Szia!
Mi most is ibuszos buszos úttal vagyunk kinn Sartin. Tavaly is velük jöttünk busszal, a kisebb - más utaztatóknál is szokásos - problémákkal együtt is minden rendben van velük.
Sajnos nincs időm visszaolvasni a fórumokat, és sürgős lenne a kérdésem
Aki már utazott IBUSZ buszos utazással, leírná a véleményét, tapasztalatát?
Én eddig csak a Dias-szal és az Apollonnal voltam buszos szervezésben, viszont holnap az Ibusznál foglalnánk le az utat Sartiba, ehhez kérném a tapasztalataitokat
Most olvasom, hogy Ti IBUSZ-szal vagytok kint.
Tudnál írni véleményt, tapasztalatot?
Én eddig csak a Dias-szal és az Apollonnal voltam buszos szervezésben, viszont holnap az Ibusznál foglalnánk le az utat Sartiba, ehhez kérném a tanácsot.
Ugyanúgy dél körül szokott indulni, mint a többi?
Helyileg honnan?
Az útvonal azonos?
Kb mennyi idő alatt értetek ki, és mennyi időközönként álltatok meg?
(ezt a dohányos barátosném miatt kérdezem )
Szia!
Mi Debrecenben szálltunk fel a gyűjtőjáratra és Kecskeméten szálltunk a Sartiba menő nagybuszra. Folyamatosan együtt haladtunk az Apollonos busszal, ezért úgy gondolom, hogy egyszerre van az indulás. 3-4 óránként álltunk meg azokon a szokásos, kulturáltabb illemhellyel rendelkező helyeken, ahol a Görögországba tartó kirándulóbuszok szoktak. Utaztunk már több irodával és a tapasztalatok alapján -ha csak nincs nagy árkülönbség - én ezután az IBUSZ-t választom.
Én azt vallom:sosem éri meg befizetni a fakultatív kirándulásokra,kivéve ha senkinek nincs jogsija
A hajós utakat is olcsóbban megkapod a kikötőkben+ha nem úgy alakul az idő nem mész el ,mint a befizetett utaknál....
A fakultatív kirándulások véleményem szerint drágák, de jogosítvány és nyelvtudás híján nem nagyon van más választás.
Mi a Sithon körútra fizettünk be, és elmondhatom, hogy megérte. Körbe buszoztuk a félszigetet észak felé indulva, és délről értünk vissza Sartira. Voltunk Nikitiben a mézüzemben, ahol volt lehetőség kóstolásra, ami sokat segített abban, hogy milyen mézet vigyek haza.Neos Marmarason piacoztunk - lehet venni kimérős mazsolabort -, itt volt idő egy kis nézelődésre, sétára a kikötőben és megenni egy girost.
Ezután felmentünk Panthenonasba, ami egy kis hegyi falu, ahol megőrizték a XIX. századi épületeket. Innen jól ráláttunk a Teknősbéke szigetre. Rengeteg fügefa és bokor van a faluban és épp most érik a gyümölcs!
Aztán Porto Carrasban bort kóstoltunk egy palackozóüzemben, ami nagyon szép helyen, egy fenyőerdőben van, és igencsak előkelő az egész létesítmény.
Ezután megálltunk még a Süket-öbölben és a félsziget legdélebbi csücskén, ahonnam nagyon szép a kilátás.
Aztán Toroni, Sykia és a Halott város érintésével visszaértünk Sartiba kb. 5 óra körül, így még volt idő egyet mártózni a tengerben.
Az egész út során nagyon sok infót kaptunk arról a helyről, ahol éppen jártunk.
Nekem tetszett ez a kirándulás, és mondom mégegyszer, hogy mérlegelés kérdése, de nekünk a mi adottságainkal - nincs jogsi és hiányos a nyelvtudásunk - megérte.
Ui.: 29 fokos ma a tenger
Tegnap nézegettem Grandtours honlapját és láttam, hogy kiírták az utolsó turnus(K) lemondását Görögországba, és Spanyolorszába. Nagyon sajnálom mert tavaly velük voltunk Tossa de mare-on és az utolsó turnusuk a monacoi kirándulással fenomenális volt. Hajszál híján velük mennénk görögbe de nekünk a helyi felszállásunk körbe vitt volna Magyarországon. Így az Apollonnal megyünk. Igazi utolsó turnus fan vagyok már és nem feltétlen az anyagiak miatt.
Mi idén a Travel Lines-al voltunk és eddig messze ők voltak a legjobbak számunkra:-)
A sofőrök közvetlenek,barátságosak,beszédesek,humorosak és persze rutinosak(mint minden ilyen buszt vezető sofőr).
Az irodában dolgozók is nagyon készségesek és segítőkészek voltak mindenben.Megoldottak mindent szinte!
Nem rég értünk haza Asprovaltáról. A Dias Zeus Travel által értékesített studiót vettünk ki 10 éjszakára egyéni utazással. Hát szörnyű volt! Ezt az utazási irodát nem ajánlom senkinek! Februárban lefoglaltam a szállást ahol részletesen leleveleztem a Palotai Viktória nevű hölgyeménnyel (mellesleg ő volt aztán a kitelepített idegenvezető is itt), hogy a 4 fős szobában két 2,5 éves kisgyerekkel fogunk menni, akik a saját utazóágyukban fognak aludni, amit viszünk magunkkal. Persze rendben, meg minden.... Amikor odamentünk, megkaptuk a szobát amiben 2 db fél franciaágy méretű ágy volt és az ágy körül kb. 40-50cm-re a fal. Felhívtam és kérdeztem hová tegyem a gyerekágyakat, sose aludtak rendes ágyon a gyerekek, leesnek róla?!?! Gondolhatjátok 16 óra utazás után a 2 kisgyerekkel... Kevés türelem és megértés volt bennem... Jött a tulaj és az egyik ágyat felállította a fal mellé, a matracot rádobta a másik ágyra és mondta hogy aludjunk így! Mondom, ez hülye... Szépen megkértem hogy menjen ki. Átmentem Stavrosba és megkerestem a Dias Zeus Travel tulaját, igazgatóját (ha valaki nem tudná ő ott található meg) mivel ez a csodálatos Viktória fakultatív kiránduláson volt. Mondtam neki hogy nem ezt kértem, és így ezt a szobát nem is fogadom el, nem költözök be. Vagy kiviteti az egyik ágyat, vagy ad másik szobát amiben elférünk, vagy bérelek egy másik szállást saját költségen, ő meg ad nekem egy jegyzőkönyvet arról hogy nem vettem át a szobát mert panasszal éltem, mivel nem ezt foglaltam. Ezt e-mailekkel is alá tudom támasztani. A többit meg otthon a fogyasztóvédelemmel elrendezzük.... Finoman mondva lesz@rta, de a fogyasztóvédelem hallatán megváltozott. Azt mondta hogy az nem az ő szállása, az egy szerb utazási iroda szállása, ő csak közvetíti, nem tud mit csinálni. A végén szerb utazási iroda cserélte ki a szobánkat egy másikra ahol elfértek a gyerekágyak, délután 6 körül. Délelőtt 11-től ment ez, a gyerekek meg a kocsiban... Nagyon kiakadtam rájuk! Na így kell elhinni amit foglaláskor leegyeztetsz a hölgyeménnyel, meg így kell a fizető vendégekkel bánni a Dias Zeusnál...