..én is ezt a véleményt osztom, hogy a krétaiak sem saját maguk ellenségei, hisz tudva lévő, hogy a görögök bevétele igen nagy arányban a turizmusból származik, így erre ajánlott nekik odafigyelni..kiélezett helyzeten én a repterek, benzinkutak üzemeltetésének felfüggesztését értem..de amíg ez nem áll fenn, mi sem hiszem, h változtatnánk az uticélunkon..mennyi költőpénzt ajánlott magunkkal vinni?
Blancelor várjuk a képeket, amiket ígértél! ..és az élménybeszámolót!!
Mi június 25-július 2-ig voltunk kinn. Az élménybeszámolót elkezdtem, de van egy augusztus 1. napjával határidős pályázatom, azon dolgozom gőzerővel, csak néha bekukkantok
Úgyhogy még egy kis türelemet kérnék...
Szia BoAt!
Lentasra kb. ha jól emlékszem a viamichelin 45 percet írt, de erre mindig rá kell számolni, a krétai utak és útjelzések miatt, nekünk némi eltévelyedéssel kb másfél óra volt, hazafelé egy óra mert akkor rohantunk az autó miatt
A Tris Ekklisies nekünk is be volt tervezve, de úgy emlékszem nem találtuk meg, kitáblázva egyáltalán nem láttam...viszont Ti tudtok angolul, bár a hegyekben a görögök meg nem...szóval megpróbálni lehet.
Preveli nagyon szép, de valóban elég sokan vannak. A tűznek már nincs nyoma, a pálmák úgylátszik túlélték, vagy baromi gyorsan nőnek...
Matalában még hajókikötőt sem láttunk, csak egy kis motoros hajó jött-ment, ez a partmenti tavernáknál volt kikötve, szóval szerintem csak egyénileg lehet bérelni, a red beachen sokszor láttuk amint hoztak embereket. Valószínűleg Elena fogja tudni ezt pontosan, és ott is el tudjátok majd dönteni. Agio Farangot is kerestük, csak itthon jöttem rá, hogy ez lehetett az az öböl, amit csak hajóval lehet megközelíteni, bár még most sem vagyok biztos benne, de ismét azt kell mondjam, hogy Ti majd meg tudjátok kérdezni...A kishajó bérlés ha jól emlékszem 25-30 euró, ha össze tudtok még embereket szedni és teljes létszámmal mentek megéri, mert annyifelé oszlik a költsége, ezt Chora Sfakionban kérdeztük meg egy vizitaxis lánytól, aki egyébként az egyetlen magyar volt a két hét alatt akivel találkoztunk, (és mint kiderült a férjem kollégájának a testvére, mondja valaki, hogy nem kicsi a világ)... szóval Matalában lehet, hogy olcsóbb...
Amit viszont sajnálok, hogy kihagytunk, az a Chora Sfakionból induló barbecque túra ami érintette volna a Sweet Water-t meg egy-két másik elhagyatott öblöt és sütögettek is, dehát aki elnézi a napot a kocsibérlésnél, és szállodára költi a pénzét, az bűnhődjön...
Az előző hozzászólásokhoz meg csak annyit, hogy kevés békésebb hely van mint Kréta, semmi zavargás, meg tüntetés, legalábbis a déli részen, de szerintem északon is csak a turisták zajonganak jobban...
Üdv: Ági
Köszönöm Ági, Lendas ezek szerint egynapos program lesz, mert a szurdokozás is elvesz majd valamennyi időt. Az El Greco tavernát nagyon dícsérik, hazafele majd megnézzük, hogy mi fogyasztható ott. A hajókázással kapcsolatban pedig kifaggatjuk Elenát. Szárazföldi túraútvonal is van A. Farangora, de elég hosszúnak tűnik, az augusztusi kánikulában meg pláne. Görögül már meg tudom kérdezni, hogy "Merre van a ...?", de tartok tőle, hogy a választ nem fogom érteni:)
Sziasztok, szeretném megtudni mennyire problémás parkolóhelyet találni és körülbelül mennyi a parkolási díj óránként? Vannak ingyenes parkolóhelyek?
Köszi:Werwer
Szia:) Valahol azt írták, hogy van ahol 3,5 euró (Vai-nem írták, hogy mennyi időre), az út mentén meg ingyenes (ha korán érsz a célállomásra, még találhatsz szabad helyet). De ha fizetősben parkolsz és bünti van, az komoly összeg.
Sziasztok! Családommal idén Dél-krétára megyünk nyaralni. Ez lesz ez 5. alkalom ,hogy együtt látogatunk el Görögországba , de Krétára most utazunk elösször. Lerapetrától keletre haladva van egy falunak is alig mondható kis települes Achlia. Ott szállunk meg az Achlia apartamanban. Tudtok valamait arról a környékröl , szállásról ,programokról vagy a látnivalókról? Kocsit fogunk bérelni ìgy ha messzebb kell menni egy egy látnivalóért vagy jó strandért az se baj. Üdv: Petra
Petra,olvasd el a Beszámolók között Whitefrost 2008 Dél-Kréta címmel jegyzett remek,mindenre kiterjedő beszámolóját!Ők is az Achliában laktak és a környéket is alaposan bejárták.
Írtam ide is élménybeszámolót, nem tudom hogyan jelenik meg. De írtam a http://greekland.hu-ra ugyanezt. Ott képekkel lehetett elkészíteni. Itt nem tudom miért de a képekkel bonyolultabb, email melléklet stb.
Zotyo58
Üdv. Krétáról, Stalis-ból!!!! Szombaton érkeztünk a Malév géppel, kb. 1 órás késéssel, de ezt leszámítva minden nagyon szuper!!! 36 fok volt ma is, és tegnap is, a tenger nagyon kellemes!!!! )
Ezt a cikket olvastam a neten, remélem nem tart sokáig a taxis blokád, mert ez senkinek sem jó. Se Görögországnak, se a turistáknak. Eddig "csak" Athénban voltak, most már Kréta repülőterét és nevezetességeit se hagyják békén.
Tegnap elmentünk, befizettük a hártalékunkat az utazási irodánál, érdeklődtünk a kialakult helyzet felől, de nem lettünk okosabbak..az azért gáz lenne, ha sokáig tartana a taxisblokád..erről mondjuk szót sem ejtett a hölgy..de az autóbérlésről sem voltakinfói..én jobban képben voltam, mint ő...hm..