Én már kitaláltam valamit ezekre a fránya halakra
Viszek egy térdig érő zoknit felhúzom, na akkor nem tudom mit lépnek??
Majd eszik meg harapdálják a textilt
Tanácsokat szeretnék kérni tőletek
Barátnőmmel aug 28.-án megyünk Zakynthos-ra egy hétre, Argassi-ba a Krinas Studióban leszünk.
Nem tervezünk fakultatívra "benevezni", inkább szeretnénk magunk felfedezni a szigetet, viszont szeretnék tanácsokat kérni;
- Argassiban melyik a legjobb és legmegbízhatóbb autókölcsönző és mennyibe kerül egy nap?
- mennyibe kerül a benzin?
- munkahelyen egy kolléga Porto Vromi-t tanácsolta ha hajózni szeretnénk és megnézni a Blue Cave-et és a Navaggio-t. Tényleg ez a legjobb? Mennyibe kerül per fő egy ilyen hajóút?
- úgy tervezzük, h 120.000 ft-ot váltunk át Euróra, ez véleményetek szerint elég lesz egy hétre?
Sziasztok! Új vagyok a fórumon.
Először is kellemes utazást és csodálatos hetet a mostani indulóknak!
Mi 25.-én megyünk barátnőmmel Laganasba, a Georgina apartmanba.
Rengeteget olvastam már, hasznos beszámolókat, véleményeket, ezeket szeretném megköszönni!
Továbbá van egy-két kérdésem:
..robogóval járnánk be a szigetet, a navaggio-öbölöt a nap melyik szakában érdemes megközelíteni felülről?
..van egy 15 eurós hajóskirándulás, mely magába foglalja kék-barlangogat és az öblöt. Megéri? Vagy inkább külön-külön?
..Georgina apartmanról, felszereltségéről (főleg konyha), klímáról, wifiről tud valaki egy helyzetjelentést adni?
..Laganas főutcáján a szórakozóhelyekre érdemes betévedni? Belépőárak vannak?
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Előre is köszönöm a válaszokat!
gergogergo:
-benzin: https://www.nagyutazas.hu/magyar/uzemanyagarak/
-120 000-nek elégnek kell lenni, bár ez teljesen egyéntől függ és persze pénztárcától. Pl mi viszünk pár fagyasztott kaját és hasonlókat, ezzel is megspórolva több ezer forintot.[/u]
Roland1, köszi. Tervezünk kaját vinni mi is, úgyh bízom benne, h a 120e ft elég lesz. 3 napra tervezünk autót bérelni, annyi idő alatt bejárni a szigetet, quad-ot is kipróbálnánk egy napra, ennyi lenne a nagyobb kiadás.
én még ezt találtam, ami képek alapján nagyon vonzónak tűnik csak itt nincs kiírva az ár, de feltételezem hasonló ára lehet ennek is;
http://www.cruisemar.com/
A Navaggio-s kérdésedre a válasz engem is érdekelne
Kedves Gergő és Roland!
Tipp: az öböl 12 óra után a legszebb, akkor süt be a nap! A sziget túloldalán található Blue Caves-Kék Barlagokhoz pedig délelőtt érdemes ellátogatni!
gergogergo!
Mi is Porto Vromiból mentünk a Navaggiohoz, csak épp a hajó nem kötött ki! Úgyhogy ha befizettek, mindenképp kérdezetek rá hogy ki fog-e kötni a hajó! Amúgy 15 euro volt per fő. De amúgy megálltunk egy csodálatos öbölbe fürdeni, hasonló volt mint a Navaggio,,, gyönyörű szép volt az is
Azt szeretném kérdezni hogy Skinaribol vagy Porto Vromiból induljunk hajókirándulásra vagy teljesen mindegy??? Azt olvasom hogy írtátok a 15 eurot. Ha a kettőt egybe tudjuk le, gondolom drágább. Vagy a Kék-barlangokhoz érdemesebb felmenni Skinariba, mert onnan közelebb van??
Vivien, készülődtök már??? Lassan-lassan elérkezik a mi időnk is...
Láttad milyen jó időnk lesz???
A kérdésedre válaszolva, most kaptunk egy leírást 3 napos autóútról, az elég jónak tűnik. Úgyhogy mi is úgy vágunk neki az útnak, hogy előtte feltérképeztük (szó szerint) a látnivalókat és annak alapján: egy nap nyugatnak indulunk, egy nap keletnek, a harmadik napon meg ami kimaradt.
Jó készülődést!!
az én véleményem, hogy érdemesebb is és olcsóbb is egyben letudni a 2-t.
Ennek az ára szinte mindenhol hasonló, ami lényeg, hogy minél messzebbről mész annál többet látsz hajóról. Ki mit szeret.
Mi Alikanasból (ott is laktunk) mentünk 15EUR-ért a Golden Dolphinnal (Skinariból ez tán 12EUR - pedig jóval közelebb van), és közben láthattuk kedvenceinket a vízről, Xygia strandjait és kénes forrásait, Makris Gialost, Agios Nikolaost, majd Kék barlangokat és pár kevésbé ismert különlegességet a Navagioig, ami ott van a képeim közt is
De befizethetsz hasonlóra Alykesből, Tsiliviből, vagy Zante townból is.
Talán Vromi túl közel van ilyen aspektusból, bár olvastam olyan írást,
miszerint onnan, a nap utolsó hajójának idején (5 óra körül) már alig páran vannak csak Navagion ... az is komoly szempont lehet.