlik azon is ki, hol lakik És azért itt is él, a valamit, valamiért...
Mi eddig kizárólag csak a Granddal utaztunk, és maximálisan meg voltunk elégedve, soha nem volt semmi probléma, sem súlyhatár, se semmi, és ráadásul nekik elég sok felszállóhelyük/gyűjtőjáratuk van az országban.
Az út velük is hosszú volt, de le a kalappal a sofőrök előtt, volt néhány utas (jellemezni sem tudnám őket, mert csúnyákat irnék), akikhez bizony kellett a birkatürelem.