Merjetek belevágni, Korfuban nem fogtok csalódni.. Olyan rossz csak nem lesz a Zeus , ha kint vagytok mindent saját szervezésben megoldani akkor nem érhet meglepetés....
Ha így lesz, és ezt választja a párom ( sikerült rábíznom a döntést, kis telepátiát azért próbálok alkalmazni, meg némi reklámot " tudod, ha átúszunk a Canal d'amour-on akkor együtt öregszünk meg ) akkor ha nem gond, kérdeznék majd. Szeretem itt összeszedni az ottani ésszerű programhoz az információkat, és kizárólag a fórumozóknak hiszek, az utazási irodáknak ritkán, vagy nem. Ez alól talán az Ibusz kivétel, velük mindig maximálisan meg voltunk elégedve...de ott sem vettük soha igénybe az idegenvezetést és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Az autóbérlés lesz majd akkor ismét kérdés, hol érdemes....meg mi a kihagyhatatlan Korfun...nem vagyunk a parton napozós fajta, de mivel egy kiskorú ( 16 éves ) is jön velünk azért a víz mindenképpen szerepet kap...
Szép utat kívánok, szép élményeket, és ahogy olvasom, Titeket
már nem sok meglepetés érhet. Hazaérés után várnám a költségeket:
Mennyi a benzin, a komp, és az autópálya díj, kérlek majd
írd fel, hogy egy irányba, vagy oda-vissza, honnan kompolsz, stb.
Mi július elején indulunk...
Ui.: jártatok Sidarin a Kapitány étteremben?
Milyen? -hozzánk közel lenne...
A legtöbb kérdésedre most is tudok válaszolni.. Az út oda vissza komp díjakkal együtt kb 100.000ft körüli összegre jön ki, ez függhet az autó fogyasztásától...lehet több, de kevesebb is.... Kompozni Igoumenitsából Lefkimibe fogunk , mert oda gyorsabban átér a komp, és kb 20-25 euróval olcsóbb is mintha Kerkyrába a fővárosba mennénk.. Sidarin a kapitány étteremben még nem jártunk, igazából nem is megyünk be soha ilyen helyekre. Kis görög tavernákat preferáljuk eldugott kis falvakban a hegyek között.. vagy messze a városok zajától.. Csak olyan helyekre érdemes bemenni ahova a helyiek is járnak, ott igazán érdemes étkezni
Köszönöm szépen, már bele is lapoztam jó múltkor, akkor ha Korfu mellett dönt(ünk), mindenképpen kötelező olvasmánnyá teszem, és felkészülök! Elöljáróban még annyit hadd kérdezzek, hogy van e a szigeten valamilyen kis "állatkert" ( Askos Stone Park ) mint Zakynthoson? Borzasztó nagy állatbolond vagyok
Kígyókkal az erdőkben sziklás helyeken találkozhatók.. Az angol temetőben meg él kb 50 görög teknőc... kecske birka .. ilyenek vannak csak.. Ha esetleg elmentek Paxi Antipaxi hajókirándulásra, akkor talán láttok szabadon élő fókákat , kb ennyi..
Miheler | #201023 | 2013-04-13 09:27:39 | Probald meg a Grandtourst
Mi mikor buszos vagy egyenileg is mentunk a szallast a Grandtourstol foglaltuk vagy veluk utaztunk....kb 5-6 szor mentunk mar veluk ...mi meg voltunk veluk elegedve ..
miheler, ha nekem írtad a Grand Tours-t (bár nem tudom ) akkor sajnos mi vagyunk azok, akik velük sehova. Ez nem az a topic, nem is akarok offolni, éppen ezért csak annyit, hogy kiírták a személyes adatainkat az apartman falára(név, cím, telefon épp csak a bugyiméretem nem stb...a mai napig nem értem amikor az utastársaknak csak a nevét tették ki a buszos összeszedős bulihoz ) és az akkor 12 éves fiamat a busz emeletére osztották be, engem meg a földszintre, 21 órás buszútra, egyszerre foglaltunk, egy néven, nem dícsértem meg őket, maradjunk annyiban , tehát soha többet Grand Tours...
Kepkypa, a fóka már nekem abszolút húzóerő, még a kígyó is az lenne, de ezt most inkább a páromnak nem említem, azt hiszem felejthetném el Korfut , de a teknősöket szereti, a temető meg mellékes körülmény, mert nem egy vidám hely, de majd jól nem mondom meg neki, hogy hol vannak a tekik .
Sosem sikerült a caretta caretta bulin kívül Zakynthoson látnunk tengeri élőlényeket sem (nem a tányéron, és az apró halakra gondolok) pedig Sartiban még delfint is reméltem látni, remény maradt
Az Angol temető Korfun egy kötelező látnivaló!!! Ne úgy képzeld el , ez egy csodás kert tele orchideákkal növényekkel, jó vannak sírok is, de inkább történelmi értéke van... A tekik ott csoszognak a lábad előtt. Szóval látni kell. Aki már volt ott tudja miről beszélek..
Sajnalom...nekunk meg nagyobb bajunk veluk nem volt utazas szempontjabol..igaz mi majndem mindig tobben mentu 10-16 fo ...es a szallasok is eddig rendben voltak.
Egyszer volt veluk ..az az nem konkretan a ceggel hanem a kihejezet utaskiserovel ...Zakyntoson betortek tesomek apartmanjaba ..mikor ok bent aludta...befujhattak valami altato szerrel...es a kihejezet kepviselo csajszi nem akarta elhinni nekunk ...allitotta h biztos elhagytak a parton a dolgaikat...hiaba alitotta 10 ember h este meg fotoztunk a fenykepezo geppel....es tegyen legalabb egy feljelentest...eleg hangos veszekedesel ertuk el h legalabb a rendorsegre elmenjenek...na mindegy ...bocs az offert